Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

maandag, 30 mei 2005

Baci
Gisteren bij veel wijn en lekker eten ook nog Italiaanse snoepjes bij de koffie. Met een wijze boodschap, gelukskoekjesstijl:


Vastgelogd op 00:12

Terugverwijzen (6 reacties)


zondag, 29 mei 2005

Jibba
Naast de Mac inrichten was het natuurlijk gewoon ook goed barbecue-weer, dus ik heb dit weekend niks gelogd. Je zult het even moeten doen met deze hilarische fotosjop van B3TA.

Vastgelogd op 21:12

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 28 mei 2005

Achjee
De Sun schrijft, met gevoel voor drama:

What irony if the country which saved Europe during the war were to have its own destiny decided by the French or the Dutch.

Vastgelogd op 00:01

Terugverwijzen (2 reacties)


vrijdag, 27 mei 2005

Test
Nou, dit postje is afkomstig van de Power Mac, wat betekent dat het extra geheugen dat ik erin heb gestopt, ook goed is. Verder werkt - well duh - de internetverbinding ook.

En dan moet ik nu eens een plan van aanpak verzinnen hoe ik alle data efficient omzet - kan ik gelijk uitzoeken hoe ik een met e met umlaut produceer.

Vastgelogd op 18:55

Terugverwijzen (11 reacties)

Hotline
"U wordt vriendelijk verzocht crises en zelfdodingspogingen tijdens kantooruren te plannen. Hartelijk dank."

Vastgelogd op 17:43

Terugverwijzen (0 reacties)

Pfff
We kijken even niet naar het vooruitzicht voor komende week, maar whoa wat een temperaturen! Tijd voor een biertje...


Vastgelogd op 17:41

Terugverwijzen (0 reacties)

We have ways...
Slate bekijkt martelpraktijken in The Torture Feature. Zie ook het onderdeel Taxonomy of Torture over gebruikte technieken.

Vastgelogd op 14:16

Terugverwijzen (0 reacties)

Begrip
Martijn says:
Je voelt je nu als een klein jongetje dat de ochtend na zijn verjaardag weer naar school moest?
l-rs (Lars) says:
ja, een beetje wel...
Martijn says:
*knikt begrijpend*
l-rs (Lars) says:
ik kan natuurlijk net doen of ik ziek ben, maar dat gelooft niemand nu

Vastgelogd op 12:39

Terugverwijzen (0 reacties)

Vijfdag

Daar is ie dan. Negen dagen tussen bestelling en levering, een nette score. Klein probleem: ik moest* moet nog gewoon werken.

*Djies!

Vastgelogd op 10:57

Terugverwijzen (4 reacties)

Laat
Vieren we net het einde van de Tweede Wereldoorlog, zitten er in de jungle ng Japanners die denken dat ie nog aan de gang is. Taaie gasten, dat wel. Slecht genformeerd, maar taai.

Vastgelogd op 10:11

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 26 mei 2005

Hmmm

Daar was het ineens: het geluid van doedelzakken, zachtjes in de verte. Dat hoor je niet vaak en dan zeker niet op het Westplein in Utrecht.

En ja, daar kwamen de eerste brandweerwagens. Twee doedelzakspelers en de kist, gevolgd door tientallen brandweerlieden en stapvoets rijdens materieel. Ik nam een fotootje van het bijzondere tafereel en de plechtige ceremonie gaf me flashbacks aan de film Backdraft.

"Bijzonder", dacht ik nog. Toen ik de foto eens op volle grootte bekeek zag ik dat de kist een rare lettercombinatie droeg. "CAO".

Aha. Geen prachtig laatste saluut aan een gestorven collega, maar een ordinaire protestactie! Humpf...

Vastgelogd op 23:19

Terugverwijzen (2 reacties)

Phalli
Een heerlijk puberaal wedstrijdje bij B3TA: logo's met een onbedoelde fallus-symboliek. Ik moet steeds lachen als ik het logo van de - zeer verdiende - winnaar zie.

Vastgelogd op 14:54

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 25 mei 2005

Eerstes
Als ruim vijf jaar siert hierboven het officile l-rs.org logo, dat ik eind 1999 maakte op basis van het zogenoemde 1979-font, een prachtig werkje uit de vrije sector.

Ik zie het lettertype de laatste jaren steeds vaker opduiken. Meest opmerkelijke klant is Sony, die het voor zowel de Spider-Man films gebruikte en onlangs tot Playstation 3 lettertype bombardeerde.

Een tijdje terug gebruikte Renault het ook voor hun slogan "Createur d'Automobile", maar ik kan daar jammer genoeg geen fotootjes meer van vinden.

Vastgelogd op 21:29

Terugverwijzen (6 reacties)

Leren is leuk!
Zelf had ik vroeger ook een microscoop - of hij was een van m'n zussen en hd ik er graag eentje gehad - maar ik weet niet of ik dit setje slides er voor mijn kind bij zou aanschaffen: leukemie, levercirrose, tyfus en een chronische nieraandoening.

Vastgelogd op 19:51

Terugverwijzen (0 reacties)

Ding
Nou vind ik persoonlijk The Thing een erg fijne horrofilm - en dan in het bijzonder de John Carpenters remake uit 1982. Ik zag zag zojuist dat er eind vorig jaar een mini-serie van is aangekondigd.

Dat is dus inmiddels al een hele tijd geleden, dus of het er ooit van komt is vraag twee. Maar wat me ook opviel is de naam van een van de producenten: Frank Darabont.

Die het script van een andere favoriete film heeft geschreven: The Shawshank Redemption, op basis van Stephen Kings novelle.

Vastgelogd op 19:37

Terugverwijzen (0 reacties)

Einde
Een soort inspiratiebron voor de schrijvers van Six Feet Under, dit overzicht met Fatal Facts Accident Reports van het Amerikaanse Departement van Werkgelegenheid.

Ten eerste is het natuurlijk een hele trits beschrijvingen met soms knap stomme manieren om aan je einde te komen, maar alle rapporten zijn bovendien van een welhaast overbodige tekening voorzien.

Vastgelogd op 19:29

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 24 mei 2005

Drum roll


Vastgelogd op 21:11

Terugverwijzen (5 reacties)


zondag, 22 mei 2005

Halt
Indrukwekkend - en bloederig - audio/fotoverslag van de nasleep van een schietpartij eerder dit jaar, waarbij Amerikaanse soldaten een auto tot stoppen dwongen. Een vergissing, maar hey, dat zagen we wel vaker.

"...in the back seat were their six screaming children, orphaned in an instant."

Vastgelogd op 19:21

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 21 mei 2005

Nacht
Nou, ik doe maar weer es tien minuten van hele fijne klaar-voor-de-nacht muziek. Ditmaal het fraaie tweede deel van Sibelius' eerste symfonie. [Jaja, het zou eigenlijk anno 2005 wel es een mp3'tje mogen zijn]

Vastgelogd op 01:16

Terugverwijzen (2 reacties)


vrijdag, 20 mei 2005

Bot
De minister van Buitenlandse Zaken noemt de Nederlandse bevolking en passent nog even te dom om over zoiets ingewikkelds als Europa een mening te hebben:

"We serve it up like a mince-ball that the people only have to eat. It is tough stuff; I understand that. Because it is so complicated, the government would have preferred not to hold a referendum."

Vastgelogd op 23:55

Terugverwijzen (1 reacties)

Nee
Het is wel knap, in een spotje* van 20 seconden de Holocaust, Srebrenica n de aanslagen in Madrid koppelen aan de noodzaak van een Europese grondwet.

De collega's van Sargasso hebben overzichtelijk weergegeven hoe vandaag de waardige ja-campagne is gevoerd.

Ondertussen leutert Brinkhorst weer van alles. Ik krijg onbestemde jeuk als ik die man hoor praten, ben ik de enige?

Gisteren zag ik Lousewies van der Laan (k D66!) daadwerkelijk verklaren dat wie zich de afgelopen jaren heeft gergerd aan hoe de Europese Unie werd gevormd en uitgebreid (ondemocratisch) en presteert (belabberd), op 1 juni vooral voor ng meer Europa moet kiezen.

The Guardian heeft een erg sterk artikel over het einde van de Nederlandse verliefdheid met Europa.

"The grumblers are ubiquitous. "The chances are high that we will say no," said Maurice De Hond, head of the Peil polling agency. "The elites here have never involved the public on anything to do with the EU. Now all the negative elements are piling up. The gap is widening in favour of the no camp."

* De VVD-lichten hebben ingezien dat dze argumenten om voor de grondwet te stemmen, niet echt helpen. Het spotje is ingetrokken.

Vastgelogd op 23:00

Terugverwijzen (1 reacties)

Pants
Scarlet zou eens moeten kijken of ze hier niet op kunnen inhaken. Saddam is toch de nieuwe Beau, ergens...

Vastgelogd op 22:44

Terugverwijzen (0 reacties)

Pleefiguur
Ik vraag me af of Apple's juridische afdeling al een schrijven heeft voorbereid wegens inbreuk op merkrecht, met deze handige kakken-in-je-auto Indipod.

Vastgelogd op 22:42

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 19 mei 2005

Om


Vastgelogd op 20:35

Terugverwijzen (13 reacties)

Wars
Zeg, wat ik niet begrijp h... waarom lukt het die o zo wijze Yoda niet om de - niet bijster ingewikkelde - Engelse grammatica onder de knie te krijgen?

Use your feeling, Obi-Wan, and find him you will.

Tief toch op, verknipte muppet!

Vastgelogd op 19:07

Terugverwijzen (4 reacties)


zondag, 15 mei 2005

Mist
Tip! Vanavond om 23:00 op BBC2: The Fog of War, een documentaire over Robert McNamara - die een ruime acht krijgt in de Movie Database.

Vastgelogd op 22:07

Terugverwijzen (0 reacties)

Trainguard
Hey, wat is dit voor haitek-zug op Utrecht CS? (Jaja, even Googlen) [Gespot door Erwin]

Vastgelogd op 14:27

Terugverwijzen (4 reacties)

Viri
Het is wat vreemd, het net aangekondigde (betaalde) antiviruspakket van Microsoft, OneCare.

Vreemd in de zin dat het bedrijf profiteert van de door henzelf geschapen omgeving. Alsof de producent van kraaienpoten in een ander deel van de fabriek tevens banden verkoopt.

Voorlopig gaat de software eerst in de Verenigde Staten in bta-fase. Producenten van antivirussoftware hebben dus nog even om te bedenken hoe ze hierop reageren.

Vastgelogd op 14:21

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 14 mei 2005

Xbox 360

Ik heb indertijd zo lang gewacht met het aanschaffen van een Xbox, dat toen ik er eindelijk een wilde hebben, inmiddels een nieuw model op de horizon was. En ik moet zeggen, die Xbox 360 ziet er wel mooi uit.

Volgens de berichten gaat hij 300 dollar kosten en kan ie naast spelletjes spelen ook dienen om muziek, foto's en films vanaf je pc te streamen.

Vastgelogd op 21:06

Terugverwijzen (4 reacties)

Cannes
Ik heb niets met mevrouw Hilton, maar dit is een fraaie compositie - met al die handen en precies op het juiste moment afgedrukt.

Vastgelogd op 21:01

Terugverwijzen (0 reacties)

Kuifje
Hela, hola! Het zal toch niet...

The requested URL /~kuifje/ was not found on this server.

Vastgelogd op 00:33

Terugverwijzen (4 reacties)


vrijdag, 13 mei 2005

13 mei

Sjonge, Enschede... alweer vijf jaar geleden. Iedereen kent die beroemde amateurvideo, waarin die lading vuurwerk zich, na een vals moment van rust, suizend en knetterend roder en kwader maakte en een wijk in de as legde.

Nu is, in de heerlijke maand mei,
bij vogelzang, zo vrij en blij,
de stad opnieuw iets aangedaan
dat nooit en nooit voorbij zal gaan.

Gelukkig had Wilmink maar deels gelijk. De wijk Roombeek is weer in opbouw, de 22 doden zijn niet vergeten. Al blijft het raar dat de verklaring voor wat er toen gebeurd is, nog altijd niet gegeven is.

Vastgelogd op 22:26

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 11 mei 2005

Southfork
Ik zie geen Larry Hagman op de titelrol staan, maar volgend jaar komt er wel degelijk een Dallas uit, die om JR draait.

Vastgelogd op 23:20

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 10 mei 2005

Fraai

Was mijn achternaam Ruysdael geweest, had ik vanavond met een schildersezel buiten gezeten, denk ik. Voor wie dat wil, dit plaatje nog een tikkie groter.

Vastgelogd op 21:09

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 7 mei 2005

Weg
In de B3TA-nieuwsbrief een linkje naar een door Julianne Moore ingesproken filmpje over anorexia.

Er is nog meer info op die site, waaronder tips voor mensen die kampen met depressies en zelfmoordgedachten. En dan verwijzen ze je uitgerekend verder met deze link, als je n een crisis hebt.

Vastgelogd op 20:21

Terugverwijzen (4 reacties)

Hond
Hehe, een hond heeft het ook niet makkelijk...

Vastgelogd op 19:37

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 6 mei 2005

Zombies

Legendarisch zombie-regisseur George Romero komt deze zomer na jaren afwezigheid weer met een nieuwe film: Land of The Dead. Goed gepdate qua effecten, zo aan de trailer te beoordelen.

En of het nog niet genoeg ondoden rondlopen, komt er (in de VS althans) ng een zombiefilm uit... met de weinig spitsvondige titel Undead.

Vastgelogd op 20:11

Terugverwijzen (1 reacties)

Red Eye
Getverdemme, weer zo'n romcom kleffe chickflick! Of...

Vastgelogd op 19:35

Terugverwijzen (0 reacties)

Tijdreis
Fraaie tot zr fraaie photoshopwerkjes in deze Celebrity Time Travel 9 bij Worth1000. [Hier staan de best beoordeelde werken]

Dit schilderij van Susan Sarandon is erg goed gelukt, alsook deze Natalie Portman-omkat.

Vastgelogd op 17:11

Terugverwijzen (0 reacties)

Manmakers
Over Arische kledingmerken gesproken: het is wat treurig dat het merk Lonsdale zich genoodzaakt ziet om campagne te starten om het geschonden imago in Nederland te herstellen.

Wel een beetje goedkoop dat je het actieshirt moet kopen, maar ey... zaken zijn zaken, waarschijnlijk.

Hoe dan ook, er blijkt in Duitsland een merk te zijn dat gedragen kan worden, zonder dubbelzinnigheden over waar je loyaliteit ligt: Consdaple. De webwinkel (heus!) onder consdaple.de blijkt sinds kort uit de lucht te zijn gehaald.

Vastgelogd op 16:25

Terugverwijzen (0 reacties)

A&FTV
Het wat Arische kledingmerk Abercrombie & Fitch had altijd een onderdeel A&FTV, vooral het bekijken waard door de frisse tsjiks. A&FTV houdt ermee op, maar alle afleveringen kunnen nog tot 20 mei worden gesponst. Vooral de voetbal-editie is okee.

Vastgelogd op 16:16

Terugverwijzen (2 reacties)

Snel
Wanneer je over een breedbandverbinding beschikt (en wie heeft dat niet tegenwoordig) kan Google het surfen versnellen met het nieuwste speeltje: Google Web Accelerator.

Eerder tweakte Google al het zoeken in de Firefox-browser, door een speciale prefetch van pagina's op de zoekresultatenpagina.

Het bedrijf heeft zelfs speciale servers in het leven geroepen om het dataverkeer van de Web Accelator te verwerken, blijkt. Maar ja... die privacy he...

"When you use Google Web Accelerator, Google servers receive and log your page requests."

Vastgelogd op 16:10

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 3 mei 2005

nEU
Met het referendum over de Europese grondwet op de horizon neusde ik wat rond op het wereldwijde netwerk van computers. Ik kwam deze door Europa gesponsorde site tegen.

De campagne waarvoor hij diende is dan wel afgelopen, maar de slogan vind ik ergens wel toepasselijk - en actueel. Dus... don't mind if I do...

Vastgelogd op 22:45

Terugverwijzen (0 reacties)

Verbod
Nu is Alabama al nooit het toonbeeld van vooruitstrevendheid geweest, maar mocht dit boekverbod werkelijk in een wet worden vastgelegd, glibbert de staat wel terug naar een erg donker verleden...

"I don't look at it as censorship," says State Representative Gerald Allen. "I look at it as protecting the hearts and souls and minds of our children."

Vastgelogd op 22:33

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 2 mei 2005

Clich
Ik zat laatst wat filmtrivia door te neuzen en kwam daar een term tegen die ik niet kende: de Wilhelm Scream. Het blijkt een oeroude gil te zijn, begin jaren vijftig voor het eerst gebruikt.

Daarna is deze Wilhelm-krijs opgedoken in tientallen films en uitgegroeid tot een heus audioclich.

Er blijken er veel meer te zijn: de schreeuw van de Roodstaart Havik, elke keer dat er een woestijn, ijle bergtop of Amerikaans platteland in beeld komt. Of biepende bommen - iets dat ik ook al nooit begreep: die dingen moet toch juist geen aandacht op zich vestigen?

Nahja, weer iets geleerd!

Vastgelogd op 22:29

Terugverwijzen (3 reacties)

Jas
Hee, het lijkt er op dat Webwereld een nieuwe jas krijgt aangemeten. Proefversie (voorlopig) bereikbaar via dit adres. Op 19 april 2001 werd voor het laatst omgekat.

Vastgelogd op 22:16

Terugverwijzen (1 reacties)

Gniffel
Die zweetdruppeltjes bij Fokke & Sukke zijn altijd meesterlijk getroffen...

Vastgelogd op 21:29

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 1 mei 2005

Teuro
Nu Zalm - met vochtige bovenlip en zijn inmiddels zo kenmerkende nervositeit - heeft erkend dat de gulden te goedkoop is ingeruild voor de euro, doet het goed te weten dat het onbestemde gevoel overal getild te worden, niet alleen hersenspinsels waren.

De minister mag dat dan "oud nieuws" vinden, maar ik weet het goedgemaakt: we verlagen het hoogste btw-tarief naar zo'n 15 procent en we lullen nergens meer over.

Vastgelogd op 23:43

Terugverwijzen (9 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org