Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

woensdag, 27 april 2005

DHS
Ja, alles en iedereen moet een veer laten, in de strijd tegen het terrorisme. [Met dank aan Joost]

Vastgelogd op 23:50

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 26 april 2005

Schpaaaam
Bij mij is het momenteel rustig qua comment spam (jaja, afkloppen) maar bij m'n moeders weblog is het doorlopend feest.

Nu moeten die spammers tegen de muur, maar die ontelbare mongolen die hun computer hebben laten recruteren, zodat die nu als dankbare spamspringplank dienstdoet... wat moeten we dáár eigenlijk mee?

Vastgelogd op 23:19

Terugverwijzen (11 reacties)

Cocoa Fuego
Handig voor als je ooit in de middle of nowhere vast zit (en cola en chocola bij je hebt) want dan kun je namelijk relatief eenvoudig een vuurtje maken.

Vastgelogd op 21:58

Terugverwijzen (0 reacties)

Starman
Een gezellig interview op B3TA met Sir Patrick Moore, de oerdegelijke Britse sterrenkundige met monocle.

Het leek me sowieso wel een aardige man, als ik toevallig eens een The Sky At Night meepikte.

"I wonder. The first man on Mars. Who is he? He might be out there now. Just being born or 6 months - a year old and unaware of his destiny. I’d love to meet him."

Vastgelogd op 18:01

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 25 april 2005

Nor
Een haast onvoorstelbaar statistiekje: maar liefst 1 op de 138 Amerikanen... zit in de bak.

"The US prison population, already the largest in the world, reached a new high of more than 2.1 million last year, with one in every 138 residents of the country now behind bars, according to new government statistics."

Er zitten nu 726 mensen vast per 100 duizend inwoners. Ik heb bij het CBS even Statline er op nageslagen en kom voor Nederland in het jaar 2000 op 329 gevangenen per 100 duizend inwoners.

Hm, dat klinkt best hoog, maar dat zal wel iets met de bevolkingsaantallen te maken hebben.

Vastgelogd op 21:40

Terugverwijzen (5 reacties)

Pest
Matt Haughey linkt een maf videootje, volgeplakt met waarschuwingen "dit is een test" en "alleen voor overheidsgebruik". Allerlei bekende koppen en acteurs doen mee in een nep-uitzending over een biologische aanval met het pestvirus op Amerikaans grondgebied.

Blijkbaar nooit bedoeld om buiten bepaalde kringen gezien te worden, maar ja. Nu out there in een 81 megabyte grote torrent.

Vastgelogd op 21:22

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 21 april 2005

Zoef
Dit nieuwtje is al een maand oud, maar ik kwam het pas vandaag tegen: een maf probleem met de cruise-control in een Renault Laguna leverde een paar angstige momenten op voor de eigenaar:

"...after a Renault Laguna spontaneously decided to subject its master to a forty-kilometre white-knuckle rollercoaster terror ordeal during which the panic-sticken Frenchman could neither brake, decelerate nor use the clutch."

Ohja, de auto reed ruim 200 87 kilometer per uur. [nog hard, red. ;)]

Vastgelogd op 22:26

Terugverwijzen (6 reacties)

Mooi
Nu zoek ik geen woonruimte in de Verenigde Staten, maar deze samensmelting van Google's kaartendienst met het woningaanbod van Craigslist is prachtig.

Geel gekleurde digipunaises op de kaart bevatten info over huizen met foto's, de rode zijn gegevens zonder afbeeldingen. Hm, misschien moet Funda eens met Google gaan babbelen.

Vastgelogd op 22:19

Terugverwijzen (1 reacties)

Dave
Aardige trailer van The League of Gentlemen, met een verdiend einde voor Royston Vasey, als ik het zo zie.

"I made a little brown fish!"

Vastgelogd op 22:14

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 20 april 2005

Kattekleertjes
Alleen in Japan kun je poezen nog eens extra op een van hun negen zielen trappen.

Vastgelogd op 21:18

Terugverwijzen (0 reacties)

Mother
Muzieklog Araglin linkt naar een glazuuraantastende huldebrenging aan alle moeders ter wereld. Prachtig document uit de jaren tachtig, van een vreselijke soort.

Vastgelogd op 11:35

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 19 april 2005

Foto
Okee, we blijven nog even in Rusland met dit overzicht van interessante foto's uit de periode 1917-1945.

Helaas is de collectie van 7000 foto's niet compleet online te doorzoeken, maar een aantal is wel te bekijken. Maar even bookmarken voor het geval ze in de toekomst meer afbeeldingen beschikbaar stellen.

Vastgelogd op 22:13

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 18 april 2005

Graafwerk
Hoewel ze wel de evergreens uit het klassieke repertoire hebben uitgekozen, is dit misschien nog wel een geinig cd'tje. Wel wat campy, wellicht.

Vastgelogd op 23:52

Terugverwijzen (1 reacties)

Ai
Als een knietje, mace of andere afweer niet hielp... [Via Mathieu]


Vastgelogd op 22:14

Terugverwijzen (3 reacties)


zondag, 17 april 2005

Москва невоплощенная
Er zitten prachtige megalomane staaltjes van Sovjet-architectuur onder dit overzicht van soms zelfs goedgekeurde - maar nooit gebouwde - voorstellen.

Vastgelogd op 23:27

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 15 april 2005

SME
Zo, de afgelopen dagen was ik te gast bij Sony in Bordeaux. Samen met ongeveer vierhonderd andere collega's voor de Media Experience 2005. Een hoop interessante dingen gezien, waar ik nog een artikel van ga produceren.

Tja, en als je in Bordeaux bent, staat er goed spul op het menu, naturellement.


Vastgelogd op 19:12

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 11 april 2005

Kasie
Ik krijg nog met enige regelmaat van banenzoeker AskJim een lijstje potentiële werkgevers toegestuurd. Hm, deze mensen hebben me écht hard nodig...


Vastgelogd op 22:03

Terugverwijzen (4 reacties)


zondag, 10 april 2005

Filmpje
En erg fraaie effecten in dit eerste deel uit van de trilogie Night Watch, dat echter een onbestemd gevoel van zichzelf-erg-serieus-nemende gothiek ademt, dat eerder in The Crow zat.

Dat viel ook nogal tegen vond ik, met als enig noemenswaardige incident het dodelijk ongeluk op de set.

Vastgelogd op 00:22

Terugverwijzen (0 reacties)

Ondertitel
Uit de categorie gemiste kansen de vertaling van de uitspraak "I'ma get medieval on yo ass!" uit Pulp Fiction vanavond op Yorin met "Je gaat flink op je donder krijgen!" Klinkt toch iets minder dreigend.

Vastgelogd op 00:06

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 9 april 2005

Ars Gratia Artis

Een overname door een verbond van studio's betekent het einde van het legendarische Metro-Goldwyn-Mayer. United Artists verdwijnt ook.

"Ted Turner was right: It's the library, stupid. All 4,000 titles."

Vastgelogd op 23:54

Terugverwijzen (0 reacties)

Nikon
Er werd al gespeculeerd over een nieuwe midden-segment digitale camera, de D50, maar Nikon UK bevestigt dat er ook een opvolger voor de D70 is gepland, voor eind april. Hm, zou dat betekenen dat de D70 nu goedkoper wordt...

Vastgelogd op 22:35

Terugverwijzen (1 reacties)

Tsjesses
Mijn hele jeugd is hier te vinden!

Vastgelogd op 00:23

Terugverwijzen (4 reacties)


donderdag, 7 april 2005

Hey Teach'!
Voor een jongen met zo'n lieflijke stem heeft ie behoorlijke balls, om dit hoorcollege te verstoren. [Dikke QuickTime-film, brede banden aanbevolen]

Vastgelogd op 22:33

Terugverwijzen (0 reacties)

Return To Flight
Op 15 mei 2005 zal de Space Shuttle weer gelanceerd worden - al heeft de NASA een uitloop ingepland tot 3 juni. De Shuttle staat inmiddels op het lanceerplatform.

Alweer twee jaar geleden ontplofte de Columbia bij terugkeer in de dampkring. Onderzoek wees uit dat een stuk isolatieschuim ter grootte van een attachékoffer tijdens de lancering de vleugel had geraakt.

Een kras in het hitteschild op de vleugel liet superhete lucht door en een kwartier voor de landing spatte de Columbia boven Texas uit elkaar.

De lancering in mei is voor de NASA uiteraard meer dan een simpele vlucht. Er mág niets misgaan. Toch ontdekte men weer een probleempje met het isolatieschuim:

"Before rollout began, NASA found a small hairline crack in the foam on the Shuttle's External Tank, but determined it's a minor imperfection that does not need repair."

Vastgelogd op 17:42

Terugverwijzen (0 reacties)

Afwachten
Chinese wetenschappers zeggen een middel te hebben gevonden dat de reproductie van het AIDS-virus in het menselijk lichaam blokkeert.

Vastgelogd op 11:45

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 5 april 2005

Oog
Helaas heeft m'n pa, doordat hij vanaf z'n geboorte blind was, de cruciale fase van het leren zien gemist. Hij heeft daardoor niets aan dit bionische oog, omdat eventuele signalen die zijn brein zouden bereiken volslagen betekenisloos zijn.

Maar het is wel mooi nieuws dat... cliché alert ...dit tegenwoordig allemaal kan.

"To us, the images look very basic but for someone who was previously blind they are a massive step forward."

Vastgelogd op 23:59

Terugverwijzen (3 reacties)

Maps
Ohja, iedereen linkt er natuurlijk al naar, maar die Google Maps avec satellite ziet er een partij goed uit. Jammer dat het beperkt is tot adressen in de Verenigde Staten.

Vastgelogd op 23:37

Terugverwijzen (0 reacties)

Gniffel
Ik zit even krap in tijd en bock om 's avonds nog meer te surfen, maar tijd om bij B3TA langs te gaan heb ik natuurlijk wel. Koele shopwerkjes: deze, deze en deze.

Het is nog een hele toer om Paus-nieuws, documentaires en interviews te omzeilen trouwens. Ik ben het stilaan knap beu, al dat gememoreer en bejubel. Om nog maar te zwijgen van dat lijk op de voorpagina van de kranten.

Iedereen vergeet dat het een onwrikzame, oerconservatieve hardliner was, die bijvoorbeeld op het Afrikaans continent nogal wat doden op z'n geweten heeft.

Vastgelogd op 23:33

Terugverwijzen (1 reacties)


zondag, 3 april 2005

Zucht
Toch jammer dat spring cleaning tegenwoordig vooral rond het verwijderen van spam voor pokersites draait. Net weer een stapel sites aan de zwarte lijst toegevoegd. Beloning voor die moeite is wel prompt zichtbaar in de activiteitenlijst van Movable Type, waar de comment rejections welig tieren.

Maar het blijft symptoombestrijding helaas. Had ik al gezegd dat spammers tegen de muur moeten? Ja hè?

Vastgelogd op 17:41

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org