Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

maandag, 28 februari 2005

Koej
Uit onderzoek blijken koeien over een complexe leefstructuur te beschikken, schrijft Times Online. Het artikel gaat tzt achter slot en grendel, maar is momenteel nog te lezen.

Ik hou nog wel erg van een biefstuk op z'n tijd, maar het is wel bijzonder om te lezen dat...

"...cows within a herd form smaller friendship groups of between two and four animals with whom they spend most of their time, often grooming and licking each other. They will also dislike other cows and can bear grudges for months or years."

Misschien maar es vaker een biologisch verantwoord stuk vlees kopen, dan maar.

Vastgelogd op 21:52

Terugverwijzen (0 reacties)

Sigmund


Vastgelogd op 21:46

Terugverwijzen (4 reacties)


zondag, 27 februari 2005

Popsicle
Nou is het vannacht knap fris (min 6 voorspelt m'n weerwidget) maar we hebben helaas te slechte winters om zo'n koel ijspegelproject hier uit te voeren.

Klik alle pagina's door, het ziet er fantastisch uit. [Via Linuxart]

Vastgelogd op 00:10

Terugverwijzen (2 reacties)


donderdag, 24 februari 2005

Wauw
Nog wat kunst: dit is toch een van de mooiste interfaces voor een online foto-gallerijtje die ik zag.

Sommige foto's kun je omdraaien; buiten het fotootje klikken om weer terug te keren naar het overzicht. [Via Mathieu]

Vastgelogd op 22:26

Terugverwijzen (1 reacties)

MOCA
In dit Museum voor Computerkunst is wel een hoop moois te vinden!

Werk van Werner Horung heeft hier en daar iets weg van Dali - je blijft maar kijken en ziet steeds weer wat nieuws.

Vastgelogd op 21:58

Terugverwijzen (0 reacties)

Coltelli cucina
Ik héb al een messenset (en bovendien zou ik niet weten waar je deze kunt kopen) maar anders haalde ik deze Viceversa in huis.

Vastgelogd op 20:54

Terugverwijzen (4 reacties)


dinsdag, 22 februari 2005

Exit Ads
Alles leuk, die reclamebanners op je site... maar de inkomsten wegen niet op tegen de milde ransheid die zich van je meester maakt als je ze plaatst. Vandaar... L-rs weer helemaal schoon!

Vastgelogd op 21:31

Terugverwijzen (9 reacties)

3M
Hm, ik zou hier toch wel minstens een stoeptegel tegenaan gooien.

Vastgelogd op 19:37

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 21 februari 2005

Paris
Ieder zichzelf respecterend techy weblog heeft nu wel het nieuws over het gekraakte telefoonboekje van mevrouw Hilton. Die nummers van beroemde kennissen, leuk. Die onderweg genomen fotootjes... ook geinig. Maar interessanter is wat er staat in het boekje met aantekeningen:

5 oktober 2004: Get birth control kill pill

Oei.

Vastgelogd op 00:02

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 20 februari 2005

Snaai
Dat zie je niet zo vaak: een online snoepwinkel! Hee, mevrouw Brown verkoopt ook deze kindercoke, waarvan ik dacht dat het van de markt waren verdwenen. Nou es op zoek naar schuimblokken...

Vastgelogd op 23:49

Terugverwijzen (2 reacties)


zaterdag, 19 februari 2005

Fox
Nu in Engeland het jagen op vossen aan banden is gelegd, moeten al die poenige gasten wat anders doen met hun tijd.

Vastgelogd op 23:39

Terugverwijzen (1 reacties)

Hehe
Nee, dit is niet de set van een of andere nieuwe zombiefilm, dit is hoe mensen blijkbaar op dansvloeren rondsluipen. Koele fotosjopwerkjes in de berichten onder de foto.

[Update] De foto in kwestie was blijkbaar gedeeplinkt, tot ongenoegen van degeen die de bandbreedte betaalt. Wees gewaarschuwd voor een penisfotootje.

Vastgelogd op 20:56

Terugverwijzen (1 reacties)

Snel
Maandelijks een tientje goedkoper dan Demon, zit ik sinds vandaag bij MakingIT, een nieuwe DSL-aanbieder. Goedkoper én sneller dan Demon. Mij hoor je niet klagen:


Vastgelogd op 20:46

Terugverwijzen (4 reacties)


woensdag, 16 februari 2005

Holiday On Ice
De Amerikaanse NHL heeft het komende ijshockeyseizoen afgelast, omdat de spelers, via hun vakbonden, het niet eens konden worden over een in te stellen salarisplafond.

Jammer voor de fans. Oja, en over welke bedragen hebben we het hier?

"On Tuesday, the NHL raised its cap proposal to $42.5 million. The NHL Players Association countered with a salary cap of $49 million, but that would be as close as the two sides would reach."

Vastgelogd op 21:41

Terugverwijzen (1 reacties)

Miss Informed
In een van de commentaren van weblogs die over deze dumb blond chick berichten werd al gezegd dat er tegen zulke figuren geen kruid gewassen is, maar toch... slechter geďnformeerd tref je ze zelden:

"Then there’s today’s Netherlands. [..] Thousands of innocents are euthanized each year at the request of greedy or neglectful spouses and family. The slippery slope has begun."

Nouja, alles wat ik zeggen wilde over dat onderwerp heb ik een tijdje terug al eens gezegd. Verder las ik uitgerekend vandaag een aardig, gerelateerd grapje van komiek Bill Maher:

"I believe Dr. Kevorkian is onto something. I think he’s great. Because suicide is our way of saying to God, "You can’t fire me. I quit.""

Vastgelogd op 21:10

Terugverwijzen (0 reacties)

Quizzz
Ik verbaasde mezelf met het aantal dat ik er nog wél wist, maar verder is deze filmkwis verdomd moeilijk.

Vastgelogd op 16:14

Terugverwijzen (4 reacties)

Bah
Ach ja, het verpesten kan niet vroeg genoeg beginnen.

Vastgelogd op 16:12

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 15 februari 2005

Smakelijk
Hm, RTV Utrecht met een promo voor het misdaadprogramma Bureau Hengeveld. Er wordt een zogenaamde cold case behandeld. Camera op Annechien Steenhuizen, de presentatrice:

"Met vanavond een oude moordzaak..."

* Camera op agent *

"...inderdaad, een moord uit 1999."

* Terug naar Steenhuizen *

"Spannend!"

Ik link even niet naar de site bij RTV Utrecht, want die opent met een aangekoekt bloederige foto van het dodelijke slachtoffer. Mjah, piëteit is zó vorige eeuw...

Vastgelogd op 21:30

Terugverwijzen (1 reacties)


zondag, 13 februari 2005

Toekomst
Hee, nog een apparaatje waar naar verluidt Roel Pieper interesse in heeft.

Vastgelogd op 23:56

Terugverwijzen (1 reacties)

Film
The Interpreter, een VN-thriller (jaja) lijkt me een spannende film. Kidman met een niet zo goed thuis te brengen accentje en Sean Penn in deze trailer. De film gaat 14 april in de Nederlandse bioscopen in premičre.

En er zijn ook koele trailers van War of The Worlds, Spielberg nieuwste die wereldwijd op 29 juni gaat draaien.

En ondanks de kazige slogan "when the world closed its eyes, he opened his arms", de irritante voice-over en wat misplaatste muziek lijkt me Hotel Rwanda me ook wel wat. Die komt op 17 maart in Nederlandse bioscopen. Trailer hier te bekijken.

Vastgelogd op 23:36

Terugverwijzen (0 reacties)

Zoek!
Ik draai - naast een hele zwik andere Firefox plugins - sinds enige tijd de BetterSearch extension van Carlo Zottmann. Het voegt (voor sommigen) handige opties toe aan zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.

Zoals veel programmeurs tegenwoordig krijgt Zottmann het verwijt dat er spyware in zijn werk zit. In een uitgebreide verklaring zet hij uiteen wat er nu precies wordt verstuurd. Om te eindigen met de uitsmijter:

"If that's still too much for you, then it's likely that BetterSearch will interfere with your aluminium foil hat anyways."

Vastgelogd op 23:14

Terugverwijzen (0 reacties)

Levenslang
Sarah Scantlin raakte in 1984 ernstig gewond toen ze werd geschept door een dronken automobilist. Aan flarden gereden kon ze niet meer praten en communiceerde twintig jaar door met haar ogen te knipperen. Nu kan ze plots weer - beperkt - praten:

"But when he asked her how old she was, Sarah guessed she was 22. When her brother gently told her she was 38 years old now, she just stared silently back at him. The nurses say she thinks it is still the 1980s."

De automobilist, die na het ongeluk vluchtte, werd gepakt en indertijd veroordeeld tot 6 maanden cel.

Vastgelogd op 15:26

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 12 februari 2005

Et tu
Goed, oplettende kijkers zien wat wijzigingen op de detailpagina (als je doorklikt, that is). Zo zijn de links aan de, ehm, linkerzijde verdwenen. Dat is nodig omdat ik wat experimenteer met Google Adsense.

De advertenties - niet op de voorpagina - wisselen nauwelijks als al die andere verwijzingen op dezelfde pagina staan, blijkt. En steeds dezelfde reclame om óók een weblog te beginnen is niet echt interessant, natuurlijk.

Maar goed, de Google Ads zijn een experiment. Als ik me dan toch een beetje schmutzig moet voelen omdat ik bannertjes toon, dan liefst wel meteen goed.

Vastgelogd op 21:14

Terugverwijzen (10 reacties)

Beker
Ja, een verse kop koffie uit m'n nieuwe Firefox-mok gaat er wel in... Ja, hij is écht zo groot.

Firefox trinkt besser!

Vastgelogd op 20:55

Terugverwijzen (6 reacties)

HP = afzetters
Ik heb sinds een tijdje een handige iPaq, overgenomen van m'n broer die zulke handhelds in een enorm tempo verslijt. Nu zit op mijn type een verouderd besturingssysteem, maar Hewlett-Packard biedt een upgrade aan. Jammer van die asociale prijzen:

De Amerikaanse upgrade kost $29,95 (€23,29 ex btw) terwijl de enige Engelstalige upgrade aan deze kant van de oceaan maar liefst Ł44,50 exclusief btw kost. Dat is ruim 64 euro!

Heeft iemand toevallig zo'n upgrade voor de iPaq 3950 liggen, die ik voor een zacht prijsje kan overnemen?

Vastgelogd op 17:54

Terugverwijzen (3 reacties)

World Press
Er zijn weer World Press Photos prijzen toegekend en de gallerij van winnaars is online door te neuzen.

Mooie foto's in de categorie sport: deze en deze. Verder gebeurde er uiteraard weer een hoop naars het afgelopen jaar, maar dat is iedereen gevoeglijk wel bekend.

Vastgelogd op 17:09

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 10 februari 2005

Baby
Ik blijk een hele rare pieknaam te hebben, getuige deze Babyname Voyager. Je tikt een naam in en je kunt zien wanneer deze populair was - of mogelijk nog ís. [Via Araglin]

Vastgelogd op 21:50

Terugverwijzen (5 reacties)


woensdag, 9 februari 2005

Fox
Ik had gemist dat us Geert bij Fox News op bezoek is geweest. Zou Google een vorm van automatische transcriptie inzetten? Want de tekst ernaast is nogal warrig:

"Human missile but certainly not an is lax. We are having a lot of problems with the radical islam today in how and especially in Holland and I believe a new conservative party that I will found in my country will have make a big Deal of it to fight this problem and fight for our own culture and our Rule of Law."

Vastgelogd op 23:56

Terugverwijzen (3 reacties)


dinsdag, 8 februari 2005

Kunstig II
Ook mooi: fotograaf Coovert legde het Amerikaanse Zuiden van de jaren 30 vast. Met al z'n mooie en slechte kanten.

Vastgelogd op 23:41

Terugverwijzen (0 reacties)

Kunstig
De Britse National Gallery heeft de hele collectie online doorzoekbaar gemaakt. Dat is al mooi, maar je kunt in je browser een heleboel schilderijen tot op de verfstreken bekijken.

Rembrandt Van Rijn: Self Portrait at the Age of 34 / National Gallery 2005

Vastgelogd op 23:36

Terugverwijzen (0 reacties)

Vuurvos
Hm, het gaat de goede kant op:


Vastgelogd op 23:12

Terugverwijzen (5 reacties)

Kaart
Google verzint weer iets nieuws: een interactieve, sleepbare, zeer gedetailleerde kaart van de Verenigde Staten waar goed in te zoeken is.

Nou nog even de rest van de planeet.

Vastgelogd op 21:41

Terugverwijzen (1 reacties)

Deflatie
Deze handige State of the Union Parsing Tool bewijst dat de dood en Saddam langzaam uit de mode zijn geraakt. [Via Sargasso]

Vastgelogd op 19:33

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 7 februari 2005

Cell
Er zijn meer details over die nieuwe Cell-chip uitgekomen. In het lab draaide de chip op 4 GHz.

"A prototype chip includes eight cores operating in harmony, and designed to power a variety of operating systems."

Vastgelogd op 22:40

Terugverwijzen (3 reacties)

ODB
Wanneer je een naam deelt met een beroemde (inmiddels overleden) rapper krijg je het zwaar te verduren, als je met je naam in de gids staat én in dezelfde buurt woont:

"“This is Method.” Methane? Methadone? “Yo, Rusty, how you been, we need to get together.”

“I’m Russell Jones but not who you think I am.”

A pause. “O.K., well, tell my man to call me.”"

Vastgelogd op 22:09

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 6 februari 2005

Lijstje
Een van de beste documentaires over het onderwerp van de Endlösung komt (op Valtenijnsdag nota bene) op DVD uit.

Vastgelogd op 23:58

Terugverwijzen (0 reacties)

Eens

Omdat ik een nieuwe analoge lijn heb laten aanleggen (daarover later wellicht meer) groef ik in een oude doos naar wat telefoon-accessoires. De doos bevatte ook een vergeelde Net Magazine, uit juli 1996.

Een eeuwigheid geleden - zeker in internetjaren. Hot Topics in 1996 waren: webcamsoftware CUSeeMe (maker White Pine is overgenomen, de software is zo goed als dood), de aangekondigde dood van Timothy Leary (het verscheiden is nooit daadwerkelijk gestreamd over internet en zijn site is closed for renovation) en de start van online magazine Slate door Microsoft.

Slate bestaat nog steeds en heeft het springen van de dotcom bubble met succes overleefd. Wel duiken er regelmatig verhalen op over een dreigende verkoop van het uitstekende tijdschrift.

Is er dan tegenwoordig zo weinig te vertellen over internet, dat je er geen blad mee zou kunnen onderhouden? Waarom is Net Magazine eigenlijk ter ziele gegaan? Nouja. Er is nu Bright, een nieuwe poging een net-georiënteerd blad te lanceren. Ik ben zéér benieuwd naar hun tweede editie.

Vastgelogd op 23:31

Terugverwijzen (7 reacties)

Jim'll Fix It
Een leuk gemeen photoshopwerkje op B3TA.

Vastgelogd op 13:05

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 4 februari 2005

Vogel
Okee, het is overduidelijk niet voor niets dat deze papegaai* Einstein heet. De Robert Paul onder de vogels! Ik zou 'm de hele dag science-fiction geluidjes laten maken.

*: mijn ornithologische skills zijn knap brak, dat u dat weet.

Vastgelogd op 22:16

Terugverwijzen (0 reacties)

Cell
Okee, het is nerdklets en ik ben wel vaker teleurgesteld waar het technologische beloften betrof - Segway, Transmeta - maar de Cell processor is toch wel iets waar ik met interesse naar uitkijk:

""They're pitching it as an architecture for everything--all the way down to cell phone and all the way up to servers," he said. "We've never seen one architecture that's good for such a wide range, so it may be a bit pie-in-the-sky on their part.""

Vastgelogd op 22:02

Terugverwijzen (0 reacties)

Are you local?
Hm, Google biedt nu ook "lokale diensten" aan via de Engelstalige website. Helaas is Utrecht een onbekend oord voor ze. Voorlopig.

Vastgelogd op 21:41

Terugverwijzen (0 reacties)

Meel
Gésu Christu, ik heb vijftig Gmail uitnodigingen te vergeven. Mail maar als u interesse heeft (mailadressen achterlaten in de reacties is vanwege spambots niet zo slim).

Vastgelogd op 20:13

Terugverwijzen (3 reacties)


donderdag, 3 februari 2005

Ray

Hoe kun je een film over het leven van Ray Charles nou nóg interessanter maken? Nou, door er een jazz-orkest bij te zetten, samengesteld uit musici van het Concertgebouw. En dan iemand als, pak em beet, Madeline Bell te vragen er nog wat bij te zingen.

Dan houd je een en ander in Tuschinksi - de mooiste bioscoop van Nederland - én deelt champagne uit bij de ingang. Et voila. Ohja, en je moet gaan met goed gezelschap, natuurlijk.

En zo zat ik gisteren bij een vier uur durend programma rond de film "Ray", met een uitstekende hoofdrol van Jamie Foxx, perfecte muziek en een al minstens zo formidabele supporting cast.

Daaronder ook een onverwachte rol van Curtis Armstrong, die toch het grootste deel van zijn carričre (waarschijnlijk onterecht) in het B-circuit heeft doorgebracht.

Maar, okee: de film zélf is een 2,5 uur durend portret van het leven van Ray Charles, van jongs af aan tot een punt na alle heroďne en huwelijkse ellende - waarna de film zich er een beetje raar ineens van afmaakt door de dertig jaar (!) daarna met een collage van platenhoezen af te werken.

De directors cut duurt trouwens drie uur, dus wie weet is het daar allemaal wat natuurlijker afgerond.

Het aardige van deze geautoriseerde biopic is dat Ray Charles op veel momenten ook gewoon als bedriegende, spuitende two timing lulhannes wordt neergezet, die zijn oerdegelijke manager zonder pardon inruilt voor een intrigant van het zuiverste water.

Verder zitten er mooie flashbacks naar Charles' jeugd in, waarbij de bizarre verdrinkingsdood van zijn broertje en zijn trotse moeder bijzonder materiaal opleveren. Het acteerwerk van de debuterende CJ Jackson als jonge Ray vond ik indrukwekkend.

Afgezien van het wat geforceerd afgeknepen einde is Ray zeker de moeite waard. Foxx verdient eigenlijk een Oscar voor zijn transparante vertolking en als je kunt, probeer dan de film mét extra muzikale omlijsting te zien.

Vastgelogd op 21:07

Terugverwijzen (2 reacties)

But I'm A Lady!
Robbie Williams scoort een plusje achter z'n naam door in het kader van Comic Relief een sketch mee te spelen in Little Britain als waardeloze travestiet.

"Williams donned a pink dress, fake breasts and curly wig to play a rubbish transvestite in his sketch."

Vastgelogd op 19:51

Terugverwijzen (0 reacties)

Nerd Alert
De serie Star Trek: Enterprise wordt gestaakt. Deze specifieke variant kon me sowieso al niet bekoren - van het vreselijke intro-muziekje tot de primitieve shoot first mentaliteit en belangrijker, de plaatsing in de tijd.

Wie zit er nou te wachten op sci-fi dat nog gedateerder is dan de originele serie, met intercoms in de muur en solex warpsnelheden?

Wat wel jammer is dat niemand heeft nagedacht over een spin-off om het gat te vullen. Nouja. BBC correspondent Peter Bowes meent: "Some fans may be disappointed by the emphasis on fast action rather than intellectual depth."

Vastgelogd op 19:44

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 1 februari 2005

As un vérken
Een collega stuurde me dit linkje vanmiddag: varkensmassages. En dat je denkt dat daar geen behoefte aan is... think again want de eerste workshop zat al zo snel vol, dat er in februari eentje extra is ingepland.

Vastgelogd op 21:28

Terugverwijzen (1 reacties)

Sterf!
Zojuist weer bij m'n eigen en moeders weblog een ongelofelijke berg commentaarspam verwijderd en de Movable Type Blacklist bijgewerkt.

Het vertrouwde casinomeuk en de bekende pillenbagger, die me sterkt in de overtuiging dat dit soort figuren - al zeggen ze dat het nothing personal is - gewoon tegen de muur moeten.

Ook niks persoonlijks, hoor. Of eigenlijk wel: die gasten kakken in míjn woonkamer en ik mag de nog warme hoop opruimen. Grom.

Vastgelogd op 21:05

Terugverwijzen (3 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org