Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

maandag, 31 januari 2005

Zo
Google heeft eindelijk de plaatjesdatabase weer eens bijgewerkt. De gewraakte foto's uit Abu Ghraib zijn - beter laat dan nooit - nu ook via de populairste online beeldzoeker te vinden.

Vastgelogd op 23:28

Terugverwijzen (2 reacties)

Lofi
M'n Russisch is wat roestig, maar dit lijken me deuntjes van Noord-Koreaanse origine. Het zal wel overkillbill zijn, maar als ik nu van die Aziatische neo-pop hoor, moet ik gelijk aan Tarantino denken.

Vastgelogd op 23:15

Terugverwijzen (1 reacties)

Boem
Harde wetenschap rond de weapon of choice van zelfmoordterroristen.

Een wetenschapper ontdekte dat hij van een bepaald explosief nog krachtiger varianten kan synthetiseren en stopte prompt met onderzoek in die richting:

"...it may be possible to design molecules that behave as an even more powerful explosive. But the idea does not appeal to Keinan. "I don't want to continue this kind of research," he says."

Hij werkt nu samen met de politie aan een methode om dit type explosief te detecteren.

Vastgelogd op 23:07

Terugverwijzen (1 reacties)


zondag, 30 januari 2005

Valentijn
"Dat speciale moment als ze het pakje openmaakt. Haar blij verraste gezicht. Het moment waarop ze haar dankbaarheid toont. Met het juiste cadeau roept u warme gevoelens op."

Waar zou deze tekst uit afkomstig zijn? De Bouqette-reeks? Een catalogus met erotisch speelgoed? Nee, een mass mailing van Apple: cadeaus voor haar.

Opmerkelijk genoeg is haar liefde blijkbaar goed voor een iBook, terwijl de man het met wat accessoires moet doen! [emoticon]

Vastgelogd op 23:09

Terugverwijzen (2 reacties)

Ai
Als je een goede daad doet en geld overmaakt voor tsunami-slachtoffers, dan kun je dat maar beter met een heel recente browser en een gangbaar besturingssysteem doen.

Vastgelogd op 19:07

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 29 januari 2005

Around the world in...
Soms zeggen plaatjes meer dan woorden: Bush heeft nog eens tachtig miljard nodig om de oorlog in Irak en de gevechtshandelingen in Afghanistan te bekostigen.

Tucson Citizen maakte naast het artikel een overzichtje van tekorten en overschotten op het budget tussen 1962 en 2015.

"2015?" Jazeker, volgens optimistische berekeningen gaat het vanaf 2010 alweer fluks richting een overschot van 141 miljard dollar.

Vastgelogd op 19:59

Terugverwijzen (1 reacties)

Resistance
Moet... Star Trek... Borg-grap... onderdrukken.... Maar niettemin een mooi stukje case modding.

Vastgelogd op 19:42

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 28 januari 2005

Tabee
Ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk dat moet zijn: een afscheid schrijven voor een onzeker moment in de toekomst. Ivan Noble van BBC News, wiens Tumour Diary ik al jaren volg, bericht al jaren over zijn strijd met kanker.

Je leert gedurende die tijd een beetje kennen, je voelt verwantschap - hij schrijft ook over technologie - en dan komt het slechte nieuws: Noble schrijft zijn laatste bladzijde.

"I have written it ahead of time because I knew there would be a point when I was not well enough to continue.

That time has now come."

UPDATE: de BBC heeft bekendgemaakt dat Noble is overleden.

Vastgelogd op 22:27

Terugverwijzen (1 reacties)

VW
Of deze nou wél echt is (dat andere filmpje met een terrorist in een Golf Polo was blijkbaar vals en nu is Volkswagen böse) maar dit filmpje (.mov) van Golf is óók al koel en vervreemdend.

Vastgelogd op 00:31

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 27 januari 2005

Anachronismen
Weer een erg fraaie tijdmachine-wedstrijd bij Worth, waaronder deze overtuigende Marilyn-met-een-mobieltje.

Vastgelogd op 23:28

Terugverwijzen (0 reacties)

Park
All the sweet, green icing flowing down
Someone left the cake out in the rain
I don't think that I can take it
'Cause it took so long to bake it
And I'll never have that recipe again
Oh, no!

Ik kwam zojuist een 18 minuten durende dixo 12-inch tegen van MacArthur Park. Die ik niet ga posten uit bandbreedte-overwegingen, maar het blijft toch een van de vreemdste teksten ooit.

Zelf denk ik dat het met LSD te maken heeft, maar ja, wie ben ik? Iemand ideeën over de herkomst van de tekst in dit nummer?

Vastgelogd op 23:11

Terugverwijzen (4 reacties)

Geen geld
Hee, voor nog geen 150 euro kun je toch knap voor lul lopen!

Vastgelogd op 16:42

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 25 januari 2005

Faux News
Een meesterlijk filmpje van Fox News, dat een redactrice van Vanity Fair had uitgenodigd voor commentaar op de (40 miljoen dollar kostende) inauguratie-plechtigheden.

Waar Fox News niet mee had gerekend was dat een uitstekend geďnformeerde Judy Bachrach het ongepast noemt dat er zoveel geld werd uitgegeven terwijl er een oorlog gaande is.

Bij Fox News anchor Brigitte Quinn knapt er bijkans een bloedvaatje terwijl Bachrach het hele item - dat eigenlijk touchy feely had moeten zijn - omzet in een indrukwekkend protest.

Het filmpje is bij IFILM nog eens terug te kijken. Judy Bachrach - heldin van dit nog piepjonge 2005!

Vastgelogd op 21:39

Terugverwijzen (5 reacties)

Proest!
Zo, ik ga nu naar bed, maar niet voordat ik deze grappige column van een of andere vogel even citeer:

"We are at a point where Americans NEED to start defending Microsoft in light of the huge fine imposed by the EU on this American titan. "

De "enorme boete" kan uit het zakgeld van een van Gates' kinderen worden betaald. Maar het wordt nog beter, met schwere Wörter als verkrachting:

"This rape of an American company by Europe is only working because U.S. states such as Massachusetts and California plus the Feds are also hammering Microsoft for millions. Now, many Americans hate Microsoft too. This has enabled the European Union to go for the (our) money."

Vastgelogd op 00:19

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 24 januari 2005

eXeem
"What's in a name?", schreef Shakespeare al, en dat slaat zeker op eXeem. Het wat onfortuinlijk getitelde programma blaast BitTorrent nieuw leven in en maakt downloaden nóg eenvoudiger.

Vastgelogd op 22:58

Terugverwijzen (3 reacties)

Ieks II
Inhakend op het vorige mailtje over foute covers... I rest my case.

Saved locally for bandwith stealing reasons

Vastgelogd op 22:57

Terugverwijzen (4 reacties)

Ieks
De foutste albumcovers uit de muziekgeschiedenis vind je hier. Met titels die de vraag stellen en meteen het antwoord geven. [Via collega-zonder-website Paul]

Vastgelogd op 22:37

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 23 januari 2005

Gelukkig maar

Nou, ik ben in ieder geval groter dan Hitler, maar kleiner dan Lincoln. Je kunt relatief eenvoudig nagaan of je beroemdheden in een matpartij de baas kunt met deze Tall Or Not applicatie. [Via SLT]

Vastgelogd op 20:29

Terugverwijzen (4 reacties)

Alaaf
De Duitse tv zendt weer campy carnaval uit. Na een liedje - gezongen door een nichterige duivel - viel het prachtige woord Heimatklänge. ARD, jetzt gucken!

Vastgelogd op 20:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Bewijs
Omrop Fryslân heeft een aardig artikeltje over ferantwurde ynternetgebrűk, want:

"Het klinkt misschien zwaar, maar als je de computer aanzet ben je twee muisklik-ken verwijderd van de hel'', sa seit Noordhof yn in taljochting.

En dan alsof Lucifer er zelf de hand in heeft gehad, krijgt het artikel-ID het Teken van Het Beest mee.

Vastgelogd op 17:03

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 20 januari 2005

Plonk
Omdat vandaag op het werk de meest verstofte en vergeten jaren tachtig muziek werd gedraaid, een wedstrijdje a la Timmie TV: van welk nummer is dit synthetische drumwerk het begin?

Gezien die hit die het indertijd was MOET het bij de meesten in het collectief geheugen zijn geramd. In de reacties mogen de oplossingen!

UPDATE Okee, het is wel een moeilijk fragment (en ik heb ook heel snakig de 12-inch gebruikt) daarom nog eentje mét melodietje, soort van. En dan moet iedereen het echt herkennen! Ik heb al kanshebbers gezien... Claver moet even héél erg stil zijn.

Vastgelogd op 23:50

Terugverwijzen (19 reacties)


maandag, 17 januari 2005

Wilders
Geert Wilders is weer terug uit z'n excursie in de Verenigde Staten. Hij licht in de Volkskrant vanochtend een tipje van de sluier (of nee, dat mág niet meer natuurlijk) op over wat Nederland kan verwachten, als hij 't voor het zeggen zou hebben:

"Amerikanen beseffen dat ze in oorlog verwikkeld zijn met de radicale islam. Dat gevoel leeft in Nederland niet.1

Na de aanslagen van 11 september 2001 kent men de Patriot-wet, die de overheid verregaande bevoegdheden biedt om terrorisme te bestrijden. Zo'n wet hadden we hier al lang moeten hebben.2

Amerikanen staan zonder mopperen in de rij bij controles. Trekken hun schoenen uit, laten zich fouilleren. In Nederland protesteren dan 24 organisaties tegen schending van privacy.3"

De Amerikaanse Patriot Act is een ongekend controversieel stuk wetgeving, waar we in Nederland nooit aan moeten beginnen.

En op dat "zonder mopperen in de rij staan" valt genoeg af te dingen. Veel Amerikanen vinden dat er wel erg veel vrijheden verdwijnen, maar ja - Wilders heeft zich blijkbaar alleen laten voorlichten door mensen uit zijn straatje.

1 Gelukkig maar! 2 Gelukkig niet! 3 Gelukkig maar!

Vastgelogd op 23:31

Terugverwijzen (15 reacties)

VW
Hij laadt erg traag, deze Volkswagen commercial (het is ook de vraag of het niet een ERG goed geproduceerde fake is natuurlijk) maar ik vond 'm wel sterk.

Vastgelogd op 23:15

Terugverwijzen (5 reacties)


zondag, 16 januari 2005

Bwwrzzzzq
De Huygens ruimtesonde, die eergisteren op Saturnus' maan Titan landde, had ook een microfoontje aan boord.

De tijdens de afdaling opgenomen geluiden zijn nu bij de ESA in mp3-formaat te beluisteren.

Het geruis en gerommel klinkt intrigerend, maar wat non-descript. Het tweede mp3-tje bevat interessant synthetisch geknerp, wat een dezer dagen vast wel in een techno-deuntje verwerkt gaat worden. En anders doe ik dat.

Vastgelogd op 18:31

Terugverwijzen (4 reacties)

Knuffel
Hee, dit gezellige speelgoedbeest houd ik even achter de hand voor als potentieel verjaardagscadeau voor een van m'n neefjes.

Vastgelogd op 16:18

Terugverwijzen (3 reacties)


zaterdag, 15 januari 2005

TPON
Goed, wie de drie-delige serie The Power Of Nightmares de eerste keer heeft gemist, moet absoluut de herhaling vanaf 18 januari kijken. Zelden zo'n intrigerende, uitstekend ge-editte documentaire gezien.

Vastgelogd op 15:07

Terugverwijzen (2 reacties)


vrijdag, 14 januari 2005

Condensed Blog™
Omdat ik zo naar de Nacht van de Wansmaak ga, even een geconcentreerd blogje: goed nieuws uit Darmstadt, TRON wordt mogelijk opnieuw gemaakt en zo kun je ook ontslagen worden.

Vastgelogd op 21:07

Terugverwijzen (3 reacties)


donderdag, 13 januari 2005

Neeeeegeeeeeeen
Goed materiaal moet je vooral nog eens linken, en nu de Noor Leif Inge zijn 9 Beet Stretch project naar Amerika heeft gebracht, mag het: de 9e symfonie van Beethoven digitaal uitgerekt tot 24 uur lengte.

De New York Times omschrijft het mooi:

"The piece slows symphonic time so that movement is barely perceptible. What you hear in normal time as a happy Viennese melody lasting 5 or 10 seconds becomes minutes of slowly cascading overtones; a drumroll becomes a nightmarish avalanche."

Te beluisteren in mp3-formaat via deze mirror. Hypnotiserend!

"Seid umschlungen, Millionen
Diesen Kuß der ganzen Welt!
Brüder! Über'm Sternenzelt
Muß ein lieber Vater wohnen."

Vastgelogd op 21:16

Terugverwijzen (0 reacties)

Waterstof
Okee, de waarheid gebiedt me te zeggen dat de Honda FCX daadwerkelijk in productie is en de GM Sequel alleen als - functionerende - conceptcar bestaat.

Maar als de Honda FCX écht de blik naar de toekomst is, dan is het uitzicht somber voor de waterstofauto. Daar wil je toch niet in gezien worden? De Sequel van General-Motors daarentegen mag van mij nu in productie.

Waterstofkarretjes

Vastgelogd op 19:36

Terugverwijzen (0 reacties)

Zoek!

Googlezoeker voor wehnag

Okee, ik heb geen 5000 dollar liggen noch een groot intranet, maar deze budget zoeker van Google zou toch best geinig staan in de meterkast. Die ik ook niet heb, trouwens.

Vastgelogd op 19:19

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 12 januari 2005

Snapshot
Broerlief belt of hij misschien beter een Canon 300D of een Nikon D70 kan kopen. Zomaar, even om half vijf op een doordeweekse bijna-sluitingstijd WOENSdag. Heb hem uiteindelijk de laatste aangeraden.

Maar even m'n groene kleur voor de volgende familie-bijeenkomst oefenen... [emoticon-met-kiespijn]

Vastgelogd op 23:21

Terugverwijzen (4 reacties)

Forever
Ja, dat liedje klopt dus niet meer.

" The children's home immortalised in the classic Beatles track Strawberry Fields Forever is to close."

Vastgelogd op 15:31

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 11 januari 2005

Snif
Martijn tipte me over de aangekondigde verfilming van Süskinds "Das Parfum". Het is al een tijdje geleden dat ik het las, maar een goed boek dat wellicht ook een goeie film wordt.

Opmerkelijk genoeg is er één release date bekend: Nederland, 15 december 2005.

Vastgelogd op 21:06

Terugverwijzen (3 reacties)

Aha
Het interessantste nieuws van de Apple-beurs is de Mac Mini:


Vastgelogd op 19:50

Terugverwijzen (2 reacties)


maandag, 10 januari 2005

Maandag
Vreemd dagje vandaag. Even lifeloggen: vanochtend werd ik wakker met het lentesk gekwetter van vogels, die blijkbaar door de hoge temperaturen een beetje in de war zijn. Het klonk leuk, maar vroeg voor januari.

Nadat ik gewerkt had zag ik op het station terug een raar - en ranzig - tafereel: langs het perron danste een reep toiletpapier met daarop een bruine cirkel.

Het met een aars gestempelde kunstwerkje bleef gelukkig uit de buurt, maar je zult het maar in je gezicht gewaaid krijgen, mijmerde ik op weg naar het avondeten.

Vastgelogd op 23:37

Terugverwijzen (5 reacties)

Alas
Dat er oneindige bagger op DVD uitkomt, is geen geheim. Voor bewijs hoef je maar even door de videotrog bij de Media Markt te roeren.

In 1996 regisseerde Kenneth Branagh een erg goede versie van Hamlet, oningekort, vier uur lang. De film leidde echter sindsdien een treurig bestaan op VHS, tot zelfs die out of print raakte.

Nu wordt er al jarenlang een DVD van de film beloofd. De laatste geruchten waren een release op 10 januari. Helaas, hoewel de film nu een plekje heeft bij Play.com blijft ie nét buiten handbereik.

Not to be, precies...

Vastgelogd op 22:43

Terugverwijzen (2 reacties)


zondag, 9 januari 2005

Zesty
Ondertussen zijn softwaremakers en elektronica-producenten samengekomen in Las Vegas. Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) worden diverse nieuwe vondsten getoond.

Bekijk zeker ook de videootjes van Bill Gates bij een - voor de gelegenheid ingehuurde - Conan O'Brien. Niet alles gaat volgens plan, wat Gates zeven jaar geleden ook al eens overkwam.

Vastgelogd op 20:56

Terugverwijzen (0 reacties)

Toekomst
IT-columnist Bob Cringely houdt zijn eigen voorspellingen van een jaar geleden tegen het licht én doet uitspraken over het komende jaar. Hij krijgt volgens zijn eigen statistieken meestal in 70 procent van de gevallen gelijk.

"At $100 per unit, how many little Macs could they sell if Jobs is willing to spend $1 billion? TEN MILLION and Apple suddenly becomes the world's number one PC company."

Aanstaande dinsdag wordt een en ander onthuld op de Macworld Expo. We wachten af.

Vastgelogd op 15:37

Terugverwijzen (0 reacties)

Vijf

Hiep Hiep Hiep Hiep Hiep

Het is duidelijk: l-rs.org is jarig. Ik kan me het haast niet voorstellen dat het er alweer zoveel zijn, maar het is toch echt zo: al vijf jaar lang vul ik de kolommen op deze weblog.

De tussenstand: 2398 postjes (deze niet meegerekend) en 3214 bijdragen van mijn gewaardeerde lezers. Dat zijn wel getallen om even bij stil te staan.

Natuurlijk had ik in de aanloop naar deze verjaardag wel nagedacht of het niet tijd werd om de site om te gooien of zelfs op te doeken, maar ja: stoppen is voor mietjes, zoals de ongeschreven regel voor webloggen stelt.

En waarom zou ik deze gevel slopen, als ik er eigenlijk niet zoveel mis mee vind? Daarom gaan we voorlopig voort op de oude voet.

Kijk eens rond in het archief, zou ik zeggen. Het is wel erg grappig om te zien welke thema's er in de afgelopen jaren speelden. Mijn koppen werden kleiner, de onderwerpen geconcentreerder en ik ben meer witregels gaan gebruiken, zie ik. Humor bleef (en blijft) belangrijk.

De eb en vloed van postjes is verder redelijk constant geweest. Er is in al die jaren geen maand geweest waarin ik niet heb gepost. Yeah!

Bedankt voor het lezersschap en dan nu over tot de orde van de blog: ik ga een rondje surfen.

Vastgelogd op 14:43

Terugverwijzen (26 reacties)


vrijdag, 7 januari 2005

Drank
Tjesses, wat is de kwaliteit van die T630-camera slécht! Hoe dan ook, gezien bij de lokale slijter:


Vastgelogd op 00:01

Terugverwijzen (2 reacties)


dinsdag, 4 januari 2005

Ohja


Vastgelogd op 21:44

Terugverwijzen (6 reacties)

Wonderwall
Anil Ramdas betreurt in de NRC dat hij "het ultieme shot van de muur van water" nog niet gezien heeft, tussen alle foto's en filmpjes die uit het rampgebied zijn gemaakt.

Ik kwam een filmpje tegen (meer in de directory) waaruit een héél klein beetje blijkt waarom mensen zo lang bleven kijken. Een beetje hypnotiserend is het wel.

Vastgelogd op 18:44

Terugverwijzen (2 reacties)

Kalender
En dan op de valreep van het nieuwe jaar nog een nerdeske robotposter voor 2005.

Vastgelogd op 18:13

Terugverwijzen (0 reacties)

ID
Ik vergeet regelmatig m'n paspoort en ben dus eigenlijk sinds 4 dagen regelmatig in overtreding, omdat ik me desgevraagd niet kan identificeren.

Dan kun je natuurlijk ook de legitimatie op kleding afdrukken, bedacht tijdschrift Spunk: ID Fashion.

Ik vraag me eigenlijk af - welke burger zat er nou op deze verplichte identificatie te wachten? Bar weinig, lijkt me. Als het dan vooral een wens van de overheid is, waarom kunnen we die persoonsbewijzen dan niet gewoon gratis ophalen?

Ik vind 30 euro (66 gulden!) rekenen voor iets waarom ik niet heb gevraagd knap prijzig.

Vastgelogd op 18:11

Terugverwijzen (2 reacties)

Life Goes On
Je hoort haar denken... "Eindelijk strandstoelen voor onszelf!"

Vastgelogd op 17:11

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 3 januari 2005

Naastenliefde
De danig verknipte dominee Phelps (bekend van meer smakeloze stunts) heeft een bizarre flyer [.PDF, nieuw venster] uitgegeven waarin de dood van mogelijk 5000 Zweden wordt gevierd.

Smakeloos dekt de lading niet meer. Het heeft wel wat weg van dat rare hoofdredactionele commentaar van het Reformatorische Dagblad.

Vastgelogd op 22:44

Terugverwijzen (1 reacties)

Jatwerk
Lees bij Verbal Jam iets over diefstal voor een nobel doel. Ik had ook zo'n akkefietje, toen ik bij een meubelwinkel in Apeldoorn een bank zocht.

Ik zag in een van de ingerichte woonkamers allerlei showboeken in de kast staan, blijkbaar in bulk ingeslagen. Ik pakte er willekeurig eentje uit de kast en zag tot mijn verbazing dat het een boek uit begin 18e eeuw was: een prachtig geďllustreerde Verhandelingen van Matthäus, gedrukt in Leeuwarden.

Een te goede opvoeding bracht me ertoe dat boek terug te zetten in plaats van het in mijn binnenzak te steken. Later heb ik het nog eens overwogen en me voorgenomen het boek bij eerstvolgende gelegenheid alsnog achterover te drukken.

Zo'n boek, roemloos ongelezen visueel behang in een meubelzaak? Dat kan toch niet! Ik hoef helaas niet meer terug om mijn snaakse maar nobele plan alsnog uit te voeren: de winkel in kwestie is vorige week afgebrand.

Vastgelogd op 22:33

Terugverwijzen (4 reacties)

Smak
Nu iedereen je het beste voor 2005 wenst, is het wel handig als er duidelijkheid is over je zoengedrag, moeten de makers van deze "zoenbuttons" hebben gedacht.

Ik mis dan buttons "alleen met tong" of "en tast vrijelijk rond".

Vastgelogd op 21:56

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 2 januari 2005

Roboband
Het is al een maand oud, dit persbericht van Toyota, maar ik had hem apart gelegd en was 't compleet vergeten.

Vastgelogd op 19:50

Terugverwijzen (0 reacties)

Golf
Het is niet te voorkomen dat mensen een verklaring willen, maar laten we hopen dat uit de Aziatische tragedie niet een verknipt soort orthodoxie ontstaat:

"Allah still loves us, but he is testing us,'' cleric Ali told thousands of worshippers at the Jamii Lungbato Mosque. "This is also a warning. We have become arrogant and strayed too far from his teachings.''

Vastgelogd op 19:37

Terugverwijzen (0 reacties)

2005
Zo, daar zijn we dan weer. "De beste wensen" natuurlijk. Ondanks het voornemen om miljoenen euro's op Giro 555 te storten, blijkt als gevolg van een kosmisch misverstandje de jackpot van de Staatsloterij vreemdgenoeg níet op mijn lot te zijn gevallen.

De teller aan donaties staat inmiddels op 2 miljard dollar, melden de Verenigde Naties. Goed nieuws om het jaar mee te beginnen.

Vastgelogd op 17:58

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org