Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
maandag, 17 januari 2005

Wilders
Geert Wilders is weer terug uit z'n excursie in de Verenigde Staten. Hij licht in de Volkskrant vanochtend een tipje van de sluier (of nee, dat mág niet meer natuurlijk) op over wat Nederland kan verwachten, als hij 't voor het zeggen zou hebben:

"Amerikanen beseffen dat ze in oorlog verwikkeld zijn met de radicale islam. Dat gevoel leeft in Nederland niet.1

Na de aanslagen van 11 september 2001 kent men de Patriot-wet, die de overheid verregaande bevoegdheden biedt om terrorisme te bestrijden. Zo'n wet hadden we hier al lang moeten hebben.2

Amerikanen staan zonder mopperen in de rij bij controles. Trekken hun schoenen uit, laten zich fouilleren. In Nederland protesteren dan 24 organisaties tegen schending van privacy.3"

De Amerikaanse Patriot Act is een ongekend controversieel stuk wetgeving, waar we in Nederland nooit aan moeten beginnen.

En op dat "zonder mopperen in de rij staan" valt genoeg af te dingen. Veel Amerikanen vinden dat er wel erg veel vrijheden verdwijnen, maar ja - Wilders heeft zich blijkbaar alleen laten voorlichten door mensen uit zijn straatje.

1 Gelukkig maar! 2 Gelukkig niet! 3 Gelukkig maar!

Vastgelogd op 23:31

Reacties

Gisteren op Stads TV Utrecht een mevrouw die werd aangehouden omdat haar licht was uitgevallen. Ze had geen legitimatie bij zich, werd meegenomen naar het bureau en opgesloten voor enkele uren. Sieraden moesten af en ze werd gefouilleerd. Ik vind dat eng.

Martijn - 18/01/2005 om 9:45:41

Ach, die Wilders wordt nog wel eens voor zijn raap geschoten. Ow, wacht.... Dát mag je natuurlijk ook niet meer zeggen. Radicale moslims: voor de goede orde; het was geen oproep hoor! Nou ja... Pak me maar op, doek deze site op, blokkeer andere websites, tap telefoons, installeer camera's op iedere straathoek en stop een peilzender in onze anus. Dan komt het allemaal wel goed met die strijd tegen het terrorisme.

Lennart - 18/01/2005 om 16:36:12

Ach, in Amerika hebben ze nog geen door de overheid in het leven geroepen universitaire imamopleiding waar staatsimams worden opgeleid. Zo'n afgestudeerde staatsimam zou dan de nederislam, polderislam of staatsislam moeten gaan verkondigen, terwijl de moskeeën al hebben aangegeven dat ze niet zitten te wachten op zo'n keurmerkimam.

Zou Nederland dan toch weer op gaan treden als gidsland waarbij de scheiding tussen kerk en staat wordt opgedoekt?

Albert - 19/01/2005 om 11:26:36

Overigens trekken moslims ook zonder mopperen hun schoenen uit voordat ze de moskee induiken en staan ze zonder mopperen in de rij in Mekka...

Lennart - 19/01/2005 om 11:32:39

nee, maar strax wel roepen dat de AIVD slecht werk levert en een 2e Mohammed B. niet eerder op gepakt heeft. Of wanneer jullie de 2e Jan Kievit zijn. Of jullie dochters aangerand worden in het zwembad. Jullie linkse lui snappen nog allemaal niet in welke context je het moet zetten, he...
.
Bovendien wens je politici niet dood. Ook niet als je het er niet mee eens bent. De bedoeling is dat je er dan niet op stemt, in een democratie.

Mario Meijers - 20/01/2005 om 9:48:43

Mario: heeft de AIVD dan ook informanten in het zwembad? Of in het uitgaancircuit? Jij plaatst ‘zinloos geweld’ en wangedrag van Marokkaanse jongeren in dezelfde context als terreur van religieus-extremisten. Als jij denkt dat een oorlogsverklaring aan de radicale islam en een carte blanche voor telefoontappers de oplossing is: Wilders heeft nog vacatures openstaan.

Lennart - 20/01/2005 om 10:34:32

@Lennart
Mijn punt is dat slappe aanpak niet meer helpt daarbij. Als de AIVD zich bezig gaat houden met het oppakken van religieus-extremisten, dan kan misschien een zwembaddirectie zich bezig houden met het weren van die ipv gescheiden zwemtijden voor vrouwelijke en mannelijke moslims.

Bovendien ben ik blij wanneer de AIVD dmv telefoonaftapping bewijs kunnen leveren tegen een terrorist. Of zie je ze liever de rechtbank weer fluitend uitlopen onder het mom van 'gebrek aan bewijs'?

Verder moet men misschien maar inzien dat opvallend vaak 'zinloos geweld' en wangedrag van jongeren danwel een islamitisch, danwel een Marrokaans smaakje heeft. Om maar niet te zeggen een cocktail van beide. Ik zie niet in waarom ik die 2 zou moeten onderscheiden, terwijl ze uit dezelfde wortel voortkomen.

Wilders heeft idd nog vacatures open staan; ik zou me graag inzetten voor zijn politieke hervormingen. Echter, sinds jij waarschijnlijk ook geen kamerlid bent van Groen Links/SP, kan ik je zonder schaam vertellen dat ik het reeds al druk heb met mijn studie.

Mario Meijers - 20/01/2005 om 11:16:01

Post Scriptum
Wie had het hier over een carte blanche? Als de AIVD telefoonaftapping alleen gebruikt tegen het opsporen van illegalen, terroristen, maffiosi en drugsmokkelaars, zie ik geen probleem.

Mario Meijers - 20/01/2005 om 11:22:43

Mario, als je wat zou lezen (bv: http://www.trouw.nl/nieuwsenachtergronden/artikelen/1038205262715.html of http://www.groene.nl/2002/0225/rz_tappen.html) zie je dat er wel degelijk problemen bestaan rond de tapcultuur.

Lennart - 20/01/2005 om 14:39:23

PS: het is makkelijker om vrijheden af te schaffen, dan ze te verkrijgen.

Lennart - 20/01/2005 om 14:40:19

Aha, dus dan moet daar wat aan gedaan worden, misbruik van aftappen! Beetje onnozel om dan gelijk dan maar het gehele instrument de prullenbak in te gooien.

Mario Meijers - 20/01/2005 om 18:13:08

Aha, dan moet je daar op richten, het misbruik van aftappen! Maar dat is niet hetzelfde als het hele instrument de prullenbak in gooien.

Overgens is met mijn belezenheid niets mis, al lees ik niet graag zulke bevooroordeelde kranten als jou (http://www.elsevier.nl/opinie/weblog.asp?weblogId=4&knooppunt=1103).

Tenslotte wil ik stellen dat vrijheden niet per defenitie goed zijn. Zo zal vrijheid van bezitneming her en der niet in goede aarde vallen.

En omdat volgens jou vrijheden makkelijk af te schaffen zijn, zal dat probleem van aftappings-misbruik ook wel goed aan te pakken zijn. Kwestie van inperken van de vrijheid van de AIVD...

Mario Meijers - 20/01/2005 om 18:21:04

@Mario: Jij laat je blijkbaar liever door andere kranten "bevooroordelen". Bovendien plaats jij iedereen die een ander standpunt heeft meteen in het hoekje van de "linkse lui".

Albert - 23/01/2005 om 10:34:44

@Lennart: Jij gaat er veel te gemakkelijk vanuit dat Mario onbelezen is.

Albert - 23/01/2005 om 10:38:01

@Mario: Hoe wil je garanderen dat de AIVD telefoonaftapping alleen gebruikt voor het opsporen van illegalen, terroristen, maffiosi en drugsmokkelaars?

Albert - 23/01/2005 om 10:39:57

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org