Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

donderdag, 30 september 2004

Horizon
Intrigerende uitzending van BBC Horizon over synaesthesia, het door elkaar lopen van zintuigen.

Met daarin een arme kroegbaas die bij vrijwel elk woord een smaak in zijn mond kreeg. Waarbij stamgast Derek verbonden was met de smaak van oorsmeer.

In een serie proefjes kun je jezelf testen op de aandoening, die wordt gezien als een belangrijke aanjager van creativiteit.

Vastgelogd op 22:59

Terugverwijzen (1 reacties)

Willem
Tsjee, onze celebs vallen als vliegen! Willem Oltmans k al dood.

Men gaat nogal los in het condoleance-register, zie ik. Onwillekeurig moet ik denken aan Erik van Muiswinkels typetje met "Meneer Spijkerman, it's a bloody lunatic asylum!"

Vastgelogd op 22:55

Terugverwijzen (0 reacties)

Dzjiemeel
Ik zie in m'n Gmail-inbox dat ik maar liefst zes n NUL Gmail-accounts mag weggeven. Mail me (adres staat linksonder) als ik je kan verblijden met een toegangsbewijs tot het hipste-der-hipste op e-mailgebied.

Je e-mailadres achterlaten in de reactieformulieren lijkt me geen goed idee, gezien de spambots en andere digitale naarlingen die deze site bezoeken.

UPDATE: ZE ZIJN OP! Mailen heeft geen zin meer. :)

Vastgelogd op 10:56

Terugverwijzen (6 reacties)

Test
Onderwijsvernieuwing met een gezonde blik op de maatschappij. Ouders zijn boos over een wiskundetest met opmerkelijke praktijkvoorbeelden.

Officials said the test contained phrases like "Jose has two ounces of cocaine," "Willie gets $200 for a stolen BMW," and "Raul gets six years for murder."

Vastgelogd op 10:28

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 28 september 2004

Estonia
Het is vandaag 10 jaar geleden dat de veerboot Estonia zonk. Bij de scheepsramp, naar verluid veroorzaakt door een defect aan de boegdeuren, kwamen 852 mensen om het leven.

Vastgelogd op 11:50

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 27 september 2004

Tsja
Laten we toch hopen dat de beste keus uit twee slechte opties straks de Amerikaanse president wordt, maar Time strooit nog eens wat zout in de wonde door te onderzoeken hoe de situatie zou zijn als Howard Dean kandidaat was geworden.

"Dean would have one more, less tangible advantage: he doesn't sound like a politician. One reason the flip-flop charge has stuck is that Kerry, with his meandering, caveat-filled speaking style, often seems like a guy trying to avoid a straight answer."

Vastgelogd op 22:07

Terugverwijzen (0 reacties)

Spherevol
We werken elke dag in een platte computer-omgeving. Vensters overlappen elkaar, alles is zonder diepte. En dat terwijl we toch - buiten het beeldscherm - in een 3D-wereld leven.

Het programma The SphereXP probeert dat eens te doorbreken. Als ik heel eerlijk ben, is het (nog) niet hl erg bruikbaar, maar er wordt tenminste over een nieuwe aanpak nagedacht. Dat is al heel wat.

Alleen voor mensen met Windows XP en je moet ook het, hou je vast, .NET Framework hebben genstalleerd.

Even reageerders voor zijn: jaja, Expos, jaja WinPlosion, jaja Sun Looking Glass.

Vastgelogd op 20:56

Terugverwijzen (2 reacties)


zaterdag, 25 september 2004

FeliCa
Nu is i-mode in Nederland mislukt, maar in Japan zijn er vele tientallen miljoenen abonnees. De bedenkers van imode, NTT Docomo, introduceren daar de volgende generatie toestellen.

Een van origine Sony-techniek dat FeliCa werd gedoopt, moet het mogelijk maken om allerlei diensten af te nemen door alleen met je mobieltje te zwaaien, leggen ze uit in een fraaie vlas-film.

Het ziet er wat debiel uit, met je mobieltje zwaaien, dus ik denk dat 'm gewoon in de buurt van de radiolezer houden ook wel mag. Waarschijnlijk niet voor het eind van dit decennium te verwachten binnen onze landsgrenzen.

Vastgelogd op 21:14

Terugverwijzen (1 reacties)

Cultureel Dagje

En zo bevond ik mij tussen stokoude muren
waar zojuist woorden aan het behang zijn toegevoegd
Terwijl mensen eerbiedig in de verte tuurden
Luist'rend naar zinnen waarop z lang werd gezwoegd

Met andere woorden: ik was in het bijna twee eeuwen oude pand van de Taalunie, waar in het kader van het Literair Paspoort dichters uit hun werk voorlazen.

In het prachtige pand aan het Lange Voorhout hoorde ik Miriam Van Hee en een bevlogen Simon Vinkenoog.

De foto is van na het verheffende gedeelte, en buiten steekt Vinkenoog een sigaretje op. Die sigaret rook overigens wel erg zoet, dus het kan ook wel een joint zijn geweest.

Zolang je je beperkt tot de omgeving van het gebied rond het Lange Voorhout is Den Haag trouwens een mooie stad om in te werken. Voor we naar de Taalunie gingen, bezochten we het Escher-museum dat k al in zo'n fijn pand is gevestigd.

Vastgelogd op 20:34

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 23 september 2004

Mugged
Hey, dat drinkt nog es lekker, als je naar je werk moet om het overheidstekort af te betalen...

Vastgelogd op 16:08

Terugverwijzen (0 reacties)

Hazes
Mocht ik door de drank bezwijken
Mocht ik naar de donder gaan
Laat dan op mijn grafsteen prijken
Hij kon niet meer op zijn benen staan

Profetische teksten uit het nummer "De fles" van het album "Gewoon voor jou" uit 1998. Hij was natuurlijk hard op weg naar het graf, maar nu dat moment is gekomen, toch nog een gevoel van... goddomme Dr!

Vastgelogd op 15:12

Terugverwijzen (1 reacties)

Kunst
Dit is niet gefotoshopt - al vraagt het er wel om natuurlijk - maar het is maar wat je aan de muur wilt hebben hangen...

Update 1 (verwijderd vanwege verregaande crapheid)
Update 2 (met dank aan Webalistic)

Vastgelogd op 00:05

Terugverwijzen (2 reacties)


woensdag, 22 september 2004

Hehe
Fokke en Sukke praten Balkenende een beetje bij...

Vastgelogd op 23:41

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 21 september 2004

Ultiem
Als nou nog eens je PC gigantisch de soep in draait, lijkt me dit een erg fijne boot-cd om bij de hand te hebben. Alles d'r op en d'r aan, zonder gespeur naar een stoffige floppy waarvan je nog kunt opstarten.

Vastgelogd op 20:53

Terugverwijzen (0 reacties)

Bennett
En een van m'n favoriete cartoonisten blijft toch met een verbazende eenvoud de dingen benoemen: Independence Day, Instant Democracy, In Case Of Emergency, Sovereignty en The Bush Bandwagon.

Vastgelogd op 20:47

Terugverwijzen (0 reacties)

Eileider
"The United Nations and my country share the deepest commitments" [..] "We know that dictators are quick to choose aggression, while free nations strive to resolve differences in peace." [..] "Eventually, there is no safety in looking away, seeking the quiet life by ignoring the struggles and oppression of others." [..] "We're determined to prevent proliferation, and to enforce the demands of the world -- and my nation is grateful to the soldiers of many nations who have helped to deliver the Iraqi people from an outlaw dictator."

Aldus George Bush in een toespraak tot de Verenigde Naties die werd gekenmerkt door schijnheiligheid, reetverenstekerij en schaamteloos meeliften op de tragedies in Beslan en andere delen van de wereld.

Nadat Irak door zijn hand in puin werd geschoten is het nu plots "The U.N., and its member nations, must respond to Prime Minister Allawi's request, and do more to help build an Iraq that is secure, democratic, federal, and free."

Natuurlijk kun je Irak niet aan zijn lot overlaten, maar het is een Amerikaans probleem, door Bush gecreerd. Mijn mening over die oorlog is niet veranderd sinds 1,5 jaar geleden. Jij wilde dit toch zo graag, George? Nou dan.

Bush kondigde verder een "Fonds voor de Democratie" aan en zei daarover "To show our commitment to the new Democracy Fund, the United States will make an initial contribution", waarna hij leden opriep hetzelfde de doen.

Op dit moment heeft de VS nog een achterstallige betaling aan de Verenigde Naties van 1,3 miljard dollar. Ach ja.

Vastgelogd op 20:37

Terugverwijzen (2 reacties)


maandag, 20 september 2004

Luchtje
Nu sinds 11 september militarisme al in elke porie van ons bestaan is doorgedrongen, kun je er net zo goed naar ruiken.

Vastgelogd op 20:30

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 19 september 2004

Halloween
Gerelateerd aan het voorgaande berichtje: op 31 oktober is het in de Verenigde Staten weer tijd voor Halloween. Er blijkt rond die dag echt een gigantische industrie te zijn ontstaan voor kleding en spookachtige extra's.

Ook, euh, "apart" spul zoals deze variant op de chipsschaal. Toch fijn dat deze traditie ons bespaard blijft.

Vastgelogd op 16:59

Terugverwijzen (2 reacties)

Zom more
De man achter het genre van de zombiefilm, George A. Romero, gaat in oktober beginnen aan een vierde editie van zijn "...of the Dead" serie.

Vastgelogd op 16:31

Terugverwijzen (0 reacties)

Brein
"Nee mannetje, ontken het maar niet! En over twee van de zeven melodietjes die er op dat kwartshorloge zitten, zijn geen rechten betaald aan de Buma/Stemra. Je bent er gloeiend bij!"

Netkwesties' Robert van Eijden onderzoekt het imagoprobleem van Stichting Brein.

Vastgelogd op 14:55

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 18 september 2004

Ach ja
They get big so quick, now don't they?

Vastgelogd op 23:41

Terugverwijzen (2 reacties)

Tivo
Het is erg jammer dat de slimme videorecorder Tivo nog altijd niet op het Europese vasteland is gearriveerd. De mensen achter het apparaat hebben nu een stukje software uitgebracht waarmee de muziek- en fotocollectie via de Tivo zijn te bekijken.

Ik zou me zoveel meer 21e eeuws voelen als m'n videorecorder gisteren uit eigen beweging die Wilmink documentaire voor me had opgenomen.

Hoewel zo'n twee jaar terug bleek dat een Tivo soms de plank misslaat.


Terugverwijzen (2 reacties)

Wilmink
Hoewel ik een goeie reden had, baal ik toch dat ik Het Uur van de Wolf over Willem Wilmink heb gemist. Gelukkig heb ik nog een herkansing op 29 september aanstaande. * mantrisch herhalen * Video programmeren! Video programmeren! Video programmeren!

Vastgelogd op 15:41

Terugverwijzen (2 reacties)


woensdag, 15 september 2004

Datafontein
Ergens heeft deze datafontein een verband met widgets, van die mooi vormgegeven applicaties om gegevens te tonen.

Want inderdaad, waarom moeten het altijd saaie cijferrijtjes zijn? Een abstrahering kan ook Mooi concept, leuk uitgevoerd! [Via man-zonder-weblog Pieter]

Vastgelogd op 14:44

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 14 september 2004

Filmpjes
Hee, wat een geinige filmpjes op Pzeudo! Uit welingelichte bron verneem ik dat de maker een van de filmpjes vanavond mogelijk in Barend en Van Dorp zit.

Vastgelogd op 22:48

Terugverwijzen (1 reacties)

Vuurvos
En hopla, er is een nieuwe versie van Firefox, de beste browser van 't moment. Versie 1.0 Preview Edition is niet de definitieve versie, maar wel beter (en vooral veiliger) dan Internet Explorer.

Wel een bummer dat veel van m'n fijne extensions niet meer werken en dat ze wr de toetscombinatie voor het downloadvenster hebben verschoven (CTRL-E, CTRL-Y en nu is 't CTRL-J). Maak een keuze, potdomme!

Meer praat op ZDNet.

Vastgelogd op 18:24

Terugverwijzen (8 reacties)


maandag, 13 september 2004

Miyagi
Ik denk er sterk over om dit fijne shirt aan te schaffen. Of nog een paar meer uit hun collectie.

De acteur die mister Miyagi gestalte gaf, Pat Morita, werkt nog steeds - waarbij The Karate Dog toch wel een dieptepunt mag worden genoemd.

Ralph Macchio leeft ook nog, maar is net als Morita vooral in het direct-to-video circuit actief.

Vastgelogd op 21:06

Terugverwijzen (2 reacties)

Hm
C'lega Joost tipte me over deze indrukwekkende foto's van Tom Stoddart, wiens werkterrein strekt van Irak via de Verenigde Staten tot uithoeken van Afrika.

We vonden gezamenlijk deze foto toch wel een van de ergste, want wanneer ben je fotograaf en wanneer moet je eigenlijk die gast een pak slaag geven?

Vastgelogd op 20:57

Terugverwijzen (1 reacties)

Gids
Dat je een nieuw overzicht maakt van content management systemen, okee. Maar waarom legt dat poppetje zijn geslacht op tafel?

Vastgelogd op 18:28

Terugverwijzen (5 reacties)


zondag, 12 september 2004

Filmpjes
Zat weer wat in de Movie Database te neuzen voor toekomstig leuks: ten eerste een prequel (de jongste trend in filmland) van Batman.

Nu hoor ik je gapen, maar zie die cast van Batman Begins: naast Christian Bale als Batman een hele zwik topnamen als Michael Caine, Liam Neeson, Morgan Freeman, Gary Oldman, Katie Holmes, Cillian Murphy en onze eigen Rutger Hauer!

Verder zag ik dat er voor over twee jaar een nieuwe Die Hard uitkomt, geregisseerd door John McTiernan, die ook deel 1 en 3 voor z'n rekening nam.

Vastgelogd op 16:25

Terugverwijzen (2 reacties)


zaterdag, 11 september 2004

Manhattan
Met zovelen zijn ze op komen dagen
op 11 september om toegang te vragen
dat een tweede poort moest worden ontsloten.
Daar speelde accordeonist Harry Mooten.

Hij speelde en speelde. Voor wie erop lette
uiteraard Gershwin, voor hen uit Manhattan
en terwijl zijn bassen als engelen zongen,
was iedereen kalm. Er werd zelfs niet gedrongen.

Men was nog aan 't feesten, ver daarbeneden,
om wat New York en Washington hadden geleden,
zoals ik als kind eens, al of geen schande,
juichte en sprong omdat Mnster brandde.

Maar hierboven geen vijanden, geen gevaren
en ik zag dat mijn ouders er ook bij waren,
lachend en jong in hun lichtgroene kleren,
nog lang niet geneigd om elkaar te bezeren.

Willem Wilmink

Vastgelogd op 17:26

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 10 september 2004

Shakespeare
Ik heb zelden zo'n mooi project gezien om oude Shakespeare-werken te ontsluiten als dit van de British Library, waar eeuwenoude boeken in hoge resolutie kunnen worden doorgebladerd.

Vastgelogd op 12:56

Terugverwijzen (4 reacties)


dinsdag, 7 september 2004

Dump
Een omkering van het hond-aan-de-boom vr je op vakantie gaat... gewoon je vrouw achterlaten in het land n de vakantie. Rare cultuur...

Vastgelogd op 23:39

Terugverwijzen (2 reacties)

The Grid
In een (klein) half uurtje op BBC2: The Grid, een of andere toffe serie, aan de trailer te oordelen. Met hullie uit ER, die zuster.

Vastgelogd op 21:36

Terugverwijzen (4 reacties)

Escher
Photoshopsite Worth1000 heeft een leuke wedstrijd gehouden, waar prachtige resultaten uitrolden: maakt iets nieuws van een Escher-werk.

Vastgelogd op 21:22

Terugverwijzen (0 reacties)

Kleurtjes
Eerst kwam Apple, toen kopieerde Creative het idee en gisteren presenteerde Sony ook het nieuwste in originaliteit... Kleurige mp3-spelers! Het staat gezellig, maar het is ook zo... goedkoop.


Vastgelogd op 21:21

Terugverwijzen (4 reacties)


donderdag, 2 september 2004

Jaja
Nu kun je mij een hoop wijsmaken, maar dat bij een bedrijf dat is opgericht door Steve Jobs en Steve Wozniak vervolgens een mannetje komt opdraven in de nieuwe iMac G5 video die Joswiak heet...

Dat kn toch haast niet...

Vastgelogd op 22:17

Terugverwijzen (11 reacties)

Ergernis
Voor het content management systeem van ZDNet moet ik om technische redenen van Internet Explorer gebruikmaken. Regelmatig moet je iets uit het CMS plukken en bewaren. So far, so good.

Het betreffende bestand hoef ik maar tijdelijk te gebruiken voor een eindredactionele slag, dus ik gooi het even op de desktop. En als je het dan vervolgens wilt openen, komt IE met de totaal nutteloze melding:

IE Raah!

Vervolgens sluit IE het downloadvenstertje. Tot ziens! Navigeert u maar even naar de desktop, daar staat het. Jammer van al die open vensters, inderdaad.

Dat doet Firefox dan toch een stuk handiger, met de optie "Open Containing Folder", ongeacht of dat nu de desktop is of niet.

Vastgelogd op 21:29

Terugverwijzen (7 reacties)

Piep
"It was broadcast on the main frequency at which the universe's most common element, hydrogen, absorbs and emits energy, and which astronomers say is the most likely means by which aliens would advertise their presence."

Jaja, buitenaardse wezens hebben hun 27 MC mogelijk op aarde gericht.

Vastgelogd op 15:28

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 1 september 2004

Widgets
Nadat ik het programma gisteren voor ZDNet had beschreven, ben ik zelf eens bezig gegaan met Kapsules, een mooi en gratis programma om van die handige widgets te draaien.

Widgets zijn kleine, fraai gestyleerde elementen die bepaalde taken uitvoeren, zoals een kalender, de weersverwachting of bijvoorbeeld een drop ftp. Je sleept er iets op en dat bestand wordt op een ftp gemikt.

Vastgelogd op 17:00

Terugverwijzen (2 reacties)

Priv
Hm, gaan ze Kamervragen stellen over het uitlekken van het verdwijnen van de PC-priv regeling. Kunnen er geen Kamervragen komen over de methode waarop deze regeling om zeep is gebracht?

Want dat was verre van chic.

Vastgelogd op 16:54

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org