Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

maandag, 31 mei 2004

Contrast
Bush heeft nog genoeg te lachen, gelukkig. En toch gebeuren in het land waar iedereen vrij is, ook nog dit soort zaken.

En dan kan dit niet uitblijven natuurlijk.

Vastgelogd op 00:29

Terugverwijzen (2 reacties)


zondag, 30 mei 2004

Sendetipp
Even een mentale notitie voor mezelf (en u, waarde lezer): donderdag 3 juni aanstaande kijken naar de documentaire op de ARD over Robert Capa, de beroemde oorlogsfotograaf die de Tweede Wereldoorlog documenteerde maar uiteindelijk in Vietnam om het leven kwam.

Verwarrend is dat m'n TV-gids zegt dat de documentaire om 23:02 op 2 juni komt en onderaan de ARD pagina wordt gerept over 3 juni middernacht. Ow wacht: dat heeft met ARD Digital auf 'm Satellit te maken, natuurlijk. ARD für gewone stervelingen is wel degelijk 2 juni.

Vastgelogd op 16:39

Terugverwijzen (3 reacties)


vrijdag, 28 mei 2004

Koel Spul II
Nuja, in diezelfde categorie (en ook heel erg 20e eeuws) is dit fantastische ding voor in je computer:

Plusdeck

Ja, inderdaad: een cassettedeck in 5,25" formaat. Je kunt er je oude teepjes omzetten naar digitaal formaat en voor het nageslacht bewaren. Hier een fijne test van het apparaat, dat 149 dollar kost en bij Thinkgeek in de schappen ligt.

Vastgelogd op 23:22

Terugverwijzen (0 reacties)

Koel Spul I
In de categorie kekke thuisknutselprojecten: een PC in een dikke gettoblaster. De jaren tachtig herleven! Als jij je hardroze beenwarmers opsnort, zoek ik m'n leren stropdasje.

Vastgelogd op 23:11

Terugverwijzen (3 reacties)

Tja
Hm, het ziet er naar uit dat t-mobile actief iets blokkeert, zodat ik niet via GSM m'n mail kan uitlezen.

Vastgelogd op 23:05

Terugverwijzen (2 reacties)


dinsdag, 25 mei 2004

Raah!
Als ik die oervervelende, anachronistische Pepsi reclame met voetballers in een middeleeuwse setting nog één keer zie ga ik gillen!

Dat geldt ook voor die over stoelgang pratende Danone Activia-troelen, het Danoontje vakbondjong, die Tele2 aardappel en gemankeerde vader-zoon uit dezelfde reeks, dat "oeps dat stinkt" jochie van Brise (geloof ik), de dubbel overgedubte Ariërs van Nivea Young (vreemdgenoeg Duits en daarna in het Engels nagesynchroniseerd!), Interpolis met die vreselijke Martin Ros voice-over, Postbank Howard en... en...

Goed. U begrijpt: ik zap me een ongeluk in de reclameblokken. Ben ik nog iets irritants vergeten?

Vastgelogd op 23:55

Terugverwijzen (20 reacties)


zondag, 23 mei 2004

Dienst
Ik doe m'n best geen verbanden te leggen met een oorlog in Vietnam, maar mogelijk start in juni 2005 al een dienstplicht in de Verenigde Staten, meldt Congress.org.

"Though this is an unpopular election year topic, military experts and influential members of congress are suggesting that if Rumsfeld's prediction of a "long, hard slog" in Iraq and Afghanistan [and a permanent state of war on "terrorism"] proves accurate, the U.S. may have no choice but to draft."

Ontduiken wordt lastig: in de voorstellen is het volgen van een studie of verblijf in het buitenland (Canada bijvoorbeeld) geen excuus voor uitstel. [Via Chunsek]

Vastgelogd op 17:11

Terugverwijzen (0 reacties)

Sci-Fact
Grappig, ik kan me een oprolbare piano herinneren uit een aflevering van Star Trek. De toekomst is ingehaald, want het Japanse Yamano Music heeft een Handroll Piano van 1,5 kilo uitgebracht.

Yamano Music Handroll Piano

Dat zegt helaas niets over de geluidskwaliteit van de pianoklank, maar geef zoiets nog een paar jaar ontwikkeling en het idee van een concertvleugel in je rugzak is haalbaar. Het ding kost 114 euro (wat wél iets zegt over de te verwachten geluidskwaliteit).

Vastgelogd op 14:18

Terugverwijzen (3 reacties)

Zion
Meesterlijke B3TA-grap voor hen met gevoel voor Britse humor.

Vastgelogd op 13:59

Terugverwijzen (2 reacties)

Trainingswieltjes
"Iraqis are ready to ''take the training wheels off'' and assume political power from the U.S.-led coalition, President Bush said Thursday as his administration began to roll out a rough plan for the June 30 transition of authority."

Deze woorden van de man die (overigens niet voor de eerste keer) ook letterlijk op z'n muil ging:

"U.S. President George W. Bush has suffered minor abrasions after falling off a mountain bike while cycling on his Texas ranch, the White House says."

Vastgelogd op 13:58

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 22 mei 2004

Palmpje
Het berichtje is van de Associated Press, maar toch... om het via Fox News te lezen maakt 't wel pikant:

"American filmmaker Michael Moore's "Fahrenheit 9/11", a scathing indictment of White House actions after the Sept. 11 attacks, won the top prize Saturday at the Cannes Film Festival."

Vastgelogd op 21:30

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 21 mei 2004

Blogs
Bill Gates heeft tijdens een toespraak gisteren kort gerefereerd aan weblogs.

Ze zijn volgens Gates (ook) een uitstekend middel voor bedrijven om klanten op de hoogte te houden waar ze mee bezig zijn. Ook tussen collega's onderling kan een weblog nuttig zijn, aldus Gates.

"And so if I do a trip report, say, and put that in a blog format, then all the employees at Microsoft who really want to look at that and who have keywords that connect to it or even people outside, they can find the information."

Open Deur TV™ voor ons, maar Gates zegt - zo leert de geschiedenis - nooit iets zomaar. Wellicht een RSS-reader op de horizon...

Vastgelogd op 18:17

Terugverwijzen (2 reacties)

Euhm
Al een tijdje geleden uitgescheurd, nu de tijd gehad 'm in te scannen: dit ahem, "opmerkelijke" onderschrift bij een van de foto's van de "Schindlers List" DVD-recensie in het blad Preview, dat in bepaalde bioscopen wordt verspreid.


Vastgelogd op 18:10

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 20 mei 2004

Industry of Love
Chapeau voor de ondertitelaar van de Publieke Omroep, die Teeuwens voorstelling bijhield én er gelijk een éénregelige recensie over schreef:


Vastgelogd op 23:53

Terugverwijzen (7 reacties)

Yo
"Now I am David and my car's called KITT"

Niemand minder dan Ice T gaat David Hasselhoff omvormen tot rappende grootheid.

Vastgelogd op 16:23

Terugverwijzen (1 reacties)

Mobiel
Zo, als het goed is staat dit zo op m'n weblog en is het gelukt iets te posten vanaf mijn telefoon. Door geen gebruik te maken van GPRS kan dat voor mij een stuk goedkoper.

Vastgelogd op 14:20

Terugverwijzen (3 reacties)

Dokter
Wil de persoon die via deze zoekactie bij mijn voordeur werd afgezet, gewoon even de huisarts bellen?

Vastgelogd op 00:15

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 19 mei 2004

Grap
Het lijkt me van niet, maar je weet het maar nooit met 'm: de 20 jaar geleden overleden komiek Andy Kaufman zou helemaal niet dood zijn. Het gaat hem goed. Hij runt zelfs een weblog op blogspot. Onwillekeurig denk ik dan: "Meneer Kaufman, had dat nou niet anders gekund?" En dan bedoel ik dat Blogspot account, natuurlijk.

Vastgelogd op 23:51

Terugverwijzen (1 reacties)

Cello
"It would be a very elaborate CD case. I know it sounds crazy."

"It" is in dit geval een Stradivarius cello uit 1684 met een waarde van zo'n 3,5 miljoen dollar. Het instrument werd van de stoep bij de cellist van het Los Angeles Philharmonic Orchestra gestolen.

Een verpleegster vond de cello nog in z'n originele transportkist tussen het vuil. Haar vriend is meubelmaker (hoe groot is de kans daarop!) en ze vroeg hem 't ding te repareren, of er anders een kek CD-rekje van te maken.

Vastgelogd op 23:29

Terugverwijzen (3 reacties)


maandag, 17 mei 2004

Vouw
Techniek staat voor niks. Een student aan de Carnegie Mellon universiteit bouwde robot die origami kan vouwen. Op de site van David Balkcom staat een aantal Quicktime-filmpjes waar je 't ding aan het werk kunt zien.

Vastgelogd op 22:56

Terugverwijzen (0 reacties)

Hmpf
Ik kijk momenteel rond voor een MP3-speler, maar ik lijd een beetje onder the burden of choice. Wat moet het worden? Een Apple iPod - de mini lijkt me eerlijk gezegd niet zoveel - of toch een Sony Hi-MD? Of toch maar een van de exotischer modellen, die veelal meer opties hebben en ook nog eens goedkoper zijn.

Mijn oog viel op een platte Cowon iAudio M3 van 20 gigabyte, die ook nog eens uitstekend werd getest.

Vastgelogd op 22:49

Terugverwijzen (7 reacties)


zaterdag, 15 mei 2004

Weg
Inhakend op het voorgaande postje is 't project van Pepijn Zwanenberg vermeldenswaard: het Instituut voor Toekomstig Verlies documenteert zaken die op het punt staan te verdwijnen.

Vastgelogd op 21:23

Terugverwijzen (0 reacties)

Woonomgeving
Nederland Zoals Het Was is de nostalgische ondertitel van een dienst om allerlei informatie over je woonomgeving op te snorren.

Erg interessant is ook de mogelijkheid om via deze dienst luchtfoto's te bekijken, veelal gemaakt in oorlogstijd door de Britse en Amerikaanse luchtmachten.

Via dezelfde klikbare interface duik je steeds dieper op een kaartje van Nederland. Natuurlijk is niet overal een foto van, alleen belangwekkende gebieden werden vastgelegd.

Ziehier het stationsgebied van Utrecht in 1943. M'n huis staat er op, voor de rest is een groot deel van het gebied onherkenbaar veranderd - opmerkelijk genoeg niet door oorlogsgeweld.


Vastgelogd op 21:20

Terugverwijzen (5 reacties)


woensdag, 12 mei 2004

Guru
Ik wilde even (voor B3TA) wat experimenteren met animated gifjes. Ik vond een stilstaand plaatje dat ik even heb geanimeerd. Beresimpel, ik waarschuw vast, maar ik was zó weer in 1987.

Vastgelogd op 23:49

Terugverwijzen (0 reacties)

MWIH
Het gerenommeerde feuilleton maarwatishet, een relikwie uit het dotcom tijdperk - of moet ik "een dot cum" zeggen - bestaat thans VIJF jaar. En in de woorden van de uitbater dezes, gedaan tijdens een openhartig interview:

'Ja, zo'n lustrum dient op gepaste wijze gevierd te worden,' zegt Oxysept, en laat vijf boeren.

Vastgelogd op 21:44

Terugverwijzen (0 reacties)

Ons kent ons
Een hele kluif, maar wel erg interessant leesvoer, deze uitgebreide verhandeling van de Universiteit van Amsterdam over ehm... vriendendiensten in de breedste zin des woords.

Gevonden via egosurferij zowaar, omdat ik wilde weten of mijn ZDNet-artikelen überhaupt door Google werden geïndexeerd.

Vastgelogd op 20:57

Terugverwijzen (0 reacties)

Salonfähig
Dit ding is vast al overal gelinkt, deze JP Remixer. Maar met het haar van Gerda Verburg, een hippe zonnebril, een peuk en een Dali-snor is er nog best wel wat te maken van onze Balk.


Vastgelogd op 20:49

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 11 mei 2004

SP2
Hm, jammer. Is er eens een heldere kijk op zaken, wordt je de volgende dag gelijk teruggefloten.

"In tegenstelling tot wat een Microsoft productmanager onlangs meldde, zal het tweede servicepack voor Windows XP (SP2) wel degelijk controleren of een Windows-versie legaal is. Eerder zou Microsoft hebben besloten om veiligheid boven inkomsten te stellen, omdat lekke illegale installaties ook een bedreiging vormen voor legale gebruikers. "

Vastgelogd op 23:36

Terugverwijzen (0 reacties)

Enzovoort
En de spiraal draaide nog weer eens een rondje...

"In the portion of the tape that follows, which has not been broadcast in the United States, the masked men push the seated man to the floor, saw off his head as he screams and then hold it aloft, according to Reuters."

Vastgelogd op 23:08

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 8 mei 2004

Zwart/Wit
Al Jolson gaf in 1927 in "The Jazz Singer" al het startschot voor raciale verkleedpartijen, later nog in vele films overgedaan. De recentste die ik me kon herinneren was Eddie Murphy als tierende Jood in "Coming To America". Fotootje - Murphy zit rechts.

Er komt er weer eentje aan, die aan de lawaaiige trailer te oordelen mogelijk nog best komisch is. Die Wayansbroers zien er in "White Chicks" overigens vooral doodeng uit als het Amerikaanse equivalent van hockeytutjes.

Vastgelogd op 22:09

Terugverwijzen (2 reacties)

Er op uit
Een vreselijk programma op Fox News is The O'Reilly Factor van een rechtse blaaskaak wiens achternaam 't programma siert.

Ik las een artikeltje naar aanleiding van een uitzending, en zag daar deze opmerkelijke Google Ad's. Vakantie? Irak? Neuh, liever niet...


Vastgelogd op 21:45

Terugverwijzen (0 reacties)

Vurend hersenschors
Ik werk trouwens sinds afgelopen week voor ZDNet punt en el, waar ik (weer) over computers schrijf.

Tijdens een van de lunches kwam het gesprek ineens op ouwe jaren tachtig series en noemde iemand The Powers of Matthew Star uit 1982. Nu weet ik vrij zeker dat ik daar dan zeker 20 jaar op geen enkel moment aan heb gedacht.

Toch wist ik me nog te herinneren dat die Matthew regelmatig uit z'n lichaam trad en dan met z'n astrale versie allerlei misdaden oploste, onderwijl zorgen makend of zijn onbeheerde lijf wel veilig was.

Het brein slaat dit soort non-kennis blijkbaar toch op, om op het juiste - afhankelijk van je standpunt - moment alsnog te spuien. We kwamen ook nog te spreken over de miniserie Goliath Awaits uit 1981. Kunt u zich die nog herinneren?

Vastgelogd op 21:13

Terugverwijzen (11 reacties)

Nerdnews
De prestaties van m'n oude router liet nogal te wensen over. Daarom staat hier thans een nieuwe, een Linksys BEFSR41.

Vastgelogd op 20:49

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 5 mei 2004

De 5e
Ah, dit had ik niet beter kunnen zeggen.

Vastgelogd op 22:07

Terugverwijzen (0 reacties)

Ach ja
Voor iedereen die ooit een ZX Spectrum of andere oer-pjoeter had: een prachtige animatie en lied: Hey Hey 16K (What Does That Get You Today?)

Natuurlijk via B3TA.

Vastgelogd op 21:31

Terugverwijzen (2 reacties)


dinsdag, 4 mei 2004

Wiederseh'n
Geheel in het licht van gedateerdheid accepteert deze site geen creditcard en verstuurt spullen hooguit onder rembours... maar bij deze Ostprodukte Versand hebben ze leuk DDR-spul.

Zo'n buste van Marx of Lenin lijkt me wel wat voor op de tv, naast m'n voetballende Jezus.

Vastgelogd op 23:08

Terugverwijzen (1 reacties)

Hmpf
Staat van de liefde, anno 2004... we gebruiken een sjabloontje bij het sms'en.


Vastgelogd op 23:03

Terugverwijzen (4 reacties)


zondag, 2 mei 2004

De-Lovely
Hm, deze film over componist Cole Porter lijdt een beetje aan het Thin Red Line-syndroom van veel te veel bekende koppen.

"Featuring the musical performances of Sheryl Crow, Robbie Williams, Alanis Morrisette, Elvis Costello en Natalie Cole."

Zie ook de trailer bij Apple. De film wordt overigens pas in november in Nederland in de bioscoop verwacht.

Vastgelogd op 15:31

Terugverwijzen (3 reacties)


zaterdag, 1 mei 2004

Ieks
Dit plaatje van een moeder en kind is, wat je zegt, disturbing.

Vastgelogd op 17:54

Terugverwijzen (3 reacties)

Joechei
Dankzij tomeloze inzet van de Movable Type monteur is dees' weblog nu gemigreerd naar MySQL én is het archief weer toegankelijk.

Doordat Movable Type op een essentieel onderdeel kaduuk was, is voor de gehele maand april helaas al het geleverd commentaar verloren gegaan.

Als troost voor dit gemis een mooie nieuwe functionaliteit: (mogelijk) gerelateerde berichten!

Vastgelogd op 12:13

Terugverwijzen (4 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org