Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

vrijdag, 30 april 2004

Darwin
Mijn plaatselijke Albert Heijn meent dat appels niet aan bomen groeien:


Vastgelogd op 16:14

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 28 april 2004

Hm
In februari had ik nog een linkje over Oostbloktaferelen bij de opening van een Poolse Media Markt... maar ook hier in Nederland kunnen we d'r blijkbaar wat van, bij de opening van een Aldi nota bene:

"De 13-jarige Remco hield een grote blauwe plek over van een harde trap tegen zijn been. De dvd-speler die hij had bemachtigd werd afgepakt door twee sterkere klanten." [..] "Het magazijn is bestormd en zowel kinderen als volwassenen liepen overstuur en huilend rond."

Reden voor de vechtpartijen was een openingsaanbieding, een DVD-speler voor 20 euro.

Vastgelogd op 13:55

Terugverwijzen (0 reacties)

Tsjerno
Komische, creepy maar ook prachtige mutaties. De mooie labragaai (of is het een ander ras?) is Tedmus' recentste. [Via via via B3TA]

Vastgelogd op 01:06

Terugverwijzen (0 reacties)

Zen
Oeh, vurend hersenschors alert, als u zo'n beetje van mijn leeftijd bent:

"Intergalactic adventure with an interplanetary resistance group battling for survival against a totalitarian super-power."

Ja, wie? Blake's 7 natuurlijk! Serie 1 nu op DVD, serie 2 komt in oktober. Voor de opfrissing van het geheugen: luistert u even...

Vastgelogd op 00:24

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 27 april 2004

Mooi
Mocht iemand die aankoopbeleid bij de Publieke Omroep doet toevallig langssurfen: ik wil héél graag de documentaire "Stimmen aus dem Dunkel" over Walter Kempowski nog een keer zien.

Ik zag 'm vanuit m'n bed en kon de tv niet meer uitzetten. Een indrukwekkende documentaire over Kempowski's magnum opus "Das Echolot" (Het Echolood), dat is opgebouwd aan de hand van gewone brieven uit de Tweede Wereldoorlog.

Maar helaas: het was een einzelsendung. Kom op, bellen dat ZDF! 4 mei is aanstaande!

Vastgelogd op 23:58

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 26 april 2004

KB2

Na het fantastische Volume 1 (en de milde ergernis over de halfbakken pauze) snel naar de bios voor Volume 2 uit de "Kill Bill" reeks. De opzet verschilt wezenlijk van Volume 1: zo ligt de nadruk op meer uitgesponnen dialogen en is het tempo lager. Als er echter gemat wordt, dan is dat ouderwets virtuoos (in beeld gebracht).

Het lagere tempo maakt deze tweede editie niet saaier, maar wel wezenlijk anders van opzet. Er wordt leuk gespeeld met verwijzingen naar de zwart/wit hoogtijdagen van Hollywood wanneer De Bruid ons rechtstreeks toespreekt.

Blijf ook zitten voor de mooi gedateerde aftiteling met daarin een subtiel vraagteken, dat verwijst naar de mogelijkheid van een Volume 3. Bill sterft, dat moge duidelijk zijn, in alles ondersteund door een op maat gesneden soundtrack.

Waar in het eerste deel nog gevochten werd in een reusachtig restaurant mét verstilde sneeuwtuin, vindt een belangrijke confrontatie plaats in een veel te krappe, ranzige caravan. Wat volgt is keihard geweld - maar met-een-knipoog, zoals we dat van Tarantino gewend zijn.

Vastgelogd op 22:58

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 25 april 2004

Achterhuis
Op 12 juni aanstaande zou Anne Frank 75 zijn geworden. In aanloop naar die wrange verjaardag opent de Anne Frank Stichting een mooie website met nog niet eerder gepubliceerde teksten en foto's.

Vastgelogd op 17:34

Terugverwijzen (0 reacties)

Gelikt
Filatelie is een gek woord dat je in tijden van e-mail steeds minder vaak zult kunnen gebruiken. Daarom: filatelie.

Als ik deze mooie Russische postzegels van de afgelopen veertig jaar zie, snap ik wel wat mensen in zo'n hobby zien.

Vastgelogd op 15:49

Terugverwijzen (0 reacties)

Jackson
De MSN Newsbot trekt soms wat rare conclusies. Het aangeschoten wild Jackson krijgt nu echt overal de schuld van:

Hij krijgt nu echt overal de schuld van!

Vastgelogd op 15:36

Terugverwijzen (0 reacties)

Pwep
Waar ik het precies vandaan heb ben ik helaas vergeten, maar deze fanfare uitvoering van Radioheads Paranoid Android is erg goed en vervreemdend tegelijk.

Het doet me denken aan een bizar cd'tje dat ik jaren terug kocht, met klassiekers uit de house en techno.

Vastgelogd op 15:10

Terugverwijzen (0 reacties)

Plaatjons
Ik hou helemaal niet van flash, maar SimpleViewer, eenvoudige en lichte (37 kilobyte) webgallerijsoftware, is wel erg mooi gemaakt. [Via Diederik]

Vastgelogd op 14:11

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 24 april 2004

Bang Bang
Zo, dan nu weg (niet naar de Bloggies) maar naar het tweede volume van Kill Bill. Recensie volgt...

Vastgelogd op 16:57

Terugverwijzen (0 reacties)

Brand
Lees net op teletekst dat het huis van Tchaikovsky, thans museum, is afgebrand. Hm, daar had ik nog wel eens naartoe gewild, tijdens mijn "moet ik ooit es doen" reis naar Rusland.

"The house itself is (was, red.) charmingly painted a soft blue with a white trim and has a veranda opening onto the back garden, where the composer liked to stroll with his dogs."

Helaas nog geen beelden gezien of er van onherstelbare schade sprake is. Maar Pjotr's originele vleugel stond wel binnen. Zonde hoor...

Vastgelogd op 16:49

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 22 april 2004

Pass
James "Jim" Cavaziel is momenteel hot, zoals dat heet, vanwege zijn rol als Jezus in de controversiële bijbelfilm van meneer Gibson.

Nu speelt hij Bobby Jones in Stroke Of Genius, over een (blijkbaar) legendarische golfspeler uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Hoe dan ook, in de reclamebanners voor die film begint meneer Cavaziel een aardig Swiebertje-syndroom te ontwikkelen.


Vastgelogd op 23:35

Terugverwijzen (0 reacties)

Trein
Bij een explosie in 's werelds meest gesloten land Noord-Korea komen naar verluid tot 3000 mensen om. Maar bij het Noord-Koreaanse persbureau KNS schijnt de zon.

Irritant gevolg van die geheimzinnigheid is dat nieuwsdiensten het met generieke fotootjes en kaartjes moeten doen.

Vastgelogd op 23:26

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 19 april 2004

Verbruik
Intrigerende eindresultaten van deze Ecological Footprint koewizzz over mijn verbruik van aardse grondstoffen en energie. Niet helemaal eerlijk denk ik, want je moet je leeftijd opgeven en ik heb natuurlijk niet altijd zo hedonistisch geleefd.


Vastgelogd op 23:46

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 18 april 2004

Faces
Zou Bush hier wel eens doorheen klikken? Gewoon om eens te kijken?

Het was een zwaar weekend in Irak, meldt Reuters:

"Heavy fighting in Iraq over the weekend has killed 10 U.S. troops, including five Marines in a day of bloody clashes near the Syrian border, the U.S. military says."

Volgens schattingen is het aantal Iraakse slachtoffers per incident gemiddeld 10 keer groter. Maar toch, al die gezichten uit het Washington Post lijstje laten me evenmin koud. War is hell.

Vastgelogd op 23:51

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 16 april 2004

Hehe
Handig bureaubladbehangetje, vooral voor laptopbezitters. Via B3TA, natuurlijk.

Vastgelogd op 22:02

Terugverwijzen (0 reacties)

Server
Aanmelden bij MSN lukt niet. ICQ draait hier al sinds 1996 zonder al te veel haperen gebroederlijk naast. MSN vraagt of ik wil kijken wat de oorzaak is.

Normaliter is dat een kek paginaatje met leuke status-icoontjes. Maar nu de machine blijkbaar veel te doen heeft wordt ie knap kortaf.

Is d'r soms weer een Denial of Service gaande waar ik geen weet van heb?

Vastgelogd op 21:42

Terugverwijzen (0 reacties)

Euhm...
In het kader van kapot archief zojuist een MySQL database aan dees' weblog toegevoegd... Wellicht is een Movable Type installatie-met-database stabieler. Goooeeeed...

SELECT * FROM L-RSBREIN WHERE "kennis"=NONE

Vastgelogd op 21:34

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 15 april 2004

Drama
Raar taalgebruik in de reportage bij het Journaal over een ME-actie rond een woonwagenkamp nabij Maastricht: "de bewoners werden in hun slaap overvallen" zette 't wel heel erg dik aan.

Vastgelogd op 22:11

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 14 april 2004

Hippocrates
Morgen de laatste aflevering van de integer gedraaide, uitstekend gemaakte documentaire in drie delen Ärzte unterm Hakenkreuz.

Een indringende speurtocht hoe het kon dat zoveel Duitse artsen zich in dubieuze medische onderzoeken en moord lieten meeslepen.

Vastgelogd op 23:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Quizzzz
Indien u zich afvroeg waarom ik wat minder post dan normaal: ik heb de afgelopen tijd voor een populair tv-programma de internetredactie gedaan.

We maken er een wedstrijdje van. Afgaand op dit screenshot, dat alle benodigde informatie bevat... welk programma was dat?

De Laatste Tijd...

Spannond!

Vastgelogd op 22:59

Terugverwijzen (0 reacties)

Glas
Prachtige foto's van verstilde destructie. "Broken Primaries" is inderdaad een goeie binnenkomer. [Via Mathieu]

Vastgelogd op 22:53

Terugverwijzen (0 reacties)

Troje
Joy Of Tech speelt op een aardige manier in op het eerste proof of concept virus voor MacOS X.

Meer daarover bij o.a. ZDNet.

Vastgelogd op 16:10

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 12 april 2004

Film
Novum Nieuws bericht dat de eerste film over 11 september 2001 in de maak zou zijn. Het artikel noemt ene Gary Fleder als regisseur, maar de onvolprezen Movie Database heeft geen informatie over een film met de titel "Counter-Terrorist".

Het artikel heeft het niet alleen daar mis, want de eerste film over 11 september is al veel eerder gemaakt, onder de titel "The Guys", met Sigourney Weaver in een van de hoofdrollen.

Vastgelogd op 01:33

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 11 april 2004

Johannes
Ich kann's mit meinen Sinnen nicht erreichen,
Womit doch dein Erbarmen zu vergleichen.
Wie kann ich dir denn deine Liebestaten
Im Werk erstatten?

Gisteren in goed gezelschap een Passion van een Christus gehoord. Niet Gibsons onbarmhartige vertelling, maar het tijdloze werk van Johann Sebastian.

Vastgelogd op 14:15

Terugverwijzen (0 reacties)

Live by it
"He taught us the importance of helping others and loving our neighbors. His selfless devotion and mercy provide a remarkable example for all of us."

Citaat uit president Bush' paasboodschap.

Vastgelogd op 11:42

Terugverwijzen (0 reacties)

Vrij
Het beste Paasnieuws van vandaag is niet een urbi et orbi uit Rome, maar het bericht dat Artsen Zonder Grenzen (AZG) medewerker Arjan Erkel in Dagestan is vrijgelaten, na 18 maanden gevangenschap.

Op de Nederlandse website van AZG is op het moment van schrijven hierover niets te vinden. Ook niet op de internationale of Belgische sites. Tsk.

Vastgelogd op 11:31

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 9 april 2004

Snif
Vandaag kwam ik toevallig op deze pagina terecht. Een golf van weemoed spoelde over me. Kijk nou toch es...

Wat was 't toch mooi geld..

Wat de euro ons gebracht heeft is onderhand wel duidelijk, maar waarom moest het dan ook nog eens zo lelijk, grijs en inspiratieloos zijn?

Vastgelogd op 21:01

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 7 april 2004

Highlight
Hum, beetje slechte kop op de Reuters newswire:

"Reuters Middle East Highlights"

"RAMADI, Iraq - U.S.-led forces battled Sunni guerrillas in two cities and grappled with a radical Shi'ite uprising in a two-front war that has killed at least 33 soldiers and 170 Iraqis in three days."

Vastgelogd op 15:47

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 5 april 2004

Typisch gevalletje
Als eerste begint het archief spontaan te desintegreren.

Ik vrees dat de grenzen van dit weblog zijn bereikt. De magische grens van 2048 postjes is overschreden.

De Trottjes hebben waarschijnlijk iets in de MT-code ingebouwd waardoor je straks per se moet upgraden naar MT3.0.

Oftewel, beste Lars, de monteur weer het ook niet op dit moment. Misschien moet je eens uit gaan kijken naar een ander personal publishing system.

Of een betere monteur natuurlijk...

Was getekend,
Dé Monteur

Vastgelogd op 23:51

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 4 april 2004

Foudheid
Hee leuk, een historische Telegraaf bestellen! Wel sportief dat je ook kunt kiezen uit de jaren tussen 10 mei 1940 en 5 mei 1945.

Vastgelogd op 23:51

Terugverwijzen (0 reacties)

Poisoning
Op Palmzondag maar een toepasselijke B3TA-posting. Al mijn onregelmatig verschijnende fotosjop werkjes plemp ik overigens hier neer.

Vastgelogd op 18:40

Terugverwijzen (0 reacties)

4-04-04
Ik liep al langere tijd met het idee, maar vandaag had ik willen uitroepen tot "International 404 Day". Een dag waarbij we stilstaan bij de zogenaamde link en informatie vernietiging.

Het paginaatje had ik al af, aan technische implementatie van een leuke inzendpagina ben ik nooit toegekomen. Toch laat ik het idee van 404 Dag waarschijnlijk niet helemaal varen, want kennis over de gevolgen het wegmikken van documenten en bestanden kan er nooit genoeg zijn.

Vastgelogd op 14:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Beekmans
Hee, nieuws over Johann S:

"A lost musical score by German composer Johann Sebastian Bach has been found in Japan, scholars have revealed."

Het gaat om Bach Werke Verzeichnis tweehonderdzestien, een cantate ter gelegenheid van een trouwerij.

Vastgelogd op 01:00

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 3 april 2004

Hm
De Amerikanen zullen vanaf 30 september 2004 ook reizigers uit zogenaamde Visa Waiver Program landen bij binnenkomst fotograferen en bij hen van elke wijsvinger een afdruk te nemen, meldt het Department of Homeland Security.

Ik stel voor alle Amerikanen bij binnenkomst in Nederland ook maar te fotograferen en vingerafdrukken te laten afstaan, wat u? Het is opmerkelijk te zien hoe de Verenigde Staten sinds 11/9 iedereen schuldig achten.

Ik heb eigenlijk geen idee wat er met die digitale fotootjes en vingerafdrukken gebeurt. Hoe lang bewaren ze die? Wie krijgen ze allemaal in te zien?

In het begeleidende foldertje over het systeem staat het namelijk nogal vaagjes omschreven, en over een "eindtijd" wordt al helemaal niet gerept:

"All data obtained from the visitor is securely stored as part of the visitor’s travel record. This information is made available only to authorized officials and selected law enforcement agencies on a need-toknow basis in their efforts to help protect the nation against those who intend to harm American citizens or visitors to our country."

Vastgelogd op 17:51

Terugverwijzen (0 reacties)

Mededeling
Om een of andere onduidelijke reden is er maar één maand zichtbaar in het Movable Type archief. Zodra ik de MT-monteur heb achterhaald, zal dat gefixed worden!

Vastgelogd op 17:31

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 2 april 2004

Whoa
Potdomme, ik ben benieuwd hoeveel Native Instruments ELEKTRIK PIANO gaat kosten. Een overtuigende samplebased reïncarnatie van de vetste e-piano's die ooit zijn gemaakt:

"Each individual key of the hardware predecessors has been meticulously sampled to include the entire release phase and at various velocity levels."

Luister ook naar de audio-demo's, linkboven op de pagina... VET!

Vastgelogd op 20:59

Terugverwijzen (0 reacties)

Tsja
Een aardige, zij het somberstemmende, column van Bob Cringely over Microsoft, rechtszaken en boetes.

"Even if the EU had hit Microsoft with its maximum allowable fine of 10 percent of gross global turnover or about $3 billion, it wouldn't have mattered. Paying a $3 billion fine to keep moving a $10 billion annual European cash machine that yields $7 billion in annual profits is a no-brainer."

Vastgelogd op 20:53

Terugverwijzen (0 reacties)

Nice Inside
Hier lijkt het me leuk werken...

Vastgelogd op 10:54

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org