Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
maandag, 26 april 2004

KB2

Na het fantastische Volume 1 (en de milde ergernis over de halfbakken pauze) snel naar de bios voor Volume 2 uit de "Kill Bill" reeks. De opzet verschilt wezenlijk van Volume 1: zo ligt de nadruk op meer uitgesponnen dialogen en is het tempo lager. Als er echter gemat wordt, dan is dat ouderwets virtuoos (in beeld gebracht).

Het lagere tempo maakt deze tweede editie niet saaier, maar wel wezenlijk anders van opzet. Er wordt leuk gespeeld met verwijzingen naar de zwart/wit hoogtijdagen van Hollywood wanneer De Bruid ons rechtstreeks toespreekt.

Blijf ook zitten voor de mooi gedateerde aftiteling met daarin een subtiel vraagteken, dat verwijst naar de mogelijkheid van een Volume 3. Bill sterft, dat moge duidelijk zijn, in alles ondersteund door een op maat gesneden soundtrack.

Waar in het eerste deel nog gevochten werd in een reusachtig restaurant mét verstilde sneeuwtuin, vindt een belangrijke confrontatie plaats in een veel te krappe, ranzige caravan. Wat volgt is keihard geweld - maar met-een-knipoog, zoals we dat van Tarantino gewend zijn.

Vastgelogd op 22:58

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org