Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zaterdag, 28 december 2002

Chip
Knap staaltje miniaturisatie: de Axis ETRAX 100LX.

Een system-on-a-chip, oftewel een volledige computer op een vierkant plaatje. De ETRAX 100LX bevat eigenlijk alles dat een gemiddelde PC ook heeft.

En kan dus - voor 40 dollar - ook een volwaardig besturingssysteem draaien, in dit geval Linux. [Via heise c't]

Vastgelogd op 21:36

Terugverwijzen (0 reacties)

Meuh
De pilot van "Adam's Family" op SBS6 - ik vond meneer Curry eigenlijk meer een Yorin-type-o-guy - maar ik hoef geen vervolgafleveringen te zien. Nouja, mevrouw Paay die een hondendrol "schoon van het tapijt" vist is wel interessant natuurlijk.

Verder wat subliminale boodschappen met nonachalant geplaatste Apple iBooks en iPaq's. Etc. Gauw over naar Kopspijkers op 3.

Vlak voordat ik doorzapte ving ik nog het volgende citaat op: "I know how the fucking kurkentrekker works!"

Vastgelogd op 20:30

Terugverwijzen (1 reacties)

Kosten
Vandaag een nieuw polisblad van de ziektekostenverzekering gehad. Met de premie voor volgend jaar. Betaalde ik maandelijks eerst 28 euro, moet ik vanaf 1 januari 2003 maar liefst ruim 45 euro per maand ophoesten.

Dat is 204 euro (448 gulden) op jaarbasis extra. Wie mag ik voor deze stijging danken? Balkenende en consorten? En ik hb nooit wat! Bah.

Zit nu bij deze site te kijken of het ergens anders goedkoper kan. Maar dat stelsel is knap ondoorzichtig. Als ik de premievergelijker goed heb doorlopen, kom ik met 45 euro per maand nog genadig weg.

Vastgelogd op 18:28

Terugverwijzen (9 reacties)


dinsdag, 24 december 2002

Tot stof zult gij wederkeren
Hm, nog niet te koop in Europa - maar deze Roomba Floor Vac, een gerobotiseerde automatische stofzuiger is best aardig.

Roomba Floor Vac

Hij is ook nog niet eens zo heel duur. De Roomba is met een kleine 200 dollar stukken goedkoper dan concurrenten, zoals de Electrolux Trilobite. De Trilobyte ziet er stukken beter uit, maar kost dan ook 1500 euro.

Vastgelogd op 17:58

Terugverwijzen (13 reacties)


maandag, 23 december 2002

Apparaat
De auteur van onderstaande "assemblage-handleiding" mag van zijn bed worden gelicht en in een auto met geblindeerde ramen worden afgevoerd voor een urenlang durend pak slaag.

"Stap 6
Verbind de bovenste (I) weerstandstrekkabel met de onderste (II) weerstandstrekkabel. Voer hierbij de bovenste kabel (I) door het oogje van de onderste kabel (II) (afb A). Trek vervolgens de bovenste kabel over de opening van het haakje (II). (afb B). Verbind nu de bovenste en onderste computerkabels met elkaar. Sluit de afdekkap (11) in omgekeerde volgorde zoals beschreven bij stap 4."

Dit is nog de minst cryptisch beschreven stap uit een totaal van 15.

Vastgelogd op 23:00

Terugverwijzen (4 reacties)

Alone
Hm, als ie net zo irritant is als Macaulay Culkin, kan ik er wel inkomen.

"A woman who left her 11-year-old son home alone while she travelled abroad with the rest of her family for Christmas has been questioned by police."

[Via Martijn]

Vastgelogd op 22:39

Terugverwijzen (0 reacties)

Nog even
Volgend jaar wordt volgens Newsweek "The Year Of The Matrix". Ongeduldbevorderend citaat:

"The climax of 'Reloaded' is a lengthy freeway chase that, like the original 'Matrix' in 1999, will redefine action filmmaking and visual effects for years."

Vastgelogd op 22:20

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 19 december 2002

T3
Voormalig collega Joost tipte me over de nieuwe trailer voor Terminator 3, afgekort "T3".

Met een soort in charmant leren pakje gehulde Mxima From Hell als de schier onoverwinnelijke, hypermoderne massamoordenares uit de toekomst.

De trailer is ook in bandbreedvreetversie verkrijgbaar. Officile releasedate voor Nederland is 24 juli 2003.

Vastgelogd op 23:35

Terugverwijzen (3 reacties)


dinsdag, 17 december 2002

Telefoon
Slecht nieuws voor KPN: voor elk nieuw i-mode abonnement worden er vijf voor Vodafone Live! afgesloten, meldt 3G Mobile-analyst.

Het is op zich ook niet zo gek, want de andere Live! (op basis van MMS) heeft veel betere toestellen. KPN had er veel meer uit Japan moeten laten overkomen. Magoed.

Vastgelogd op 22:14

Terugverwijzen (3 reacties)


zondag, 15 december 2002

Party
Goh, ze willen me er wel graag bijhebben! Dit is al de zoveelste keer - tikt met zijkant hand op binnenkant knie - dat ik de uitnodiging ontvang.

"Subject: OPROEP BESLOTEN GANGBANG PARTY
From: "Melanie en Adjana"
Date: Sun, 15 Dec 2002 06:27:03 -0900

voor tussen kerst en oud en nieuw gaan we op herhaling. het wordt de eerste kerstgangbang-party. ben jij tussen de 18 en 45 en vind je het leuk om mee te doen in onze sexorgie dan moet je je even aanmelden met Melanie. En dat kun je nu doen als je een sms-bericht..."

Et cetera.

Vastgelogd op 13:32

Terugverwijzen (16 reacties)

Fout
Hm, het klinkt niet helemaal des Dreamhosts, maar een of andere dombo had een programmabibliotheek overschreven met een verouderde versie. Iedereen die bij Dreamhost via Movable Type een weblog onderhield, had er last van.

Rare foutmeldingen, onmogelijkheid nog nieuwe stukjes te plaatsen of reacties te geven waren daarvan het gevolg.

Twee regels, opgeduikeld uit het MT-forum bleken de oplossing:

cd /usr/lib/perl5
cp -R File <insert path to your MT install>/extlib

Magoed. Back in business, zoals dat heet.

Vastgelogd op 13:25

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 14 december 2002

Up
Nieuwe bezoekresultaten van Multiscope. Planet stijgt van plaats 14 naar 9. Er is altijd en soms terecht kritiek op zulke metingen. Het is echter wel zo dat, zelfs wanneer er op de onderzoeksmethodiek iets valt af te dingen - zolang deze maar consequent "verkeerd" wordt toegepast - de trend die hij weergeeft op zich zuiver is.

Vastgelogd op 16:08

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 10 december 2002

Mot du jour
"boventallig"

Vastgelogd op 17:28

Terugverwijzen (15 reacties)

Ex
Hee shit, moet ik weer als een gewone plebejer met kratten gaan slepen? Nota bene gisteren nog een bestelling laten bezorgen en een dag later is internetsuper Max Foodmarket gesloten.

Niet echt failliet, maar wel dicht. Wazig. Citaatje uit de Automatisering Gids:

"Opmerkelijk is dat Max FoodMarket begin oktober nog repte van uitbreiding van het verzorgingsgebied. "Wij krijgen ook enkele honderden nieuwe klanten per week en dat is in lijn met onze prognoses. Misschien hadden wij niet zulke hoge verwachtingen als Albert", zei directeur Dick Groot toen in Het Parool."

Vastgelogd op 15:01

Terugverwijzen (6 reacties)


maandag, 9 december 2002

Capsule
Ik kan weer even mijn Sony-fetisj botvieren middels Sony Capsule, een site waar het bedrijf in afgebakende zones vertelt over de geschiedenis van hun apparatuur. De laatste toevoeging van 5 december gaat over digitale camera's.

Vastgelogd op 11:32

Terugverwijzen (1 reacties)


zondag, 8 december 2002

Inspirational
Iek. [via Mathieu]

Vastgelogd op 12:12

Terugverwijzen (3 reacties)


dinsdag, 3 december 2002

Lijken
Opmerkelijk artikel in New Scientist, over het aanpassen van verlaten mijnschachten tot begraafplaats nabij Johannesburg.

Er sterven zoveel mensen aan AIDS, dat bovengronds eigenlijk geen plek meer voor ze is. In 2010 moet Johannesburg volgens voorspellingen jaarlijks 70 duizend mensen kwijt.

Naast wat onsmakelijke details over grafrovers die van slecht begraven lijken lichaamsdelen halen voor gebruik in rituelen, wordt er ook melding gemaakt van een nieuwe, geavanceerde methode voor een soort "koude crematie".

"The body would pass through a tunnel, be exposed to liquid nitrogen and then shattered into ash using ultrasound. People are afraid of heat, but they might not be as afraid of cold. And there are no emissions from this process - that is the beauty of the system."

Vastgelogd op 23:03

Terugverwijzen (6 reacties)


maandag, 2 december 2002

Machinedrum
Loop me nu al een tijdje te verlekkeren aan deze fijne drumcomputer, de Machinedrum uit Zwden.

Dat Elektron, de gasten die het ding maken, coole vogels zijn blijkt wel uit het verslag van een technofuifje dat ze hebben gegeven, om hun producten te showen.

En voor ons, die er niet bij konden zijn, zetten ze alle sets in MP3-formaat online. Nu nog even 1350 euwro bij elkaar sprokkelen...

Vastgelogd op 23:17

Terugverwijzen (4 reacties)


zondag, 1 december 2002

1 december
Hm, geen aangepast Google-logo vandaag. Toch is het Wereld AIDS dag. Dan doen we het maar zelf:

Word AIDS Day

Vastgelogd op 17:04

Terugverwijzen (5 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org