Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zaterdag, 29 juni 2002

Yawn
Je hebt in Amerika boekhoudkundige regels, samengevat als Generally Accepted Accounting Principles (GAAP). Ik neem aan dat Enron, WorldCom en XEROX ze allemaal netjes volgden. Nog niet zo lang geleden stapten internationaal opererende Nederlandse bedrijven nog over op de Amerikaanse GAAP, omdat de Nederlandse regels het te makkelijk zouden maken om bepaalde cijfers (zoals goodwill e.d.) rooskleuriger weer te geven in het jaarverslag. Ach ja.

Vastgelogd op 12:49

Terugverwijzen (0 reacties)

Ton
Het heeft even geduurd (ruim 2,5 jaar) maar de honderdduizendste bezoeker is nakende, zonder dat ik dat zelf op m'n webcam ooit ben geweest. Wel zo nu en dan een goeie grap (gedenk de low-tech hacks bij makelaars NVM en Kamerbeek) en de sporadische scoop (Volendam foto's 1, 2, 3)

Nog even...

Wie de 100.000e bezoeker is moet even mailen, dat vind ik leuk om te weten.

Vastgelogd op 11:20

Terugverwijzen (0 reacties)

Weg
Actiereactie stopt met een mooi Goethe citaat. Nog even en m'n hele linkermenuutje is doorgestreept!

Vastgelogd op 08:15

Terugverwijzen (0 reacties)

Lek
Onlangs bleek dat diverse Windows Media Players een ernstig lek te bevatten, dat kwaadwillenden in staat stelt via de speler code te manipuleren of programma's te starten op de PC. Een en ander wordt beschreven in Microsoft Security Bulletin MS02-032. De patch is "critical", volgens Microsoft.

Het blijkt dat Microsoft het moment aangrijpt om de EULA, de End User Licence Agreement ingrijpend te wijzigen, schrijft nerdnieuwssite Slashdot. Wie de patch installeert, geeft tegelijk toestemming voor het automatisch ophalen en installeren van zogenaamde Digital Rights Management (DRM) software, een controversieel systeem dat vooral door de muziek- en filmindustrie wordt gepushed om het kopiëren tegen te gaan.

Een EULA kan op gezette tijden gewijzigd worden - dat is het voorrecht van een softwaremaker - maar om het te koppelen aan de reparatie van een als "kritiek" omschreven beveiligingslek is knap asociaal.

Vastgelogd op 08:05

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 28 juni 2002

Privacy
Een onderzoek van de Europese Unie naar privacy op internet en of "wij", als burgers van Europa, ons wel op ons gemak voelen met de huidige wetgeving en browsertechnologieën. Ook is er een vraag over het lezen van e-mails door de werkgever en commerciële e-mails, spam dus. Tja, of het wat uithaalt weet ik niet, maar de enquête invullen kan wellicht geen kwaad. Sommige vragen mogen slechts één antwoord opleveren, terwijl ze naar mijn mening wel voor meerdere uitleg vatbaar zijn. Tsja.

Vastgelogd op 11:44

Terugverwijzen (0 reacties)

Klucht
Even politiek. U mag wegklikken, hoor. :) Een hoop Herben en ander LPF-gerelateerd nieuws op Teletekst, en het is nog niet eens écht komkommertijd. Mat Herben zegt in het (niet linkbare) Algemeen Dagblad nogal bizarre dingen over de NOS. Citaat van Teletekst:

"Vooral de NOS nam ons niet serieus.Ongeschonden komen ze er niet van af", liet Herben weten. De Lijst Fortuyn schuift veilingmeester Heiden naar voren als staatssecretaris voor Cultuur."

Zou iemand meneer Herben kunnen vertellen dat je politieke machtspositie gebruiken voor persoonlijke payback voor vermeende tegenwerking illegaal is? En juist een exponent is van de achterkamercultuur waar het LPF zo tegen is? Zulke uitspraken zijn dom, maar tonen wel het ware gezicht van het type mensen dat is gekozen. Ze blijken minstens zo onbetrouwbaar als de politiek die ze kwamen "vernieuwen". De LPF schuwt nepotisme niet en sommige uitspraken van bestuurders lokken op 't eerste gezicht gelach uit. Daarna vooral ongeloof, wanneer je merkt dat ze het écht menen ook.

Het meest opmerkelijke nieuws vond ik niet eens de Al-Q'aeda link die werd gelegd met Volkert van der G., niet de openbare steun aan de doodstraf, niet het achterkamergekonkel dat de JSF mogelijk maakte... maar het feit dat de Tweede Kamerfractie van de LPF nú al dreigt zich los te maken en op eigen houtje door te gaan, als de partij geen nieuw LPF bestuur kiest.

Voor wie het nog niet wist, er is nog geen dag geregeerd!

De LPF begint trekjes te vertonen van de Ouderenpartijen, die indertijd stormachtig de Kamer veroverden maar daarna aan interne ruzies ten onder gingen. Tja, de politiek is verlevendigd, zullen we maar zeggen. Maar om de verkeerde redenen, als je het mij vraagt.

Vastgelogd op 11:28

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 25 juni 2002

He Think
Sinds kort heeft Koreaan Song Dai Sik een forum geopend op hiddink.co.kr. Een dag of wat gelee was hier nog niets. Wel jammer dat hun droom niet nog een pietsie langer kon duren.

Vastgelogd op 11:30

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 24 juni 2002

Test
Tja, je gelooft vast niet, maar ik had deze allemaal goed. Ja, *allemaal*. Het zijn relatief simpele vragen (vind ik) maar de test werd onder 3800 Europeanen gehouden, die het een stuk minder deden.

Vastgelogd op 10:49

Terugverwijzen (0 reacties)

Oorlog
Was bepaald niet de eerste, maar omdat ik al redelijk ver was, heb ik 'm maar afgeschreven: War Over Holland - US Troops "to stay indefinitely" [met dank aan CNN voor de jas]

Vastgelogd op 10:34

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 22 juni 2002

Toeterende Turken
Zelfs als het internet zou uitvallen, teletekst ineenzijgt en het telefoonverkeer verstoord, zou ik toch weten dat Turkije blijkbaar goed heeft gepresteerd bij 't WK. Overigens Zuid-Korea ook, al zou er gemazzeld zijn bij minstens één doelpunt. En de Italianen maken zich onderhand wel een beetje belachelijk met hun complottheorieën.

Vastgelogd op 05:24

Terugverwijzen (0 reacties)

Schoenen
Webtijdschrift Spunk test op originele wijze een paar nieuwe schoenen. Een soort combinatie tussen gympen en naaldhakken. Ik deel de mening van die meneer met frons.

Vastgelogd op 05:18

Terugverwijzen (0 reacties)

Aus
Dit is een zogenaamde UPS, een Uninterruptable Power Supply. Maar vandaag was het dan toch zover. De stroomtoevoer werd onderbroken. Zie "Netwerk van KPNQwest gaat dicht" uit Het Financieele Dagblad van zaterdagochtend: "De curatoren van het failliete KPNQwest hebben gisteravond besloten het Europese glasvezelnetwerk van het bedrijf niet langer open te houden." Geen idee of het linkje houdbaar is.

Vastgelogd op 01:07

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 20 juni 2002

Hm, via spam toch nog
Hm, via spam toch nog op een interessante site terechtgekomen, met Russische humor (als zoiets al bestaat). Een grap over de Nouveau Riche (ook wel de New Russian genoemd):

"New Russian Rich comes into the jewelry shop and says: "Hey Bratva, I need a cross. You know, a good golden cross, couple-a-pounds weight, on a gold chain, NOW!" The staff of the shop is quite embarrassed, but it looks like the guy is about to start shooting, so they finally find an appropriate cross. "Here is it, sir. 16th century, gold, diamonds, emeralds, 652 grams weight, belonged to the archbishop..." The mafiosi looks at the cross with disgust and says: "damn, couldn't you find one without a gymnast?"

Vastgelogd op 12:35

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 19 juni 2002

CKFF
Carla en Kenneth hebben onderdak in een eigen foundation - dat mag geen stichting meer heten tegenwoordig. Natuurlijk fijn dat de beestjes verzekerd zijn van verzorging, maar moet dit nou zo? Word er een beetje onpasselijk van...

Vastgelogd op 12:58

Terugverwijzen (0 reacties)

Owja
To whom it concerns: ik was vandaag jarig en bereik daarmee de gezegende leeftijd van 30. Daar heb ik geen moeite mee, maar afgaande op de hoeveelheid mensen die "hoe voelt dat nou?" vroegen en bezweerderige "whóóó" geluiden maakten, zou dat blijkbaar wel moeten. Alle handen, felicitaties en een prachtige kitsch-CD met verjaarsmuziek... hartelijk dank daarvoor.

Ook Planet Internet was jarig, ik flanste een kort overzicht in elkaar. Historisch besef is niet Planets forté.

Vastgelogd op 11:52

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 13 juni 2002

Bugger
Komt er nog eens een tijd dat ik iets nieuws in Blogger kan posten zonder de vrees daarmee m'n archiefpagina om zeep te helpen?

Vastgelogd op 09:24

Terugverwijzen (0 reacties)

Perrun
Een nieuw virus waart rond, bijnaam Perrun, dat grafische bestanden kan infecteren. Voordat een .JPG bestand wordt getoond, infecteert Perrun het met eigen code. Het virus is een proof of concept, een bewijs dat het kan.

Tot dit moment dacht men dat databestanden als plaatjes niet geïnfecteerd konden worden. De maker heeft het virus afgestaan aan McAfee, een vooraanstaand anti-virusbedrijf. Hun software kan het virus detecteren en verwijderen.

Overigens komt het virus nog altijd op een ouderwetse manier binnen en is een sukkel(ien) die schimmige attachments opent nog altijd vereist. Meer bij TechNews van de Washington Post. [Via siteloze Lennart]

Vastgelogd op 09:15

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 10 juni 2002

Operation FingerDike
Soms zie je dingen waarvan je denkt: "dat had ik zelf moeten doen". Zoiets als US Enters The Hague, ends it all. Meesterlijk!

Vastgelogd op 10:59

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 9 juni 2002

Bizar
Laatste linkje voor ik de computer uitgooi: de American Servicemembers' Protection Act (ASPA), een wetsvoorstel thans in behandeling bij de Amerikaanse Senaat. ASPA maakt het theoretisch mogelijk dat de Amerikanen met militair geweld een inval doen in Nederland, om Amerikaanse soldaten te bevrijden uit gevangenschap van het International Criminal Court in Den Haag.

Amerika-kenner Maarten van Rossem verklaarde gisteren op televisie dat hij hoopte een dergelijke invasie ooit nog eens mee te maken. :) Het zou wat zijn, zeg...

Vastgelogd op 02:22

Terugverwijzen (0 reacties)

Kill Bill
Deze maand beginnen ze met filmen, maar het belooft wat: Tarantino schrijft en regisseert, Thurman (wrauw) speelt de hoofdrol en een simpele to the point titel. Nog wel even geduld, want alleen de Amerikaanse release date is bekend: 10 oktober 2003.

Vastgelogd op 02:08

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 8 juni 2002

Film
Ondertussen op RTL Teletekst... Laten we inderdaad vooral de mythe laten bestaan. Daar mag natuurlijk niet meer aan getornd worden, aan dat in tijd bevroren beeld van Fortuyn.

RTL teletekst 110

Vastgelogd op 10:51

Terugverwijzen (0 reacties)

Zegel
Dat je de gebeurtenis memoreert is prima, maar dit is wel heel erg clichématig en voorspelbaar. Okee, natuurlijk is een vuurbal die uit het WTC spuwt ook te veel van het goede... maar toen ik de foto van vlagheisende brandweermannen voor het eerst zag wíst ik gewoon dat de foto zo gebruikt zou worden. Het wachten is op een levensgrote uitvoering als standbeeld. Dan heeft die laatste stalen balk, die onlangs van Ground Zero werd verwijderd, een grotere symboliek.

Vastgelogd op 10:36

Terugverwijzen (0 reacties)

Doos
Amazon heeft iets nieuws dat "Gold Box" heet. Eenmaal daags krijg je een aanbod van vijf producten, waar je dan binnen het uur over moet beslissen. Rechtsbovenin. Alleen jammer dat ondanks Amazons intelligente ordersysteem ik aanbiedingen krijg voor dingen die ze alleen binnen de Verenigde Staten versturen. Slordig...

Vastgelogd op 09:45

Terugverwijzen (0 reacties)

Password
Goed nieuws: de door een password beschermde database van een 1989 overleden professor is dankzij handige hulpvaardige hackers weer in te zien. Het Ivar Aasen Centrum Voor Taal en Cultuur had om hulp gevraagd toen bleek dat niemand het password meer kon achterhalen.

Vastgelogd op 09:39

Terugverwijzen (0 reacties)

Oorlog
Hm, een interessante (permanente) tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog: In Flanders Fields. Tot 17 november 2002 met een extra gedeelte getiteld dead.lines over "oorlog, media en propaganda in de 20e eeuw".

Vastgelogd op 09:21

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 7 juni 2002

Ondertussen in de VS
Een organisatie met Stalinistische proporties wordt opgericht (bijna 170.000 ambtenaren!) met verstrekkende machtsmiddelen. De president roept op tot waakzaamheid. De Koude Oorlog is terug, de nieuwe vijand benoemd. Wie afwijkt, is verdacht: go about your lives, but pay attention to your surroundings -- add your eyes and ears to the protection of our homeland."

Vastgelogd op 12:02

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 6 juni 2002

Stad
Wauw, dat het nog kon! Ik dacht dat alles wel zo'n beetje bekeken was, boven de zeespiegel. "British and American explorers have found a large Inca town that was lost for more than 400 years after hacking their way through the dense jungles of Peru."

Vastgelogd op 09:41

Terugverwijzen (0 reacties)

..
You're in search of no good
But I'm sure you'll build your Sodom
Like you knew you would
Using all the good people
For your galley slaves
As your little boat struggles
Through the warning waves

World Party - Ship of Fools

Vastgelogd op 09:27

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 4 juni 2002

XDA
Koel, even een dagje de XDA van O2 te leen. Een combinatie van een Pocket PC en een mobiele telefoon. Leuk, maar ook erg prijzig (€ 999 los, steeds goedkoper met steeds duurdere abonnementen). Collega Joost speelde even hand model en toont dees need'rig webzijde in de Mobile Internet Explorer.

XDA

Andere collega Erwin Boogert testte 'm voor Planet Multimedia.

Vastgelogd op 12:29

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org