Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

woensdag, 27 februari 2002

Exit
Martijn tipte me eveneens over Heather Hamilton, die op haar persoonlijke weblog meldt dat ze is ontslagen vanwege haar weblog. Ze heeft zich in het verleden weleens kritisch uitgelaten over het bedrijf waar ze voor werkt(e). Ze refereerde volgens eigen zeggen nooit rechtstreeks aan plaatsen, personen of situaties. Hoe dan ook, nadat "de top" anoniem werd getipt van het bestaan van dooce.com, mocht Heather vertrekken.

En dat is opmerkelijk. Een haat of lastercampagne zou wellicht aanleiding geven voor een stevig gesprek, maar was er niet nog zoiets als vrijheid van meningsuiting? Zelfs in de post-Bush Verenigde Staten? Het zijn het soort vragen die Heather zich stelt. Een bedrijf dat reageert op anonieme tips is mijn inziens sowieso al van twijfelachtige signatuur...

Vastgelogd op 11:23

Terugverwijzen (0 reacties)

Potato, patato
Nederlandse Aardappel Organisatie verhaalt over de wereld van de aardappel. Er is zelfs een Aardappel Studie Centrum: "Het Aardappel Studie Centrum laat tijdens de tweejaar durende cursus op een praktische wijze de aardappelsector in de volle breedte de revue passeren en voorziet hiermee in een complete opleiding op aardappelgebied. " en "Iedere twee jaar wordt een aardappelstudiereis georganiseerd. Veelal een korte, intensieve reis naar interessante aardappelbestemmingen." [via Martijn]

Vastgelogd op 11:10

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 26 februari 2002

Schade
Hehe... even inwrijven: Ihr seid nicht dabei! Lees ook die Witze over Holländer! Toegegeven, ze zijn niet allemaal even sterk. Ik ken helemaal niemand die het jammer vindt dat "we" niet gaan. Deze Mannschaft was gewoon niet goed genoeg. Punt. Nederland telt pas weer mee als die hele club vernieuwd is. [via Albert]

Vastgelogd op 11:43

Terugverwijzen (0 reacties)

Afval
Gisteren kwam een rapport uit van een aantal milieu-organisaties, over de keerzijde van computers: ze worden ooit vervangen en leveren dan een enorme berg afval met giftige zware metalen op. Recyclen kan natuurlijk, maar de Amerikanen blijken dat concept nog niet onder de knie te hebben. Ze exporteren miljoenen kilo's afgedankte hi-tech afval naar Azië waar het wordt gesloopt met enorme schade aan mens en milieu. Ik schreef er vandaag een artikel over. De organisaties adviseren de toepassing van het Europese recyclingmodel, maar zoals bekend weet de huidige regering in Washington bar weinig van milieubescherming...

Vastgelogd op 10:48

Terugverwijzen (0 reacties)

Drugs
Aardig artikel in The Observer over het Nederlandse drugsbeleid. Dat ondanks al z'n fouten toch de betere keus lijkt, als het enige alternatief een war on drugs is. De correspondent schrijft ook over het in december vorig jaar geopende gebruikershuis "De Stek", hier in de buurt. Dat lijkt een succes.

Het enige dat stoort is de wat laconieke benadering over de lage criminaliteit, omdat straatroof vrijwel niet voorkomt. Ach ja... wat fietsen en opengebroken auto's. Een gejatte fiets is onderhand zo Hollands als regen, tegenwind en zoute drop. Maar elke week is het hier wel raak met ingeslagen autoramen. En schade aan je auto is no laughing matter.

Vastgelogd op 10:44

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 24 februari 2002

Foto's II
Ook dit vooral niet missen, de laatste opnames van een foto-journalist: "Bill Biggart's Final Exposures"

Vastgelogd op 10:56

Terugverwijzen (0 reacties)

Klussen
Niet zo actief alhier, want ik ben druk met de laatste loodjes mijner verbouwing. Opruimen, schoonmaken [bedankt pa + ma] en wat laatste hoekjes afbijten, schuren en verven. Bijna af nu.

Vastgelogd op 10:40

Terugverwijzen (0 reacties)

Foto's
Indrukwekkende foto-reportages bij The Digital Journalist over uiteenlopende onderwerpen. Uiteraard ook 11 september, maar ondanks de overvloed aan beelden die ik over me kreeg uitgestort (niet in de laatste plaats omdat ik op een nieuwsredactie werk) toch foto's die ik nog niet eerder zag: deze en deze bijvoorbeeld. [Via Mathieu]

Vastgelogd op 10:32

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 21 februari 2002

Damn
Wall Street Journal thinks Daniel Pearl is dead en [update 00:26] een Reuters write-up bij CNN. Het artikel bij de WSJ, waarin de dood van Pearl wordt gemeld, blijft achter (betaalde) slot en grendel.

Vastgelogd op 11:40

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 19 februari 2002

Kopie
Men zegt dat naäperij het grootste compliment is, maar een directe kopie van de lay-out is niet waarop je zit te wachten. Misschien is het een test. Misschien ook niet. Ik hou "amazigh" de komende tijd even in de gaten. [via Robert]

Vastgelogd op 12:36

Terugverwijzen (0 reacties)

Eenmaal, andermaal
Ha, het meest gehypede vervoersmiddel, de Segway/IT/Ginger is te koop, nog voordat hij officieel op de markt komt. Webwinkel Amazon houdt een speciale Segway veiling. Leuk hoor, dat startbedrag van 1 dollar, maar onderhand staat de teller al op een gruwelijke 30 duizend dollar! Het zijn wel "First Editions" maar ik vind de geplande verkoopprijs van de Segway sowieso al belachelijk hoog. Want naar verwachting kost een "consumentenversie" van Segway straks ruim 3300 euro. Dat moet minstens terug naar de prijs van een goede fiets, wil de Segway in Nederland aanslaan.

Vastgelogd op 10:49

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 17 februari 2002

Rechts
Zo lees je nog es wat over je ouderlijk huis. Misschien moet ik eens vaker bellen.

Vastgelogd op 12:45

Terugverwijzen (0 reacties)

Vuur
Opmerkelijk, dat Amerikaanse crematorium dat mensen niet verbrandde maar her en der opsloeg op het bedrijfsterrein. Nabestaanden kregen een urn met as van houtresten. De teller loopt op: autoriteiten zeggen dat ze inmiddels al zo'n 200 lichamen hebben gevonden. Op televisie sprak de ondertitelaar over "slachtoffers" maar de lichamen zijn niet van mensen die zijn vermoord.

Voor de betrokken families is een verschrikking te moeten ontdekken hoe de eigenaar, Ray Brent Marsh, met de lichamen is omgesprongen. Niettemin kan Marsh niet veel meer dan oplichting ten laste worden gelegd. Maar ik denk dat daar nog wel wat zaken bijkomen op milieugebied. Zouden ze daar ook een Wet op de Lijkbezorging hebben?

En wat ik me afvraag: als die oven kapot was - dan laat je dat toch aan de ziekenhuizen weten en zorg je dat het ding gerepareerd wordt? Kris Sperry, hoofd van medische zaken voor de staat Georgia, kan er niet meer bij: "There is no rational or logical explanation for this, and I'm about to the point of stopping trying because I can't comprehend it. I can't process it and make any real sense out of it."

Vastgelogd op 11:57

Terugverwijzen (0 reacties)

Muziekstok
Kreeg via Stoethaspel een rondwarend stokje aangereikt. Na alle hippe CD's ben ik even het tegengeluid, want ik was gisteren bij een mooi concert in Vredenburg. Klassiek, inderdaad. Vandaar dat mijn drie meest recent gedraaide CD's bijna allemaal klassiek zijn. Maar toch één uitzondering:

 • Bach - Cantates 8, 125, 138
 • Portishead - Roseland NYC Live
 • Billy Joel - Fantasies & Delusions [debuut]

  U ziet, ik loop niet voorop, maar daar stond gelukkig niets over in de Algemene Voorwaarden van het muziekstokje. Tja, aan wie zal ik 'm eens doorgeven?

  Vastgelogd op 11:23

  Terugverwijzen (0 reacties)


  donderdag, 14 februari 2002

  Meeting
  Ik vraag me af of dat lijstje rechts nog wel helemaal up-to-date is. Is een leuke verzameling, maar volgens mij hebben mensen die zich wel hebben opgegeven, inmiddels afgehaakt. Helaas is moeilijk om er vanuit Utrecht te komen. Althans, héén gaat nog wel. Het kost anderhalf uur om in Breda te komen, per NS. Het probleem is terug naar huis. Er is dan wel nachtnet, maar diezelfde reis duurt dan bijna vier (!) uur.

  Vastgelogd op 11:27

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Tja
  Dat was een eh, thought provoking aflevering, zoals de Britten zeggen. Tja, golvende membranen. Singulariteit. Een oneindig aantal parallelle universums. Als die inderdaad bestaan... krijgt iedereen alles wat hij wenst en alles wat hij vreest.

  Vastgelogd op 10:58

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Realiteit
  Het is al over 15 minuten, maar in het wetenschapsprogramma Horizon op BBC2 gaat het straks over het bestaan van "parallelle universums" op hetzelfde moment, en de kans dat deze kunnen botsen. Het bestaan van een oneindig aantal realiteiten naast de onze komt uit de quantum-mechanica, geloof ik. Hoe dan ook, interessant kijkvoer.

  Vastgelogd op 09:46

  Terugverwijzen (0 reacties)


  woensdag, 13 februari 2002

  Zo goed als...
  Vandaag was het de beurt aan de vloerbedekkers. Afgezien van de trap, die om een vloerbedektechnische reden vandaag niet kon worden gedaan is het nu echt bijna helemaal af. De zolder is gedaan, de tweede ook... vijf zakken afval en overal een prettige lijmlucht. Nou moet ik alleen nog nieuwe gordijnen regelen, want er is nogal wat gesneuveld tijdens het sloopwerk. Grote voordeel van vloerbedekking is dat het gelijk al een stuk minder verbouwerig klinkt, als het niet meer zo galmt.

  Opbouw 13-02-02

  Natuurlijk worden de peertjes ook vervangen, hoewel ze op de foto best op hun plaats lijken. Zal ik er maar met een dikke stift "JAN" opzetten?

  Vastgelogd op 09:12

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Kenniku
  In het kader van de serie "Wie De Neuk Is...", ditmaal ene Will Young. "Will's imagery for the single is a long way from the ex-student who walked into the auditions all those months ago with breakfast on his shirt." Is dit de Britse Guus Meeuwis?

  Vastgelogd op 04:02

  Terugverwijzen (0 reacties)


  maandag, 11 februari 2002

  Anno 2002
  Handig man, dat online bankieren... "Girotel Online is door technisch onderhoud momenteel niet bereikbaar. Excuses voor het ongemak" Die dienst doet het vaker niet dan wel. Dan maar lekker ouderwets 026-3555666...

  Vastgelogd op 08:29

  Terugverwijzen (0 reacties)


  vrijdag, 8 februari 2002

  Nieuw woord II
  En onlangs bedacht ik nog een nieuw woord: rolodexcultuur. Wat dat betekent leg ik nog wel eens uit. Overigens zijn de woorden die ik op 6 februari introduceerde inmiddels goed voor een Googlewhack.

  Vastgelogd op 11:01

  Terugverwijzen (0 reacties)

  lOggy!
  Vandaag ontving ik vanuit het niets een lOggy! Ik ben er blij mee, vandaar dat ik 'm groots neerzet hieronder. Hm, ben ik echt zo grijs geworden?

  Wohoo, een lOggy!

  Vastgelogd op 02:30

  Terugverwijzen (0 reacties)


  woensdag, 6 februari 2002

  Nieuwe woorden
  Vraag niet hoe ik er bij kom: knotpenetratie en schouderontknoping.

  Vastgelogd op 03:08

  Terugverwijzen (0 reacties)


  dinsdag, 5 februari 2002

  Goodbye
  Iedereen is vol van Piazzolla's tango, geschreven toen zijn vader overleed. Er is nog een mooi afscheidsnummer, dat door Benny Goodman bekendheid heeft gekregen: Goodbye, geschreven door Gordon Jenkins. Volgens de overlevering speelde Goodman dit nummer, alleen met zijn klarinet, op het dak van zijn huis nadat zijn vader was gestorven.

  Vastgelogd op 12:24

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Vredeshaviken...
  Bush en Blair genomineerd voor de Nobel vredesprijs?! Mensen als Martin Luther King (1964), Andrei Saccharov (1972), Desmund Tutu (1984) en Aung San Suu Kyi (1991) verdienden in mijn ogen hun vredesprijs door hun geweldloze protest. Maar mensen die hun boodschap van "vrede" kracht kracht bijzetten met een daisy cutter? Bush heeft net de grootste verhoging van militaire uitgaven bekendgemaakt sinds Reagan! Dat budget bedraagt nu 369 miljard dollar! 425 miljard euro. Waanzin.

  Vastgelogd op 09:41

  Terugverwijzen (0 reacties)

  EO
  Leuke stunt van de EO (!) in de kiem gesmoord. Het plan was om met een nep-Zorreguieta in Amsterdam een item te doen voor het programma "Bunkeren". De Criminele Inlichtingendienst deed haar naam eer aan en bedreigde nauwelijks verholen de programmamakers en de acteur die vader Zorreguieta zou spelen, bericht het Utrechts Nieuwsblad.

  Aardig citaatje: "Ze waren bang dat we op rellen uit waren door met bodyguards en Zorreguieta de stad in te gaan. Ik heb toen eerst gevraagd of ze het programma kenden. Niet dus en toen heb ik de pop, de toekan Sir Geoffrey, gepakt en de pop laten zeggen: `ik geloof dat hier wat spanningen zijn`. Daar konden ze niet om lachen."

  Vastgelogd op 09:23

  Terugverwijzen (0 reacties)


  zondag, 3 februari 2002

  Tango
  Was aan het behang afsteken tijdens het huwelijk (onderkast met opzet). En nu hoor ik op de journaals alleen maar stukjes van de bewerkte tango van Astor Piazzolla. Ik verwacht echter dat de CD-single nog de komende week in de winkel ligt. Het was deze club die de tranentango speelden. In het persbericht wordt nog angstvallig verzwegen over welke tango het precies ging.

  "Adiós Nonino", dus.

  Los van alle politieke en ethische vragen kun je twee verliefde mensen natuurlijk alleen het beste wensen voor de toekomst. Maar het gedweep met de monarchie, ik kan er niet bij. De soundtrack is nog het leukste. Magoed. Nu herhalen ze dat hele tv-circus over een paar minuten weer, dan kan ik het wel meepikken... maar als ik het live al onzinnig vond om te volgen... waarom zou ik dan de herhaling bekijken?

  Vastgelogd op 12:03

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Blogger Error
  Hm, probleem bij het publiceren: "Error 104:java.lang.NullPointerException". Zou het een marketingstunt zijn om ons aan de Blogger Pro te krijgen?

  Vastgelogd op 10:56

  Terugverwijzen (0 reacties)


  zaterdag, 2 februari 2002

  Oud
  Woeha: bizar... allang dood en toch gewoon ouder geworden. [U mag moeite hebben met die laatste zin]

  Vastgelogd op 11:47

  Terugverwijzen (0 reacties)


  vrijdag, 1 februari 2002

  Pim et Pierre
  Kartner haakt in op de actualiteit en voegt weer wat toe aan de muzikale schatkamer. Het refrein is van een ongekende debiliteit:

  Wimmetje gaat
  Pimmetje komt
  Pimmetje praat
  Pimmetje gromt
  Pimmetje weet
  Pimmetje wacht
  Pimmetje denkt
  Pimmetje lacht

  Collega Albert maakte de rake opmerking: "de comeback van Pierre Kartner in de reclamecampagne voor de nieuwe verkeersregels heeft blijkbaar de toon gezet: smurfen van rechts hebben voorrang..."

  Vastgelogd op 12:18

  Terugverwijzen (0 reacties)

 •  
  (c) 1999-2007 l-rs.org