Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

vrijdag, 30 november 2001

Band of Brothers
Daarnet de laatste aflevering van "Band of Brothers" gezien op BBC2. Prachtige serie met als einde de echte commandant van Easy Company, Dick Winters. Met een mooie afsluiter:

I cherish the memory of a question my grandson asked me.
"Grandpa, were you a hero in the war?"
Grandpa said no. But I served in the company of heroes.

Vastgelogd op 11:14

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 28 november 2001

Matten
Ah, erg handig als je niet meer precies weet wie in weblogland nou met wie overhoop ligt: de Flame Log.

Vastgelogd op 12:35

Terugverwijzen (0 reacties)

Hoera
De eerste deurpost is weer geplaatst. De opbouw is begonnen!

Wat brengt vandaag...

Vastgelogd op 12:13

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 24 november 2001

Tanden
Geen hout, maar een mengeling van ivoor en koeietanden: het kunstgebit van George Washington, de eerste Amerikaanse president. De neptanden zijn inmiddels voor 10 miljoen dollar verzekerd.

Vastgelogd op 10:05

Terugverwijzen (0 reacties)

10 minuten
Via Nico (de schrijver, niet de dierenarts) vond ik een linkje naar een Mini Gangbang op 30 november aanstaande. Het lijkt wel een soort busritje (maar dan wel met een strippenkaart van 225 gulden):

"Tijdens de sex wordt er NIET met Charlotte gepraat"

Vastgelogd op 09:41

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 23 november 2001

Effe weinig
Zoals u merkt ben ik hier even niet zo actief. Dat komt door drukte op het werk maar vooral door een verbouwing die momenteel gaande is in mijn need'rig stulp. En de woonkamer staat nu alle rommel die ooit op de andere etage stond. Men is hard bezig de hele verdieping te slopen. Zie foto's hieronder, van de badkamer. Zelfde blikrichting, met twee dagen verschil. Petje af naar de slopers - het is steeds weer een verrassing wat ik aantref als ik thuiskom.

Bivakkeren in een woonkamer is overigens niet aan te raden, maar het wordt straks prachtig. De planning loopt tot 18 januari (2002, inderdaad). Gelukkig wordt vanaf volgende week weer opgebouwd. Nog even volhouden...

Zo was het...

Zo is het nu...

Vastgelogd op 11:57

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 17 november 2001

Dubbelganger
Toen ik vanavond op het journaal de leider van de Noordelijke Alliantie in Afghanistan hoorde verklaren dat hij was gekomen om een "regering van vrede" te stichten, begon er iets aan me te knagen. Niet zozeer om de boodschap - want of die gemeend is zal de tijd leren - maar dt hfd!

Ik kon het nog niet echt benoemen tot ik daarnet de voorpagina van Planet Internet bekeek. Ik stond opnieuw oog in oog met deze Burhanuddin Rabbani. En toen viel het kwartje: het is net Eimert van Middelkoop, fractielid van de ChristenUnie. Maar dan met baard en tulband.

Burhannudin van Middelkoop

Vastgelogd op 11:06

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 16 november 2001

Saai
Goddomme, die Dijkshoorn heeft ook z'n beste tijd gehad, zeg! Moest niet n keer lachen om dit stuk. Tragisch als iemand niet kan inschatten wanneer hij het literair toneel moet verlaten. Gekke titel heeft 't stuk ook, bovenin de browser. En die plaatjes laden ook al niet. Tsk...

Vastgelogd op 11:55

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 15 november 2001

Tijdloos
Vandaag kwam ik toevallig op de MacZine, een website voor - niet verwonderlijk - gebruikers van Apple-machines. Mijn oog viel op een artikel over de YOPY handheld, een Koreaans computertje op basis van Linux. Omdat er niet zoveel over dat apparaatje wordt geschreven, las ik het met aandacht. Tot me iets begon te dagen: ik las mijn eigen tekst, dat ik vorig jaar op de Comdex over de YOPY had geschreven!

Het opmerkelijke aan deze knip-en-plak journalistiek is het feit dat het gaat om een artikel dat ik op 15 november 2000 schreef, maar bij MacZine is "herplaatst" als nieuw artikel op 8 november 2001. Schrijf ik tijdloze stukken of niet? Een jaar na dato nog plagiabel en actueel. Althans, de zinsnedes "volgend jaar" en "derde kwartaal volgend jaar" slaan inmiddels op dt kalenderjaar.

MacZine houdt er overigens mee op, las ik. Een van de redenen waarom ik alleen maar om opheldering en bronvermelding vraag en verder geen stappen onderneem.

Mocht MacZine het artikel verwijderen, hier een kopietje in GIF-formaat. [opent in nieuw venster]

Vastgelogd op 10:41

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 11 november 2001

What if...
Vroeger kocht ik regelmatig het blad "Colors", van kledingbedrijf Benetton. Niet omdat ik me constant in hun kleren hul - noch omdat ik me zo'n hippe vogel vind - maar gewoon omdat het meestal over interessante thema's ging en er vaak prachtige foto's instonden.

Ik was daarnet m'n harde schijf aan het opruimen, toen ik onderstaande plaatjes tegenkwam. Uit een Colors-editie over ras. Zouden we gek opkijken van een zwarte koningin Elisabeth? Zou Schwarzenegger ook zo populair zijn als hij een neger was? Mooie foto's die je even aan het denken zetten.

Ze hebben als een van de weinigen de digitale slachting die thans op mijn harddisk plaatsvindt overleefd. Opmerkelijk, hoe groter de harddisk, hoe slordiger je ermee omspringt. Toen ik een jaar of tien terug nog maar weinig harddiskruimte tot mijn beschikking had, ruimde ik nog wel eens op. Nu donder ik alles maar neer en zelfs meteen weggooien is me te veel moeite. Tot nu, dus.

(c) Benetton - Colors Magazine

Vastgelogd op 11:54

Terugverwijzen (0 reacties)

Drank
Lees bij het Duitse c't over de 200e verjaardag van whisky-producent Chivas Regal. Ze vieren hun feestje met een speciale veiling bij de Britse dochtersite van eBay. Je kunt bieden op allerlei zaken, waaronder een door John Lennon verstuurde ansichtkaart, champagne uit 1966, foto-sessies met beroemde fotografen, trompetles van Wynton Marsalis, je eigen orkest dirigeren, een ontmoeting met John Travolta (waarom in vredesnaam?), een audintie met de Paus (idem) en op zalm vissen in het Andes-gebergte.

Voorts hebben diverse bekendheden hun zolders opruimd en het gevonden spul van een handtekening voorzien. Alle opbrengsten gaan naar een goed doel.

Het openingsbod is meestal enkele honderde ponden, het loopt daarom nog niet bepaald storm. De kaart van John Lennon moet bijvoorbeeld minstens £ 5000 opbrengen (ruim 17 duizend gulden!).

Vastgelogd op 04:54

Terugverwijzen (0 reacties)

Updeet
Okee, even een nerdig nieuws: Microsoft heeft nieuwe versies van DirectX uitgebracht: DirectX 8.1 voor Windows 98/Me en een versie voor gebruikers van Windows 2000. Wie draait met Windows XP beschikt al over deze versie. Het gaat om de definitieve versies, ondanks het feit dat ik naar BetaNews verwijs. Microsoft heeft nog niet overal haar linkjes goed verwerkt: op het moment van schrijven deed de downloadlink op deze pagina het niet, bijvoorbeeld.

Vastgelogd op 01:53

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 9 november 2001

Steak papa maar dood
Bizar nieuwsberichtje: Moeder laat kinderen vader opeten.

"Een Australische vrouw heeft haar kinderen het vlees opgediend van haar echtgenoot die zij zelf had vermoord. Ze is donderdag door een rechtbank tot levenslang veroordeeld. De 45-jarige vrouw ging haar man vorig jaar met een mes te lijf en stak hem 37 keer. Het vlees verdween vervolgens in een pan. Tegen haar kinderen verklaarde ze dat ze een steak had klaargemaakt."

Beste one-liner die ik over dit nieuws hoorde: nadat de kinderen hun bord netjes hadden leeggegeten, konden ze geen pap meer zeggen.

Vastgelogd op 12:18

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 8 november 2001

Lectrr
Meesterlijke cartoon(s)! [via via via via Ludo]

Vastgelogd op 11:48

Terugverwijzen (0 reacties)

Bezig
Ik heb 't druk. Naast het werk ben ik bezig om Movable Type aan te trappen. Eigenlijk wilde ik in dezelfde jas verder, maar door een technisch probleempje waren al mijn tot in de puntjes getweakede templates allemaal verdwenen. Aangezien in januari deze jas alweer twee jaar oud is, ben ik maar begonnen aan een nieuw ontwerp. En dat kost veel tijd. Vandaar dat het hier al een paar dagen stil is.

Vandaag een stuk geschreven over de actie "Drempels Weg", waarbij van alle mogelijke ongemakken voorziene gehandicapten populaire sites onder de loep nemen. Wel zinnige aanbevelingen hier en daar, waar ik me wel in kan vinden. Heb nog wat moeite met de vergelijking van Google (appel) en grote sites als Planet (peer) maar de tests zijn correct en grondig uitgevoerd, verzekerde men mij.

Met een aantal verbeteringen zal ook mijn blinde vader blij zijn. Hij heeft een laptop en braille-leesregel en leest veel weblogs, want die hebben over het algemeen een heel heldere opzet. Middenkolom. Tekst.

Dat leest erg prettig en zijn software kan er goed mee overweg.

Vastgelogd op 11:08

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 3 november 2001

Anderen
Hier wil ik ook nog wel naartoe: "The Others" met Nicole Kidman. De film krijgt een 8,1 op basis van ruim 4400 stemmen. Een aardige review bij BBC Online:

"An atmospheric throwback to such classic thrillers as "The Cat and the Canary" and "The Spiral Staircase", "The Others" has much to commend it - not least the sight of farceur Eric Sykes, playing a sinister gardener who has more on his mind than Kidman's hydrangeas."

29 november in de Nederlandse bioscopen.

Vastgelogd op 02:13

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 1 november 2001

November
Het regent en het is november:
Weer keert het najaar en belaagt
Het hart, dat droef, maar steeds gewender,
Zijn heimelijke pijnen draagt.
En in de kamer, waar gelaten
Het daaglijks leven wordt verricht,
Schijnt uit de troosteloze straten
Een ongekleurd namiddaglicht.
De jaren gaan zoals zij gingen,
Er is allengs geen onderscheid
Meer tussen dove erinneringen
En wat geleefd wordt en verbeid.
Verloren zijn de prille wegen
Om te ontkomen aan den tijd;
Altijd november, altijd regen,
altijd dit lege hart, altijd.

Dit treurige novembergedicht is van J.C. Bloem, uit Media Vita (1931). Het sampletje van m'neer Bloem zelve heb ik ooit eens bij Robert "maarwatishet" van Eijden achterover gedrukt. Het regent niet eens maar 't wordt allengs kouder. Ben ook bezig in "De Schuiftrompet" van C.C.S. Crone, herondekt schrijver te Utrecht. Ook vol zonnige verhalen...

Vastgelogd op 10:43

Terugverwijzen (0 reacties)

Bellen met Bob (nee, niet die ene)
Hey, interessant: goedkoop bellen naar het buitenland voor een vast bedrag: BelBOB. Elk land heeft z'n vaste 0900-07.. nummer. Je belt 't, krijgt een kiestoon en draait het internationale nummer. Bellen naar Amerika kost zo 12 cent. Nu nog iemand te bellen hebben daar en het voordeel stroomt binnen!

Vastgelogd op 09:10

Terugverwijzen (1 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org