Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

woensdag, 30 mei 2001

Zooi
Keek daarnet naar buiten, een jongen dronk een milkshake op minder dan 5 meter afstand van een afvalbak. Hij had 'm op, liet de beker nonchalant tussen wat bloembakken vallen en fietste weg. Nog afgezien van het feit dat het hier om een milshakebeker en geen blikje ging, helpt nog geen duizend gulden statiegeld zolang de mentaliteit niet verandert.

Vastgelogd op 10:21

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 29 mei 2001

Voorheen
Ik kocht onlangs het boekje "Groeten uit Lombok" van de Stichting Oud Lombok. Daarin zitten afbeeldingen van prachtige fotografische ansichtkaarten uit de late 19e en 20e eeuw. Terwijl je het boekje doorbladert ontvouwt zich een ontluisterend beeld van de gebouwen die zijn gesloopt voor het planologisch gedrocht Hoog Catharijne. Ik kan me voorstellen dat oude Utrechters het winkelcentrum haten. Het is nog relatief kort geleden dat heel wat markante gebouwen en singels voor het project uit het stadsbeeld zijn verdwenen. Wat ook pijn moet doen is het feit dat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Rotterdam, dit gedeelte van Utrecht moedwillig - en onherroepelijk - is uitgesneden.

In het boekje wordt gesproken over de felle protesten tegen het slopen van de markante gebouwen. Daar is indertijd niet naar geluisterd. Laat dit oerlelijke stuk Utrecht een les zijn voor alle “doortastende” stadsbesturen: ZUINIG ZIJN op wat er nu is. Van de oude Van Seijpesteijnkazerne had bijvoorbeeld een mooi hotel gemaakt kunnen worden, met een aantrekkelijker uitstraling dan de Holiday Inn-pilaar die er nu staat.

Dambrug 1889

Dambrug 2001

Over 20 jaar wordt er gerouwd om wat vandaag kortzichtig wordt gesloopt. Ik hoop dat ze bij de aanpak van het stationsgebied terugblikken. Met groen, herstel van de singels en minder asfalt moet het doenbaar zijn een stuk verloren Utrecht terug te halen. Meer foto's van weleer bij Media West.

Vastgelogd op 07:20

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 27 mei 2001

Internet biedt voor elk wat wils
Nu in een nieuwsgroep near you: Triumph des Willens van Hitler's favoriete regisseur.


Vastgelogd op 10:10

Terugverwijzen (0 reacties)

Panorama
Kreeg van collega Joost deze site doorgespeeld, met prachtige horizontale en verticale panorama-foto's. Gemaakt met Photoshop en dezelfde camera als ik heb. Dan vraag ik me af... in welke flat zou Francisco wonen? Ohja, en wat is .vg in vredesnaam voor landcode? [UPDATE] Virgin Islands, Brits bezit. [/UPDATE]

Vastgelogd op 08:26

Terugverwijzen (0 reacties)

Screenplay
Oud plan opgepakt, het schrijven van een script. Maar ja, hoe schrijf je nu ook alweer zo'n ding, dat bovendien voldoet aan de eisen en standaarden van de industrie? Bij screenplay.com hebben ze tips. Dit is ook handig om te weten.

Vastgelogd op 04:11

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 25 mei 2001

Echelon
Het Europesee Parlement concludeert: niets aan het handje met Echelon.

Vastgelogd op 04:10

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 21 mei 2001

.
L'amour est un oiseau rebelle
que nul ne peut apprivoiser,
et c'est bien en vain qu'on l'appelle,
s'il lui convient de refuser.

Vervang liefde door inspiratie en het klopt nog steeds.

Vastgelogd op 10:28

Terugverwijzen (0 reacties)

Magazine
We hebben bij Planet een speciaal magazine, exclusief voor abonnees. Het heet - quelle surprise - "Planet Magazine" en verschijnt zes keer per jaar. Ik schrijf er een column voor en uiterlijk woensdag moet ik er weer eentje af hebben. Ik heb er dit keer moeite mee. Ik ga maar een tijdje staren naar een leeg scherm met knipperende cursor. Wijn erbij en Bach in de speler. Muze, waar zijt ge?!

Vastgelogd op 09:55

Terugverwijzen (0 reacties)

Raar
Vreemde commercial van euh, Johma, geloof ik. Kraaykamp jr. en Kraaykamp sr. in een keukensetting. Senior klaagt dat hij nog steeds in een winterdip zit. Zoonlief begint daarop "alvast te smeren". Dat rukt senior uit zijn lethargische staat en achter de winterblues apparatuur vandaan. Ze nemen een hap van brood met Johma-smeersel en de zon breekt door. Met daaronder muziek: het requiem van Mozart. Deuh?

Vastgelogd op 09:55

Terugverwijzen (0 reacties)

Fuif II
Review van het feestje van afgelopen vrijdag.

Vastgelogd op 09:22

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 20 mei 2001

Boos
Zie net op teletekst dat Noord-Korea boos is vanwege de Delta-LLoyd commercial, waarin een niet nader genoemd, stereotiep communistisch land met-tirannieke-trekjes wordt opgevoerd. Een diplomatieke rel dreigt, terwijl Nederland nét relaties op dat niveau met Noord-Korea is aangegaan. Tsja, ik vind het met oog voor detail gemaakte commercial, maar hij is wel erg geïnspireerd op de "Even Apeldoorn bellen" reclames van Centraal Beheer.

Vastgelogd op 12:27

Terugverwijzen (0 reacties)

Bonus
Juliette veegt vloer aan met studentikoze mannen van 21, terwijl de mascara rijkelijk vloeit.

Vastgelogd op 05:20

Terugverwijzen (0 reacties)

Hiep
Tsja, Jan-Willem is jarig. Gefeliciteerd!

Vastgelogd op 05:09

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 19 mei 2001

Ook lullig
Met de rolstoel de bosjes ingekukeld en het duurt vier dagen tot iemand je hulpgeroep hoort.

Vastgelogd op 06:58

Terugverwijzen (0 reacties)

Fuif
Gisteren met Matthijs naar Nighttown geweest, om aldaar onder de kundige handen van o.a. Steve Rachmad en Dave Clarke het brein in de kookwas te doen. Goed geluid en goeie sfeer. Vanochtend om kwart voor zeven weer thuis met (gelukkig weer afnemende) tinnitis. Note to self: oordopjes kopen. Normaal zou ik nu mijn bescheiden studiootje ingedoken zijn, maar die moet ik nog steeds inrichten. Sinds gisteren weet ik ook zeker dat ik een TR-808 wil.

Vastgelogd op 04:51

Terugverwijzen (0 reacties)

Auw
Z'n verdiende loon, no doubt, maar ik moest wel even verzitten toen ik het las: "Een aanrander in Chicago is zijn testikels kwijt nadat de vrouw die hij seksueel belaagde zijn edele delen zonder pardon afbeet."

Vastgelogd op 04:38

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 15 mei 2001

Zoek de verschillen
Het origineel: http://www.postbank.nl. De plagiator: http://www.eigen-domein.tmfweb.nl. [Via Sebastiaan, stagair bij Planet en diverse blogs, w.o. de mij nieuwe FingieCrooky]

Vastgelogd op 09:26

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 14 mei 2001

Doettutweer
Paar dagen niet kunnen bloggen omdat Blogger plat lag. Boel is gerepareerd en het publiceren lijkt een stukje sneller te gaan nu. En Evan heeft z'n best gedaan 't te fixen, lees ik.

Vastgelogd op 10:32

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 11 mei 2001

DVD Box Office
Gisteren een paar DVD's besteld bij deze winkel. DVD Box Office (DVDBO) zit in Canada, en derhalve betaal je in de Canadese dollar, die minder aan schommelingen onderhevig is dan zijn Amerikaanse tegenhanger. De Canadese dollar staat ook nog eens een stuk lager: Op het moment van schrijven doet de Amerikaanse dollar zo'n 2,50 en de Canadese zo'n 1,60. En DVDBO rekent geen bezorgkosten! En is u gruizig, er is ook een een adult-afdeling.

Vastgelogd op 11:36

Terugverwijzen (0 reacties)

Online shoppen
Een sticker in de trein naar huis: www.buylsd.org. Onder construction. Zou je straks, wanneer deze e-commerce portal voor Geestelijke Vervaging™ online is gekomen, ook met mobiele pin kunnen betalen?

Vastgelogd op 11:35

Terugverwijzen (0 reacties)

Bizar
Zojuist op TV: reclame voor een nieuw soort gel. Dat is an sich niet zo opmerkelijk, maar het spul van Loreal heet "Out Of Bed". Inderdaad, om het effect na te bootsen alsof je net je nest uitkomt. Wie verzint zoiets?! Daar worden toch bijeenkomsten voor belegd bij Loreal? En daarna gebrainstormd over namen en de product placement? Om te zwijgen over het geld dat er doorheen gejaagd is voor de commercial. Wat een verspilling! Als ik 's ochtends uit m'n bed kom schep ik orde in chaos. Niet andersom.

Vastgelogd op 11:06

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 10 mei 2001

Geen log
Veels te mooi weer. Vandaag na werk en eten de hele avond op 't achterbalkon gezeten.

Stilleven mei 2001

Vastgelogd op 11:50

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 8 mei 2001

Nachtwinkel
Hm, de Acid Junkies komen aanstaande zaterdag in de Winkel van Sinkel. Als 303-fan lijkt me dat wel wat, maar ik meen me te herinneren dat je maar moeilijk binnenkomt bij WvS, zeker op fuifavonden. En als er iets is wat ik niet doe is me laten keuren door een of andere dranger of het snor zit met mijn hipheidsfactor.

Vastgelogd op 12:03

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 7 mei 2001

ADSL klote
Dit weekend nauwelijks kunnen internetten door een @#$%*&! ophangende ADSL-verbinding. Dat is nu al vier dagen zo. Maandag een oplossing of ik word boos. Heb vrijdag met Planet Internet gebeld (m'n baas nota bene) die me het equivalent van een huisartsenadvies ("paracetamolletje en vroeg onder de wol" ) voor ADSL gaf: "Zie het dit weekend aan. Maandag nog klachten, dan opnieuw bellen."

Op zaterdag nog met KPN proberen te bellen (de Mxstream helpdesk). Daar heb ik bijna 45 minuten vruchteloos in de wacht gehangen. Pff... Opmerkelijk genoeg brengt KPN om de zoveel tijd vermanende rapporten uit over de bereikbaarheid van bedrijven, maar in telefonisch opzicht zuigt KPN net zo hard. Zelden zo'n ondoordringbare organisatie meegemaakt.

Vastgelogd op 12:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Maan
Keek toevallig op uit m'n woonkamer en vond dit plaatje interessant genoeg om vast te leggen. De maan nog iets naar rechts en ze had de punt van 't gebouw geraakt. Evengoed een aardig shot.


Vastgelogd op 12:21

Terugverwijzen (0 reacties)

Zwart, Wit, Rood, Groen, Blauw
Een prachtige site van het Amerikaanse Library of Congress over Sergei Mikhailovich Prokudin-Gorskii, een fotograaf van de laatste Russische tsaar. Prokudin-Gorskii leefde van 1863 tot 1944 en maakte in zijn leven, via een bijzonder procédé al kleurenopnames toen de kleurenfilm nog ver weg was. De foto's worden gemaakt door drie hoofdkleuren rood, groen en blauw apart op te nemen. De glasplaten leg je over elkaar en zo krijg je weer een kleurenplaatje, zoals deze, waar de fotograaf zelf op poseert (genomen ergens tussen 1907-1915). Beschadigingen aan de glasplaten zijn licht met de computer geretoucheerd. [Via /.]

Vastgelogd op 08:45

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 5 mei 2001

Stimmen
"Du hast ein Problem, mein Junge. Ich kann dich nicht leiden. Deshalb bekommst du mächtig was auf die Mütze!" Charles Rettinghaus als Jean-Claude van Damme. Duitse na-synchronisatiestemmen, nu ook op jouw website! Strakke flash, méér dan campe praat.

Vastgelogd op 12:03

Terugverwijzen (0 reacties)

Max Foodmarket
Eergisteren bestelde ik voor het eerst mijn zaterdagboodschappen bij online supermarkt Max Foodmarket. Ze hebben het volledige supermarkt-assortiment, inclusief verse groenten en vlees. Het aanbod is vele malen groter dan de Albert Heijn, winkelgrootte 2, hier om de hoek.

De producten zijn bovendien goedkoper dan AH THuisservice (zelf goedkoper dan de "normale" AH!). Max Foodmarket kent verder geen inschrijfgeld, geen bezorgkosten, je hoeft slechts 50 gulden te besteden (fl. 80,- bij AH) en je kunt met mobiele pin betalen. Je kunt daarnaast tot drie dagen in de toekomst bepalen wanneer bezorgd moet worden, tot 10 uur 's avonds.

Binnen de afgesproken tijd ging vanochtend de deurbel en werden twee kratten met boodschappen afgeleverd. Perfect. Ik geloof dat ik nooit meer zaterdagboodschappen ga doen. Ik bestel het gewoon op vrijdagavond! "Als dit allemaal mogelijk is, kan dat internet nog groot worden!"*

*: vrij naar Robert van Eijden.

Vastgelogd op 05:56

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 4 mei 2001

Always on
Jaja, leuk dat ADSL. Always on. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Off. On. Geen meldingen op de storingspagina en de helpdesk is naar huis. Bah.

Vastgelogd op 11:52

Terugverwijzen (0 reacties)

4 mei schande
Nadat ik op Nederland 2, na de herdenkingsminuten op de Dam, naar Soldaat van Oranje had gekeken (een film die ik tot verbazing van mijn collega's nog nooit had gezien) zapte ik nog even langs RTL 5, omdat daar Schindler's List werd uitgezonden.

Die film was al bijna afgelopen, maar ik wilde even kijken of RTL 5 zichzelf verlaagde tot de meest schandelijke truc die de commerciëlen uithalen met deze kunstvorm: het afkappen van de aftiteling. En ja hoor, de prachtige muziek van John Williams en Itzhak Perlman moest wijken voor reclame. Het moment van bezinning, dat een aftiteling (bij deze film helemaal) is, wordt door de marketingjongens van RTL niet belangrijk gevonden. Bah.

Vastgelogd op 11:50

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 3 mei 2001

otnemeM
.deog lew raaM .tein m' ki dnov dnennaps thcE .ljitsletrev ed mo raam teh saw la, redarnaA .si teh slaoz si stein ne ogami yugdab-yugdoog nuh nelessiw nesneM .dletrev nerov raan rethca nav (dnekeb slaoz) tdrow laahrev teh ,trapa leeH .tseeweg otnemeM raan neretsiG

Vastgelogd op 10:47

Terugverwijzen (0 reacties)

Porno
Tom Cruise sleept een porno-acteur voor het gerecht (voor 100 miljoen dollar) om diens claim dat hij en Cruise een relatie hadden. Die relatie zou uiteindelijk tot de scheiding tussen Tom Cruise en Nicole Kidman hebben geleid. Cruise kent de acteur Chad Slater/Kyle Bradford niet eens, zegt hij. De uitspraak van Slater/Bradford stond in het Franse tijdschrift Actustar, dat inmiddels met een rectificatie heeft ingestemd. De verwarring is compleet, want op de website van Slater/Bradford staat: "I have never been to France, I have never spoken with Actustar Magazine, and have never said any of the statements allegedly said by me."

Vastgelogd op 10:30

Terugverwijzen (0 reacties)

Sony Museum
Het is genoegzaam bekend dat ik lijd aan een verschrikkelijke Sony fetisj. Ik ben een gewillig slachtoffer en krijg vochtige mondhoeken van al het moois dat het Japanse bedrijf maakt. Terzijde, dit geldt niet voor hun support. Ik ben erg blij met m'n VAIO laptop, maar het is me in 8 maanden niet gelukt om mijn computer bij Sony te registreren, noch antwoord te krijgen waarom niet.

Anyhow, Sony heeft een museum, maar wie niet regelmatig in Japan is, kan het best virtueel langsgaan. Alles te zien in een vette vlasverpakking. Aardig is Sony's eerste product, een rijstkoker, die vanwege de wisselende kwaliteit van het Japanse elektriciteitsnet vlak na de oorlog, de rijst onder- of overkookte. Het product werd dan ook niet uitgebracht.

Vastgelogd op 09:00

Terugverwijzen (0 reacties)

Anamorph
Via collega Ralph: een zéér koel filmpje, Anamorph, met een vleugje Aphex Twin. Pak wel de 40 MB grote breedbandversie. Het is de moeite waard.

Vastgelogd op 08:53

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 1 mei 2001

Open kaart
Nee, geen kwaad woord over het bonuskaartsysteem van Albert Heijn. Het loont zeker om de Zaanse marketeers inzicht te geven in je aankoopgedrag. Want het voordeel loopt al gauw op tot... nou toch zeker tot...


Vastgelogd op 11:12

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org