Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

woensdag, 30 augustus 2000

Stukkie rije
Meghan geeft een onbekende man een lift in haar ouwe Beetle. Omdat ie een leuke hond heeft. Het pakt wat vreemd uit: So now creepy dude is screaming this incredibly graphic description of the last threesome he and his little lady participated in while I cringe and inform him that he is giving me way, way, too much information... a request he ignores completely. 'YEP, SHE LOVES TO EAT HER SOME HAIRY TACO, STICK HER TONGUE RIGHT IN...' [...] I am so, so fucking lucky that I didn't get raped or worse. Awesome dog be damned -- I am never, ever, never, giving a ride to a strange guy ever again. Never, ever, ever.

Vastgelogd op 09:02

Terugverwijzen (0 reacties)

Koelkast
En natuurlijk weer een nieuwe Koelkast. De laatste tijd steeds vergeten te zeggen hier... hits, verdomme... hits!

Vastgelogd op 08:53

Terugverwijzen (0 reacties)

Sony Clié
De Sony Palm-kloon is eindelijk te koop. Alleen in de VS - helaas. Wegens een tekort aan kleurenschermen brengt Sony voorlopig alleen een monochrome versie uit. En die naam... Sony Clié? Beuh... Misschien toch maar zo'n hippe Compaq iPAQ? Hmmmmm....

Vastgelogd op 08:37

Terugverwijzen (0 reacties)

Bonnen
Het is wat Tweede-Wereldoorlogs, maar je kunt op internet prima met bonnen betalen - of in ieder geval korting krijgen. Om je naar hun webwinkels te lokken geven bedrijven vaak bonnen uit, waarmee er een paar dollar van je bestelling afgaat. De vouchers zijn in feite gewoon code-woorden (ook al zo oorlogs) die je invoert bij je bestelling. De korting wordt gelijk doorberekend. Er is een levendige handel ontstaan in dat soort codes, en een site als Coupon Codes maakt er handige overzichten van.

Aanleiding van mijn speurtocht was dat gisteren een enorme lading koele DVD's is uitgekomen voor Regio 1. Magnolia en een Ultimate DVD Edition van Terminator II zijn slechts een paar voorbeelden. Tel daar nog wat DVD's, CD's en boeken bij... en de teller van mijn Amazon winkelwagen staat inmiddels op ruim 130 dollar (319 gulden). De vorige bestelling was 179 dollar (439 piek!), dus ik hou me in, soort van.

Vastgelogd op 08:24

Terugverwijzen (0 reacties)

Die Planete
Tja, we gaan de grens over, lees ik bij Planet Multimedia. Natuurlijk wist ik al eerder van de plannen (één woord: printercircuit), maar het is opvallend hoe weinig van dat soort plannen rechtstreeks aan werknemers wordt verteld. Toch een beetje vreemd dat je zoiets 'in de pers' moet lezen. Magoed...

Vastgelogd op 08:12

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 28 augustus 2000

Electtttttro
Yeah! Vette retro-electro uit begin jaren '80! (Van de vorige eeuw, that is!) [Via Albert V.]

Vastgelogd op 09:26

Terugverwijzen (0 reacties)

Jolo
Hm, elke gijzelaar die vrijkomt is er eentje - maar er zit een soort vreemde paradox aan het hele gebeuren rond de gijzelaars in Jolo. Want Libië heeft zich opgeworpen als bemiddelaar én financier van het losgeld. Als een paar jaar terug bekend zou worden dat Libië een groep moslimstrijders financieel steunt - een groep terroristen wier doel het is om een islamitische vrijstaat af te dwingen in een democratisch land - de Filipijnen... dan zou het huis te klein zijn. Maar maakt Libië miljoenen dollars over naar dezelfde groep moslimstrijders met als (prettige) bijkomstigheid dat er Westerse gijzelaars vrijkomen... dan kan het ineens wel!

Vastgelogd op 09:23

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 25 augustus 2000

Oliebol Kennedy
Ja, Laurens, ik weet wat JFK zei, en dat hij zich volgens de overlevering een stuk gebak noemde. Daarover valt te twisten, want 'inwoner van Berlijn' is wel degelijk een 'Berliner'. Dat dat ook gebak is, is toeval. Er is ook een biermerk, dat uit Berlijn komt - Berliner Kindl. De opmerking onderaan de pagina bij de eerste link: according to Mike, the word is "Berlinerisch". is fout. Berlinerisch is Berlijns. Anders had dat bier wel Berlinerisch Kindl geheten.

Vastgelogd op 12:42

Terugverwijzen (0 reacties)

Ich steh' korrigiert
Nog meer Kennedy (die gast gaat maar niet weg)... Retort bij Esc: Sorry, L-rs, Kennedy had volgens mijn broer (die afschuwlijke betweter) moeten zeggen: 'Ich bin Berliner'. Het woord 'ein' was er net eentje teveel. Hmm... tja, dat klinkt ook wel weer logisch, al zou ik - mocht ik ooit een Koude Oorlog speech moeten geven in een gedeelde stad die toevallig Berlijn heet - ook dezelfde fout hebben gemaakt, denk ik. Wie moet daar achteraf de schuld van krijgen trouwens? Wie schreef die kutspeeches voor Kennedy?!

Vastgelogd op 08:32

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 23 augustus 2000

Hoera
Blogger is jarig. Groeipijntjes, okee, maar over het algemeen is Blogger 't beste dat ons webloggers kon overkomen. Hieperdepiep!

Vastgelogd op 11:13

Terugverwijzen (0 reacties)

Lycos op borgtocht
We are Lycos. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. From this day forward, you will service us. Resistance is irrelivant. Resistance is futile.

Na het assimileren van FTP Search en MP3 Search is nu ook HotBot in de Lycos familie euh, opgenomen. Toen Wired laatst ook werd ge-Lycofied (wired.lycos.com) kwam daar zoveel kritiek op dat Lycos gauw de URL terugbracht naar gewoon www.wired.com. Minuutje stilte voor een eens hippe zoekmachine...

Vastgelogd op 11:10

Terugverwijzen (0 reacties)

Ich öffne den Kuhlschrank
Voor de Koelkast van deze week moest ik even wat researchsurfen en zo kwam ik ook bij het Texas School Book Repository, het Sixth Floor Museum aan de Dealey Plaza in Dallas. Waar ik deze foto tegenkwam van de filmcamera van Abraham Zapruder. Verder een bekend, maar daarom niet minder mooi citaat van JFK: All free men, wherever they may live, are citizens of Berlin, and, therefore, as a free man, I take pride in the words 'Ich bin ein Berliner.'

Vastgelogd op 11:01

Terugverwijzen (0 reacties)

Sony vs Napster
Sony laat z'n tanden zien tijdens een congres en verklaart Napster (en de eindgebruiker) de oorlog: We will develop technology that transcends the individual user. We will firewall Napster at the source -- we will block it at your cable company, we will block it at your phone company, we will block it at your internet-service provider. We will firewall it at your PC.

Vastgelogd op 06:55

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 22 augustus 2000

Nog effe niet
De eerste 15 jaar verwacht ik hier eigenlijk geen weblog, maar het domein heeft Luna Vera dan alvast. Süß!

Vastgelogd op 08:51

Terugverwijzen (0 reacties)

Freeler Exit
Holy, de slachting onder de FreeJays is in volle gang: de een na de ander neemt definitief afscheid. Jammer, want hoe dan ook bind je lezers aan je met leuke artikelen. Mensen komen echt niet voor de lol langs een site waar het uitgangspunt in allereerste instantie geld verdienen is. Of anders... waar dat uitgangspunt er dik bovenop ligt.

 • Anniko: Vandaag is m'n laatste dag als FreeJay. Het zal wennen worden, zo'n leven zonder stukjes. Het was één van de spannendste dingen die ik ooit in m'n leven heb aangepakt. [...] Bedankt voor jullie geduld, voor het meedenken, voor de suggesties, en vooral voor het meeleven. Ik zal jullie missen.
 • Jan: Want opdrachtgevers moeten van tijd tot tijd eveneens 'prioriteiten stellen'. Nu ook Freeler. En klaar is Jan.
 • Willem: Dit is écht, ongelogen, zonder dubbele bodem, volledig naar waarheid, mijn allerlaatste stukje voor Freeler.
 • Ingmar: Verder heb ik er weinig over mede te delen, behalve de gevleugelde woorden 'we komen elkaar nog tegen'. Of liever kies ik een wat filmisch afscheid. Dan kies ik graag de rol van de bad guy. Bij deze stap ik dus, in het nauw gedreven door de onbekende held, op de rand van de reuze wolkenkrabber van op elkaar gestapelde FreeJay-artikelen.
 • Fionna: Het is jammer, want ik had een droomjob. Het liep de laatste tijd goed, leuke reacties en een eigen Fionna-site. Maar ach, life goes on. Ik heb hier een aardige job aangeboden gekregen. Ze hebben technici genoeg, maar gebrek aan mensen met fantasie. Wat ik precies ga doen is nog onduidelijk. Tot die tijd blijf ik bijbruinen, rondjes rijden en champagne drinken.

  Het gros van de Freejays zal waarschijnlijk wel bij andere online uitgaven (al dan niet commercieel) opduiken, heb ik 't idee.

  Vastgelogd op 06:09

  Terugverwijzen (0 reacties)


  maandag, 21 augustus 2000

  In retrospect
  Beuh... soms is de kop boven een artikel - achteraf gezien - wel erg wrang: 'Danny komt komende dagen boven water' :/

  Vastgelogd op 11:39

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Treinplagiaat
  Martijn ontdekt een snakige rippen-zonder-bronvermelding van de onnavolgbare site Omroephumor met NS lol (dat lijkt een oxymoron, en dat is het eigenlijk ook de meeste tijd).

  Vastgelogd op 08:58

  Terugverwijzen (0 reacties)

  ILOVEYOU-maker vrijuit
  Hm, toch eens een keer in het Nederlands strafrecht duiken - want als het niet in het Wetboek van Strafrecht staat, dan is het ook niet verboden. Tja, logisch misschien. Hoe dan ook, de Filipijnse virusschrijver Onel de Guzman hoeft zich niet te verantwoorden voor zijn miljardenschade door het ILOVEYOU virus. De Filipijnen hadden geen wetten met betrekking tot computercriminaliteit toen De Guzman zijn virus schreef en 'losliet' (inmiddels wel trouwens) dus hij kan niet worden vervolgd. Vandaag werden alle aanklachten ingetrokken.

  Vastgelogd op 08:54

  Terugverwijzen (0 reacties)


  dinsdag, 15 augustus 2000

  Aanklagen!
  In navolging van de tabaksindustrie ligt nu ook de weg vrij voor claims tegen de cola-fabrikanten! Ze voegen namelijk opzettelijk cafeïne toe. Niet voor de smaak, maar om ons allen te verslaven! Zegt het voort...

  Vastgelogd op 11:42

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Nasleep
  Whoa... wat een reacties op mijn immer gerade aus rant van gisteren! Hartelijk dank, ik mail iedereen terug. Verbazend: de verkoper van het appartement leest weblogs! Ton Baetens nam zelfs de tijd om zijn reactie te geven in een vriendelijke en begrijpelijke verklaring. Zoals ik in m'n rant van gisteren zei: Ik snap dat een verkopende partij zijn huis natuurlijk het liefst zo duur mogelijk verkoopt - maar het heeft een ongezonde trend in werking gesteld, waarbij makelaars onevenredig grote macht hebben en in staat zijn mensen op rattige wijze tegen elkaar uit te spelen.

  Maar dat is meer een constatering, en geen regel waaraan iemand zich hoeft te houden. Ik zou het zelf waarschijnlijk niet anders doen. Hmpf... Ton blijkt zelf ook actief met uitgeven op internet met D I E P T E, een Digitaal Thematisch Tijdschrift.

  Vastgelogd op 09:16

  Terugverwijzen (0 reacties)


  maandag, 14 augustus 2000

  Genaaid
  Even een tijdje geen log, want ik was niet in de stemming. Hou je vast... dit wordt een RANT. Vorige week hoopte ik na anderhalf jaar zoeken (dat is 1,5 jaar, 18 maanden, 78 weken of 547,5 dagen) een huis te kopen. Nouja, huis... een appartement. Een leuk appartement ook nog eens. Opmerkzame personen zien er nu een opmerking bij: VERKOCHT.

  Wat wil het geval, makelaardij Muus-IJzerman assisteerde de verkopende partij. Ik nam twee weken geleden contact op of het pand nog beschikbaar was. Ja dus, en daarmee begonnen de onderhandelingen. Ik ben wezen kijken (kosten gemaakt om naar Utrecht te gaan, vrij regelen) en deed kort daarna een bod van fl. 325.000,- Bod werd door de verkopende partij interessant genoeg bevonden om met me door te gaan. Goed, de makelaar en ik ping-pongden de afgelopen twee weken wat heen en weer:

  Ik dus 325. Zij 345. Ik 330. Zij 340.

  Vorige week donderdag tijd om weer eens te kijken, dit keer met m'n zwager en financieel adviseur. Weer kosten maken, paar uur vrij van het werk. Letterlijk gesproken tekst in de woonkamer... Dus 335 is een inkoppertje?... Waarop de makelaar bevestigend antwoordde. So far, so good. Ik ging weer terug naar m'n werk en probeerde daar tegen zessen de makelaar te bereiken... antwoordapparaat... Nouja, dan morgen maar - want ik ben toch de enige bieder.

  Vrijdag gelijk bellen... mijn bod van 335 doen... Kreeg pas op dat moment te horen dat er een andere bieder is bijgekomen, die 'een goed bod' heeft gedaan. Omdat de makelaar niet mag/wil zeggen wat de andere partij biedt moest ik een beetje hengelen, maar uiteindelijk vertelde hij me: Je weet wat de vraagprijs is. Ergo, of ik maar minstens 349.000 gulden wil bieden - ongeacht de onderhandelingen van de afgelopen twee weken. En oh ja, of ik mijn definitieve antwoord maar voor half vijf wilde indienen.

  Ik heb de overkoepelende organisatie NVM om inlichtingen gevraagd en wat ik ervan begrijp is deze handelswijze legaal. Mijn advies aan een ieder is om niet te onderhandelen en gelijk een definitief bod neer te leggen. Waarom? Omdat onderhandelingen geen zin hebben! Ze kunnen op het aller-aller-allerlaatste moment worden vernietigd door de komst van een andere bieder. De NVM vertelde me dat ik van te voren bepaalde zaken had moeten/kunnen vragen, bijvoorbeeld over het te hanteren biedsysteem. Maar kijk, *ik* koop niet elke dag een huis van drie ton. Het zou mooi zijn als de NVM aangesloten makelaars zou verplichten om al deze valkuilen voor de onderhandelingen starten te noemen. Uit vrije wil.

  Hoe dan ook, ik heb mijn bod niet aangepast, omdat ik me genaaid voel door deze rioolstreek. De teleurstelling van het niet verkrijgen van dit huis is het afgelopen weekend wel gezakt, maar het gevoel op een ongelofelijke manier genomen te zijn... dat blijft nog wel even hangen. Er is iets behoorlijk mis met Nederland op het moment, waar makelaars mensen op een gore manier tegen elkaar uitspelen en zo de prijs voor een huis buiten het bereik van iedereen brengen. Alleenstaanden hoeven het eigenlijk al niet eens meer te proberen om een huis te zoeken, en met z'n tweeën krijg je tegenwoordig ook niet zoveel soeps meer. Polygamie maar legaliseren dan?

  Ik snap dat een verkopende partij zijn huis natuurlijk het liefst zo duur mogelijk verkoopt - maar het heeft een ongezonde trend in werking gesteld, waarbij makelaars onevenredig grote macht hebben en in staat zijn mensen op rattige wijze tegen elkaar uit te spelen. Zogenaamd in het voordeel van de verkopende partij, maar vergeet niet dat een vergoeding aan de makelaar DIRECT verbonden is aan de verkoopprijs van een woning. Hoe hoger - hoe beter.

  Op dit moment KOTS ik (en ik denk velen met mij) op de makelaars die op deze manier zaken doen.

  Maar ik ben verder niet bitter, welnee... ik zocht even op de NVM site en kwam daar alweer een leuk pandje tegen. Met openslaande deuren.

  Vastgelogd op 10:33

  Terugverwijzen (0 reacties)


  donderdag, 10 augustus 2000

  Tucows ME
  Tucows loopt alvast op de feiten vooruit en opent een sectie voor Windows ME, dat overigens pas in september in de winkel ligt.

  Vastgelogd op 08:23

  Terugverwijzen (0 reacties)

  eBay voor dieven
  Gestolen spullen helen of terugvinden kan tegenwoordig ook via internet: TheBurglar.com wil your link to the underworld zijn... hmmm....

  Vastgelogd op 08:20

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Java TB
  Voor de mensen die het zonder het geilste elektronische instrument moeten stellen is er een Japanse JB-303 (Juist, een 303 in Java)... Geinig, maar onbruikbaar... :) Van de site LOVE LOVE TB-303.

  Vastgelogd op 08:18

  Terugverwijzen (0 reacties)


  woensdag, 9 augustus 2000

  Koelkast
  En weer een nieuwe editie van de Koelkast. Met een zéér koele MP3-encoder. Beresnel en ook handig voor mensen met meer dan één processor. En zoals c'llega Tonie al aangaf heb ik wat geëxperimenteerd met vernieuwende kleurpoëzie. ;)

  Vastgelogd op 10:05

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Tonie
  Ha, Tonie is op vakantie geweest: tussen 28 juli en 6 aug. met 4 vrienden op vakantie geweest naar de costa brava. ole. Hij is dus weer terug... ehm, waar blijven de foto's?!

  Vastgelogd op 10:00

  Terugverwijzen (0 reacties)


  dinsdag, 8 augustus 2000

  l33t3 domeinnaam
  Wanneer je hardware nieuwssite Tweakers.net leest en je jezelf een hele elite hacker vindt... dan moet je er eigenlijk heen via deze koele URL.

  Vastgelogd op 08:27

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Leck' mir die Stange
  Hm, pijnlijk nieuws voor de Duitse man: een onderzoek van Bild geeft aan dat ze er niet veel van bakken in bed. Bijna de helft van alle Duitse vrouwen is ontevreden over de prestaties. Aardig citaat: 'Everything that my friend does in bed seems so technical. It's like he's the engineer and I'm the piece of machinery.' Check hier het originele artikel. (Met koele woorden als Sex-Frust, Zährtlichkeit en Gesellschaft für erfahrungswissenschaftliche Sozialforschung!

  Vastgelogd op 08:27

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Microsoft ClearType
  Zou het dan toch gaan lukken met eBooks? Microsoft heeft vandaag de ClearType Reader uitgebracht voor PC en laptop. Kan het hier wel helemaal gaan vertellen, maar lees m'n verhaal erover maar op de Computer Planet. ;)

  Vastgelogd op 08:12

  Terugverwijzen (0 reacties)


  maandag, 7 augustus 2000

  Slettig
  Dat is het enige woord dat ik kan vinden voor de houding van mafketel Ovadia Yosef, die nu de gereïncarneerde zondaars ineens heiligen vindt: Six million Jews, among them 1 million children ... were killed by the wicked Nazis. All were holy and pure and complete saints.

  Vastgelogd op 09:54

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Dood
  Om stil van te worden: Source List and Detailed Death Tolls for the Man-made Megadeaths of the Twentieth Century. Wat zijn er toch verschrikkelijk veel mensen omgekomen in al die conflicten. De getallen zijn onvoorstelbaar groot. Doet me denken aan een citaat wat ik hier natuurlijk totaal verkeerd overneem:

  "Wat hebben we van de Tweede Wereldoorlog geleerd? Hoeveel bloed er uit een menselijk lichaam kan komen."

  En gezien het dodental moet er toch in het verre verleden behoorlijk wat misdaan zijn, want als alle onschuldingen ook toevallig allemaal gereïncarneerde zondaars zijn... [Via Albert]

  Vastgelogd op 09:53

  Terugverwijzen (0 reacties)

  100
  Congrats Ma'am! [via Diederik]

  Vastgelogd op 09:46

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Sub-productief
  Trouwe lezers (heb ik die?!) zullen wel gemerkt hebben dat ik even iets minder actief ben met loggen. De laatste weken speelde in mijn linkerhand het carpaal tunnel probleem heel erg op. Ik wil het niet verergeren en heb daarom een time-out genomen, soort van. Maar het gaat inmiddels iets beter (ik overweeg serieus een operatie) en ik sla weer langzaam aan het bloggen.

  Ben verder bezig met een huis te kopen (linkje volgt) en wie dat ook al eens heeft gedaan, die weet dat zoiets energie vreet. Ik ben bepaald niet in de wieg gelegd voor dat soort onderhandelingen. :)

  Volgens mij ben ik vergeten te vertellen dat er weer een Koelkast editie is uitgekomen, vorige week. Overmorgen is het weer raak. Om met Finkers te spreken... Druk, druk, druk.

  Vastgelogd op 09:45

  Terugverwijzen (0 reacties)


  woensdag, 2 augustus 2000

  Ja hoor...
  En die Amerikanen hebben natuurlijk wél een audio-afdeling! Volgens mij zijn Europeanen eerder geneigd tot aanschaf van koele gadgets. Hmpf... heb wel ergens gelezen dat Sony voorzichtig wilde omgaan met de huidige afzetkanalen. Tja, de Megapool zou eens boos kunnen worden...

  Vastgelogd op 09:24

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Service Pack 1... euh, update
  Artikeltje bij WinInformant: het maandag uitgebrachte Service Pack 1 (SP1) voor Windows 2000 blijkt al toe aan een workaround. Mensen met een persoonlijke firewall ZoneAlarm verliezen hun internetverbinding na installatie van het SP1. Gelukkig is er een fix.

  Vastgelogd op 09:21

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Sony Style
  Het hing al een tijdje in de lucht: het Japanse Sony Style zou naar 't Westen komen. Eindelijk een online Sony shop waar alle koele zooi te koop is. M'n creditcard werd al week van het brandende geld... Nu issie dan open, ook voor Nederland. En euh... waar is de koele shit? Waar is de Personal Audio afdeling? Waar zijn de MiniDisc walkmans?!

  Vastgelogd op 09:17

  Terugverwijzen (0 reacties)

 •  
  (c) 1999-2007 l-rs.org