Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

donderdag, 29 juni 2000

Kut
Zie hier hoe ik me echt voel.

Vastgelogd op 08:46

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 26 juni 2000

Bezuinigen zonder beleid
Freeler moet bezuinigen en de hoofdredacteur Van Twisk stapt op, meldt WebWereld. Citaat uit het artikel (belangrijke dingen vetgedrukt): Belangrijk onderdeel van de bezuinigingen is een radicale verandering van het Freeler-webportaal. De site bevat nu veel originele, kostbare inhoud. Doel is de bezoeker zo lang mogelijk vast te houden binnen Freeler.nl. Dat concept wordt omgegooid. Freeler wil per 1 augustus de klant zo goed mogelijk doorverwijzen naar andere sites, een soort Favoriet.nl of Startpagina.nl. Minder content, meer links dus.

Die inhoud van Freeler (de 'content' in NewSpeak) vind ik persoonlijk juist erg goed bij Freeler. Maar er blijkt nogal wat geld te zijn uitgegeven: professionele fotografen voor de FreeJays bijvoorbeeld en 45.000 piek voor een paar avonden chatten met Ad Visser. Er zijn stevige maatregelen aangekondigd: Van Twisk is teleurgesteld: "Ik ben aangenomen om een toegevoegde waarde te bieden met een eigen redactie. Het is niet geworden wat ik ervan had gehoopt. Freeler is duidelijk geen uitgever, dat mis ik."

Freeler heeft naast de hoofdredacteur drie redacteuren in vaste dienst. Daarnaast heeft de internetaanbieder enkele tientallen freelancers, waaronder de FreeJays. Deze hebben vrijwel allemaal een jaarcontract voor drie bijdrages per week. Dit contract wordt opengebroken.

De redacteuren worden niet ontslagen, maar krijgen ander werk. Ook de FreeJays kunnen ander werk gaan doen. Dit betreft dan het bijhouden en verzamelen van weblinks. Plannen voor uitbreiding van het redactieteam zijn geschrapt.

Of de freelancers zich - oneerbiedig gezegd - tot linkplakkers laten omvormen is niet duidelijk. De bezuinigingen zijn nogal kortzichtig, want zit surfend Nederland na Startpagina, BooGoo en Favoriet nou écht te wachten op nog zo'n generieke springplank? Hmpf...

Vastgelogd op 10:27

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 25 juni 2000

Hebben
Er zit al een paar maanden een nieuwe zender op de satelliet: WishLine, The Luxury Channel. En dat is niets teveel gezegd... de zeiljachten, kastelen in Frankrijk, Bentleys en Rolls-Royces, luxe-appartementen in Monaco en privé-jets vliegen over het scherm. Op een miljoen dollar meer of minder wordt niet gelet. Een koopkanaal voor de lucky few, dus... maar gelukkig niet zo elitair dat het achter de decoder zit, om plebs buiten te houden.

Vastgelogd op 05:26

Terugverwijzen (0 reacties)

Büromöbel
Tja, what's in a name? Er zijn vast bakkers die "Bakker" heten, tuinmannen die "Tuinman" als achternaam hebben... maar een fabrikant van bureaus en bureaustoelen die Assmann heet? En zonder blikken of blozen de "PrimASS" en "RondASS" in het assortiment heeft... ;) Oplettende geesten zien dat het Nederlandstalige deel van de Duitse website in de "hol" directory staat.

Vastgelogd op 05:20

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 23 juni 2000

Zonnetsteek
Op de Zonnet site een vreemd artikel over acteur Philip Seymour Hoffman. Zo dom dat niemand als bron wil worden opgevoerd. Wie Magnolia gezien heeft weet dat Hoffman in die film een zachtaardige verpleger speelt. En wie Boogie Nights heeft gezien moet de gemankeerde Scotty zijn opgevallen. De auteur heeft deze films blijkbaar niet gezien. Er moeten blijkbaar wat frustraties uit, gezien deze citaten: Zijn verschijning en de personages die hij speelt zijn ronduit afstotelijk. Toch is hij bij publiek en filmmakers een zeer geliefde acteur. Hoe is dat mogelijk? Deuh... en dan deze kinderachtige opsomming van 'slechte eigenschappen':

* Hij spreekt lijzig en loopt erbij als een voddenbaal
* Hij speelt louter misselijke types
* Hij heeft geen star appeal. Geen poster van hem siert een jongens- of meisjeskamer
* Het publiek kan zijn naam niet onthouden. 'Daar heb je hem ook weer!'
* Hij is lelijk en dik

Tip aan Zonnet: als dit de kwaliteit is die jullie gaan leveren, pak dan die nieuwsportal maar weer in. Dan wordt het nooit wat. Het artikel valt onder Zonnet's 'Women Magazine', dus ik neem aan dat de auteur een vrouw is. Meer schrijfpulp deze ongenuanceerde muts hoef ik alvast niet te lezen. Naar meer werk van Philip Seymour Hoffman kijk ik daarentegen uit.

Vastgelogd op 11:41

Terugverwijzen (0 reacties)

Patriotisme liever alleen overdag
Amerikaan moet $100 dokken voor het wakker houden van de buren. Wapperende vlaggen nu taboe.

Vastgelogd op 11:14

Terugverwijzen (0 reacties)

Storm
Deuh, een oud berichtje bij CNN Interactive: de zon braakte op 6 juni een stevige lading energie richting aarde. De kop trok vooral mijn aandacht... 'Earth braces for shock waves from sun'. Maar goed, daar hebben we dus niets van gemerkt. Ga vooral even bij het artikel kijken, want er zit een mooie animatie bij van de explosie op de zon.

Vastgelogd op 11:07

Terugverwijzen (0 reacties)

English Test
Found a link to an English test over at Prol's. I obviously couldn't resist and gave it a try. Hm, not too bad, considering they allow 20 minutes to complete the test. However, I could've scored even better. In one instance I misread the question and in another (the part where you need to complete sentences with prepositions) I was presented with:

"Are you busy? Can I come ____ ?"

I answered "over", but the correct answer was "in". I guess my answer was not completely false, since there are too many possibilities anyway ("down" springs to mind).

Just to boost my ego, the results:Vastgelogd op 10:37

Terugverwijzen (0 reacties)

Anti Ecstasy
Vreemdgenoeg heeft het bijna twaalf jaar geduurd voordat ecstasy/XTC de oversteek naar de Verenigde Staten maakt. In 1988 was heel Europa 'floating in a dream of ecstasy' (althans zo leek het) toen in de VS juist de opmars van crack begon, een extreem verslavende drug op basis van cocaïne. De drug XTC wordt snel populair en de Amerikaanse regering neemt snel maatregelen: een speciale Anti Ecstasy Bill wordt binnenkort in de Senaat behandeld. Prima natuurlijk, maar onder de nieuwe wet wordt objectief informatie verschaffen over XTC (dus ook over de gevaren) mogelijk strafbaar. Sites als Dance Safe maken zich zorgen over het repressieve karakter van het wetsvoorstel.

Vastgelogd op 10:24

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 21 juni 2000

Heet
Nouja... heet... naar Russisch voorbeeld nu ook Nederlandstalige Naakte Feiten.

Vastgelogd op 12:07

Terugverwijzen (0 reacties)

NokNok breidt uit naar Azië
In de Nieuwe Revu van deze week staat een uitgebreid artikel over kinderprostitutie in Thailand. Bij het artikel stond een aantal foto's van boy bars waar sekstoeristen minderjarige jochies oppikken. Er zijn blijkbaar ook franchise-nemers: er is een bar dat ook fungeert als internetcafé!Vastgelogd op 01:57

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 18 juni 2000

Magnolia
Ben je nou al geweest? ;) Als je goed oplet zie je op een gegeven moment een paar bushokjes in een lege, natgeregende straat... met daarin het woord "Exodus 8:2", een verwijzing naar een passage over een straf van Bijbelse proporties.

Vastgelogd op 09:07

Terugverwijzen (0 reacties)

Broodje friet
Voor Nederlanders is brood met friet een rare combinatie omdat beide producten bijgerechten zijn. Zij fungeren als dragers van kaas of saus. Maar langzamerhand krijgen aardappelen in het Hollandse dieet een nieuwe rol: die van groente. [...] Aardappelen worden nu meer om hun smaak gegeten. Je kiest je aardappel zoals je groente kiest." De weg lijkt vrij voor het broodje friet. Hmmm...

Vastgelogd op 08:00

Terugverwijzen (0 reacties)

Alweer een link legal battle
Een interessant artikel bij The New York Times (registratie niet nodig) over een rechtszaak rond het programma DeCSS. Een hackerstijdschrift heeft gelinkt naar sites waar dit DVD-kraak programma te vinden is. De vraag is nu of de 'linkende auteur' verantwoordelijk is voor mogelijk illegale informatie op sites waarnaar hij verwijst.

Vastgelogd op 03:13

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 17 juni 2000

Uncle Sam wants YOU
Het leger is op zoek naar nieuwe recruten. En als je toevallig nog geen Amerikaans staatsburger bent, dan halen we twee jaar van de naturalisatie-procedure af.

Vastgelogd op 09:07

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 16 juni 2000

Guck' mal hier
De kleinste MP3-speler ter wereld komt uit Duitsland. Nahja, waarschijnlijk gewoon uit Taiwan, zoals alles tegenwoordig... maar hou het Grüne Buchlein er maar even bij als je het linkje volgt. [Via Diederik]

Vastgelogd op 10:56

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 15 juni 2000

By your command
Wauw, dan struikel je een site binnen en ineens ben je weer klein, voor de televisie, kijkend naar Battlestar Galactica. Helaas heb ik een tijdje terug op de BBC een TV-film spin-off van deze serie gezien. En dat was dom, want een goeie jeugdserie moet precies dat blijven - een serie die je in je jeugd keek. Daarna nooit meer, want alleen dan blijft het bewaard als goede herinnering. Zie je hetzelfde met volwassen ogen, gaat er onherroepelijk iets stuk. Je ergert je aan de gedateerde video-effecten, de belachelijke kapsels [het was toch sci-fi, verdomme?], aan het overduidelijke hergebruik van één en dezelfde explosie... et cetera.

Als je als televisiebaas enig fatsoen in je donder hebt, dan laat je na elk seizoen de complete reeks banden wissen of verbranden. Weg ermee, zodat de herinnering alleen nog in kinderhersenschors bewaard blijft. Al die mensen die het zo jammer vinden dat er geen beelden van Ja Zuster, Nee Zuster bewaard zijn: wees blij. Zoals bij alles in het leven (opa spreekt) is de herinnering beter dan de werkelijkheid.

Vastgelogd op 11:42

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 14 juni 2000

Dom
Die blondjes spellen het waarschijnlijk wel goed. Of mis ik een punch-line ergens?

Vastgelogd op 12:56

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 12 juni 2000

We weten waar je woont
De krant The Guardian publiceert het adres van Ratko Mladic, gevreesd generaal en verantwoordelijk voor duizenden doden tijdens de oorlog in Bosnië en de val van Srebrenica. Hij woont in het westen van Belgrado, op nummer 119 aan de Blagoja Parovica. Indicted by the war crimes tribunal in the Hague for slaughtering Muslims in Bosnia, the man who tried to carve out a greater Serbia is confined most days to a quarter-acre patch of suburbia.

Vastgelogd op 03:00

Terugverwijzen (0 reacties)

Koelkast update
Vorige week kwam de laatste Koelkast uit die ik nog samen met collega Diederik heb gemaakt. Zelf leek het me niet meer dan normaal dat de uitgave zou stoppen, omdat het typisch het resultaat is van een co-productie. Toen ik dat aan 'de uitgever' liet weten viel er een grote stilte. Vorige week kreeg ik te horen dat hoe dan ook de Koelkast als uitgave blijft bestaan. Ik weet niet wat me minder aanstaat: zélf ermee doorgaan of zien dat iemand anders 'm voortzet. <EGO>Die dat natuurlijk minder goed doet dan wij, vroeger.</EGO>

Vastgelogd op 02:20

Terugverwijzen (0 reacties)

Weinig log
Het was een uitzonderlijk drukke week + vol weekend, vandaar dat ik sinds vrijdag m'n computer niet heb aangeraakt. Film, drank, uit eten, drank, op stap, drank, voetbal, drank, maffen, nuchter op m'n kleine neefje passen (voordat ik daar kritiek op krijg), voetbal, drank en toen weer thuis. Zal blij zijn als ik weer aan het werk mag. ;)

Vastgelogd op 02:11

Terugverwijzen (0 reacties)

Magnolia
Gisteren speciaal naar Rotterdam gegaan om de film Magnolia te zien. Hij draait namelijk op slechts een paar plaatsen in Nederland, wat erg jammer is, want ik heb in geen jaren meer zo'n goede, ongrijpbare en interessante verzameling verhalen gezien. Bij gebrek aan een beter woord in onze eigen taal, noem ik Magnolia captivating. Het camerawerk is ook baanbrekend (jaja, de superlatieven houden niet op) en het acteerwerk is vlekkeloos. Had ik al gezegd dat de soundtrack ook prachtig is? Als je de tijd hebt (hij duurt ruim drie intense uren)... ga 'm dan zien!

Vastgelogd op 01:57

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 7 juni 2000

Bambi in bad
Vreemd.

Vastgelogd op 11:18

Terugverwijzen (0 reacties)

Nieuwe jas
Een van de koelste sites met IT-nieuws, The Register, heeft zich vandaag in een nieuwe jas gestoken. Verschilt eigenlijk nauwelijks van de vorige lay-out, alleen beter en overzichtelijker. Badwater weg, kind nog in goede gezondheid. De meeste sites raken onherkenbaar verminkt, na de periodieke omkatting. Hier zijn (maar dat is IMHO) de sterke punten behouden en is The Register er alleen maar beter op geworden. Hun koppen zijn altijd zo sterk. Jammer dat het lastig is om in 't Nederlands goede, dubbele-bodem koppen te verzinnen. 'Steek die DVD's maar je Raite' is er eentje waar ik - hoewel zelf verzonnen - nog steeds om kan grinniken.

Vastgelogd op 11:00

Terugverwijzen (0 reacties)

Koelkist
Zo, dat was 'm dan. De laatste Koelkast die nog door Diederik en mijzelf *samen* in elkaar is gesleuteld. Geen verborgen links™, want daarvoor had ik geen inspiratie meer. Alleen een open en bloot ere-saluut. De typo in de kop is met opzet...

Vastgelogd op 10:40

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 4 juni 2000

De Beev vs SmallZine
Ah, nieuwe ontwikkelingen in het Bevelander dossier van SmallZine. Wel aardig, als reactie op de registratie van 'martijnbevelander.com' door SmallZine (als adres voor het beruchte Bevelander Dossier) registreerde het bedrijf van 'De Beev' het internetdomein 'jacolockhorst.com'. Dat is de naam van één van de initiatiefnemers van het Bevelander Dossier. Je kunt niet ontkennen dat Martijn gevoel voor humor heeft. Een door Bevelander voorgestelde ruil werd door SmallZine afgewezen.

Vastgelogd op 05:28

Terugverwijzen (0 reacties)

Deun
Na een gevecht met m'n mengpaneel kreeg ik m'n nieuwe TC Electronic D-Two (zie 'Kater' blog van gisteren) toch goed aangesloten. De kabelsalade is niet te overzien maar alle signalen komen nu goed aan (voor insiders effect return) en worden na behandeling weer terug het menpaneel ingestuurd. Na lekker spelen met de effecten heb ik m'n MiniDisc recorder eens laten meelopen bij een poging tot coherent nummer. Het ontstane techno-deuntje heb ik Sehet Ihr Zu genoemd. Ik heb wat met Duitse titels. ;) Natuurlijk in stereo, om de D-Two effecten goed te horen, en geoptimaliseerd voor een dubbele ISDN-verbinding. Het 3:58 muziekje is (c) 2000 wOOd / Acid Demons / Brace For Impact (dat laatste is m'n label in wording).

Vastgelogd op 05:15

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 3 juni 2000

Kater
Na braaf te hebben gewerkt kwam ik ineens terecht in Amsterdam, waar collega's en ex-collega's zich hadden verzameld in een café. Resultaat was een behoorlijke ontaarding rond het vagevuur van het niets... en dat ik 's zaterdags met een licht hoofd (en verwaterde kater) boodschappen moest doen. Heb gelijk m'n TC Electronic D-Two digitaal delay opgehaald. Dit weekend eens mee spelen.

Vastgelogd op 11:05

Terugverwijzen (0 reacties)

Mooi onderzoekje
Schreef gisteren voor de Computer Planet over een hi-tech akoestisch onderzoek rond snoeppapiertjes. Of je snoepjes door verschillende 'uitpaktechnieken' te gebruiken misschien stiller of geluidloos van het papiertje kan ontdoen. Conclusie: kan niet.

Vastgelogd op 10:58

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 1 juni 2000

E
Een interessant, onbevooroordeeld en evenwichtig artikel in Time Magazine over de feestdrug ecstasy.

Vastgelogd op 11:03

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org