Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
maandag, 26 juni 2000

Bezuinigen zonder beleid
Freeler moet bezuinigen en de hoofdredacteur Van Twisk stapt op, meldt WebWereld. Citaat uit het artikel (belangrijke dingen vetgedrukt): Belangrijk onderdeel van de bezuinigingen is een radicale verandering van het Freeler-webportaal. De site bevat nu veel originele, kostbare inhoud. Doel is de bezoeker zo lang mogelijk vast te houden binnen Freeler.nl. Dat concept wordt omgegooid. Freeler wil per 1 augustus de klant zo goed mogelijk doorverwijzen naar andere sites, een soort Favoriet.nl of Startpagina.nl. Minder content, meer links dus.

Die inhoud van Freeler (de 'content' in NewSpeak) vind ik persoonlijk juist erg goed bij Freeler. Maar er blijkt nogal wat geld te zijn uitgegeven: professionele fotografen voor de FreeJays bijvoorbeeld en 45.000 piek voor een paar avonden chatten met Ad Visser. Er zijn stevige maatregelen aangekondigd: Van Twisk is teleurgesteld: "Ik ben aangenomen om een toegevoegde waarde te bieden met een eigen redactie. Het is niet geworden wat ik ervan had gehoopt. Freeler is duidelijk geen uitgever, dat mis ik."

Freeler heeft naast de hoofdredacteur drie redacteuren in vaste dienst. Daarnaast heeft de internetaanbieder enkele tientallen freelancers, waaronder de FreeJays. Deze hebben vrijwel allemaal een jaarcontract voor drie bijdrages per week. Dit contract wordt opengebroken.

De redacteuren worden niet ontslagen, maar krijgen ander werk. Ook de FreeJays kunnen ander werk gaan doen. Dit betreft dan het bijhouden en verzamelen van weblinks. Plannen voor uitbreiding van het redactieteam zijn geschrapt.

Of de freelancers zich - oneerbiedig gezegd - tot linkplakkers laten omvormen is niet duidelijk. De bezuinigingen zijn nogal kortzichtig, want zit surfend Nederland na Startpagina, BooGoo en Favoriet nou écht te wachten op nog zo'n generieke springplank? Hmpf...

Vastgelogd op 10:27

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org