Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

donderdag, 12 maart 2009

Thru You
Ik vind dit alvast een van de fraaiste projecten die ik in 2009 heb gezien. Ik vermoed dat het lastig wordt dit ook nog eens te toppen.

Of maker Kurtiman moet een nieuwe editie bouwen van Thru You, natuurlijk. Hij harkt van allerlei amateurfilmpjes op YouTube stukjes bij elkaar en bouwt daarmee fantastische en professioneel klinkende nieuwe liedjes.

Flarden uit drumdemonstraties, trompettisten, bongo- en congaspelers, bassisten, eenzame tieners die a capella iets zingen of mensen die een synthesizer te koop aanbieden en aan wat knopjes draaiden.

Ik wil niet eens nadenken over de hoeveelheid werk dat dit is geweest, maar je moet er maar gewoon van genieten. "De wereld is één door muziek", ofzoiets.

Vastgelogd op 10:58

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 6 maart 2009

TNG
Ik heb in geen tijden zo gelachen als bij het doornemen van deze fantastische herschikkingen van Star Trek: The Next Generation van het komisch duo gazorra op YouTube.

Ik zou ze allemaal wel kunnen linken (ik heb mensen er al ad nauseam mee lastig gevallen) maar dan maar twee hele fijne:


Vastgelogd op 16:27

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 4 maart 2009

Twitter
En plotseling is Twitter in het vizier van Nederlandse media. Rijkelijk laat en een handje geholpen door de crash van Turkish Airlines, maar goed. Wat volgt is een poging "waarom" te beantwoorden (Martijn geeft een redelijk definitief antwoord) en voorspelbaar gezeur over de loosheid en leegte van de nieuwe dienst.

De Nieuwe Reporter (DNR) herpubliceerde een artikel dat eerder op 'Pluspost' verscheen. Pluspost moet The Huffington Post voor Nederland worden, maar wordt m.i. gehinderd door de ouderenomroepnaam. Ik reageerde bij DNR, maar herhaal hetzelfde verhaaltje nog maar eens als blogpost, inclusief wat linkjes.

- begin reactie -

Och heden, wat een treurnis. Dat aan inflatie onderhevige ‘ramp’ (het incident in de Hudson was dat overigens juist niet) en voorspelbare la-di-dah over de caloriearme fluff van Twitter.

Datzelfde bezwaar geldt of heeft gegolden voor kranten met alsmaar uitdijende en niet door te worstelen katernen, de weblogs, of de onstuitbare buikloop van hersenloze televisie of doodsaaie 24/7 (talk)radio.

Zoals altijd is het toverwoord ‘filtering’. Beetje kritisch selecteren en alle technische middelen (*kuch* TweetDeck *kuch*) die je ter beschikking staan toepassen om uit de ruis wat nuttigs te destilleren.

Elke regel van een lijvig artikel twitteren (iets dat hopelijk wat volgers heeft gekost) is een rare manier om vermeende nutteloosheid van het medium aan te tonen.

Evan Williams, een van de oprichters, sprak laatst op TED Talks over Twitter. Het was een spinoff project toen men eigenlijk werkte aan Odeo. Een idee zonder plan. Er is nóg geen plan.

Wat vaststaat is dat Twitter nooit als ‘breaking news’-medium is opgezet. Ik begrijp eerlijk gezegd niet zo goed waarom sommigen dat er wel van willen maken.

Dat gezegd hebbend: fijnmazigheid van onderlinge contacten, de komst van zogeheten trending search engines en retweets maken dat Twitter wel degelijk (en steeds vaker) ‘opschiet’.

Twitter hangt van toevalligheid aan elkaar, waarbij het door pure kansberekening echter steeds vaker zal voorkomen dat, als de wereld een wind laat, er iemand present is om hem op te snuiven.

- einde reactie -

Zo. Voor wie het nog niet wist: ik Twitter met enige regelmaat op: /lrs

Vastgelogd op 10:19

Terugverwijzen (2 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org