Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zondag, 30 november 2008

Terror
Van mijn gewaardeerde vrind Martijn mocht ik de bij vlagen hilarische bundel van Guardian-columns van tv-recensent Charlie Brooker lenen.

Nu de rotzooi in Mumbai voorbij is en het treurige opruimen is begonnen, las ik toevallig net iets toepasselijks van Brooker (uit september 2006), dat ik dan maar even overneem:

If you're hell-bent on wiping us out,at least put some effort into it. Arm yourself with nothing but a frying pan and a saw, and if you manage to score a body count in double figures, then maybe I'll respect you. Otherwise, up yours. You're boring.

Vastgelogd op 23:11

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 21 november 2008

Paddo
De politie heeft donderdagnacht een man aangehouden omdat hij zonder rijbewijs dronken in zijn auto reed. [..] Dinsdagnacht rond 03.00 uur heeft de politie een 23-jarige man uit Etten-Leur aangehouden op de A58 ter hoogte van Gilze, nadat hij met zijn auto tegen de vangrail was gereden. De man, een beginnend bestuurder, had te veel alcohol in zijn bloed [..] Passer-by Nick Baty, 47, was returning from a funeral when he stopped to help the boy, unconscious after drinking with youths in Brackla, Bridgend. The jury heard he was then repeatedly stamped on in the head by Joseph Thomas, 18, of Brackla. [..] Een 37-jarige dronken automobiliste uit Antwerpen heeft vrijdagmiddag het Nederlandse verkeer danig in de war gestuurd. [..] Agenten zagen de heren, die beide dronken waren en slechts gekleed in een onderbroek, op de Vissersbrug staan. Ze verboden de mannen om een duik te wagen, maar het duo waagde het er toch op. [..] In de nacht van maandag op dinsdag is rond 02.00 uur op het Robbenzand een 24-jarige man uit Lelystad aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het plegen van een vernieling. [..] Mathieu wandelde op 2 augustus dronken voorbij Miroir, die zwaar gehandicapt was na een herseninfarct en zich vaak voor zijn woning zette om naar de voorbijgangers te kijken. De beschuldigde stelde hem voor een glas te drinken, wat Miroir aanvaardde. Ze dronken samen en er ontstond ruzie. Mathieu verklaarde dat hij Miroir sloeg, maar dat hij zich slechts flarden herinnerde. [..] A disabled woman murdered in her West Sussex home was found by police with a drunken neighbour lying next to her body, a court has heard. Rhona Heywood, was found at her bedroom in Godwin Court, Jockey Mead, Horsham, on 22 March. She had 42 injuries and been gagged with her nightdress. [..] De dronken machinist die werd ontslagen door de NS, heeft spijt van zijn actie. Wel wil de man, die al elf jaar voor de spoorwegen werkte, zijn baan terug. [..] Misdaadkaart: Dronkenschap [..] Een 37-jarige dronken automobiliste uit Antwerpen heeft vrijdagmiddag het Nederlandse verkeer danig in de war gestuurd. [..] A Belfast funeral services firm launches an advertising campaign in newspapers warning of the dangers of drink-driving.

Zomaar een selectie van recent nieuws, deels Nederlands, deels van daarbuiten. En verbindende factor: de uitwassen van alcohol. Elke week opnieuw tienduizenden incidenten.

Gelukkig treedt de Nederlandse overheid op tegen zoveel waanzin: met een verbod op de hallucinogene paddestoel. Ah. Die waarvan het aantal incidenten hier van de afgelopen jaren op de vingers van n hand te tellen zijn?

Daarbij gaat het vaak om mensen die daarnaast (veel) alcohol dronken of geestelijk al in de problemen zaten. Dat veelbesproken Franse meisje dat in Amsterdam van een viaduct sprong, had een geschiedenis van mentale problemen en had in Frankrijk al een zelfmoordpoging gedaan. Of de (wederom) Franse paddestoelpsychoot die in 2007 zijn hond slachtte? Die had helemaal geen paddestoelen gebruikt, meldde de Amsterdamse GGD maar was 'gewoon' psychotisch. Maar ja, dat lees je dan niet meer op de voorpagina.

Gezondheidsminister Klink schiet vervolgens met een kanon op een probleem dat, goed bekeken, geen probleem s. Het aantal incidenten - hoe tragisch per individueel geval - zijn te verwaarlozen. Helemaal als je het afzet tegen bovenstaande - blijkbaar zo normaal, dat de stroom van nieuws over dronken rijders, redeloos geweld onder invloed en andere alcoholgerelateerde incidenten "er nu eenmaal bij hoort".

Maar de paddo, een mild cadeau van moeder natuur, die moet verboden worden!

Vorig jaar nog was de PvdA tegen een verbod. Ook Klink wilde eerst onderzoek laten uitvoeren naar de gevaren. Dat rapport kwam er. Het concludeerde dat er goed beschouwd, geen gevaar bestaat. Klink negeerde daarop zijn eigen adviseurs en daarmee komt waarschijnlijk per 1 december een einde aan de legale verkoop. De PvdA doet wat het goed doet: namelijk niets, al had het in het verleden een ander standpunt.

Het beleid in Nederland is in de afgelopen jaren zo verschrikkelijk banaal, muf en achteruitstrevend geworden, dat ik niet eens verbaasd ben over zoiets als de introductie van een 'waardencatalogus'. Door een PvdA'er, nota bene. Alleen het woord al doet me rillen.

Kortom, het iniatief Red De Paddo heeft mijn oprechte sympathie, maar zolang de Balkenendes tijdmachine op de jaren vijftig staat afgesteld, komen we nergens.


Vastgelogd op 14:17

Terugverwijzen (3 reacties)


vrijdag, 14 november 2008

Trouwens
Weten jullie dat ze in Amerika een nieuwe president hebben gekozen? Obama, heet ie geloof ik. Verder niet zo belangrijk, hoor. Dacht dat jullie het wel wilden weten.

Vastgelogd op 12:35

Terugverwijzen (3 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org