Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

vrijdag, 28 september 2007

Inkoopbeleid
Hoewoi, iemand met budget en autoriteit bij de Publieke Omroep die deze documentaire van Ken Burns even kan aanschaffen voor uitzending binnen onze landsgrenzen? Dank!

Vastgelogd op 22:57

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 27 september 2007

Bait 'n Switch
Een week of twee terug, vlak voordat de Amerikaanse generaal Patraeus verslag uitbracht over de situatie in Irak, plaatste MoveOn.org een advertentie in de New York Times. Deze.

Het was een godsgeschenk voor de Republikeinen, die de advertentie "walgelijk", een "aanval op ons leger" en "karaktermoord" noemden. Bill Clinton herinnert iedereen er in een meesterlijk interview* even aan wat de Republikeinen in het recente verleden zoal hebben uitgespookt.

* Let ook even op de mooie zuidelijke-staat dominee-inflecties die hij gebruikt! ;)

Vastgelogd op 19:46

Terugverwijzen (0 reacties)

Echt HEMA
Leuk persberichtje vanochtend, waar ik journalistiek gezien niks mee kon: de uitslag van de HEMA Ontwerpwedstrijd, met een kek kartonnen taartenstandaardje als winnaar in de categorie hardwaren. Hoge resolutie beelden van het winnende spul vind je hier.

Vastgelogd op 17:55

Terugverwijzen (0 reacties)

Videootjes
Niet te missen video's: nog niet eerder vertoonde beelden van 11 september, gemaakt door een stel Newyorkers. [Negeer de prietpraat-reacties op de Telegraaf-site, red] en dit hilarische filmpje met dingen die misgingen bij het Journaal. [Daarbij is het opvallend hoe gedateerd dingen er uitzien, terwijl het toch relatief kortgeleden is, allemaal, red2]

Deze meesterlijke zucht van Sacha de Boer moet ik nog even omzetten tot ringtone (of misschien beter een sms-notificatie).

Vastgelogd op 17:47

Terugverwijzen (0 reacties)

Braaaaainnsss
Bij het een tijdje terug fraai gerestylede CNN een interessante video over scapolamine, een bizarre "zombie drug" die gebruikers (of beter slachtoffers) compleet willoos maakt.

Interessant - en begrijperlijkerwijs beangstigend - voor de filmmakers is de doorgedraaide dealer die ze uiteindelijk de scapolamine levert.

Het feit dat het van gedroogde, tot poeder vermalen bloemen wordt gemaakt, herinnerde me er meteen aan dat ik Adaptation weer eens moet bekijken...

Vastgelogd op 17:41

Terugverwijzen (0 reacties)

Deunenbak

Freecom lijkt me een soort Sweex voor mensen die beter bij kas zitten (het is niet erg als je die vergelijking niet snapt, want dit is toch een postje voor nerds) maar dit apparaatje is wel wat, volgens mij.

De MusicPal is een draadloze mp3 en internetradio-speler. Ik hoor de aanzet tot gegaap al, maar deze is én redelijk betaalbaar (129 euro) én biedt opties om je draadloze verbinding goed versleuteld te laten verlopen.

Aardig is dat je er ook nieuwsfeeds mee kunt lezen (al moet je dat dan weer doen vanaf een minuscuul schermpje) en hij fungeert ook als wekker. Desgewenst kun je ook mp3'tjes vanaf je eigen pc streamen, als er op internet geen leuke stations zijn.

Misschien m'n pa maar eens inseinen, dan kan hij de hete kastanjes even voor me uit het Freecom-vuurtje halen.

Vastgelogd op 17:32

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 13 september 2007

Effe weg
En dan update ik al zo weinig... en ga ik ook nog een weekje op pad. Als ik wat ben wezen herbronnen (bwurq) zal ik de postfrequentie weer opvoeren. Tot later!

Vastgelogd op 23:19

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 8 september 2007

Cadenza
Ik heb dit één keer op televisie gezien en daarna nooit meer. Een Zomergasten-moment dus, dat ik op YouTube vond. Even wat voorkennis: een cadenza is een plek in een klassiek werk waar de solist even kan laten zien wat hij in huis heeft.

Soms worden die uitgeschreven/voorgeschreven door de componist. Maar in het geval van Mozart niet altijd - en dat geeft de gelegenheid om eens lekker los te gaan. Enige jammere van dit filmpje is dat het beleefde klassieke aanloopje naar de cadenza is gesneuveld.


Vastgelogd op 01:52

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 4 september 2007

Rehab
Inmiddels is het inderdaad nieuws als ze komt opdraven. Amy Winehouse kan leuk zingen, maar wat een muts off stage.

Vastgelogd op 23:54

Terugverwijzen (3 reacties)

Peet
"Starbucks owes much of its success to Peet, who trained its founders and supplied Starbucks with its coffee blends when it first opened in 1971."

Alfred Peet, een (mij onbekende) Nederlandse koffiebrander verruilt het tijdelijke voor het eeuwige en wordt geroemd om zijn poging het afwaswater dat in Amerika voor koffie doorgaat, vervangen te krijgen.

Vastgelogd op 23:52

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org