Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zaterdag, 26 augustus 2006

Boem de Clown
Ik heb het al over Time Trumpet gehad (zo moe dat ik het moet herhalen!) maar de aflevering van gisteren was ook weer erg leuk. De oorlog tegen terrorisme is nog steeds in volle gang in de toekomst, maar we vinden het niet meer zo eng tegen die tijd, gelukkig:


Vastgelogd op 00:30

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 22 augustus 2006

Gezellig
Als je in een grote stad woont, is dit* overmijdelijk. Dus dan kun je er maar beter iets leuks van maken. Prachtige galerij!

* Wat dit is moet je maar even lekker zelf bekijken dus.

Vastgelogd op 17:14

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 21 augustus 2006

La Sonnambula
En dan om weer wat evenwicht in de zaak te brengen - niet helemaal van de straat - vond ik dit 41 jaar oude, supertraag ladende filmpje van mevrouw Callas die een fraaie mopje Bellini zingt.

Vastgelogd op 23:36

Terugverwijzen (0 reacties)

Drum 'n Buurman
Het blijkt dat mijn nieuwe buurman óók aan elektronische muziek doet en met SUWU3 al in tenten als Paradiso heeft gestaan nadat de finale van De Grote Prijs werd bereikt.

Dat woont dus gewoon een deur verder! Respect dus, voor de zeer koele Ebomaneske combinatie van beeld en muziek, wat perfect wordt geďllustreerd in hun promofilmpje, desgewenst op YouTube of bij SUWU3 op de site zelf te bekijken.

Drum 'n bass is best fijn, zolang ze de Amen-break maar thuislaten. Ik heb me er eigenlijk nooit aan gewaagd, maar zou acid er al eens mee zijn gecombineerd? Vast wel.

Toch eens wat samples lenen... weer eens wat anders dan suiker!

Vastgelogd op 23:33

Terugverwijzen (1 reacties)

Boem

Volgend jaar april is het blijkbaar 400 jaar geleden dat we bij de Slag van Gibraltar een Spaans schip letterlijk de lucht in joegen, tijdens een soort Uruzgan-missie avant la lettre.

Bij ons Rijksmuseum is een fijne grote plaat van de gebeurtenis te scoren. Gezien de letterlijk in de lucht vliegende figuren liet Nederland niet met zich sollen in die tijd.

"De schilder bracht de overwinning met de ontploffing van het Spaanse admiraalschip triomfantelijk in beeld."

Vastgelogd op 23:21

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 16 augustus 2006

Twidilididiii
Al sinds Word Up van Cameo in 1986 uitkwam (een van de vetste platen uit de jaren tachtig, in mijn nederige opinie) zat dat fluitje in m'n hoofd. Het is het fluitje uit The Good, The Bad and the Ugly natuurlijk.

Maar hoe zou dat nou samen klinken? Twintig jaar geleden kon ik die kwelgeest zelf niet uitdrijven. Andere mash-up mixers lieten me mooi in de kou staan, dus wat doe je dan? Dan doe je het zelf.


Vastgelogd op 21:43

Terugverwijzen (5 reacties)

h4x0r3d
Ojee, BNN is gehacked. Niemand die even in de source kijkt: de hackers zouden dan ook sitestat-sever van de Publieke Omroep hebben moeten meenemen. Tof man, iedereen tuint er in.

Vastgelogd op 16:41

Terugverwijzen (4 reacties)


dinsdag, 15 augustus 2006

Foxcirkel
Schaamteloze zelfbevlekking, maar waarom zou ik iets twee keer opschrijven?

Vastgelogd op 16:27

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 12 augustus 2006

Heu

iTunes en ik hebben een verschil van inzicht in kwaliteit. Het gekke is, bij die Ramirez-deun zít helemaal geen artwork...

Vastgelogd op 17:06

Terugverwijzen (1 reacties)

It's a
Ik moet zeggen dat ik nog niet eerder van het bandje Yo La Tengo had gehoord tot vandaag.

Ik hoorde op YouTube onder een videootje hun 'Nuclear War' en was geďntrigeerd: kindertjes hoor je niet vaak instemmend motherfucker meezingen, tenslotte.

Als makers van deze ongelofelijk geestige clip - helaas loopt de audio niet synchroon - moet ik eens iets van ze aanschaffen, da's duidelijk...

Vastgelogd op 16:04

Terugverwijzen (2 reacties)

Hiep hiep

Nadat eerder al 't WWW jarig was, verjaart nu ook een ander onmisbaar element van La Vie Moderne: het is vandaag 25 jaar geleden dat IBM hun Personal Computer lanceerden.

Gek genoeg is IBM redelijk bescheiden over hun aandeel in het geheel; het kostte me wat moeite om deze karige pagina's te vinden op het IBM-domein.

Maar goed, IBM heeft dan ook zijn hele pc-handeltje verkocht aan het Chineze Lenovo, misschien dat dat er iets mee te maken heeft.

Vastgelogd op 12:40

Terugverwijzen (2 reacties)


donderdag, 10 augustus 2006

Goed
"You can't get hummus without mashing some chick peas"

The Daily Show legt weer eens de vinger op de zere plek. Uitstekende must watch video met harde pay-off.

Vastgelogd op 22:47

Terugverwijzen (1 reacties)

Tip
Niet vergeten, vanavond om 23:00 even naar Time Trumpet kijken. Kost maar een half uurtje en is leuk.

Vastgelogd op 21:26

Terugverwijzen (1 reacties)

Tsja
Of je het nu met 'm eens bent of niet (en deze George Galloway is bepaald niet de minst controversiële politicus) - het is altijd aardig om te zien als een interview ontspoort.

Het gaat over Hezbollah en Israël en het moet gezegd, Sky News geeft hem behoorlijk de ruimte in het ruim negen minuten durende gesprek.

"...because you believe, whether you know it or not, that Israeli blood is more valuable than the blood of Lebanese or Palestinians. That's the truth, and the discerning of your viewers already know it."


Vastgelogd op 20:46

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 9 augustus 2006

Bericht
Opmerkelijk BBC-bericht over een Afghaanse vrouw en haar zoon, door de Taliban vermoord vanwege "spionage voor buitenlandse troepen" en daarna opgehangen in een boom.

"A Taleban spokesman told the BBC the report was not true." [..] "Taleban spokesman Qari Mohammad Yousuf told the BBC: "When we do things like this, we announce it first to the media."

Vastgelogd op 15:15

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 7 augustus 2006

Kadetrap
Zucht. Je kunt er verdomme de klok op gelijk zetten: er gebeurt een vervelend ongeval en het zoeken van een schuldige is alweer in volle gang.

"De gemeente Utrecht onderzoekt wie de eigenaar is van de ingestorte kadetrap en of deze trap wel volgens de regels en met de juiste vergunningen is gebouwd."

Die trap zit daar al tientallen jaren. Weinig trappen zullen bestand zijn tegen een lading mensen die in uniso springend de aanhechtingspunten belasten. Daar is dat ding ook nooit voor gemaakt, maar waarom moet daar weer iemand voor boeten?

Dit is toch simpelweg evolutie in denken, soort van? Ik ben heel blij dat er geen doden zijn gevallen, maar vanaf nu kan toch "houten doorgangstrap, niet met tientallen mensen op springen" in het 'Les Geleerd'-boekje?

Vastgelogd op 14:42

Terugverwijzen (5 reacties)


zondag, 6 augustus 2006

Web
Hoera! Het wereldwijdeweb is vijftien jaar oud! Dat is tegelijk zó jong en toch al zó oud, vindt u niet?

Mijn eerste ervaring met het web stamt uit 1994; twee jaar eerder verstuurde ik m'n eerste e-mail. * mijmert *

Vastgelogd op 21:34

Terugverwijzen (4 reacties)


zaterdag, 5 augustus 2006

Retro

Een erg leuk programma dat nog tot september wordt uitgezonden is Time Trumpet. Het idee achter het programma is sterk: het is 25 jaar in de toekomst en we kijken met celebs terug naar televisie en gebeurtenissen aan het begin van de eeuw.

De grappen zijn wel Brits-georiënteerd, maar wie wel eens de BBC heeft aanstaan ziet genoeg om te lachen.

Vastgelogd op 13:02

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 2 augustus 2006

BOEM!
Wie onder een steen leefde de afgelopen tijd weet niet van de koele Bravia-balletjesreclame (of van de leuke Tango-frisdrankparodie). Sony heeft een opvolger gefilmd - die aan dit videootje te oordelen erg koel (en LUID) zal worden.

Vastgelogd op 20:35

Terugverwijzen (1 reacties)

Douche
Okee, tis al een ouwetje (alweer, o Lars?) maar deze douche die een beeld toont door de waterdruppeltjes slim te routeren is een kijkje waard. [Via Pieter]

Vastgelogd op 20:29

Terugverwijzen (0 reacties)

Stemmig
Ik moest erg lachen om deze Frank Caliendo, die hier een compilatie doet van zijn beste imitaties. De Al Pacino (vanaf 1:50) is meesterlijk. You sir, are a liar. Liar, liar. Your pants are on fiiiiaaarrre!

Vastgelogd op 20:27

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org