Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

dinsdag, 25 oktober 2005

Achterkant
Nou, voor de echt nieuwsgierige types het pdf'je van m'n recentste column [opent in nieuw venster] in het novembernummer van PC Magazine.

En nu fluks naar de winkel voor de volledige papieren versie!

Vastgelogd op 21:35

Terugverwijzen (9 reacties)

Terugblik
Op deze interessante pagina van de nog altijd rondkarrende Mars-wagentjes staat onderaan een mooie foto uit mei 2005, genomen door Opportunity. Klik hier voor de full resolution-versie.

Helemaal in de verte staat zo'n nietig puntje aan de Mars-hemel - onze aarde. Het doet me - hoewel minder spectaculair maar net zo ontroerend - een beetje denken aan die eerste foto van een opkomende aarde boven de maan.

De Spirit kwam kwam vorige week bovenaan een richel waar het bijna een jaar over deed om er te komen. Ook weer fraaie uitzichten.

Vastgelogd op 21:30

Terugverwijzen (2 reacties)

Bier
Voor een gerecyled product vind ik 9,95 pond (14,67 euro) nogal stevig, maar deze Grolsch-glazen zijn wel geinig.

Vastgelogd op 21:21

Terugverwijzen (1 reacties)

Toll
Het behalen van deze psychologische grens zal waarschijnlijk geen gevolgen hebben voor de Amerikaanse politieke koers:

"U.S. military death toll in Iraq reaches 2,000"

Vastgelogd op 21:18

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 24 oktober 2005

Molens
En dan moet je voor dit nieuws potdomme de Daily Times uit Pakistan openslaan:

"Windmills, one of the Netherlands’ trademarks, may go idle because of less wind as a result of climate change, Dutch scientists predict."

De wetenschapper in kwestie kon ik wel vinden bij ons KNMI, maar de publicatie waarover het artikel rept niet. Maar ik werk nu even niet onder ideale omstandigheden, dus die hou je van me tegoed.

Vastgelogd op 22:14

Terugverwijzen (0 reacties)

Boxing day
Hoewel hij pas in december hier in Nederland officieel te koop is, bracht een koerier vanochtend op de redactie al een preproductiemodel Xbox 360.

De buitenkant is niet lelijk - over smaak valt niet te twisten - en de interface en spellen die we konden bekijken maakt het nog knap lastig, come december, om me te beheersen.

Vastgelogd op 22:08

Terugverwijzen (1 reacties)

Waarde
Er circuleerde een tijdje terug ook een of ander overzicht van weblogwaarde, die me op niet achterhaalbare msn's werd aangeboden. Nuja, hier is een interactief ding, waar je zelf je eigen log even doorheen kunt halen.

Vastgelogd op 22:01

Terugverwijzen (5 reacties)


zaterdag, 22 oktober 2005

Potketel
Als het niet zo tragisch was, zou je kunnen lachen om de verontwaardiging van Bush over het VN-rapport over Syrische betrokkenheid bij de moord op premier Harari van Libanon.

Die aanslag is uiteraard verwerpelijk, maar als één man zich heel stil moet houden over ingrijpen in een soevereine staat... Waar inmiddels de teller volgens de meest conservatieve schattingen op 26 duizend burgerslachtoffers staat.

Vastgelogd op 20:37

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 21 oktober 2005

Gemekker
Omdat ik weet dat jullie bránden van verlangen om te weten hoe het verder gaat met m'n Apple-soap. * tumbleweed waait voorbij * even een update.

Ik ben toch niet gek, want die nieuwe reparatietent concludeert ook dat die harde schijf - waar de vorige van beweerde dat ie okay was en er nota bene ervan kon opstarten - toch echt naar z'n grootje is.

Hij staat nu in duurtest en volgende week kijken ze verder. Ik ga de drie maanden kapot wel halen, vrees ik.

Vastgelogd op 21:51

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 19 oktober 2005

Tunnel
Naast bloemen en kaas exporteren we ook nog terreurdreigingen tegenwoordig:

"Information about a possible threat that shut down the Baltimore Harbor Tunnel on Tuesday came from a prisoner in the Netherlands, two federal sources said."

Vastgelogd op 23:23

Terugverwijzen (0 reacties)

Whu
Nu ik weer wat meer tv kijk dan gebruikelijk, vallen me ook weer ronduit nare reclames op: die kleutertelefoon van Versatel is eigenlijk pure pedofilie en dan heb je eentje waarin Kraaykamp junior zowel zichzelf als een bejaarde speelt. Dat laatste komt goed uit, want - hee handig - die heeft zo'n Parkinson-tremor dat gelijk de pannenkoekmix goed geschud word.

Bleh. Wie verzint zoiets?

Vastgelogd op 23:12

Terugverwijzen (4 reacties)


maandag, 17 oktober 2005

Foon
Ik heb nog even te gaan voor ik de roze loden bal* van T-Mobile mag afleggen, maar vanaf maart 2006 is het schluß met die peperdure Duitsers.

En dan ga ik op zoek naar een leuke deal waarbij ik deze fijne aanstaande - maar dan verkrijgbare - Sony Ericsson W900i kan scoren. Met het tempo waarin Sony Ericsson nieuwe telefoons uitbraakt kan het tegen die tijd weleens de W1100i zijn, trouwens.

*[c] 2005 Poste Restante™

Vastgelogd op 22:17

Terugverwijzen (4 reacties)

Mac Part VI
Okee, weggebracht naar nieuwe reparateur in uithoek Utrecht. Bij het naar binnen tillen van de 20 kilo zware Mac en het gelijktijdig openhouden van een deur met Oostblokdranger m'n rug verrekt.

Thans veroordeeld tot rondschuifelen als een oud lijk - met neveneffect dat ik mijn collega's vermaak omdat ik niet eens de melk kan pakken tijdens de lunch en alleen al het opstaan van m'n bureau zo'n drie minuten kost.

Als ik in de Verenigde Staten woonde, had ik inmiddels al een letselschade-advocaat benaderd.

Vastgelogd op 21:56

Terugverwijzen (3 reacties)

Bommelding
Op de dag dat de nieuwe Van Dale verschijnt (ik heb net vijf jaar geleden een dure gekocht, verduiveld!) even twee woorden die me opvielen door hun onbedoelde maar inherente eerlijkheid: levensloopregeling (veel in het nieuws) en de naam van pornosite Eroscam ('s avonds op de commerciëlen).

Vastgelogd op 21:52

Terugverwijzen (1 reacties)

Kettingvraag
Hoewel ik een blinde pa heb en hij wel eens over dromen vertelde - waarin hij autorijdt bijvoorbeeld - blijft het intrigerend natuurlijk wat iemands droombeelden zijn, als hij sinds zijn geboorte blind is.

Op exact die vraag gaf mijn vader vandaag antwoord op 747AM, in de rubriek De Kettingvraag. Rechtstreekse link, in Real-formaat.

Zoals bij De Kettingvraag gebruikelijk mag de antwoordgever ook zelf weer een wedervraag stellen. En die is ook best interessant: waarom is de lay-out van een rekenmachinetoetsenbord anders dan die op een telefoon, terwijl er toch ook maar met 0 tot 9 wordt gewerkt?

Vastgelogd op 21:43

Terugverwijzen (3 reacties)


donderdag, 13 oktober 2005

Mek
Met excuus aan Gabriël even een update over de Power Mac-ellende: gisteren opgehaald van de reparateur, die er niets mis mee kon vinden. Thuis aangesloten - zoals verwacht - identieke problemen (mapje met vraagteken, afgewisseld met het macface, tikkende harde schijf).

Morgen hoop ik 'm (op verzoek van Apple) naar een andere reparateur te brengen waar hij nóg es bekeken wordt. Ik heb geen woorden om te vertellen hoezeer ik het gehad heb inmiddels, maar lees voor een indicatie de jongste editie van de papieren PC Magazine.

Als hij dan voor een derde keer stuk blijkt/blijft, gaan er blijkbaar andere processen lopen bij Apple, die een vervanging mogelijk maken. Gisteren maakte Apple trouwens een fraaie kwartaalomzet van ruim 3 miljard dollar bekend. De karige garantiestructuur heeft daar zeker iets mee te maken.

Vastgelogd op 23:16

Terugverwijzen (6 reacties)


donderdag, 6 oktober 2005

Schnellblogs
Ja, ik voel me enorm bezwaard dat ik m'n weblog zo moet laten versloffen. Net nu Bot met een slip of the tongue toegeeft hoe fout dit kabinet zat met z'n steun aan de foutste oorlog van deze eeuw.

Maar ja, Jaap heeft er wel een leuke baan bij de NATO aan overgehouden, dus waar lullen we over.

Hoe dan ook, telkens als ik wat interessants tegenkwam heb ik dat even opzij gezet, met de bedoeling daar dan een aardig stukje bij de tikken. Maar m'n studiootje is verre van ergonomisch ingericht, dus ik hou het kort:

Speciaal ook voor role playing fanaat Walter deze Hamlet - The Text Adventure, voor mijn MT-monteur een Van Dale Spellingstest (let op: verslavend!) en een intrigerend BBC-persbericht over een upcoming drie-delige documentaire waarin de werkelijke redenen achter Bush' aanvalsdriften wordt verklaard:

"God told me to invade Iraq, Bush tells Palestinian ministers"

Vastgelogd op 23:59

Terugverwijzen (7 reacties)


dinsdag, 4 oktober 2005

Pfff
U dacht dat ik terug was? Hm, nee. Sorry. Vandaag gebeld naar het Power Mac-asiel, waar de reparateur meldde dat hij daar "al twee dagen zonder problemen draait."

Laat ik dat for argument's sake maar geloven. Niettemin werd er gedurende die tijd zonder tweede interne schijf getest. Op mijn aanraden ging dat alsnog gebeuren.

Ik ben dan wel geen Mac-reparateur, maar alles wijst op een voeding- of stroomaanvoerprobleem. Een tweede drive kan een cruciale drempel overschrijden. Ofzo.

Hoe dan ook, ik zit al anderhalve maand zonder computer en daarmee trekt het hele internet zich alleen op het werk aan me voorbij. En dat is saai en niet blogwaardig.

Een ding is wel zeker: de betovering met het Mac-platform is voorbij. Ik wil nu alleen mijn machine weer gefixed retour, zodat ik eindelijk weer eens normaal kan werken. En om te zien of er misschien nog wat van de magie is te redden.Not fucking likely

Vastgelogd op 21:21

Terugverwijzen (13 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org