Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

woensdag, 28 juli 2004

But still, they come
Yay! Steven Spielberg gaat War of the Worlds verfilmen! In 2006 pas, maar met gedenkwaardige voorgangers als Orwell's hoorspel en de klassieke verfilming uit 1953 niettemin vast het wachten waard.

Vastgelogd op 22:25

Terugverwijzen (3 reacties)

Robomaid
Hm, het apparaat ziet er nogal low-tech uit, maar hij (zij?) beweegt wel erg intrigerend zwierig. Een Robomaid dus, met een videootje-in-flash. Een product met "robo" in de naam en dat voor maar 20 dollar!

Vastgelogd op 22:13

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 27 juli 2004

Slecht II
Ik moet nodig m'n hosting eens naar Europa halen (het draait nu helemaal in Californië) want de site is tragig en m'n Movable Type commentaar hapert. Wie reageert: klikken en geduld betrachten!

De verhuizing plan ik voor begin augustus, denk ik. Dan draait de site in Amsterdam. Geloof ik.

Vastgelogd op 23:31

Terugverwijzen (2 reacties)

Slecht
Zow, de film Catwoman moet hier in Nederland nog gaan draaien, maar hij is nu al hard op weg om rock bottom te bereiken in de Movie Database!

Een andere verguisde film, Showgirls, heeft onderhand campstatus bereikt en bevindt zich niet meer in die gevarenzone. Vandaag kwam er een Special Edition DVD van Showgirls uit. De Chicago Sun-Times blikt terug en ziet onverhoede schoonheid.

"Therein lies the paradox. "Showgirls" was big-budget trash. The dialogue was among the worst ever written, but people can't stop quoting it. The movie was dazzling, but profoundly ugly. Relentlessly naked, but unsexy."

Opmerkelijk is dat films van Verhoeven wel vaker enige tijd nodig hebben om op waarde geschat te worden. Nog altijd wordt er met respect gedacht aan de Razzies 1996.

Bij de uitreiking van deze "omgekeerde Oscars" kwam Verhoeven als eerste regisseur zijn prijs persoonlijk afhalen.

Vastgelogd op 23:16

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 26 juli 2004

Owja
Zondag kwamen ze ineens ter sprake. Ik wed dat je vroeger vast wel iets van ze hebt gezien: Bud Spencer (75) en Terrence Hill (65). Lastig, als zij al zou oud zijn geworden, wat ben jij dan?

Vastgelogd op 19:28

Terugverwijzen (13 reacties)


zondag, 25 juli 2004

Fahrenheit 9/11

Michael Moore in gesprek met Lila Lipscomb

Vanmiddag met Martijn naar het nét geopende Louis Hartlooper Complex gegaan, om daar Michael Moore's aanklacht tegen het presidentschap van Bush te bekijken.

Fahrenheit 9/11 is een vakkundig gemaakte docufilm, die er in slaagt om met een mix van uitstekende montage en voice-overs vragen te stellen waarop nog altijd geen bevredigend antwoord is gegeven.

Moore neemt in zijn voice-over weer behoorlijke vrijheden. Hij bedient zich regelmatig van "Zou Bush nu denken dat..." of "Ging op dat moment door hem heen dat..." wat in combinatie met de fragmenten een potent, maar waarschijnlijk weinig waarheidsgetrouw beeld oplevert.

Moore kiest er voor om de aanslagen in New York met enkel het geluid te tonen, een krachtig stijlmiddel. Moore kan niet van exploitatie van die beelden worden beticht en terwijl je in die zwarte bioscoopzaal zit lopen de rillingen je weer over de rug.

Toch opmerkelijk hoe Bush al die goodwill van 11 september uit z'n handen heeft laten kletteren. Maar dat terzijde.

Opmerkelijk is verder dat de toon van de film - hij begint in sprookjesvorm - gaandeweg steeds donkerder, bloederiger en dramatischer wordt.

Moore neemt later ruim de tijd om de ellende in Irak te beschrijven: aan flarden geschoten Irakezen, voor het leven verminkte Amerikaanse soldaten en het peilloze verdriet van nabestaanden. "En waarvoor?" vraagt een soldaat zonder benen zich vanaf het ziekenhuisbed af.

Of je het nu eens bent met Moore, zijn manipulatieve beeldmontage of rabiate Bush-haat: hij stelt vragen en toont beelden die in de VS veelal onbeantwoord en onderbelicht blijven. Alleen dat maakt Fahrenheit 9/11 - voor Amerikanen zeker - verplichte kost.

Vastgelogd op 22:09

Terugverwijzen (7 reacties)

Zomergast
Met dat stemgeluid van Van Royen weet ik nú al dat ik Zomergasten niet zal uitzitten. Whu.

Vastgelogd op 21:28

Terugverwijzen (9 reacties)

Makaak
Ik meen op Discovery Channel ooit gezien te hebben dat de keuze van onze voorouders om rechtop te gaan lopen één van de belangrijkste redenen is voor rugklachten die veel mensen plagen.

Maar wie weet was het allemaal geen bewuste keuze, maar een simpel gevalletje van hersenbeschadiging. Een zwarte makaak in een Israëlische dierentuin loopt na een ernstige ziekte exclusief rechtop.

Vastgelogd op 20:57

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 22 juli 2004

Agos
Dit katje heeft een genetisch defect, waardoor het klein en snoezig blijft. Dan denk ik... in een tijd van klonen en genetisch manipuleren kunnen we toch wel wat meer Mr. Peebles fabriceren?

Vastgelogd op 23:55

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 21 juli 2004

Kliniese Vaardigheidsentrum
Nu is het al opmerkelijk omdat het allemaal in het Afrikaans is opgeschreven, maar ik wist niet dat er plastic oefenmodellen waren voor uiteenlopende zaken als bloed afnemen, prostaatonderzoek en de mild lugubere foetale pop.

En niemand kan natuurlijk zonder een "vroulike baba om vaskulęre toegange te oefen".

Vastgelogd op 23:08

Terugverwijzen (2 reacties)

Apollo
Aangezien het 35 jaar geleden is dat er mensen op de maan rondliepen, heeft de NASA het originele filmpje ontdooid (het werd bevroren bewaard), de foto's digitaal ingescand, opgepoetst en aan The Project Apollo Archive ter beschikking gesteld.

In de galerij zitten prachtige foto's van hoge resolutie.

Buzz Aldrin's voet

Vastgelogd op 17:37

Terugverwijzen (2 reacties)


zondag, 18 juli 2004

Wolken
Meer mensen keken naar de lucht tijdens het slechte weer van laatst. Mooie foto's! [Via Mathieu]

Vastgelogd op 23:39

Terugverwijzen (4 reacties)

Weertje
Zo, dat waren nog eens wolken vandaag. En wind en regen natuurlijk. En onweer van Discovery Channelliaanse proporties.

Wolken en wind

Bovenstaande plaatje een tikke groter, voor wie dat wenst.

Vastgelogd op 00:24

Terugverwijzen (3 reacties)


vrijdag, 16 juli 2004

Picasa
Google viert zijn overname van het bedrijf Picasa door bezoekers te verwijzen naar een gratis beeldbewerkingspakket met een krachtige zoekfunctie. De software is er alleen voor Windows en lijkt sterk op Apple iPhoto.

Handig zijn de ingebouwde functies voor zaken als rode-ogen-reductie. En de interface is de slickste die ik in tijden zag.

Vastgelogd op 23:04

Terugverwijzen (0 reacties)

Zo
Dat hadden we niet verwacht, gewoon buiten eten vanavond!

Vastgelogd op 22:24

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 15 juli 2004

Groot
Opmerkelijk en vervreemdend photoshopwerkje.

Vastgelogd op 22:50

Terugverwijzen (4 reacties)

K&S
Ehm, koel. Maar waar gáát ie over? Afgezien van koffie en sigaretten dan.

Vastgelogd op 21:26

Terugverwijzen (3 reacties)


dinsdag, 13 juli 2004

Alarm
Hm, het klinkt nogal vreemd voor The Greatest Democracy On Earth, maar als de ondefinieerbare terreurdreiging te groot wordt, overweegt de Bush-regering de verkiezingen maar uit te stellen.

Aardig is wel de laatste alinea uit het artikel, dat de goed verstaander op twee manieren kan uitleggen:

"Homeland Security Department spokesman Brian Rochrkasse confirmed the agency is reviewing the matter "to determine what steps need to be taken to secure the election.""

Vastgelogd op 00:07

Terugverwijzen (2 reacties)


zaterdag, 10 juli 2004

Peer
Tis dat ik het zelf zie, anders zou je bijna niet geloven dat Apple emulator PearPC écht werkt.

Het is traag - onbruikbaar traag zelfs - en het netwerk krijg ik niet aan de praat, omdat mijn Broadcom Gigabit netwerk (nog) niet wordt ondersteund.

Voor versie 0.3 van PearPC is een flinke snelheidswinst aangekondigd. Het kan helaas even duren voordat er een nieuwe versie uitkomt - een van de ontwikkelaars kwam een week geleden om het leven toen hij door een trein gegrepen werd.

Vastgelogd op 21:38

Terugverwijzen (7 reacties)


vrijdag, 9 juli 2004

Hoy! Hoy!
Een of andere vogel knoopt ouderwetse hoorns aan moderne mobieltjes, en verpatst ze vervolgens op veilingssite eBay.

Dat ziet er toch best aardig uit, al vraag ik me af hoe mensen kijken als je zo'n ding uit je tas vist in de trein. [Via Gizmodo]

Vastgelogd op 19:48

Terugverwijzen (0 reacties)

Serie
De BBC bericht dat Steven Spielberg samen met Clint Eastwood een van de zwaarste gevechten uit de Tweede Wereldoorlog gaat verfilmen.

"The battle for the island of Iwo Jima, in winter 1945, was a turning point in the fight for control of the Pacific. It left 22,000 Japanese and 26,000 US soldiers dead within a single month."

Met Saving Private Ryan en de memorabele serie Band of Brothers heeft Spielberg al veel "oorlogservaring" opgedaan. Als ze de sentimentaliteit uit SPR kunnen vermijden en het realisme uit BoB kunnen verplaatsen naar de Stille Oceaan... dan kan ik niet wachten tot hij uitkomt.

Maar wacht es, ik bedenk me net dat ik hier vorig jaar al eens iets over geschreven heb...

Vastgelogd op 15:09

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 7 juli 2004

Visje
Daar is ie dan: de Schindleria Brevipinguis, 's werelds kleinste vis. Er is geen versie bekend die langer werd dan 8 millimeter. Dat leverde deze Stout Infantfish een vermelding op in het Guinness Book of World Records.

Schindleria brevipinguis

Vastgelogd op 20:35

Terugverwijzen (6 reacties)

iMac
Zie je wel, dácht ik het niet: steeds als je niet kijkt!

Vastgelogd op 15:46

Terugverwijzen (2 reacties)


maandag, 5 juli 2004

Simpel
Ja, soms denk je wel eens... waarom is daar nooit iemand anders opgekomen?

Vastgelogd op 17:12

Terugverwijzen (6 reacties)


zondag, 4 juli 2004

Goh
"A longtime cat lover, he wrote the foreword to the 2001 edition of the Keep It Simple: Guide to Cat Care."

En over wie hebben we het hier? Een of andere boterzachte dweeb? Nee, niemand minder dan acteur Christopher Walken.

NB: Het originele artikel is (tijdelijk?) weg... daarom even in de Google-cache gedoken.

Vastgelogd op 21:48

Terugverwijzen (1 reacties)

Zombie
De The Living Dead Sharpener kost nog geen pondentientje, wat toch geen geld is voor zo'n koele puntenslijper:

Aardig detail is dat eventueel slijpsel via de mond het hoofd verlaat. Ew!

Deze zombieslijper brengt me gelijk op de film Shaun Of The Dead, waar ik van alleen al de trailer tranen in m'n ogen kreeg van 't lachen. Doe even save as, want het is een directe link naar het filmpje.

Hij komt op 12 augustus in de bioscoop. Ik vond nog een tweede, alternatieve trailer.

Vastgelogd op 21:27

Terugverwijzen (5 reacties)


vrijdag, 2 juli 2004

Oorlog
Gisteren werd ik tijdens het zappen vanuit bed getroffen door de documentaire Reporters at War op Discovery Channel. Erg vreemd, want Discovery teert 's nachts meestal op zwart/wit beelden met nazi's, maar nu was het een recente, keiharde documentaire uit 2003.

Werkelijk iedereen zat er in, van bekende journalisten als Walter Cronkite (WW2) via Gloria Steinem (Vietnam) en Bernard Shaw (Nicaragua/Irak I) tot John Simpson (Irak II). Verder cameramensen, die - zoals voice-over Jeremy Irons al aanstipt - meer gevaar lopen dan schrijvende pers.

De beelden waren zoals gezegd keihard, al sliep ik daarna goed. Zou ik al zo afgestompt zijn? Hm.

Gloria Steinem, die betreurde ooit naar Vietnam te zijn afgereisd, zei iets moois over de betrekkelijkheid van journalistiek werk:

"I don't think as a journalist you can go on pretending your stories make a difference. They were like ice cubes, they melted. Who we saved, who rose from the grave, what was prevented, all that writing, all that typing. What happened because of those stories? Very little."

Het eerste deel van de documentaire (er volgen nog twee delen) sloot af met de sinistere waarheid dat journalisten steeds vaker zélf het doelwit zijn in conflicten. Volgende week donderdag deel 2.

Vastgelogd op 22:04

Terugverwijzen (1 reacties)

Films
En toen neusde ik nog even de Apple Trailers website door, en ontdekte een groot aantal interessante documentaires: The Hunting Of The President, The Corporation en Supersize Me.

En Anchorman lijkt me als non-docu ook wel aardig.

Vastgelogd op 20:56

Terugverwijzen (2 reacties)

Engrish
In de mailbox arriveerde deze aardige site, die ik vagelijk kende, maar nooit goed had bekeken. Fotootjes met gemankeerd (veelal Aziatisch) Engels en bizarre merken.

Vastgelogd op 20:52

Terugverwijzen (1 reacties)

The End
Hij had de laatste jaren niet zoveel soeps gedaan en leidde ook een behoorlijk tragisch bestaan, zo aan het eind...

Maar Marlon Brando heeft enkele memorabele rollen op zijn naam staan, waar je niet zozeer de acteur herinnert, maar het karakter dat hij speelde. Brando werd 80.

[c] 1972 Paramount Pictures

Vastgelogd op 20:47

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 1 juli 2004

Poppenkast
At another point, the former president looked around smilingly at the court and remarked: "This is all a theatre. The real villain is Bush."

Saddam Hussein al-Majid tijdens zijn eerste dag in de rechtszaal. De voormalig president vond het maar niks.

Vastgelogd op 17:44

Terugverwijzen (1 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org