Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zaterdag, 27 april 2002

Kantine
Nog even Het Utrechts Archief: sommige foto's worden echt zéér gedetailleerd beschreven. :)

Vastgelogd op 11:15

Terugverwijzen (0 reacties)

Jenin
Nieuws over wat er is gebeurd in de Palestijnse vluchtelingenkampen druppelt langzaam binnen. Onprettig leesvoer, gezien de vele gedetailleerde beschrijvingen hoe aan Palestijnse zijde slachtoffers vielen. "The Independent has more such accounts. There simply is not enough space to print them all."

Vastgelogd op 11:08

Terugverwijzen (0 reacties)

Weleer
Een beetje met Martijn door de foto-zoekdienst van Het Utrechts Archief zitten spitten. Opmerkelijke resultaten: nog niet eens af en toch al naargeestig, een leuke "N.B.", het verkeersplein voor mijn huis nog nooit zo opgeruimd gezien, hangroepjongeren anno 1981 (kekke stoeltjes trouwens), een "poseerplaats" (tippelzone?) en de onvergeeflijke blunder dat dit en dit moest wijken voor zulks.

Vastgelogd op 10:13

Terugverwijzen (2 reacties)

..
Ik lees de columns van Robert Cringely regelmatig, omdat hij zinnige dingen te melden heeft over technologie en de bedrijven erachter. Dit keer schrijft hij iets totaal anders maar niemand kan het hem dat kwalijk nemen. Zou het ongepast zijn om iemand "sterkte" te mailen, die je alleen beroepsmatig leest?

Vastgelogd op 08:04

Terugverwijzen (0 reacties)

Radioot
Hey, geinig... de Turtle Beach AudioTron. Met 299 dollar nog niet eens zo duur ook. Maar ah, de kleine lettertjes: "Note: Only available in USA, Canada and Puerto Rico." Globalisering, my ass!

Vastgelogd op 07:46

Terugverwijzen (0 reacties)

What else is new...
Wanneer je Outlook 2000/2002 gebruikt in combinatie met Word 2000/2002, dan moet je even opletten. Er is weer eens een lek geconstateerd dat gedicht dient te worden.

Vastgelogd op 07:31

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 21 april 2002

Stelling
Mensen die dwangmatig mobiel bellen, vrezen alleen te zijn met hun gedachten.

Bovenstaande ponering als gevolg van een persoon naast me in de trein, die 45 minuten een gesprek gaande hield. Toen we - qua dekking - door een witte vlek reden en de verbinding verbroken werd, keek hij geërgerd naar zijn mobiele telefoon, belde opnieuw toen hij weer een dekkingsstreepje zag en zette het loze gesprek voort. Bij gebrek aan een reactieformulier zult u gewoon hardop "inderdaad!" of "gelul!" moeten roepen.

Vastgelogd op 11:21

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 20 april 2002

303 emulator
Geinig, een nieuwe, gratis TB-303 emulator: CreakBox. Niet real-time en lekker onhandig te programmeren. Hij poept een WAV'je uit dat je weer in eigen nummers kunt gebruiken. Alleen jammer dat ie het niet doet. Hij maakt wel een WAV-bestand aan, maar dat kan ik nergens op afspelen. Zowel Media Player als WinAmp verslikken zich d'rin. Een demo-nummer op MP3.com van de programmeur klinkt wel veelbelovend. Magoed. Ik heb ook een echte, dus waarom zou ik me vermoeien?

[UPDATE] Het WAV'je moet "RAW" ingelezen worden. Dan doettiehet [mp3]. De effecten zijn van mijn hand, ter illustratie. Ze zitten niet in Creakbox...

Vastgelogd op 05:42

Terugverwijzen (0 reacties)

Come fly with me
Opmerkelijk nieuws: vliegtuigmaatschappij raakt passagier kwijt. "Margie Dabney, 70, not seen since December 5". Mevrouw Dabney is/was Alzheimer patiënte.

Vastgelogd op 01:35

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 16 april 2002

IM Pimm Jal
En nu maar hopen dat ik straks ook zoveel mensen positief heb beïnvloed, dat men zo'n liefdevolle herinnering aan me opdraagt.

Vastgelogd op 12:09

Terugverwijzen (0 reacties)

Bom
Moron. Uitleveren hoeft ook weer niet, maar een flinke straf is op z'n plaats. "The public prosecutor's office in the Netherlands said a phone call warning of a bomb plot that led to the temporary closing of several large banks in the U.S. capital Monday was a teen-age prank."

Vastgelogd op 12:02

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 15 april 2002

Kip
Gisteren flanste ik een spiegeleitje in elkaar, en gebruikte daarvoor gezonde 4-granen eieren. Terwijl de pan met inhoud siste, las ik de slogan op de binnenkant van de doos. Vreemd eigenlijk, dacht ik - want ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst kippenstront opbakte.

Rare slogan...


Vastgelogd op 10:46

Terugverwijzen (0 reacties)

Retro
Gisteren met een vriend wat zitten messengen en toen kwamen er wat zaken ter sprake uit het verleden. Ze moeten als het goed is nog op de zolder van 't ouderlijk huis liggen. Stuk, waarschijnlijk: de Casio SK-1 uit 1985 (My First Sampler™) en nóg ouder: de Simon van Milton-Bradley uit 1978. Die laatste was erg leuk, omdat m'n (blinde) pa ook mee kon doen.

Voor wie het concept niet kent: de Simon heeft vier gekleurde vlakken (met een lampje er onder) die oplicht in een willekeurige volgorde. Tegelijk klinkt een bromtoon in een bepaalde toonhoogte. Simon speelt 'm voor, jij speelt 'm na. En per goed gespeelde noot wordt het complexer. En complexer. En complexer. Tot je af bent, omdat je het niet meer kon bijhouden.

Ik wil d'r weer eentje!

Vastgelogd op 10:40

Terugverwijzen (0 reacties)

What goes up...
Zo, afgelopen weekend druk geweest met een downgrade die - gezien de verbetering die het bracht - eigenlijk ook weer een upgrade was. Ik was om naar Windows XP, maar afgezien van het koele ClearType bracht het me helemaal niets.

Nouja, het bracht me ergernis door traag internet en de onmogelijkheid om m'n VAIO te browsen, die op Windows 98SE draait. Gezocht bij Google blijkt dat Windows XP helemaal niet houdt van de combinatie pre-Windows 2000.

Bij gebrek aan een oplossing (en geloof me, ik heb alles geprobeerd) dan maar weer terug naar Windows 2000. En mijn god, wat een genot. Snel, stabiel en internet zoeft weer als vanouds. Ook m'n laptopje kan ik weer benaderen. Windows XP blijft in de kast tot het eerste servicepack uit is.

Vastgelogd op 10:34

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 11 april 2002

Einde
De nieuwste rage voor jonge Palestijnen. En wat wil jij later worden als je groot bent? Een wandelende bom.

Vastgelogd op 12:28

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 5 april 2002

Werk
Ik wilde me nog verontschuldigen voor het weinige door-de-weekse gepost alhier, maar ik was erg beschäftigt op het werk. Naast offline vergaderingen, flink wat Photoshopwerk, enkele (niet linkbare) updates van de foto op de voorpagina en wat webgids artikeltjes, heb ik 7 artikelen gemaakt. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Voor het applaus losbarst: dat is een heel normaal aantal hoor, maar het is wel de reden waarom ik 's avonds weinig trek heb m'n computer thuis ook nog aan te zetten.

Vastgelogd op 10:50

Terugverwijzen (0 reacties)

Gek bericht
En of dat niet genoeg was, piepte Albert me nog even een ouderwetse internet start-up door. Ze bestaan nog! Iain Lamb en Ethan Diamond begonnen Oddpost, een soort online Outlook-achtige e-mailclient. Vanuit de browser (Internet Explorer 5 of hoger). Leuk is ook het foto-verslag dat de heren online zetten.

Vastgelogd op 10:41

Terugverwijzen (0 reacties)

Kettle, not so Russian Blue
Vriend en (helaas) ex-collega Albert wist met minimale middelen en zelfreflectie zichzelf, de kat en een thee-ceremonie vast te leggen voor het Mirror Project.

Vastgelogd op 10:38

Terugverwijzen (0 reacties)

Trans
Bijzonder verhaal, wat maar eens bewijst dat je het zo gek nog niet kunt verzinnen, of het gebeurt: een nier van een gestorven Israeliër is getransplanteerd. Dat zou an sich geen nieuws zijn, ware het niet dat de donateur Zeev Vider omkwam tijdens een zelfmoordaanslag in Netanya, afgelopen Paasweekend. Zijn nier ging naar een Palestijnse, die al twee jaar op een nieuwe nier wachtte. Vider zelf is intussen begraven met zijn dochter, die ook omkwam. Verdraagzaamheid na de dood, wat een verhaal. Ik ken nog wel wat politieke kopstukken in de regio die hard aan een hersentransplantatie toe zijn.

Vastgelogd op 09:39

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 1 april 2002

Kikker in je bil
1 APRIL! Natuurlijk blijft l-rs.org gewoon non-profit en vrij toegankelijk. Maar toch even die angst hè? Voor toekomstige referentie kun je deze URL gebruiken. :)

Vastgelogd op 12:26

Terugverwijzen (0 reacties)

Knal
Zoiets, maar dan buiten op straat. "Bij een explosie in een kamer van het Novotel in Schiedam is zondagavond een man om het leven gekomen. [..] De achtergevel van het hotel is ter hoogte van de bewuste kamer volledig vernield. Huisraad, puin en glas zijn door de klap naar buiten geblazen. De politie onderzoekt of de ontploffing door een bom of door een gaslek is veroorzaakt."

Vastgelogd op 01:30

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org