Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zaterdag, 30 maart 2002

Pop
Hm, nog te vroeg voor 1 april..."A Colorado company's line of dolls depicting serial killer Jeffrey Dahmer and other murderers is in poor taste, an attorney for victims' families said Friday."

Vastgelogd op 12:35

Terugverwijzen (0 reacties)

GARGL
MXSTREAM ZUIGT! VERBINDING VALT STEEDS WEG! TRAAG! SURFEN IS EEN LIJDENSWEG! ERGERNIS BEREIKT ONGEKENDE HOOGTEN!

Goddank vanavond een verjaardag om naartoe te gaan.

Vastgelogd op 06:24

Terugverwijzen (0 reacties)

ICQ
Gaan we nog een keer meemaken dat Mirabilis gewoon een nieuwe versie van ICQ uitbrengt, zonder daarin eigenaardigheden te introduceren? In ICQ 2001b bleek dat URL's, gestuurd in een standaard-bericht, niet langer met rechtermuis "open in new window" konden worden geopend... Nu ga ik naar de nieuwe 2002a en blijkt dat ICQ - naast de icoon in de taakbalk - ook nog eens VOLLEDIG NUTTELOOS een venstertje op de taakbalk opent. Dat je met de hand moet sluiten, zelfs als je ICQ minimaliseert. Raah! Hier vraagt toch niemand om? En als dat wel zo is, maak je een knopje dat je 't eventueel kunt uitzetten! Grom... [UPDATE] Juul mailde me dat nu het kruisje (normaal voorbehouden aan het definitief afsluiten van een programma) nu ICQ minimaliseert. Bizar, maar het werkt wel.

Vastgelogd op 05:52

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 28 maart 2002

Retroesque
Op weg naar Groningen staarde ik wat uit het raam en terwijl we langs een akker suisden, zag ik een boer die uit even zijn tractor was gestapt. De tractor reed langzaam door, terwijl de boer iets deed aan de ploeg erachter. Omdat ik al in de stemming was voor beelden uit lang vervlogen tijden, zag ik héél even de boer die nog met een paard de ploegschaar over de akker trok.

Van Gogh: Achter de Ploeg


Vastgelogd op 09:09

Terugverwijzen (0 reacties)

Repin
Vandaag vrij genomen en een belofte aan mezelf ingelost: de Ilja Repin tentoonstelling bekijken in het Groninger Museum, voor de expositie teruggaat naar Rusland. Geen spijt van gehad, wat een onbeschrijfelijk mooie schilderijen! Wie niet ging: een mooie gallerij. Helaas was dit schilderij er niet. Dat had ik graag in het echt en op origineel formaat gezien.

Repin: portet van Polixena Stasova

Van dichtbij lijken de schilderijen niet eens zo bijzonder. De verfstreken lijken eenvoudig, grof en doelloos. Maar doe een paar stappen naar achteren en het komt - magisch - bij elkaar. Sommige afbeeldingen lijken te leven, alsof de geportretteerde zo uit de lijst kan stappen. Soms gebruikt Repin de rand van het doek om dat effect te versterken (zoals bij dit portret van zijn dochter Vera).

Prachtig!

Vastgelogd op 08:27

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 25 maart 2002

Smakeloos
Een of andere malloot wil een pornofilm opnemen in het voormalig concentratiekamp Theresienstadt, meldt het ANP via News Planet. "Van de 200.000 mensen die in Terzin [Tsjechische naam, red.] terechtkwamen stierven ongeveer 50.000 in de plaats zelf en 100.000 werden doorgestuurd en in concentratiekampen omgebracht.". De regisseur (met de behoorlijke joodse achternaam) Rosenberg noemde de opwinding maandag "overdreven".

Vastgelogd op 10:04

Terugverwijzen (0 reacties)

SGI Posy
M'n Japans is wat roestig, maar ik kan uit het persbericht zo'n beetje destilleren dat SGI Japan samen met "Flower Robotics" een robot heeft ontwikkeld. Een soort bloemenmeisje, genaamd "Posy", dat haar opwachting maakt voor de lancering van een parfum.

Als Kubrick nog leefde, maakte hij een film met dit ding in de hoofdrol. Met tekst uit The Shining. Stel je voor: je loopt door je huis, draait in gedachten verzonken een hoek om en ziet ineens "Posy". Het lijkwitte gezichtje staart je met zwarte, dode, emotieloze ogen aan.

Het heft plots de dunne armpjes naar je op en uit de nietbestaande mond klinkt dreigend, in vlekkeloos, toonloos Brits: "Come play with us Danny... forever, and ever... and ever..."

SGI Posy

Het schattige jurkje (model "lijkwade") maakt het er alleen maar griezeliger op. [Via Impress Watch]

Vastgelogd op 09:58

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 22 maart 2002

Hoera
Emile, bekend van Linkmichel en Weblogger.nl hits the big three oh. Gefeliciteerd!

Vastgelogd op 04:26

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 21 maart 2002

Kruis
Ik krijg geregeld hits door zoekopdrachten op "Matthäus Passion", volgens mij mensen die de volledige tekst willen hebben. Op een voor de hand liggende lokatie vond ik de volledige tekst voor deze vermoeide bezoekers. Ze hebben ook een printbare versie in .PDF formaat. Een van de meest dramatische momenten heb ik even omgezet voor jullie, scheelt weer een zit van 2,5 uur... [Real Audio / Dual ISDN]

Und um die neunte Stunde schriee Jesus laut, und sprach: "Eli, Eli, lama sabachthani?" Das ist: Mein Gott, mein Gott, warum hast du mich verlassen?

Vastgelogd op 11:22

Terugverwijzen (0 reacties)

Evil
Ik vind 37 euro een beetje prijzig, maar die doos is fantastisch! Een replica van het "Book of the Dead" uit de cultfilm The Evil Dead, voor de special edition versie. Nog maar even een nachtje over slapen.

Creepy...

Vastgelogd op 08:43

Terugverwijzen (0 reacties)

Dorst
Inhakend op het laatste postje van gisteren: Apple vernieuwt, introduceert Bluetooth, verhoogt prijzen. Dat zat er dus achter.

Vastgelogd op 08:37

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 20 maart 2002

Spanning
Steve Jobs heeft onlangs een nieuwe iMac gepresenteerd, dus niemand verwacht dat Apple nog iets zal tonen tijdens de Macworld in Tokyo. Maar Wired meldt de aanwezigheid van een geheimzinnige, in een zwart kleed gehulde Apple stand. De hamvraag is nu natuurlijk... wat zit daar achter!?

Vastgelogd op 10:52

Terugverwijzen (0 reacties)

Beaujolais primeur
Een glas wijn beïnvloedt je rijgedrag sterker dan een joint, meldt New Scientist op basis van een Brits onderzoek. Leuk, maar je moet natuurlijk gewoon nuchter achter het stuur, om het even welke roesmiddelen. Doe je het niet voor jezelf, dan voor de andere mensen op de weg.

Vastgelogd op 10:46

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 18 maart 2002

Hoera
Terug naar Amstelveen.

Vastgelogd op 10:41

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 17 maart 2002

Jong geleerd
"Police said sunday they plan to file charges against at least seven children, ages 8 to 12, for allegedly invading the apartment of two young women, molesting them and stealing their food." Ze waren waarschijnlijk op zoek naar een glaasje moloko...

Vastgelogd op 10:22

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 16 maart 2002

Ingevallen bekkie
Steve Ballmer denkt aan zijn gezondheid, valt de nodige kilo's af en Microsoft woordvoerders moeten verklaren dat hij écht niet ziek is.

Vastgelogd op 09:49

Terugverwijzen (0 reacties)

Sonystijlloos
Afgelopen dinsdag ben ik voor m'n werk naar de CeBIT 2002 geweest. Philips toonde een prototype van een "Mira-powered" draagbaar scherm, dat ook echt in productie zal gaan. Verder kwam ik een hoop leuks tegen, dat is samengevat in "CeBIT 2002 in sneltreinvaart" (met veel foto's!).

Geïnspireerd door een boekje dat ik uit de Sony-stand meekaapte, klikte ik wat rond op de Sonystyle website. Via http://www.sonystyle-europe.com/cebit kwam ik uit op het Duitstalige deel. Sony heeft speciale maartse aanbiedingen.

De "Wireless LAN Kit - Continental" bijvoorbeeld, waarmee thuis een draadloos netwerk is op te zetten. Deze kost de Duitsers € 704,56. Wie echter de Nederlandstalige ingang kiest, ziet dat de identieke kit maar liefst € 862,37 kost. Een verschil van € 157,81 (fl. 372,18!).

Sony stijlloos

In beide gevallen betreft het de "continental"-versie. Beide landen zijn sinds 1 januari over op een gemeenschappelijke munt, dus daar zit het niet in. Nu mag een fabrikant natuurlijk rekenen wat hij wil, maar ruim 150 euro verschil is wel erg bar. Moest die euro dat niet een beetje rechttrekken allemaal? NRC Handelsblad constateerde begin januari ook al dat de euro niet zoveel aan de prijzen verandert.

Vastgelogd op 08:56

Terugverwijzen (0 reacties)

Houtskool
Ex-logger Martijn wees me op de lading dekkende, maar weinig journalistieke term "afgefikt" in dit artikeltje op de website van RTL Nieuws: "Het grotendeels houten entreegebouw van apenpark de Apenheul in Apeldoorn is afgelopen nacht helemaal afgefikt." Nouja, zolang de aapjes maar ongedeerd zijn.

Vastgelogd op 05:41

Terugverwijzen (0 reacties)

Gruwel
Verontrustend, het steeds meer realistischer wordende scenario van Hans Wiegel als premier. Dus het alternatief voor een blaaskaak in krijtstreep is een andere blaaskaak in krijtstreep? Bij beiden gaan ego en uiterlijk volgens mij voor een gezonde politiek. Brr.

Vastgelogd op 02:30

Terugverwijzen (0 reacties)

Bombwhack
Goed, ik ben rijkelijk laat, maar mijn mening over "Googlebombing" is het volgende: waar het doel van Googlewhacking was om de Google-database creatief uit te lezen, is Googlebombing niets anders dan het opzettelijk vervuilen van de beste zoekmachine van de wereld. En daarmee op de lange termijn schadelijk voor alle zoekopdrachten.

Vastgelogd op 02:29

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 12 maart 2002

Kennis
Aardig, rijdt een onduidelijk geel ding heen en weer over de tramrails voor m'n huis... Grote letters "SPENO" op de zijkant... 10 seconden in Google zoeken: het is een zogenaamde "railgrinder". Orakel van Delphi, move over. Priesteressen boven bedwelmende rook? Pâh! Google weet alles.

Vastgelogd op 12:05

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 11 maart 2002

11 september
Weet u nog wat u deed, vandaag een half jaar geleden? Zo tegen kwart over drie in de middag?

Vastgelogd op 12:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Breedbeeldtelevisie
Knalharde plaatsvervangende schaamte. Dat voelde ik, toen ik hoorde waarom die meneer zich toegang had verschaft tot onze eigen Twin Towers bij Amsterdam Amstel.

Ben er nog niet uit. Is het nu een goed of slecht teken, dat we niet eens in staat zijn om een echte terrorist voort te brengen? In Holland neemt men de wapens niet op tegen honger of onrecht, niet uit protest tegen het op scherp zetten van de nucleaire tegenstellingen, niet uit idealisme of religieuze overtuiging...

Maar omdat we ontevreden zijn over breedbeeldtelevisie! En dan het verkeerde gebouw binnendringen! Weet die man wel wat hij heeft aangericht? De internationale standing van Nederland als broeinest van het terrorisme heeft een enorme knauw opgelopen vandaag. En dat op de verjaardag van 11 september!

Vastgelogd op 11:04

Terugverwijzen (0 reacties)

Clié
Dit lijkt me duidelijk: hebben!

Vastgelogd op 10:30

Terugverwijzen (0 reacties)

Blok
Tonie! Concurrentie! Kreeg een persberichtje over de start van Klad.nl, een dienst waarbij je notities overal ter wereld kunt inzien. Juist. Een kladblok. Even knip et plaque: "De site is ontworpen met het oog op functionele eenvoud. Doordat de technische drempel zeer laag is gehouden, is Klad.nl zelfs op trage systemen met sterk verouderde browsers razendsnel op te roepen en te gebruiken. Door het lichte ontwerp is Klad.nl bovendien te gebruiken in een braille-browser voor visueel gehandicapten."

Vastgelogd op 10:09

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 8 maart 2002

Knikkers
Microsoft krijgt wederom een rechtszaak te bevechten. Sun Microsystems klaagt Microsoft aan voor een flink aantal gevallen waarin het bedrijf de vrije concurrentie zou hebben gehinderd. In een zeven megabyte groot PDF (opent in nieuw venster) wordt de aanklacht beschreven. Wie geen zin heeft dat door te nemen, kan ook de summary even browsen.

Het eerder gemelde bedrag van 1 miljard dollar schadevergoeding kon ik niet terugvinden, dus dat heb ik verwijderd. Overigens heeft Microsoft in de lopende rechtszaak een week uitstel gekregen, omdat negen staten die niet wilden meedoen met de november vorig jaar gesloten schikking op het laatste moment wijzigingen aan de documenten aanbrachten. Microsoft had om het uitstel gevraagd om de veranderingen te kunnen bestuderen.

Vastgelogd op 10:20

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 6 maart 2002

Onder de stoelen!
M'n parental units zijn gearriveerd, meldt de United Airlines website. Iets verlaat, maar wat is 20 minuten op bijna een etmaal flight time nu helemaal?

--
Airport: Sydney, Australia (SYD)
Time: Flight Arrived at Gate 8:30 am (2nd day) (20 min Late)
Gate: Information Not Available
Reason: The flight time changed due to airport conditions.
--

Vastgelogd op 11:07

Terugverwijzen (0 reacties)

Dutch, Danes...
Ananova is wat in de war en Dutch en Danes door elkaar. In het begin van het artikel spreekt men nog over "Two German and three Dutch peacekeepers have been killed when a Soviet-era anti-aircraft missile exploded in Kabul." Een stukje verder is het weer "The casualties were the first German or Danish soldiers killed in the security force set up to protect the government of Afghan interim leader Hamid Karzai." Slordig...

Vastgelogd op 10:39

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 5 maart 2002

Technooooo
Een goede dag voor de wetenschap: superslimme operatierobot, kernfusie op kamertemperatuur (okee, daar zijn ze nog niet helemaal uit), vetvretend medicijn laat het lichaam denken dat het sport en een leuk nieuw Sony-Ericsson mobieltje, mét camera.

Vastgelogd op 10:46

Terugverwijzen (0 reacties)

Vliegen
Met de parental units op vakantie is het toch wel handig dat je tegenwoordig zo eenvoudig aan de hand van vluchtnummers kunt kijken hoe het ze vergaat. Ach jee, een lichte vertraging...

--
Airport: Washington, DC (IAD)
Time: Actual Arrival Time 3:42 pm (39 min Late)
Gate: C7
Reason: Flight time changed due to air traffic control.
Baggage Claim: N/A
--


Vastgelogd op 10:30

Terugverwijzen (0 reacties)

Afbakken
Uit de categorie "het kan altijd gekker" vandaag het bericht dat de oven van het crematorium dat lichamen overal op het terrein dumpte... het gewoon doet.

Wacht! Er is meer! In het nabijgelegen meer zijn een hoofd en romp gevonden. Het meer wordt nu leeggepompt; de politie verwacht meer lichamen te vinden. Wacht! Er is meer! De eigenaar van het crematorium, de 28-jarige Ray Brent Marsh, blijkt foto's van in staat van ontbinding verkerende lijken op zijn computer te hebben. Wat hij daarmee moest is de politie een raadsel en Marsh doet er het zwijgen toe.

Familieleden kregen een urn met cementpoeder en as van hout. Inmiddels zijn al ruim 330 lichamen gevonden. De rechter wil Marsh niet op borgtocht vrijlaten, omdat hij gerede kans loopt door woedende nabestaanden te worden vermoord. Iets zegt me dat meneer Marsh hofleverancier van onsmakelijke lijkensite rotten.com is. Hoe kan het ook anders dat voornoemde site een fotootje heeft van de bergingswerkzaamheden in Georgia.

Vastgelogd op 10:15

Terugverwijzen (0 reacties)

Draytek router firmware
Goh, welk een toeval: gisteren heb je 't er nog over en vandaag komt firmware versie 2.1a uit voor de Draytek Vigor router.

Vastgelogd op 10:05

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 4 maart 2002

Router
Wanneer je een router hebt draaien op de ADSL aansluiting, dan is het handig om de ervaringen van andere gebruikers te lezen. Ik heb een Draytek Vigor 2200E, een model dat ook bij onze Oosterburen erg populair is. Zij hebben dan ook een Vigor Users website. Wat helaas wel betekent dat deze handige site alleen in het Duits beschikbaar is. [Via m'n broer]

Vastgelogd op 11:13

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 2 maart 2002

Meeting
Aan de foto's te zien was het wel gezellig op de Bredase blogmeeting. Mooi. Zou het betekenen dat we aan het begin van een nieuwe, positievere fase staan?

Vastgelogd op 09:16

Terugverwijzen (0 reacties)

Hulkdeun
Dankzij de immer oplettende Bob een linkje naar Hulkgeluiden, waaronder de exit-music!

Vastgelogd op 08:42

Terugverwijzen (0 reacties)

It ain't easy being green
Weet u nog? "Mr. McGee... don't make me angry. You wouldn't like me when I'm angry!" Ang Lee, met films als "Sense and Sensibility" en "The Ice Storm" bepaald niet de minste regisseur, zet zijn tanden in een filmversie van The Hulk. De kleerscheurende wetenschapper wordt straks gespeeld door Eric Bana.

Ik kan me herinneren dat we vroeger altijd de Hulk keken. En dat elke aflevering eindigde met een set nieuwe kleren en wederom een eenzame wandeling langs een verlaten snelweg. Daar speelde dan een intriest pianodeuntje overheen, meen ik. Zou dat nog te vinden zijn op een van de muzikale ruilbeurzen?

Vastgelogd op 03:39

Terugverwijzen (0 reacties)

Koffie
Onlangs trof een stroomstoring ons kantoor in Amersfoort. Zoiets verwacht je eigenlijk niet anno 2002, maar toen e.e.a. weer was hersteld, bleek dat de onze koffiepot-camera (op basis van een Silicon Graphics Indy) kapot was. Tja, het ooit duizenden gulden kostende werkstation wordt niet meer gemaakt door Silicon Graphics (dat tegenwoordig alleen nog maar "SGI" heet) maar gelukkig wilde de reparatiedienst in Nederland er wel naar kijken. We kregen 'm snel retour, met de complimenten van SGI Nederland. De Planet Internet Koffiecam is dus weer live. Maandag gooi ik er een "Created on Silicon Graphics" tekstje + gif bij. Net zoals dat vroeger op de Planet Internet homepage stond, toen er nog exclusief met Silicon Graphics machines werd gewerkt.

Vastgelogd op 03:14

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org