Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

donderdag, 29 maart 2001

Voetbal
Tjonge jonge, wat speelde Nederland de laatste 10 minuten kut! [Dit plaatje heb ik vorig jaar gemaakt na de dramatische afgang tijdens het EK...]

Vastgelogd op 12:09

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 28 maart 2001

Dot
Aardig artikel met tips bij Intermediair, over het werken bij een dotcom (of puntennel op z'n Hollands). Ik werk voor een normaal bedrijf, blijkt:

"Al helemaal uitgekristalliseerd is Planet Internet, een grote internetprovider met zeshonderd werknemers. Van een 'vrijgevochten bende' vijf jaar geleden is de organisatie gegroeid tot 'een zo normaal mogelijk bedrijf', legt pr-medewerker Sjef van der Land uit. 'Ons laatste bedrijfsfeest was een rechttoe rechtaan feest dat overal gehouden had kunnen zijn. We werken gewoon van 's ochtends tot 's avonds en de hiŽrarchische verhoudingen lijken op die in de oude economie. Met 500.000 klanten moet je zorgen voor een gestroomlijnde machine."

Gelukkig borrelt er geregeld wat van het oude gevoel boven (zie de Koffiecam) en mede daardoor werk ik er met veel plezier. Overigens heet de PR-meneer van der Lans en is het sinds kort een mevroj: Ghislaine Werner.

Vastgelogd op 09:40

Terugverwijzen (0 reacties)

Drankje
En de redactrice verzuchtte: "Jammer, nog niet in Nederland gesignaleerd."

Vastgelogd op 09:12

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 27 maart 2001

Stat
Nedstat nieuw. Lelijk. Onoverzichtelijk. En het ligt er wel ťrg dik bovenop dat ze de informatie over meerdere pagina's hebben verdeeld vanwege de banners.

Vastgelogd op 08:43

Terugverwijzen (0 reacties)

Microsoft faseert Windows 98 en NT uit
Microsoft heeft een lijst gepubliceerd met producten die op de nominatie staan om te worden geschrapt. Daaronder zitten oude bekenden als Windows 98, 98 Second Edition en NT 4.0 Workstation. Microsoft zal de producten na een bepaalde datum niet meer ondersteunen noch er updates voor uitbrengen. Voor huidige bezitters is er nog even uistel van executie: op 30 juni 2003 is het echt afgelopen. Er is uiteraard geen verplichting om tegen die tijd over te stappen.

Vastgelogd op 08:40

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 26 maart 2001

Koffie
Na technisch geklooi, scepsis bij collega's ("waar is het dan voor?" of "wat is het nut?") issie dan toch online gekomen: de Planet Internet Redactie Koffiecam! Een prachtig, nutteloos, niet-commercieel projectje. Een verademing om te maken, tussen alle verplichte nummers.

Vastgelogd op 09:50

Terugverwijzen (0 reacties)

KPN
Grote persconferentie van KPN vandaag, waar jaarcijfers worden gepresenteerd, de schuldenlast wordt geŽvalueerd en "campingbestek uit het tafelzilver" wordt verpatst. Toch rollen er ook koppen, die van Joop Drechsel en Patrick Morley. En die laatste kennen we weer van die drakerige, ellenlange KPN-commercial. "Wie ik ben? Ik ben Patrick Morley. Ik was KPN."

Vastgelogd op 01:47

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 25 maart 2001

Koel kastje
Planet-collega Matthijs Mourits heeft een ouwe Silicon Graphics-server mee naar huis genomen en tot koelkast omgebouwd. Opmerkelijke prestatie, zeker wanneer je je bedenkt dat het ding indertijd 175.000 dollar kostte. Je zult nooit meer hetzelfde langs vuilniszakken op straat lopen. Mourits gooide zo'n 20.000 dollar per zak weg aan computeronderdelen.

Vastgelogd op 02:20

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 22 maart 2001

MIR
CNN Interactive heeft een uitgebreide special online over de neergang van het MIR ruimtestation. Ook koel, een MIR-tracker, real-time ook nog! Ziet er wat gemankeerd uit, namelijk origineel een pop-upje.

Vastgelogd op 10:06

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 17 maart 2001

Terug
Zo, ik ben ter plaatse. Vorige week zondag werden mijn Apeldoornse wortels uitgegraven en herplant in Utrechtse aarde. De afgelopen week heb ik doorgebracht met de aftermath van de verhuizing: spullen op hun plek zetten, wat IKEA-meubels in elkaar schroeven* en opruimen. Vooral veel opruimen, want het is onwaarschijnlijk hoeveel troep een mens in 28 jaar bijeen sprokkelt.

En ik wacht nog op m'n nieuwe bed, de ADSL-aansluiting en de bank. Ook leuk: naast me staat een nieuwe kast (bijna 2 ruggen) die niet door het trapgat paste. Het bedrijf dat 'm leverde vond dat ik dat had moeten zeggen toen ik hem bestelde. Tja, voorspel maar eens hoe dat ding geleverd wordt. Van m'n nieuwe tafel bijvoorbeeld konden de poten worden afgehaald. Die stond zo boven. De kast niet. Die werd uiteindelijk onder "met een paar vrienden en een kratje pils komt ie wel boven" op de trap achtergelaten. De bezorgers hebben wel hun best gedaan. Op de website van Interieurline staat echter "Daarnaast leveren wij onze producten gebruiksklaar bij Uw thuis af." [sic]

Uiteindelijk wilde het bedrijf zelfs niet helpen zoeken naar een verhuizer die het ding via 't voorbalkon naar binnen kon tillen. Dat heb ik daarom zelf maar gedaan. Half uurtje werk a raison van 425 gulden. Hrmpf... Toen ik Interieurline per brief voorstelde dit bedrag te delen, kreeg ik een briefje terug dat alles "volgens de branchevoorwaarden" was gegaan en er daarom niet op mijn voorstel wordt ingegaan. Krentenkakkers! Interieurline, leuke spullen maar zuigende after sales. Vermijden dus.

Voor de rest gaat het allemaal voorspoedig en begint heel langzaam het besef te komen dat dit inderdaad gewoon mijn huis is. Het is nu nog wel steeds een kamer waar toevallig mijn spullen in staan. :) Dat komt nog wel. Heb wel in mijn achterhoofd dat de bank en het bed nog door het trapgat moet. :/ *: Met hulp van m'n ouders, die ik daarvoor erg dankbaar ben

Vastgelogd op 08:12

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 10 maart 2001

V-Day
Okee, het is zover: ik ga verhuizen. Wanneer dit berichtje is geplaatst sluit ik m'n computer af en begin met het ontmantelen van mijn technische infrastructuur. De loop van draden van lang geleden aangesloten randapparatuur moet worden uitgezocht en daarna is het een kwestie van alles zo efficiŽnt mogelijk inpakken. Ahum. Ik ben bang dat het uitdraait op lostrekken, de zooi in een AH-tas proppen en pas in m'n nieuwe huis met het ontwarren van de kabelsalade.

M‚goed. De computer gaat dus uit en pas weer in Utrecht aan. Ik hoop zondagavond weer wat op orde te zijn. U hoort nog van me. :)

Vastgelogd op 12:53

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 8 maart 2001

Ook post van NetSol
"Network Solutions, Inc. ("NSI") has received a request to transfer your domain name from NSI to another Registrar. This is to notify you that the transfer request has been approved by NSI and was sent to the Registry for processing." Inmiddels is hij op plaats van bestemming aanbeland.

Vastgelogd op 09:24

Terugverwijzen (0 reacties)

Leuke sig
Zag net deze sig onder mailtje van een vriend van me, die overigens niet onverdienstelijk muziek maakt en technoplaatjes kan draaien: "It is ridiculous claiming that video games influence children. For instance, if Pac-man affected kids born in the eighties, we should by now have a bunch of teenagers who run around in darkened rooms and eat pills while listening to monotonous electronic music."

Vastgelogd op 09:23

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 6 maart 2001

DataPlay
Kleine, MiniDisc-achtige schijfjes kunnen 500 MB opslaan, maar leggen wel gelijk al het materiaal vast met een sleutel, zodat je het niet meer kunt kopiŽren. Leuke techniek wellicht, maar denk niet dat het een succes wordt. Zeker niet met automatische versleuteling van alles wat je er op wegschrijft.

Vastgelogd op 10:00

Terugverwijzen (0 reacties)

Verhuist ook mee
Niet alleen ik verhuis, ook m'n domein verkast. Van Network Solutions (NetSol) naar het (heel wat sjieker klinkende) Internet Council of Registrars. Sinds de rare deals van VeriSign (NetSol's nieuwe eigenaar) vind ik het bedrijf niet zo sympathiek meer. De verhuizing gaat voorspoedig, meldt mijn favoriete registrant Joker:

To: lars
Subject: Transfer Domain [l-rs.org] INITIATED

Transfering Domain [l-rs.org] is in Progress now ...
Accordingly to your Order Your Account is charged for [13.92] EUR (sic)
Within the next 5 Days we should get an confirmation from the Registry
Then you will get another mail.

Vastgelogd op 09:51

Terugverwijzen (0 reacties)

Weer veel afwezig
De verhuizing nadert met rasse schreden. De bestelbus is geregeld en zondag 11 maart moet het dan so weit zijn. Moet nog op zoek naar een huisarts en apotheek in Utrecht, heb vrijwel iedereen ingelicht over m'n nieuwe adres, telefoon en verzekeringen zijn om... Hoorde net vandaag dat m'n bed er niet op tijd zal zijn, dus dat wordt een kaal matrasje, voorlopig. Omdat ik hier nog veel in te pakken heb, lijdt m'n weblog er een beetje onder. Ben zelfs niet vergeten ADSL aan te vragen.

Vastgelogd op 09:39

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 2 maart 2001

Geschiedsvernietiging
Wat zou de UNESCO hierover zeggen? Tonie, voorvechter van het behoud van internetgeschiedenis, criticaster van bedrijven en instanties die achteloos omspringen met de wortels van het internet... sloopt en decimeert zonder scrupules zijn eigen - onwelgevallige? - geschiedenis op internet. Zie ook de post van 18 januari "Een stukje internetgeschiedenis".

Vastgelogd op 10:38

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 1 maart 2001

Gegoogle
De beste zoekmachine van 't ogenblik heeft wat nieuws: een iMode zoekmachine. Als we straks allemaal van dat soort koele telefoontjes kunnen kopen, dan komt ie goed van pas. Alle sites worden door Google namelijk automatisch in hapklare brokken omgezet. Verder viel me ook op dat Google bij zoekresultaten ook .PDF bestanden toont! Wellicht doet ie dat al een tijdje, maar voor mij is 't nieuw. En een wijsheid waarmee ik m'n collega's geregeld bestook (vooral die ene): oud nieuws is een oxymoron. Al weet de hele wereld er al van, als je er voor de eerste keer van hoort... is het nieuws. ["O wow, did the Beatles split up?"]

Vastgelogd op 09:16

Terugverwijzen (0 reacties)

l-rs.org 101
Wauw, ik ben lesmateriaal:

"What is due in two weeks... I'll be looking for ease of use, an understandable navigation, a well thought out display of content, and most importantly - originality of overall design. Here's a few weblogs you can use as references..."

Een leuke opsteker voor Diederik, die een behoorlijke vinger in de pap had bij de lay-out van l-rs. Ook Caroline geldt als voorbeeld. Twee keer zelfs! En eigenlijk drie keer, als je de dubbele verwijzing naar prolific.org niet meetelt... :)

Vastgelogd op 09:06

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org