Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

donderdag, 30 november 2000

Ziek
In de nacht van zondag op maandag overvallen door een virus (voedselvergiftiging) en in geen tijden zo ziek geweest. Opmerkelijk hoe, als je je zo beroerd voelt, de wereld ineenkrimpt tot ademen, niet veel bewegen en afwisselend koud en heet wachten tot de volgende gewelddadige kotsaanval. Inmiddels weer redelijk op de been, maar niet genoeg hersteld om weer te loggen. Begin met het achterstand in e-mail weg te werken. Blurgh.

Vastgelogd op 12:29

Terugverwijzen (0 reacties)

Robomania
Komt het er dan toch van? Gerobotiseerde hulpjes in de huishouding? Onlangs onthulden Honda en Sony beiden behoorlijk concrete ontwerpen voor 'menselijke' robots. Honda was al veel langer met deze technologie in de weer, maar lijkt nu serieus over serie-productie te willen nadenken. De kindhoge Robin's - "Ha, ha! Goede grap, Bassie!" - kunnen de sloofjes en Rudi Carells van de 21e eeuw worden.

Als je naar de Japanse studies kijkt, kun je om wat de Chinezen doen eigenlijk alleen maar grinniken. Hun ontwerp voor een menselijke robot is wel heel erg rudimentair. Zulke stalen poppetjes versieren toch asbakken bij de Blokker?

Vastgelogd op 10:14

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 23 november 2000

Woonportiek
De ranzigste beroepsgroep heeft een nieuw thuis: Funda. Als in de funds die de aspirantkoper per ton moet neertellen voor een woninkje... of ongefundaerde prijsstijgingen... Powered by NVM. Hoed u.

Vastgelogd op 10:23

Terugverwijzen (0 reacties)

Nina: The Musical
Hah, koel: Bonga vond een ANP-bericht dat er een musical in de maak is... over Nina Brink! Zul je zien dat ik een kaartje koop voor 52 piek, en dat andere mensen, vlak voor de voorstelling, een kaartje voor 6 gulden op de kop hebben kunnen tikken. Met het hartverscheurende "I Only Transferred" en de hit "The WOL Is Not Enough". Jasperina de Jong gaat Brink spelen. Naar verluidt is ze druk bezig een doorzichtig Amerikaans accent te quaken. Eh, kweken.

Vastgelogd op 10:14

Terugverwijzen (0 reacties)

Knal
Lekker morbide verhaal van Elsevier met tips hoe een vliegtuigramp te overleven. 'Wil je bidden, doe dat dan niet met de vingers in elkaar gevouwen. De enorme krachten tijdens de crash leveren in dat geval tien gebroken vingers op'.

Vastgelogd op 09:08

Terugverwijzen (0 reacties)

Grap
Het Zusje van Francisco merkt de humor op van Webwereld, "Sony ontwikkelt robot die in staat is Aibo te schoppen", een kop die verdacht veel lijkt te zijn overgenomen uit het Reuters-artikel dat ik gisteren logde: "New machine capable of kickin’ Aibo the dog". Soit...

Vastgelogd op 02:11

Terugverwijzen (0 reacties)

Nieuw woord
Hee, een nieuw woord: schoffelarm.

Vastgelogd op 01:07

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 22 november 2000

LV II
M'n overzicht met Vegas foto's is met één paginaatje uitgebreid. Meer als m'n stapel digifoto's heb doorgenomen.

Vastgelogd op 12:19

Terugverwijzen (0 reacties)

Gladiator
Ik snap geen reet van de filmindustrie. Wij zijn in Europa blijkbaar makke schapen. We laten ons eerst een regio opdringen waarin nauwelijks leuke films worden uitgebracht... en als het dan toch gebeurt, dan laten we ons zonder slag of stoot fl. 89,95 rekenen voor de Gladiator DVD. Negenentachtigguldenvijfennegentig! Ruim 35 dollar. De identieke versie kost bij DVD Express $20,99 (ruim 54 piek). En bij het vermaledijde Amazon kost Gladiator slechts $17,95 (ruim 46 gulden). Da's bijna de helft! Ik stond vanmiddag als zo'n mak schaap met die DVD in m'n klauwen bij de Free Record Shop.

Goddank was er een muts voor me aan de beurt, op zoek naar 'dat nummer van die donkere jongen met die krulletjes'. De verkoper was zo langdurig in de weer met dat mens dat ik de DVD heb teruggezet. Ondanks de torenhoge dollar loont het nog steeds om die schijven in Amerika te bestellen. En schreeuwen de platenhandel en film-industrie moord, brand en inkomstenderving... dan moeten ze eerst een even héél erg goed naar hun prijsstrategie kijken. Het huidige aanbod is te triest voor woorden en met de prijzen is het al niet veel beter gesteld. Hm, Amazon is nog off-limits. Ben die variabele prijsgrappen nog niet vergeten.

Vastgelogd op 11:11

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 21 november 2000

forMat C:\
De droom van iedere internerd: een vrouw, zwetend onder het bureau met iets in haar mond. O wacht. MC is dom geweest.

Vastgelogd op 10:12

Terugverwijzen (0 reacties)

WOL
Zag op het journaal een felle James Kinsella van World Online, die als een kat in 't nauw iedereen die het bedrijf een rechtszaak aan wil doen, met juridische stappen dreigt. Beetje vreemd. Ging eens kijken of ik er wat over kon vinden bij World Online. Ze zijn gelukkig over die fase heen dat dit soort modderpraat ook op de consumentensite moest, maar op de corporate website staat wel een persbericht. Ook hebben ze een goed verzorgde persruimte met hoge-resolutie logo's en executive bio's. Een aantal van die foto's is zo goed dat je de neusharen kunt tellen. Urgh. Enniewee, wat me opviel bij het curriculum vitae van Kinsella is dat er himmelhochjauchzend wordt opgegeven over zijn prestaties voor MSNBC, waar hij voor 19 juni werkte. Maar er wordt met geen letter gepraat over wat hij voor World Online uitspookt! Zou ie terug willen?

Vastgelogd op 10:02

Terugverwijzen (0 reacties)

Aibo III?
Ik zeg: wauw. [UPDATE] Artikel bij MSNBC, met foto.

Vastgelogd op 05:48

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 17 november 2000

Blogger problemen en Vegas-foto's
Ha, ik vond het al zo maf dat er artikelen van me verdwenen. Zit ik 9000 kilometer van huis l-rs te updaten... vreet Blogger m'n artikel op! Maar nu ik thuis inlog zie ik dat Blogger 'm wel heeft bewaard. Ik publiceer 'm dus maar opnieuw. Ben dus terug van Comdex Fall 2000, waar ik met collega Joost verslag van deed voor Planet. Veel technische problemen gehad, een te krap bemeten perscentrum en een milde jet lag maakten het een behoorlijke klus. Maar veel interessante dingen en leuke apparatuur gezien, zoals een Compaq webpad draaiend op software van Be. Kijk maar eens goed welke site daarop te zien is! ;) Heb ook wat fotootjes van Vegas online gezet. Meer volgt...

Vastgelogd op 11:18

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 14 november 2000

Zitten we dan
Goed, gearriveerd in Las Vegas, kitsch capital of the world. De Comdex is een groot gekkenhuis, de hotelkamer goed en nadat het perscentrum overvol bleek (en bovendien alleen over modem-inbelpunten blijkt te beschikken) hebben m'n collega en ik, worstelend door technische problemen thuis in Nederland honderd dollar vooraf op tafel gelegd. Nu zitten we met een persoonlijke dialup, vanaf de hotelkamer te werken.

De vlucht hierheen was slopend en het tijdsverschil van 9 uur maakt het decor van Vegas nog surrealistischer dan het al is. Foto's komen wel als ik weer in Nederland ben. Over twee dagen vertrekken we weer. Verwacht tot die tijd niet al teveel activiteit op l-rs. :)

Vastgelogd op 07:12

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 12 november 2000

Weg
Excuses voor mijn schandelijke afwezigheid de laatste dagen, maar ik had het wat druk met de nasleep van een artikel dat door het onderwerp niet op prijs werd gesteld. ;) Beschuldigingen over en weer en een vermoeiende discussie die ik hiermee ten grave draag. Ohja, en de komende tijd zal ik ook even niets bloggen, want ik ben volgende week in de Gore Bush-Bush dat Amerika heet. Voor dit. Daarna heb ik vakantie en zal ik weer als vanouds tekeer gaan. <kuch> Hoed u.

Vastgelogd op 02:16

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 3 november 2000

Vette VAIO
Hoera, hij is binnen! Mijn nieuwe laptop Sony VAIO PCG-C1XD. Of beter, subnotebook. In mijn schrijversbestaan handiger dan een PocketPC of Palm (handschriftherkenning of via een software-keyboard invoeren werkt niet prettig als je zo snel kunt typen als ik) en niet zo groot als een echte laptop.

In de VS is een versie te koop met Transmeta Crusoe processor en een MemoryStick slot. Die versie (PCG-C1VE) komt uiteindelijk ook naar Europa, maar daar kon/wilde ik niet op wachten, aangezien ik volgende week naar de Comdex vertrek voor m'n werk.

Vastgelogd op 08:42

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 1 november 2000

Paranoia™
Hm, heb een nieuw dingetje geïnstalleerd voor Internet Explorer (IE), verkrijgbaar via Windows Update, wat bij een crash van IE voorkomt dat je alle andere open browservensters ook kwijtraakt. Erg handig, want ik werk geregeld vanuit huis in het redactiesysteem, dat browserbased werkt. Een crash van IE betekende dan opnieuw aanmelden of erger, tekst pleite. Een nieuwe optie is dat IE informatie verzamelt over de omstandigheden van de crash en dat doorpiept aan onze vrinden in Redmond.

Maar toch weet ik niet of ik me nu zorgen moet maken over privacy. Het programmaatje vertelt eerlijk en uitgebreid wat het doorstuurt, toch blijft er onzekerheid of er niet stiekem iets wordt verzwegen. Hmpf... paranoimia.

Vastgelogd op 10:01

Terugverwijzen (0 reacties)

Operette voor Kamer en solisten
Misdruk (be)schrijft het libretto voor de kluchtige operette die ons land zogenaamd bezig houdt. Ga regeren mensen. Wat kan het de burgers schelen wie wat eerder wist! De held Kok (bariton) is onder hilariteit van de halve Kamer van zijn sokkeltje gevallen toen hij tweemaal te vaak het refrein herhaalde als dat Van Aartsen (tenor) slechts terloops gemeld zou hebben dat Pronk (bas) door ene Lubbers met zes neuzen voorsprong was geklopt en niet langer in de race was.

Vastgelogd op 07:37

Terugverwijzen (0 reacties)

Erziehung
Het duurt nog even, maar heb toch alvast kaarten gereserveerd voor een klassiek concert in het Gemeentemuseum Den Haag. 18 januari 2001 wordt een Bach-programma gespeeld: Geoffrey Madge speelt werken van Bach/Liszt, Liszt, Bach/Busoni. Bijzonder daaraan is dat voor het concert de Pleyel vleugel (bouwjaar 1847) uit de collectie van het museum wordt gehaald.

Vastgelogd op 07:28

Terugverwijzen (0 reacties)

Haiku
Weer een nieuwe Koelkast uitgekomen. Toevallig diende zich tijdens het schrijven een haiku aan:

De Koelkast sluit zich
Dooft het licht daarbinnen dan?
Verlicht de voeding?


Vastgelogd op 06:57

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org