Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zondag, 30 april 2000

Drumcomputer
Ben op zoek naar een TR-909 (en eigenlijk ook een TR-808). De prijzen zijn flink opgejaagd de laatste jaren. Ben bereid een redelijke prijs te betalen. Mocht je als beginnende technofreak nog op zoek zijn naar de MC-303 Groovebox, die heb ik dan weer te koop (500 piek). Mail me als je iets te koop hebt of juist wil kopen.

Vastgelogd op 02:39

Terugverwijzen (0 reacties)

Lek
Gisteren gegeten met vrienden en daarna naar de bios gegaan. Het was lekker rustig, want het was de avond van koninginnedag én ik bezocht een Nederlandstalige film, Lek. Een actie-film, in 't Nederlands? Hier gebeurt toch nooit iets? Maar 'Lek' is een aanrader - eindelijk eens Hollandse actie-film die het niet van draai-orgels en achtervolgingen door Amsterdamse grachten moet hebben. Redelijk geloofwaardig geacteerd (die Acda bijvoorbeeld is stiekem gewoon een goeie acteur) met humor, een vette soundtrack en een erg koele (maar helaas korte) achtervolging in een Lamborghini Diablo. De openingsscène is in bijna alle kritieken al geroemd, maar hij is dan ook wel erg wreed (in beide betekenissen). Officiële filmsite vind je hiero. M'n collega van Movie Planet interviewde regisseur Jean van de Velde.

Vastgelogd op 01:56

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 29 april 2000

Traaaaag!
Verdomme, wat levert UPC een kloteservice de laatste tijd. Zie het onderstaande screenshotje waar ik me bepaald niet voor hoefde te haasten.Vastgelogd op 02:39

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 28 april 2000

Foutje van 380.000 gulden
Werknemers bij veilinghuis Sotheby's vernietigden de bekisting van een schilderij in een crusher. Met het schilderij er nog in, naar later bleek.

Vastgelogd op 12:20

Terugverwijzen (0 reacties)

Nieuwe economie
Tijdens het carpen las ik het blad met dezelfde titel, en ontdekte daarin een mooi citaat van FvJ over de 'nieuwe economie'. Het enige wat nieuw is aan de nieuwe economie is het klimaat dat mensen vijftien uur per dag moeten werken, terwijl we toch een wet hebben die het op acht uur houdt. Ik vind dat geen vooruitgang.

Vastgelogd op 11:58

Terugverwijzen (0 reacties)

Ohja, Koelkast
Helemaal vergeten, maar woensdag heb ik natuurlijk gewoon weer samen met Diederik een Koelkast gemaakt. De eerste editie van jaargang 2.

Vastgelogd op 08:34

Terugverwijzen (0 reacties)

Herdenken
Het is bijna mei, dus er valt weer veel te herdenken: het einde van de Tweede Wereldoorlog, onze bevrijding en de doden die vielen. Zag gisteren in een flits dit adres voorbijkomen: www.dachau.nl, een website opgezet door de 'Stichting Vriendenkring van Oud-Dachauers'. Indringende verslagen en harde zwart/wit foto's maken het letterlijk een gedenkwaardige site. De domeinkaper Verio zou zich kapot moeten schamen dat ze auschwitz.com niet belangeloos overdoen aan een organisatie als 't Simon Wiesenthal Centrum. Overigens is ook auschwitz.net vastgelegd door een kaper. Alleen op auschwitz.org staat een spartaans vormgegeven aanklacht in het Duits.

Vastgelogd op 08:27

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 26 april 2000

Celebweblog
Kijk nou: Adam Curry heeft ook een weblog! Met een plaatje van de Curry-Paay Vespa. [Via Diederik, Curry-watcher]

Vastgelogd op 12:15

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 25 april 2000

Boeien
Goh. De kleindochter van Houdini is hoer in Manhattan!

Vastgelogd op 11:18

Terugverwijzen (0 reacties)

Niemandsverdriet
De prachtige site van Jochem Niemandsverdriet is tegenwoordig onder een eigen domein te vinden: nobodyhere.com. Ik had hem veel eerder willen linken, maar ja - druk druk druk. Kan ik gelijk kwijt dat ik dit een hele mooie vondst vind.

Vastgelogd op 10:54

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 24 april 2000

Een ruimte-telescoop is jarig
Lang zal ie leven, ver zal ie kijken!

Vastgelogd op 09:03

Terugverwijzen (0 reacties)

martijnbevelander.com
De mannen van Smallzine hebben Martijn Bevelander voor paal gezet door het domein martijnbevelander.com vast te leggen. Bevelander vindt het niet leuk, maar het is een beetje de pot die de ketel verwijt zwart te zien (lekker, zo'n jaren 50 spreekwoord). Bevelander bezit zelf namelijk honderden domeinnamen van produktnamen en trademarks die toebehoren aan andere bedrijven. Ze zijn allen geregistreerd zonder toestemming van de houders van 't merkrecht. Smallzine legde een speciaal dossier aan over deze "internet-tycoon" (woorden uit een Telegraaf artikel, d.d. 22 juni 1999).

Vastgelogd op 04:44

Terugverwijzen (1 reacties)

Pasen
Uit de Matthäus Passion, over Judas: "Und er warf die Silberlinge in den Tempel, hub sich davon, ging hin, und erhängete sich selbst."

Vastgelogd op 04:11

Terugverwijzen (0 reacties)

Saving Das Boot
Hm, de WO II duikbotenfilm U-571 doet het goed in de VS, lees ik bij Yahoo. Ik hoef 'm niet te zien, want ik heb een onbeschrijfelijke, onbenoembare teringhekel aan acteur Matthew McConaughey.

Vastgelogd op 04:02

Terugverwijzen (0 reacties)

Mi Cro Soft?
Zowel de Washington Post als de USA Today zeggen over informatie te beschikken dat de Amerikaanse overheid van plan is om Microsoft te laten opsplitsen. Er zou nu een plan worden gemaakt en een verzoek tot opsplitsing zou binnenkort aan een federale rechter worden gedaan. Microsoft moet dan worden opgesplitst along product lines, wat in mijn opinie betekent dat bijvoorbeeld het besturingssysteem Windows en kantoorsoftware Office 2000 door aparte bedrijven wordt gemaakt.

Vastgelogd op 03:48

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 23 april 2000

Da's helemaal Stronk
Neej Koen, ik krijg niet betaald voor linkjes zetten. Maar bij deze nodig ik Casio uit een omkooppoging te doen! De QV-3000EX mag (voorzien van een etiketje t.a.v. redacteur Computer Planet) worden verstuurd naar de Printerweg in Amersfoort. ;)

Vastgelogd op 02:15

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 22 april 2000

Blogger niet vooruit te branden
Zie de kop. Ik hou het met maar voor gezien voor vandaag. Paasweekeind (o hel, 2 zondagen achter elkaar), dus tijd zat om wat te loggen, denk ik.

Vastgelogd op 12:03

Terugverwijzen (0 reacties)

Stronk's fotofinish
Tja, voeg deze er ook nog maar even aan toe, Koen. Optioneel te koop met 340 MB opslagruimte (tussen de 245 en 943 beelden) middels de IBM Microdrive.

Vastgelogd op 08:30

Terugverwijzen (0 reacties)

Zoekmachine humor
Flauw. Onder de gordel. Leedvermaak. Zoeken bij de World Online search engine: query 'nina brink' en 'tevreden aandeelhouders'. De resultaten zullen u niet verbazen. [insert gegniffel]

Vastgelogd op 08:26

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 21 april 2000

NRC over weblogs
Marie-José Klaver heeft in haar rubriek Apestaartje bij NRC Handelsblad een artikel gewijd aan webloggen in Nederland. Collega Tonie duikt op - niet voor de eerste keer overigens - als voorbeeld van een goede weblog. Marie-José onderhoudt een website met al haar teksten. Handig als naslagwerk voor internetgerelateerde artikelen uit NRC Handelsblad (de meesten zijn namelijk van MJK's hand).

Vastgelogd op 11:49

Terugverwijzen (0 reacties)

Yeah!
Zag dit bij Slashdot - zo mag ik het horen: paylars.com.

Vastgelogd op 09:01

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 20 april 2000

Invallen
Moest vanwege vakantie van m'n collega de rubriek Planet Weekly overnemen. Was een KUTKLUS (zit nu nog op m'n werk) en ik denk niet dat ik vanavond nog een log schrijf. Heb 't even gehad met computers en internet. ;)

Vastgelogd op 08:07

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 19 april 2000

Klaar over
Ik ontving een mailtje van 't zusje van Francisco, waar het einde der dagboekweblogliteraruzie tussen < e s c a p e > en Klaartje wordt aangekondigd. Mooi. Klaartje heeft nog meer vijanden, lijkt het: iemand vindt dat er een steekje aan d'r los zit. [via Arjan]

Vastgelogd op 08:05

Terugverwijzen (0 reacties)

Koelkast 1 jaar
Vandaag samen met collega Diederik de laatste hand gelegd aan editie 52 van de Koelkast, Planet's koelste rubriek (dit is mijn feestje, dus dat mag ik vinden).

Vastgelogd op 08:04

Terugverwijzen (0 reacties)

My name in lights
Mocht ik ooit beginnen aan mijn script over... euh, nouja - aan mijn script, dan lijkt me deze software erg handig. Helaas te specifiek om op te duiken in een van de *kuch* stoute nieuwsgroepen, denk ik.

Working script 'The Logger'
INT
Onbekende man achter computer, techno muziek speelt. Zijn monitor verlicht de kamer met een spookachtig wit licht. Retracting shot van de typende handen. We zien de man van achteren gefilmd. Hij mompelt.
Man: "Tijd voor koffie"
EXIT

Vastgelogd op 08:02

Terugverwijzen (0 reacties)

Beamer
Compaq (soms ook wel Compraq genoemd) heeft een geinig vormgegeven beamer gemaakt, de MP1600 Miniportable Beamer. 'Prettig geprijsd', zegt Compaq. Maar ze zijn dan weer te schijterig om de prijs te noemen.

Vastgelogd op 08:01

Terugverwijzen (0 reacties)

Wie daar?
Omdat mijn oude Philips GSM onreparabel kapot is gegaan, moest ik op zoek naar nieuwe. En zoals het de moderne wired mens betaamt heb ik m'n nieuwe geregeld via een internetveiling. Zonder SIM-lock, dat spreekt vanzelf.

Vastgelogd op 08:01

Terugverwijzen (0 reacties)

24 uur studentententoonstelling
Aanstaande zaterdag wordt een studentenhuis 24 uur gestreamd op internet uitgezonden. Met DJ's en VJ's en optredens. Dat wordt rellen!

Vastgelogd op 08:01

Terugverwijzen (0 reacties)

Napster nieuwsgroep
Toen ik vandaag 'get new groups' deed in m'n mail/nieuwsgroep programma, zag ik dat er nu ook een Napster nieuwsgroep is.

Vastgelogd op 08:00

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 17 april 2000

Dagboekweblogliteraruzie
Oei, het lijkt erop dat escape een gevoelige snaar heeft geraakt met zijn mailtje aan Arnon Grunberg, door Klaartje de Schepper (een meisje-in-Big-Apple-met-dagboek) als wicht uit een soap te betitelen. Bij de Planet redactie heeft ze een paar trouwe lezers (that's hormones for ya) en we hopen haar nog steeds te strikken voor een aflevering van de Koelkast. Maar ja, ze werkt voor onze concullega's, dus of dat lukt is de vraag. Wel een geinige URL, want - met wat fantasie, toegegeven - spreekt het uit wat er in zompige puberhoofden rondspookt: http://www.wanadoo.nl/klaartje.

Vastgelogd op 10:30

Terugverwijzen (0 reacties)

Deuh
Ja, wat is het nou? Microsoft security hole puts Web sites at risk ... of Keine Hintertür in Microsofts Web-Server. Zegt u het maar!

Vastgelogd op 10:00

Terugverwijzen (0 reacties)

Hack
Metallica, de euh, kwakkelende hasbeen metalband daagt MP3 uitwisselingssoftwarefabrikant Napster voor de rechter. Prompt werd hun website door hackers te grazen genomen. Tja, weinig opwindend, maar zo zag de Metallica website eruit na de hack (inmiddels hersteld).

Vastgelogd op 09:36

Terugverwijzen (0 reacties)

DNA
Zwitserse onderzoekers hebben veelbelovende resultaten geboekt met nanomachines en een slimme methode bedacht om bepaalde eigenschappen van de DNA-helix (de wenteltrapvorm waar DNA uit bestaat) te gebruiken om de machines van kracht te voorzien. Erg interessant artikel, dat - onverdiend - nauwelijks aandacht in de media kreeg.

Vastgelogd op 09:19

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 16 april 2000

Koele log
Kwam op de weblog Squirrel Bait omdat deze bij Blogger tot Blog Of The Week is verkozen. Vol met prettig droogkomisch taalgebruik, waar ik al een paar keer hardop om moest lachen. Dat gebeurt me niet zo vaak - meestal alleen bij Robert's maarwatishet.com. Zoals deze alinea, over rotzooi, gekocht door een goedbedoelende, bemoeizuchtige decoratie-moeder: I have fake plants. Big fake plants. They're just kind of there... bein' fake. I have a huge entertainment center for the TV I don't have, and a huge dinner table for the meals I don't cook and the people I don't have over. I have a stereo cabinet for the stereo I don't own, and a king size bed perfect for all the sweaty jungle love I don't get. There are twenty pictures on the walls of the room I'm in. I just counted them. Of those, I can tell you without looking what five of them are pictures of. The rest, I have no clue. And this is the stuff I *didn't* shove in the closet. Op m'n lijst voor "dagelijks controleren", vanaf vandaag.

Vastgelogd op 02:05

Terugverwijzen (0 reacties)

Stippenmeisje
Ons aller Marie-Claire heeft na lang zoeken een eigen plek gevonden op 't internet - met bijbehorende domeinnaam. Zeg maar dag tegen http://people.a2000.nl/mcvdberg... en hallo tegen SpotGirl! Het blijkt dat ze is gestopt bij Sonera Plaza (smaargoedook) en dat ze nu voor de Viva een digidagboek onderhoudt. Hm. Moeilijk te vinden op de site, dit is de directe link, maar dan mis je deze vette knipoog. Naar de vlammende hel met frames, verdomme! Ergo, dan maar hier klikken en het zelf uitzoeken.

Vastgelogd op 01:03

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 15 april 2000

Wiel
Leuk man, bij Planet weten we gelukkig ook hoe we, daags na elkaar, het wiel dubbel moeten uitvinden. Zie mijn artikel over het Nederlandse Echelon en die van m'n collega van Planet Multimedia. En dat dan uitgerekend Tonie, die prat gaat op dingen-het-eerst-hebben de PMM versie citeert! :)

Vastgelogd op 12:43

Terugverwijzen (0 reacties)

Fetal Fatality
Een prenatale ruzie uitgevochten met pistolen! Hoe kan je met zo'n tragedie nog voor individueel wapenbezit zijn!?!

Vastgelogd op 09:22

Terugverwijzen (0 reacties)

Krotenkoker
Hoewel ik van plan ben om precies het tegenovergestelde project te komen (woorden die uit ons idioom moeten worden geschrapt) kan ik dit initiatief ook erg waarderen: ondergewaardeerde woorden. Al zitten er wel een paar tussen die ook op mijn Verboten-lijstje staan.

Vastgelogd op 06:23

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 14 april 2000

Hoe heet uw log?!
Hmm, ik dacht eerst dat dit een Nederlandstalig log was, afgaande op de naam.

Vastgelogd op 07:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Van achteren
Ai! Microsoft heeft toegeven dat ze een geheime achterdeur hebben ingebouwd in in server software, zo meldt ZDNet. Boosdoener is het bestand dvwssr.dll, dat wordt geïnstalleerd als onderdeel van Frontpage 98 extensions. Het opmerkelijke is 't password: "Netscape engineers are weenies!", andersom gespeld. Op Camworld staat een handleiding hoe je e.e.a. kunt zien:

1) Use Google.com or Altavista and locate the file "dvwssr.dll"
2) Save a copy to your desktop or folder OTHER than MS system
3) Open in notepad or any other text editor
4) Wrap the text
5) Scroll down past the first 12-line block of binary
6) Look for "Netscape engineers are weenies!" spelled backwards

Diederik was zo vriendelijk me te voorzien van een screenshot waarin hij het had geprobeerd:

De beveiligingsmanolo van Microsoft, Steve Lipner, noemde zulke achterdeurtjes een firing offense. De verantwoordelijke werknemers zijn nog niet achterhaald.

Vastgelogd op 07:22

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 12 april 2000

Kinderlijkjespikkerij
Zag onderstaande banner op ABC News. Wel een beetje een lage manier om mensen naar de chat te lokken.

Ik bedoel... zég het dan gewoon! Hmmm, dat is natuurlijk niet echt PC van me, geloof ik. Eh. Schande! Lijkenpikkerij! (Die banner lijkt trouwens verdacht veel op de lokkertjes van alt0169.com en maarwatishet.com).

Vastgelogd op 09:35

Terugverwijzen (0 reacties)

Site problemen
M'n hostingbedrijf heeft weer problemen met de server gehad. Zo waren l-rs.org, alt0169.com, pjoe.net, vanbasten.com en nog een zooitje sites vandaag niet te bereiken. Hopelijk gaat het snel beter. Ik hoop ook dat ik binnenkort wat meer diskruimte krijg, want met maar 10 MB wordt het wat krap. Ze hebben meer beloofd, dus ik wil voorlopig ook geen extra dollari uitgeven om meer ruimte aan te vragen. En voor diskruimte uitwijken naar XOOM is zo plebs. ;)

Vastgelogd op 09:10

Terugverwijzen (0 reacties)

Salve Me
Ik ben vandaag in handen gevallen van de Readers Digest Direct Mailing Mafia. O hel.


Vastgelogd op 08:51

Terugverwijzen (0 reacties)

De Koelkast
Woensdag, ergo, een nieuwe editie van de Koelkast. Gedeephyperlinked, no less.

Vastgelogd op 06:48

Terugverwijzen (0 reacties)

Something rotten in the land of Nether
Ik schreef er eind maart al eens over op de Computer Planet, deep hyperlinking. Nu komt ineens uitgeverij PCM ook met bezwaren tegen directe links. PCM bedrijfsjurist Michiel Kramer (overduidelijk niet geschoold in internet) komt met de volgende prietpraat: "We vinden het principieel niet correct dat sites commercieel gebruikmaken van onze content. Een kop is ook content", aldus Kramer. "Als je er nu niets tegen onderneemt, verspeel je straks je recht. Ik zie het ook als bewustwording; je kan niet zomaar gebruikmaken van andermans content. Daar moeten goede afspraken over gemaakt worden." Webwereld schrijft vervolgens: Het direct linken naar een artikel is volgens Kramer sowieso taboe; een internetter zou altijd bij het hoofdscherm van een van de kranten moeten terechtkomen. Als dit op de een of andere manier in rechtspraak wordt vastgelegd, dan kunnen we het internet wel opdoeken. In de VS is het direct linken naar een artikel (het deep hyperlinken dus) onlangs wél toegestaan.

Vastgelogd op 06:44

Terugverwijzen (0 reacties)

Planeet Microsoft
Fantastisch! Microsoft blijkt problemen te hebben met natuurwetten, zoals ze voor ons deel van het universum gelden. [Via GeekNews]

Vastgelogd op 01:28

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 10 april 2000

Sleepy Hollow
Afgelopen zaterdag dus naar Sleepy Hollow geweest, een sprookjesachtige, sfeervolle griezelfilm. Ja, griezelfilm inderdaad. Het is een wat ouderwets woord, maar de film is dan ook geen horror. Er vliegen hoofden in het rond, er is satanisme, er zijn bovennatuurlijke krachten, een gutst bloed (ook een mooi woord trouwens, gutsen) en alles gevangen in dromerige, donkere en gestileerde scènes. En daarbinnen wordt dan een verhaal verteld waar nauwelijks van de plotse klap of het schrik-effect gebruik wordt gemaakt. En dat het subtiel gaat, bewijst deze site, waaruit blijkt dat er wel degelijk veel special effects zijn toegepast. Het ideale tegenwicht voor de zoveelste hersenloze slasher film.

Vastgelogd op 09:37

Terugverwijzen (0 reacties)

Valse brief
Mathieu attendeerde me ook op een kettingbrief die circuleert op internet. Als je 20 vrienden de e-mail doorstuurt, zou je kans maken op een Ericsson WAP-telefoon. Dat is dus gelul. En als je in dit soort dingen gelooft, dan moet je 1. eerst slaag, en daarna 2. terecht een scheldkannonade van je (inmiddels) ex-vrienden accepteren. En dan 3. nog meer slaag. Ik heb 'm zelf niet gehad. Dan heb ik me toch omringd met slimme vrienden gelukkig.

Vastgelogd op 09:24

Terugverwijzen (0 reacties)

Gehackkkt
De website van de Klu Klux Klan is gekraakt! Heb een screenshotje lokaal gezet (zo'n 71 KB). Wil je zelf kijken of het nog zo is, klik hier. Met dank aan Mathieu voor de tip!

Vastgelogd op 09:20

Terugverwijzen (1 reacties)

Nu chatten
Wie wil kan nu chatten met helden uit Hertenkamp, in de speciale chatbox. Helaas, Grace is ziek.

Vastgelogd op 09:17

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 9 april 2000

Nieuwe dienst WOL
Bekeek wat persberichten van World Online (mede naar aanleiding van het vernietigende artikel uit de Elsevier van deze week) en zag deze recente. Miraculeus is dat WOL in nog geen drie weken ruim 700.000 nieuwe abonnees uit de grond heeft gemept (de laatste keer dat ik daar iets over opving waren het er 1,2 miljoen... nu zijn het er al 1,9 miljoen)... Ze krijgen in ieder geval allemaal iNotes aangeboden, waarmee content messages rechtstreeks op het scherm van gebruikers kunnun worden gezet. Dit riekt naar push, een concept dat niet werkt... Ik heb wel een idee wat er via deze techniek verstuurd gaat worden, getuige deze wervende tekst bij de iNotes demo: iNotes truly makes it possible to be on the user's screen anywhere, anytime, which means a guaranteed high exposure rate. Combined with highly focussed targeting abilities and rich multimedia, iNotes is an unbeatable messaging system for today's Web. Banners, banners, banners.

Vastgelogd op 04:14

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 8 april 2000

Huis II
Hehehe.. Koel huis, Remco!

Vastgelogd op 08:18

Terugverwijzen (0 reacties)

Slaperige Holle
Over een kwartiertje vertrek ik richting bioscoop, voor de film Sleepy Hollow (krijgt een 7,6 van de Internet Movie Database!). Veel goeds over gehoord/gelezen. De movie-stills die ik zag liggen bij m'n collega van de Movie Planet leken wel op schilderijen van Vermeer - zo mooi gestileerd. Aansluitend ga ik naar 't café. Ergo, de filmbespreking volgt morgen.

Vastgelogd op 08:15

Terugverwijzen (0 reacties)

Gratis
De nieuwste rage is gratis kleren weggeven. Als klant moet je even halfnaakt door de zaak rennen, maar okee. Verbazingwekkend genoeg vielen er in het gedrang twee gewonden. Een meisje moest voor onderzoek naar het ziekenhuis (geknapt elastiekje, bleek later).

Vastgelogd op 07:17

Terugverwijzen (0 reacties)

Tatu.com
Kwam via Geeknews op de site Calculusgirls, en daar vond ik deze foto. Ignore the chicks - ik vond het opvallend te zien dat de politie in the city of Sacramento zo vooruitstrevend is om een URL op de surveillancewagen te zetten. Misschien iets voor onze politie.nl?

Vastgelogd op 07:13

Terugverwijzen (0 reacties)

Blog van de week!
Heel erg bedankt voor de lovende woorden, Prol! Ik ben zeer gevleid. Een screenshot van de Blogger homepage is inmiddels veilig opgeborgen in de kluis. Handtekeningen na afloop. ;)

Vastgelogd op 03:07

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 7 april 2000

Huis
Sikkema: Vandaag helaas geen spannende dingen, ik heb even iets anders in mijn gedachten. Ik heb vandaag namelijk een huis gekocht, tenminste de prijs is overeengekomen .... de ellende begint nu pas... Whâ? Geen linkje? Is u nu weblogger of niet? ;) Heb een tijdje gedacht over dit appartement. Iets te lang, want inmiddels is het weg. Was ook wel érg klein. [Psychologische goedpraat methodiek]

Vastgelogd op 11:15

Terugverwijzen (0 reacties)

IceBot
Heb vandaag een uitgebreid verhaal gewijd aan de nieuwste vinding van Alex 'Icepick' van Es. Hij heeft een bestuurbare webcam gemaakt. Ingrediënten: Lego, kabel en wat Linux programmeerkunst. Foto's en informatie op de Computer Planet.

Vastgelogd op 11:10

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 6 april 2000

Zal ik er een zakje omheen doen?
Safe sex is uit. Negotiated safety is in.

Vastgelogd op 09:21

Terugverwijzen (0 reacties)

Nucleaire blunder
Waar laat ik die ultra-geheime plannen waarin we onze doelstellingen uiteenzetten voor het upgraden van ons nucleair wapenarsenaal? Mwoah, just leave 'm on the step.

Vastgelogd op 09:18

Terugverwijzen (0 reacties)

Handsfree niet vrij van gevaar
Je dacht dat die handsfreekit voor je mobiele telefoon het er een stuk veiliger op maakt? Een nieuw Brits onderzoek wijst uit dat sommige kits de straling die het hoofd wordt ingestuurd drie keer groter maakt. Het is verdomme ook nooit goed! Sky News gebruikt helaas geen unieke artikelnummers!

Vastgelogd op 09:11

Terugverwijzen (0 reacties)

Leg uw oor te luisteren
Dit is denk ik een van de meest uitgebreide Van Gogh sites die er te vinden is. De correspondentie tussen Vincent en zijn broer Theo en een overzicht van alle schilderijen. Jammer genoeg niet zoveel afbeeldingen. Wél allemaal met toestemming met het Van Gogh museum.

Vastgelogd op 08:56

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 5 april 2000

Zo kan het natuurlijk ook
Was op zoek voor de site van de anti-alcoholcampagne van de overheid, en kwam zo op de site drank.nl. Dit adres is al ingepikt door een domeinnaamkaper, maar wel een erg uitgekookte. Het bedrijf Lectric registreert gewoon in het wilde weg wat namen... en als iemand dan per ongeluk op een site terecht komt, dan vraag je gewoon of zij toevallig een idee hebben wat je er mee moet. Heerlijk marketingboek Nederlands trouwens: Lectric is bezig met het ontwikkelen van het juiste concept rond deze domeinnaam. Heeft u hier ideeen over, vult u dan onderstaande velden in. Mogelijk dat we uw ideeen kunnen opnemen. Heeft u vragen over de participatiemogelijkheden omtrent het concept, mailt u dan met jh.schouten@lectric.nl.

Vastgelogd op 07:37

Terugverwijzen (0 reacties)

Anonieme Cocaïnisten
Zoals het blad van de slagersvereniging "'t Biefstukje" zou kunnen heten... of die van samenwerkende opticiëns "De Brillenkoker"... zo noemt de vereniging Cocaine Anonymous z'n nieuwsbrief gewoon newsgram.

Vastgelogd op 07:32

Terugverwijzen (0 reacties)

Stangen
Om Tonie even op de kast te jagen heb ik op de homepage van Planet Internet een screenshot gezet van de nieuwe Netscape 6, met daarin - lekker slettig - mijn eigen l-rs.org. E.e.a. in verband met weer een nieuwe editie van de Koelkast.

Vastgelogd op 07:22

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 3 april 2000

Microsoft veroordeeld
The verdict is in. Guilty.

Vastgelogd op 11:24

Terugverwijzen (0 reacties)

Redde wie zich redden kan
Het ziet er naar uit dat de grote correctie is gearriveerd. En verder komt als het goed is binnen tien minuten het oordeel in de rechtszaak tussen Microsoft en de Amerikaanse overheid. Zolang ben ik nog wel online. :)

Vastgelogd op 10:54

Terugverwijzen (0 reacties)

Bedelstaf
Tja, dat was te verwachten na de verklaring van mevrouw Brink van vanochtend: 'Armoede' gezin dreef Nina Brink tot verkoop aandelen.

Vastgelogd op 10:47

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 2 april 2000

l-rs.org plat
Door een probleem bij m'n hostingbedrijf heeft de site vandaag de hele dag plat gelegen. Had ook wat anders aan m'n hoofd vandaag, merkte 't pas laat op. Nahja, we zijn er weer!

Vastgelogd op 08:44

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 1 april 2000

In case we die...
Vorig jaar verstopten twee jongetjes uit het Afrikaanse Guinee zich in een Belgisch vliegtuig met bestemming Brussel. Ze kwamen allebei om. Ze hadden een brief bij zich, voor het geval ze de reis niet overleefden, gericht aan de excellenties, heren, leden en machthebbers van Europa. Het drama gaf 't hele vluchtelingenprobleem een gezicht. Tim Sullivan en Raf Casert van de Associated Press schreven een aangrijpend artikel met foto's van de originele documenten. Inmiddels is alles alweer voltooid verleden tijd.

Vastgelogd op 10:49

Terugverwijzen (0 reacties)

Niet goed, geld terug
Phew, al bijna duizend doden in Uganda, naar aanleiding van de doomsday cult 'The Ten Commandments of God'. De Washington Post heeft er een artikel over. Okee, even cynisch: 't blijft vreemd - het 'doel' wás toch ook het einde van de wereld? Moesten we dan zonodig allemaal meedoen? Stond dat in de kleine lettertjes - part of the deal zogezegd? Is er een wanprestatie geleverd door het genootschap nu de wereld alleen is vergaan voor de aanhangers? Hmm...

Vastgelogd op 09:18

Terugverwijzen (0 reacties)

Zen Error
Je wilt ontspannen? Je hebt Reiki al geprobeerd, Confucius' theorieën al op je in laten werken? Niets helpt? Bekijk dan een half uur onderstaande foutmelding, tot je er de glasheldere, onvervormbare waarheid in herkent. Dan bent je klaar om naar het volgende geestelijk plateau door te reizen. (Meldt u zich even bij het Maharishi complex in Limburg?) Ik kreeg deze erg Zenne foutmelding toen ik een directory wilde kopiëren. Even m'n klankschalen opsnorren...


Vastgelogd op 06:09

Terugverwijzen (0 reacties)

Safe Sex
Geinig gifje: klik hier. [Via Diederik]

Vastgelogd op 05:53

Terugverwijzen (0 reacties)

Hi-Tech
De nieuwste scanners uit Taiwan bezitten tegenwoordig de veelbelovende Pluf & Play technologie. Dat maakt het geheel iets duurder, maar dan héb je ook wat.

Vastgelogd op 05:47

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org