Klanttevredenheidsonderzoek
Ik werd vandaag gebeld door een bedrijf dat onderzoek deed naar de klanttevredenheid van abonnees van T-Mobile. De laatste weken moest ik door een haperende Sony Ericsson W910i namelijk erg vaak met de klantenservice in de clinch.
Dankzij de iPhone-introductie, waar T-Mobile's winkels (die je - o ironie - niet bellen kunt) niet op berekend bleken, moest ik zo'n vier keer opdraven om mijn toestel ter reparatie kwijt te kunnen.
Online is het al niet veel beter, omdat T-Mobile anno 2008 hun site geoptimaliseerd heeft voor Internet Explorer. Met Safari op de Mac kom ik er nooit goed in. De T-Mobile site zit vol vreselijke caroussels van frequently asked questions en plaatsen waar je plots wéér moet inloggen.
Een formulier waar ik na vruchteloze poging 2 in de Utrechtse T-Mobile-winkel een milde rant in had gedeponeerd, kon door een site-fout niet worden verstuurd. Met het aanklikken van een teruglinkje werd het dynamisch aangemaakte formulier nieuw en maagdelijk leeg getoond. Weg milde rant. Intro rant-rant.
De langjarige klant is bij T-Mobile slecht af, was mijn hernieuwde melding. Een beroerde site, beroerde dekking (zeker binnen) en adding insult to injury - een goedkoper en beter abonnement voor iPhone-abonnees.
Ik gun een ieder zijn of haar telefoon*, maar wat is de reden om je reguliere abonnees zo te frustreren? Dat was zo'n beetje de insteek van het gesprek vanochtend.
Het is goed dat T-Mobile interesse heeft in gebruikerservaringen en daar (hopelijk) iets positiefs mee wil doen. Ik kon zelfs nog kwijt dat bij de klantenservice het artificiële elke-twee-zinnen-mijn-achternaam-herhalen een beetje irritant is, terwijl dat waarschijnlijk vooral m'n eigen mafketelarij is.
Maar toch, ben d'r ook wel een beetje klaar mee. Vooral het meer dan slechte bereik binnenshuis (met het beoogde einde van m'n landlijn-abbo) is toch wel een fors obstakel. * mijmert * Hoe zou Vodafone zijn?
* - de iPhone heeft voor mij te veel nadelen en ik hoef 'm dus ook niet.