Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
maandag, 8 september 2008

Klanttevredenheidsonderzoek
Ik werd vandaag gebeld door een bedrijf dat onderzoek deed naar de klanttevredenheid van abonnees van T-Mobile. De laatste weken moest ik door een haperende Sony Ericsson W910i namelijk erg vaak met de klantenservice in de clinch.

Dankzij de iPhone-introductie, waar T-Mobile's winkels (die je - o ironie - niet bellen kunt) niet op berekend bleken, moest ik zo'n vier keer opdraven om mijn toestel ter reparatie kwijt te kunnen.

Online is het al niet veel beter, omdat T-Mobile anno 2008 hun site geoptimaliseerd heeft voor Internet Explorer. Met Safari op de Mac kom ik er nooit goed in. De T-Mobile site zit vol vreselijke caroussels van frequently asked questions en plaatsen waar je plots wéér moet inloggen.

Een formulier waar ik na vruchteloze poging 2 in de Utrechtse T-Mobile-winkel een milde rant in had gedeponeerd, kon door een site-fout niet worden verstuurd. Met het aanklikken van een teruglinkje werd het dynamisch aangemaakte formulier nieuw en maagdelijk leeg getoond. Weg milde rant. Intro rant-rant.

De langjarige klant is bij T-Mobile slecht af, was mijn hernieuwde melding. Een beroerde site, beroerde dekking (zeker binnen) en adding insult to injury - een goedkoper en beter abonnement voor iPhone-abonnees.

Ik gun een ieder zijn of haar telefoon*, maar wat is de reden om je reguliere abonnees zo te frustreren? Dat was zo'n beetje de insteek van het gesprek vanochtend.

Het is goed dat T-Mobile interesse heeft in gebruikerservaringen en daar (hopelijk) iets positiefs mee wil doen. Ik kon zelfs nog kwijt dat bij de klantenservice het artificiële elke-twee-zinnen-mijn-achternaam-herhalen een beetje irritant is, terwijl dat waarschijnlijk vooral m'n eigen mafketelarij is.

Maar toch, ben d'r ook wel een beetje klaar mee. Vooral het meer dan slechte bereik binnenshuis (met het beoogde einde van m'n landlijn-abbo) is toch wel een fors obstakel. * mijmert * Hoe zou Vodafone zijn?

* - de iPhone heeft voor mij te veel nadelen en ik hoef 'm dus ook niet.

Vastgelogd op 21:34

Reacties

Ik kan niet wachten tot ik een iPhone kan kopen, hij lijkt me geweldig. Maar ik doe het niet omdat ik niet weg wil bij Vodafone. (Soms hoor je mensen heel enthousiast over een provider, omdat de helpdesk zo attent is. Ik heb de helpdesk nog nooit gesproken, dat lijkt me veel belangrijker.)

Frank - 09/09/2008 om 8:22:39

Een aantal bedrijven hebben mensen in dienst die het internet afstruinen naar negatieve geluiden over hun merk en daar dan met naam en toenaam op reageren. (Ok, relativering van consumentenpraat is prettig, maar dit geeft toch ook een gevoel van vervuiling.)

Ben benieuwd hoever de T-Mobiles hier in zijn! :)

Dirk - 09/09/2008 om 10:50:37

Ik weet dat het steeds moeilijker te geloven is dat er nog 'normale' mensen op internet rondhangen, maar ik verzeker je dat mijn reactie onafhankelijk is.

Frank - 10/09/2008 om 8:25:13

@Frank: ik twijfelde geen moment!

Lars - 10/09/2008 om 21:58:12

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org