Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
maandag, 24 december 2007

Jazz Soul Brother †

Niemand heeft het eeuwige leven, maar sommigen gun je het wel. Zoals Oscar Peterson, met afstand de allerbeste jazzpianist, improvisator en all-round sympathieke muzikant die ik ooit hoorde. Hij overleed zondag op 82-jarige leeftijd.

"He learned to play trumpet and piano when he was young, but was forced to concentrate on the piano after a bout of tuberculosis." Opmerkelijk hoe sommige dingen uitpakken - wie weet hadden we een pianolegende gemist als hij niet ziek was geworden. De Canadese staatsomroep CBC heeft een mooi fotogallerijtje.

Schrijnend is de net nieuw gelanceerde website van Peterson, waarin hij een maandje terug nog zegt hoe leuk het 'm lijkt om regelmatig updates te posten. Wat ons rest zijn de lezenswaardige dagboekbijdragen - die gelukkig niet ghostwritten zijn.

En natuurlijk is geen necrologie compleet zonder een voorbeeld van zijn kunnen. Vanaf 1:55 gaat hij helemaal los. Op de achtergrond de geamuseerd toekijkende bassist Niels-Henning Řrsted Pedersen, die in 2005 overleed.

Vastgelogd op 21:47

Reacties

Toen we het overlijdensbericht hoorden zeiden je vader en ik allebei tegelijk tegen elkaar: "Ja maar, dat kán helemaal niet!". Gelukkig hebben we een héleboel cd's.....

els - 26/12/2007 om 12:41:32

Dat Trio album met Pass en NOHP is geweldig.

ajmh - 05/01/2008 om 12:50:38

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org