Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
vrijdag, 9 september 2005

Terug
Nou, de Mac is terug van de reparateur. De harde schijf was - zoals te verwachten - overleden en is onder garantie vervangen.

Computerketen Mycom is definitief op mijn OK-lijstje gekomen nu ook deze tweede Maxtor-disk zonder morren werd omgewisseld (voor een Western Digital dit keer).

Het contrast tussen de voorkant en achterkant van het Apple-merk wordt in een toekomstige column voor PC Magazine nog eens beschreven.

De inmiddels derde schijf geeft incidenteel een tik, maar laten we hopen dat dat erbij hoort. Ben benieuwd, voorlopig vul ik 'm nog maar even niet met nieuw spul.

Goed, die tweede schijf er maar uitgehaald, want wederom tikken, uitval en die gay pride strandbal. Maandag Apple maar weer bellen. Dit mijn eerste én laatste Apple-machine? Het begint er op te lijken.

Vastgelogd op 21:15

Reacties

Nou, dat gaat lekker. Maar aan de andere kant: Spinning Beach Ball of Death klinkt dan weer erg vrolijk...

Araglin - 10/09/2005 om 12:38:38

Ik snap niets meer van je verhaal. Je hebt een G5 met 3rd-party HD's die steeds stukgaan?

* - 10/09/2005 om 19:40:27

Power Mac G5, intern ruimte voor twee drives. Eerste gevuld met eentje van de Apple-fabriek. De tweede bay vreet drives op die ik zelf plaats.

Apple haalt z'n schijven ook bij third party leverancier Western Digital. De derde schijf (die ik nu hopelijk gered heb voor hij definitief kapot gaat) is óók een Western Digital.

De machine is weggeweest ter reparatie maar houdt hetzelfde probleem. En het is door pure kansberekening onmogelijk geworden dat het aan de schijven ligt.

Lars - 11/09/2005 om 14:01:27

Iets zorgt er voor dat die drives fysiek stuk gaan als ze in je G5 zitten, dat kan - lijkt mij - alleen de temperatuur zijn, of een verkeerde voeding.

Zomaar een wilde gok: Heeft je G5 genoeg ruimte om frisse lucht aan te zuigen (voorzijde) en uit te blazen (achterzijde)? G5's kunnen loeiheet worden voordat de fans aanslaan.
De drive-bays hebben een eigen circulatiesysteem. Wellicht is dat niet in orde?
Waren de drives warm toen je ze er uit haalde?

* - 11/09/2005 om 17:39:58

Er is voldoende ventilatie. Ziehier (en negeer mijn enthousiaste bijschrift)

http://www.flickr.com/photos/l-rs/17864033/

Achter is ongeveer 40 centimeter ruimte. De drives waren warm ja. Maar hij is naar een officiële reparateur geweest - ik neem aan dat die dit soort dingen ook zien en controleren. De fans draaien, voor zover ik kan nagaan, allemaal.

Inmiddels dus VIER schijven van twee fabrikanten om zeep. Het kan daarmee onmogelijk aan harddisks liggen. Iets met de voeding lijkt me ook voor de hand liggen, hoewel andere onderdelen van de computer geen problemen hebben (geheugen, videokaart etc.)

Ik heb het zó gehad met dat ding. Morgen horen wat het bedrijf voorstelt, ik ben inmiddels zo ver dat ik met alle plezier het loden schort van Windows weer omhang.

Lars - 11/09/2005 om 19:08:14

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org