Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
woensdag, 28 januari 2004

Teflon
De resultaten van het zogenaamde "Hutton onderzoek" naar de de dood van wapenexpert Kelly en de beargumentering [.PDF] van de noodzaak tot oorlog in Irak zijn vanmiddag bekendgemaakt.

De Britse regering handelde volgens onderzoeksrechter Hutton te goeder trouw, toen ze verklaarde dat Saddam Hussein binnen 45 minuten chemische en biologische wapens kon inzetten.

Dat de BBC middels journalist Andrew Gilligan vervolgens vraagtekens plaatste bij deze claim, is volgens Hutton "een zeer zware aantijging" geweest, waarmee de integriteit van de overheid in twijfel werd getrokken.

Dr. Kelly zou de 45-minuten claim - anoniem - in een vraaggesprek met Gilligan hebben genuanceerd, omdat die nuance in het officiële document was verdwenen. In een nooit uitgezonden interview met BBC Panorama had Kelly gezegd dat het "dagen" kost om zulke wapens gebruiksklaar te maken.

Er is echter volgens Hutton geen bewijs dat de overheid Iraks dreiging heeft overdreven. Dr. Kelly pleegde zelfmoord, nadat was uitgekomen dat hij met Gilligan had gesproken.

Blair komt goed weg. Eerst met een stemming over de verhoging van het collegegeld en nu met een vrijpleiting in de zaak Kelly. Beide gebeurtenissen hadden hem zijn politieke hoofd kunnen kosten.

Zodra het rapport in het Britse parlement is besproken, komt het in ter download beschikbaar. [Deels PDF, deels HTML]

Vastgelogd op 14:59

Reacties

Dat ze Blair " Mr.Teflon " noemen vond ik wel grappig, toen ik dat hoorde. Er blijft inderdaad weer eens niets aan hem plakken....

elswhere - 28/01/2004 om 22:36:10

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org