Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
dinsdag, 27 januari 2004

MS
De Europese Commissie doet al jaren onderzoek naar vermeende illegale handelspraktijken van Microsoft. In het bijzonder wil de EC weten of Microsoft misbruik heeft gemaakt van haar monopoliepositie.

Eenzelfde rechtszaak in de Verenigde Staten leverde Microsoft weinig meer dan een tik op de vingers op, dankzij de zojuist aangetreden big business friendly Bush-regering.

Het lijkt er op dat de EC nu eindelijk aan een conclusie toe is: naar verwachting zal op 1 mei aanstaande een eindoordeel worden geveld.

De Financial Times bericht dat het oordeel EC naar verwachting slecht(er) zal uitpakken voor de softwaregigant. Het FT-artikel verdwijnt waarschijnlijk snel achter slot en grendel, maar voorlopig is het nog hier te vinden. Een meer houdbaar artikel over de zaak staat bij tante B.

Naast een boete kan Microsoft ook de verplichting krijgen opgelegd om bepaalde technologie te "ontbundelen", programma's van concurrenten op te nemen en meer details van de "blauwdruk" van Windows te onthullen.

Vastgelogd op 13:56

Reacties

Uiteraard moet een monopolie positie bestreden worden. Het blijft volgens mij wel wenselijk om over volledig integreerbare oplossingen te kunnen beschikken, zonder allerlei kostbare middleware.

Hopelijk denkt EC, naast het aanpakken van monopolieposities, ook aan het bewaken van standaarden.

Erwin - 27/01/2004 om 14:09:30

Ik denk ook dat dat laatste het belangrijkste is. Dat Microsoft zijn applicaties met een besturingssysteem integreert vind ik niet zo'n probleem. Ik ben veel banger voor de neiging van Redmond om technologie te integreren, net iets te veranderen en vervolgens te patenteren. Met het gevolg dat "derden" niet met de bestanden uit de voeten kunnen. MS deed dat in het verleden met Java, en hun patentaanvraag op XML-bestandsformaten doet het ergste vermoeden. Straks kan Open Office geen Word-bestanden meer lezen, en moet je Office aanschaffen...
En kijk ook eens naar de "eigen" media-bestandsformaten, de prut-html van IE, etc etc.

Kijk, nou ben ik toch weer boos! We haatsen het lieveling.. haatsen het!..

Michiel Maas - 27/01/2004 om 15:58:53

Als OpenKantoor geen Word bestanden meer kan lezen is het probleem van OpenKantoor

Michel - 28/01/2004 om 10:24:53

Dat ben ik met je eens Michel, maar om documenten in een ander formaat te kunnen gebruiken is geen kwestie van technologie, maar van patenten. Straks is het OpenOffice verboden om Word-documenten te kunnen openen. Het betekent niet dat het niet kan.

Michiel Maas - 28/01/2004 om 11:09:08

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org