Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
donderdag, 8 januari 2004

Document
JB stuurde me een aardig document van het Amerikaanse leger [1,5 MB / Word], in feite een productevaluatie van divers legertuig, in de praktijk getest in Irak.

Het geeft een leesbaar inzicht in slechte schoenen (te heet of met loslatende zolen), onhandige holsters die soldaten dan maar zelf vervangen en wapens waarvan het kogelmagazijn onvoldoende veerkracht heeft.

Opmerkelijkst is een probleem met de Colt M4, dat onder omstandgheden, zelfs met de veiligheidspin aangeschakeld, nog kan afgaan.

Het is niet alleen maar kommer en kwel: er is lof voor het 50 kaliber Barrett Sniper Rifle . In eufemistische bewoordingen wordt verhuld dat het om mensen gaat:

"My spotter positively identified a target at 1400 meters carrying an RPG on a water tower. I engaged the target. The top half of the torso fell forward out of the tower and the lower portion remained in the tower."

Een ander stukje verhaalt over het "uiteenspatten" van het target.

In het document vertellen soldaten verder keer op keer zelf een beter (commercieel verkrijgbaar) product te hebben gevonden dan de army issued variant.

Wat betekent dat de gemiddelde mafketel met wat winkelen beter is toegerust dan het Amerikaanse leger...

Vastgelogd op 20:52

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org