Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
maandag, 22 december 2003

Lucht
Dit soort spul zie je eigenlijk alleen in science-fiction films, maar deze Heliodisplay van IO2 bestaat echt.

In prototype, okee. Met een prijs van ruim 22 duizend dollar per stuk, ook nog es.

Heliodisplay

De New York Times (gratis registratie verplicht) wijdde er vorige week een artikel aan, met grotere (en betere) foto's:

"The Heliodisplay is an interactive technology that projects into the air above the machine still or moving images that can be manipulated with a fingertip."

Een van de problemen van Heliodisplay is dat er nauwelijks technische informatie over bestaat. Wie meer wil weten over de achterliggende techniek, moet van IO2 een NDA tekenen: een non-disclosure agreement.

Als journalist heb je daar dan niet zo veel aan. De niet-onthullen clausule geldt meestal tot het product in kwestie voldoende is beschermd met patenten en binnen afzienbare tijd op de markt komt.

De website van IO2 is ook nogal schaars met info en een vaste planning voor het uitbrengen van deze "luchtschermen" ontbreekt ook. De NDA kan zo vrijwel onbeperkt je artikel ophouden.

Bovendien erkennen de ontwikkelaars dat de Heliodisplay voorlopig niet geschikt is voor de markt. Intrigerend is het wel.

Ik zie (een variatie op) zo'n ding op enig moment wel in de woonkamer verschijnen. Denk je eens in: de televisie wordt pas zichtbaar als je 'm aanzet.

Vastgelogd op 23:33

Reacties

Vergelijkbare apparaten werken met verneveling van water vlak boven het apparaat, op die nevel word het 3d beeld geprojecteerd. Dat projecteren gaat dan weer met een laser... Ik denk dat als je maar lang genoeg blijft experimenteren met nevels, of gewoon rook, je een aardig eind komt...

Calm_Pear - 23/12/2003 om 20:22:35

Dit apparaat wijkt af van rook en waternevel doordat het "iets" doet met gewone lucht. Dat is op zich dus heel bijzonder, maar ja... technische details over het "hoe" ontbreken.

Lars - 24/12/2003 om 3:48:56

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org