Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zaterdag, 13 december 2003

Font
Een lettertype dat Microsoft meelevert met Office blijkt een swastika te bevatten. De Senior Vice President van de productdivisie Office ziet zich gedwongen een open excuusbrief te schrijven en het bedrijf brengt een utility uit om de gewraakte font te verwijderen.

Het lettertype blijkt afkomstig uit een fontset voor Aziatische landen, waar de swastika een heel andere betekenis heeft. Nogal overtrokken, zo op het eerste oog. Het zal voornamelijk zijn bedoeld om potentiële rechtszaken af te wenden.

Een van de organisaties waar de publieke boetedoening vast voor bedoeld is, de Anti-Defamation League, heeft z'n goedkeuring al uitgesproken over het "snelle en oprechte" handelen van Microsoft.

Ik herinner me dat ik - lang geleden - al iets schreef over een Amerikaan die Microsoft aanklaagde, omdat een zoekactie op "monkey bar" in het programma Publisher 1998 een fotootje van een zwart echtpaar op een klimrek opleverde.

Over de zin of onzin van het verbieden van symbolen een aardige discussie bij Metafilter.

Vastgelogd op 01:23

Reacties

Wat een schitterende onzin. Echt een typisch voorbeeld van de angst om aangeklaagd te worden. Terwijl die kans erg klein is. Want hoeveel mensen die hen daarom zouden aanklagen, weten nu niet dat de swastika oorspronkelijk niet voor het nazisme was 'bedoeld'?

Onderhuids... - 13/12/2003 om 1:32:35

Waanzin der Top

Man - 13/12/2003 om 13:51:30

Of het bedoeld was of niet, het zal de commerciele advocatuur weinig uitmaken. Als er wat te halen valt zullen ze het proberen.

Henk - 14/12/2003 om 11:49:32

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org