Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
woensdag, 10 december 2003

Besmet geld
Afgelopen augustus zijn geldautomaten van twee Amerikaanse banken geïnfecteerd geraakt met Windows-virussen, meldt ZDNet op basis van een wat ouder artikel van Kevin Poulsen.

"The Nachi worm compromised Windows-based automated teller machines at two financial institutions last August, according to ATM-maker Diebold, in the first confirmed case of malicious code penetrating cash machines."

Nu de keuze bij dergelijke specialistische apparaten steeds vaker valt op een min of meer generieke spin-off besturingssysteem als XP Embedded, is dit vast niet de laatste keer dat zoiets voorkomt.

En geldautomaten moeten per definitie op een netwerk zijn aangesloten, wat verspreiding van een virus vereenvoudigt. De fabrikant van de geldautomaten installeert vanaf nu een firewall op hun apparatuur, om toekomstige aanvallen te voorkomen.

De Nachi-worm (ook Welchia genoemd) probeert de gevolgen van de Blaster-worm te repareren. Dat zou je nobel kunnen noemen, ware het niet dat Nachi ook problemen veroorzaakt. Daarnaast is het natuurlijk altijd beter om zelf je systeembeheer te doen.

Vastgelogd op 15:51

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org