Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
dinsdag, 24 juni 2003

Zwakke genen
De huidige Amerikaanse president doet een hoop vreemde en soms ronduit leugenachtige uitspraken, maar tijdens een bijeenkomst van de Biotechnology Industry Organization (BIO) maakt hij het wel heel bont.

Bush legt namelijk een direct verband legt tussen de Europese huiver voor genetisch gemodificeerd voedsel en de honger in Afrika.

"For the sake of a continent threatened by famine I urge the European governments to end their opposition to biotechnology."

Terwijl het niet gaat over hulpgoederen voor dat "continent van honger", maar over exporten naar Europa. Amerikaanse bedrijven kunnen door een importverbod op genetisch gemodificeerd voedsel niets afzetten in Europa waar op die manier aan is gesleuteld. En dat misgelopen bedrag beloopt volgens morrende middenstand zo'n 300 miljoen dollar per jaar.

Het verwijt vanuit de Verenigde Staten vereist wat mentale gymnastiek: omdat Europa geen genetisch gemodificeerd voedsel uit Amerika wil, houden Afrikaanse bedrijven investeringen in gen-technologie af, uit angst deze producten toch niet in Europa te kunnen afzetten.

De Europese Unie zegt niets te hebben gedaan om Afrikaanse investeringen in gen-technologie te ontmoedigen. De EU investeert bovendien meer in Afrika dan Amerika.

Ondertussen wil Bush nog 6 miljard dollar opzij zetten voor Project Bioshield, onderzoek naar bescherming tegen biologische aanvallen. Bush riep leden van BIO op hem te helpen daarvoor steun te verwerven in het Amerikaanse congres.

Vastgelogd op 14:48

Reacties

Tsjaaaa, mooi is dat van die meneer Bush he? Ik las hetzelfde in een van de hopeloos kritiekloze Amerikaanse lokale kranten. Een sterk staaltje feiten omdraaien zeg! Ik vraag me af wie dat de buikspreekpop heeft ingefluisterd...

Michiel Maas - 26/06/2003 om 0:04:40

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org