Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
vrijdag, 20 juni 2003

Pjoeter
Zo, de computer is nu gegarandeerd 100 procent in orde. Oud-collega Joost tipte me over een programma dat een hardcore test van het geheugen doet.

Nu deed niets vermoeden dat er iets met het (splinternieuwe) geheugen loos was, maar toch bleek er tussen 620 en 702 MB iets mis. De machine met een gigabyte geheugen bevat twee geheugenreepjes van elk 512 MB, dus <SPOCK>logic dicates</SPOCK> dat de tweede kapot is.

Die heb ik vervangen en de geheugentester vond geen problemen meer. Een groot deel van de XP-problemen zou terug te voeren zijn op kapot geheugen, al was daar geen enkele aanwijzing voor.

Een ander probleem is sowieso het register (dat recentelijk ook nog eens verkracht was door browser hijacker lop.com) en de eerder genoemde hoestbuien van XP en de onnodig cryptische foutmeldingen.

Joost meldde me eveneens dat Apple per ongeluk wat details heeft gelekt over de aanstaande nieuwe machines. De G5 blijft onveranderd op de verlanglijst.

Maar het is wel een goed gevoel te weten dat deze zelfgebouwde, fluisterstille high-end machine, wanneer ik 'm verkoop, in uitstekende conditie is.

Vastgelogd op 13:48

Reacties

Als jij woensdag een pistool had gehad was iedere MS dealer in Utrecht dood.

Vraag me af wat een macje doet met kapot geheugen...

Diederik - 20/06/2003 om 17:18:36

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org