Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
woensdag, 18 juni 2003

Zo
"Morgen meer", schreef ik, de onverbeterlijke optimist. Mooi niet, pas nu, dagen later is mijn computer in de staat teruggebracht voordat Windows XP begon te haperen.

Ineens, zonder waarschuwing begon Windows te resetten. Na een reboot vertelde Windows zo nu en dan dat ie een reservekopie van het register erbij had gepakt. En dat het gelukt was daar "iets" uit te herstellen.

Want het mag dan 2003 zijn, een besturingssysteem als Windows XP (zelfs in de professionele versie die ik draai) is karig met informatie. Zei ik karig? Ik bedoel eigenlijk ronduit cryptisch.

Foutmeldingen volgden met ondoorgrondelijke cijferrijen of onbekende namen van boosdoener DLL's, waar Microsoft wel heel graag een kopietje van wil inzien. Wonderlijk hoe de laat-es-kijken functionaliteit nooit crasht, magoed.

Nadat ik maandagnacht de machine al op orde had gebracht, bleek in de middag daarop Windows XP toch liever niet te booten. Er was een bestand "missing or corrupt". Een teken aan de wand dat het besturingssysteem 't zelf ook niet weet.

De herstelfunctie blijkt een wassen neus en niet in het minst geautomatiseerd. Het verdwenen of vernaggelde bestand was niet te herstellen vanaf de installatie-CD, dus wat rest je dan?

Juist... Inmiddels zeven (jaja, u leest het goed) herinstallaties verder lijk ik weer eindelijk weer de baas op mijn eigen machine. Maar ik ben deze onverklaarbare hoestbuien van XP meer dan zat. Zo zat zelfs, dat ik ga switchen. Over naar het enige andere serieuze alternatief, Apple.

Ook niet zaligmakend - voordat m'n reactieformulier met een Apple vs Windows discussie volloopt - maar ik gok op de opgeruimdheid van het MacOS X, gekoppeld met stabiliteit door strikte hardwareregels van Apple.

Ondertussen is deze site nog verhelderend en houd ik even de hand op de knip tot na 23 juni, want diverse geruchtensites melden dat er pallets met nieuwe apparatuur zijn afgeleverd bij Apple dealers.

Op de dozen zou staan deze voor de 23e niet te openen, de dag van een toespraak op een belangrijke conferentie voor Apple ontwikkelaars.

Het zou volgens bronnen gaan om de introductie van machines met de nieuwe G5 processor. Afwachten maar. Een weekje geduld kan ik nog wel opbrengen, zeker nu ik XP voorlopig weer heb getemd.

Vastgelogd op 01:27

Reacties

"Welnu ik heb mijn aandeel weer geleverd, vind ik. Ik ben met al die downloads van 650 megabyte per schijf langs de afgrond van de fair use gescheerd. De loosgebrande schijfjes gebruik ik dan maar als onderzetter."

Dit stukje heb ik even gecopieerd uit je post van 6 juni, de onderzetters zijn CD's van diverse Linux-distributies. Met de Bill's schijfjes erbij heb je nooit meer vlekken op je tafels... :-)

- 18/06/2003 om 3:35:39

"Welnu ik heb mijn aandeel weer geleverd, vind ik. Ik ben met al die downloads van 650 megabyte per schijf langs de afgrond van de fair use gescheerd. De loosgebrande schijfjes gebruik ik dan maar als onderzetter."

Dit stukje heb ik even gecopieerd uit je post van 6 juni, de onderzetters zijn CD's van diverse Linux-distributies. Met de Bill's schijfjes erbij heb je nooit meer vlekken op je tafels... :-)

CasaSpider - 18/06/2003 om 3:36:04

Tsja.. Je weet hoe ik er over denk..

Alex - 18/06/2003 om 7:17:50

Overduidelijk worden deze problemen veroorzaakt door defect geheugen. Draai memtest86 eens (http://www.memtest86.com/).

Joost - 18/06/2003 om 9:56:58

Of het komt door warmte. verwijder eens een kastzijkant en kijk of het goed gaat.

Newsjunk - 18/06/2003 om 10:00:57

Echte mannen draaien Solaris. Maar goed, MacOSX ziet er cool uit en het heeft een command prompt. probleem is wel dat _als_ je een 'sad mac' krijgt je er niets aan kan doen anders dan het ding terug brengen naar de dealer.

Philip - 18/06/2003 om 10:10:43

Is dit ontstaan nadat je je oude harde schijf er inzette?

Joost - 18/06/2003 om 13:18:43

Hierbij nodig ik je uit voor mijn out-of-box-experience...

Lennart - 18/06/2003 om 16:11:45

Jaren met mac gewerkt, maar ook daar moet je als het fout gaat maar gokken waar het aan gelegen heeft. 'Something went wrong, but you don't need to know what. Have a nice day!'
Wellicht is dat in OSX verbeterd.
Overigens vergelijkt die website (XvsXP) af en toe wel appels met peren hoor.
Ieder z'n meug echter. Voor mij geen mac. Ik zou al snel de mogelijkheid tot betaalbaar uitbreiden/upgraden missen. Als ik zie wat enige ex collegae aan hun Titanium hebben uitgegeven...
Daar moest vervolgens voor veel geld een speciaal Apple™ airport kaartje bij, Apple™ geheugen etc.
Ok, je hebt dan wel wat moois.
Overigens hebben zelfs Apple™'s last van incompatible geheugen, falende harde schijven etc., want inmiddels heeft men als ik het mij goed herinner support voor IDE, USB en 'ordinaire' dimms.

Webalistic - 18/06/2003 om 19:38:12

Hier in huis is de apple-trouble niet te overzien - met dank aan de gebruikers - er is geen enkel systeem dat werkt.

Ik ga win2000 maar weer eens herinstalleren middels een fijne ghost, aangezien ik mijn spelletje niet meer kan spelen.

PC's zijn en blijven troep. (Hoed u voor Kodak software!!!)

JB - 18/06/2003 om 23:06:09

Dus toch het geheugen...

Joost - 19/06/2003 om 19:52:52

Een mooi voorbeeld van `marktfalen', dat Windows. Een instabiel, onveilig, vreselijk duur, volledig closed source systeem, dat dagelijks tienduizenden gebruikers tot wanhoop drijft, maar de meesten van hen blijven, als lemmingen, achter de fanfare van Gates aanlopen.

Mijn PowerBook zoemt vrolijk verder. Mac OS X is een Unix met een mooie, slimme en vooral `mensvriendelijke' interface, dat alle programma's die je ooit nodig zult hebben moeiteloos draait, en de meeste van die programma's zijn gratis of kosten minder dan 50 euro. De browser die Apple levert houdt zich aan W3C-standaarden, en zelfs Office, dat ik niet gebruik, draait beter op een Mac -- volgens mensen van de Macintosh Business Unit van... Microsoft.

Hiram - 20/06/2003 om 13:02:46

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org