Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
woensdag, 11 juni 2003

4US
Microsoft blijkt voor een niet nader genoemd bedrag het Roemeense anti-virusbedrijf GeCAD Software te hebben gekocht.

Of dat betekent dat toekomstige Windows-versies met een ingebouwde anti-virusfunctie worden geleverd, is niet bekend. Microsoft verklaarde tegenover Associated Press dat ze daar nog geen beslissing over hebben genomen.

Aandelen Microsoft stegen, die van grote anti-virusbedrijven als Symantec en Network Associates daalden. Je krijgt een rare situatie, want de meeste virussen exploiteren lekke Microsoft-software om zichzelf te verspreiden. Anti-virussoftware in Windows is dan zelfbescherming in optima forma.

Analisten bezien de stap met enige verbazing. Een van hen zegt: "The world does not want Microsoft to be a security vendor, it wants Microsoft to provide secure products."

Anderhalf jaar geleden speelde columnist John Dvorak al eens met het idee waarom Microsoft anti-virussoftware zou willen bundelen:

"Anyway, Microsoft has to find some reasonable excuse to access your machine. And antivirus updates are that excuse. The company believes that if it can get people used to constant updating, it can then use the connections for other purposes as well."

Vastgelogd op 21:40

Reacties

Dat achterdeurtje naar ieders systeem hebben ze toch al via Windows Update?

Albert - 11/06/2003 om 22:02:37

Ze hebben de boel gewoon overgenomen om een succesvol Linux-product kapot te maken! En dat kan tegenwoordig zomaar in de States...

Peter - 12/06/2003 om 12:46:29

Ik werk voor een van die grote antivirus clubs (die met de rode dozen), en men is er hier heel erg niet blij mee. Iedereen weet wat er met Netscape gebeurt is, en ook al weten de meeste techneuten dat M$ en security niet altijd even goed samen gaan, de managers die het spul kopen ("gratis" bij hun toch al te dure licenties meekrijgen) zijn makkelijk te overdonderen, en er zal een koor van gebrainwashte MCSE slaafjes klaarstaan om uit te leggen dat het weliswaar virussen doorlaat, maar dat dat toch echt aan de gebruikers ligt.
Anderzijds: Als ik naar het "eclatante succes" van de Microsoft "firewall" ISAserver kijk: Ik denk niet dat ze daar bij Checkpoint of Cisco nou echt wakker van liggen. Helaas ligt dat met antivirus toch wat anders, dat leent zich er helaas maar al te goed voor om met een OS gebundeld te worden (de software van mijn geliefde werkgever is jarenlang in het plus! pakket meegeleverd) maar als MS het zelf gaat doen zijn voor ons + de andere ISV's toch de neveneffecten qua verkoop erg akelig.

En ook nog, voor de andere oude mensen onder U: Herinnert U zich MSAV in dos6.2 en win 3.1 nog? Ook niet het grootste succes allertijden, ook omdat de organisatie structuur van MS niet zo heel erg gewend is aan de noodzaak om updates binnen enkele uren uitgevoerd te moeten hebben.

We wachten het af.

Philip - 12/06/2003 om 16:08:28

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org