Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zaterdag, 24 mei 2003

Bommen
Het heeft al in diverse kranten gestaan, maar dit Duitstalige artikel in Telepolis gaat nog weer iets gedetailleerder op de materie in: Wiederaufnahme der Atomwaffenforschung in den USA.

Schreef ik een tijdje terug in mijn recensie van Threads dat een atoomaanval "gedateerd" was... als je dit zo leest, ben ik daar nog niet zeker van.

De VS willen nieuwe "taktische nucleaire wapens" ontwikkelen. De Bush-regering heeft verbazend veel overeenkomsten met die van Reagan indertijd, die het concept van een "winbare nucleaire oorlog" poneerde. Onzin natuurlijk, evenals het idee dat kernwapens taktisch benut kunnen worden.

De grootste kritiek op de plannen, dat het maken van "kleine" kernwapens de afschrikwekkende werking vervaagt, lijkt me dan ook terecht.

De ironie straalt er weer bikkelhard van af: deze massavernietigingswapens worden ontwikkeld om militairen in hun bunkers te kunnen bestoken. Veelal dictatoren die wordt aangewreven massavernietigingswapens te hebben of deze te gaan ontwikkelen.

En waren niet de VS zelf bang voor dit soort wapens die in een rugzak passen? We waren toch op weg naar minder van dit soort verschrikkelijk tuig? Tijd voor een regime change in Washington.

Vastgelogd op 17:14

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org