Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zondag, 18 mei 2003

Film
Soms zijn er van die films, waar je ineens denkt... "waarom heb ik die acteur nooit meer in ander werk gezien?" Dankzij de onvolprezen Movie Database is het heel eenvoudig om daarop het antwoord te vinden.

Je hebt acteurs die nét langs het randje van het sterrendom scheren. Ze komen voor in klassiekers, maar verlieten daarna via de zijdeur het pand der roem.

Soms zijn hun gezichten overbekend en onmisbaar voor de film, zoals de acteur die zijn hoofd leende voor Big Brother uit Nineteen Eighty-Four. Maar wie weet dat die goede man Bob Flag heet?

Flag speelde in 1989 zijn laatste film, waar weinig interesse voor is. De eerste vijf stemmen moeten nog worden uitgebracht.

Wie herinnert zich actrice Claudia Wells? Zij speelde in het eerste deel van Back To The Future Jennifer Parker, het vriendinnetje van Michael J. Fox. In de laatste twee delen van de trilogie werd zij vervangen door Elisabeth Shue.

Frank Richard speelde een cruciale rol in Milos Formans "Amadeus", als priester die Salieri zijn bekentenis afneemt. Ook zijn carrière bleef in de vroege jaren negentig steken.

De zalvende woorden die Salieri hem aan het eind van Amadeus toevoegt blijken achteraf gezien voorspellend: "I will speak for you, Father. I speak for all mediocrities in the world."

En dan het trieste verhaal van Larry Anderson, die in de pilot van Knight Rider welgeteld een kwartier in beeld was. Hij speelde de originele Michael Long, die in zijn hoofd wordt geschoten als hij een paar boeven probeert te vangen.

Vertwijfelde chirurgen kunnen uit deze bloedige resten niets anders boetseren dan David Haselhoff.

Knight Rider werd een groot succes, maar van Larry Anderson hebben we nooit meer iets vernomen. En om de pijn nog wat te vergroten, werd Andersons stem in dat eerste kwartier overgedubd en is zijn naam nooit op de aftiteling verschenen. Ai.

Vastgelogd op 21:28

Reacties

Leuk om te lezen!
Kan je hier geen vaste rubriek van maken? Hollywood-losers / Film-frustration enz?

Ellen - 19/05/2003 om 19:41:44

grappig onderwerp inderdaad. zo kwam ik onlangs in de film "heaven" (http://us.imdb.com/Title?0246677) Remo Girone tegen als de vader van Filippo, deze man heeft heel lang Tano gespeeld in La Piovra (http://us.imdb.com/Title?0256568) een italiaanse serie over de maffia.
echt een goeie acteur, maar helaas nooit meer wat van gehoord.

dellai - 23/05/2003 om 16:55:04

Hm, ik zal eens zien of ik er een terugkerend iets van kan maken!

Lars - 24/05/2003 om 17:37:30

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org