Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
woensdag, 14 mei 2003

Weg
Ondertussen in de Verenigde Staten... Je zou dit soort tactieken in een uithoek van Rusland of Zuid-Amerika verwachten, maar ik moest wel even grinniken om deze uitgekooktheid.

Vijftig Democraten zijn de staat Texas "ontvlucht" om zo de vorming van nieuwe kiesdistricten te dwarsbomen. De thans Republikeinse meerderheid in het Texaanse Huis van Afgevaardigden wil deze districten herzien, wat ongunstig uitpakt voor de Democraten.

Sommige Republikeinse districten liggen honderden kilometers uit elkaar, maar worden toch samengevoegd. De grootte van het gebied hangt samen met het aantal zetels waarop men aanspraak kan maken.

"Political observers say the redistricting plan before the House could mean a shift of up to five seats to the Republicans, giving them a 20-12 edge over Democrats in the Texas congressional delegation and better odds of keeping control of Congress."

Door de boycot is er geen wettelijk vereist minimum aantal leden "in het huis" en kan de herziening niet doorgaan. Ook de behandeling van andere zaken ligt nu stil.

De Texaanse politie vond de politici nét over de staatsgrens in Oklahoma, waar ze een hotel hebben betrokken. De Texaanse politie heeft daar geen jurisdictie en kan dus niets uitrichten.

Als het voorstel binnen drie weken niet alsnog wordt behandeld, duurt anderhalf jaar voor het opnieuw op de agenda komt. De Republikeinen noemen de boycot "kinderachtig" maar de Democraten stellen dat het "het enige middel is dat ons nog rest".

Vastgelogd op 17:53

Reacties

Wát een briljant verhaal!

Joep - 15/05/2003 om 10:17:33

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org