Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
maandag, 7 april 2003

Stroomloos
Vanochtend vroeg werd ik tegen drie uur gewekt door een klaaglijk piepende DECT-handset. Dat voorspelt weinig goeds en inderdaad: voor de tweede keer binnen 24 uur een stroomstoring.

Op zondagmiddag viel de stroom hier in de buurt ook al uit. Als ik iets armoedig en troisième monde vind, dan is het wel stroomuitval. Ook omdat de moderne mens niet meer zonder stroom kan.

Nadat ik de handset had uitgeschakeld en weer mijn bed indook, stootte ik natuurlijk een vol glas water om, dat op het nachtkastje stond. Leuk is dat, middernachtelijk vloekend en blind tastend natte plekken opdeppen.

En vanochtend maar weer opnieuw de diverse apparatuur van de juiste tijd voorzien. Ik vrees eerlijk gezegd steeds een herhaling van de prijzige gevolgen van REMU's onvoorspelbare stroomvoorziening.

Het Utrechts Nieuwsblad bericht wel over de storing van gistermiddag, die van vannacht is nog niet beschreven. REMU noemt de onderbreking van zondag een "zogenoemde spontane stroomstoring".

Wat dus blijkbaar enkele uren later wederom spontaan nóg eens kan optreden. Misschien toch maar eens serieus nadenken over een noodstroomvoorziening voor de PC.

Vastgelogd op 13:08

Reacties

Alleen voor je PC? Volgens mij past er nog wel een dieselaggregaat op dat zoldertje van je. Eventueel met nood-noodaandrijving via je fitness-tredmolen. Kun je bij stroomuitval gewoon Senseo Crema blijven zetten. ;-)

Albert - 07/04/2003 om 13:13:53

In de oorlog ( oma vertelt) hadden wij in de buurt 's avonds na achten geen stroom meer en was er een "burenfietsdienstrooster"om via een dynamo of zoiets stroom op te wekken. Iedereen zat dan bij elkaar en al was ik nog 'n kind, ik herinner me dat als heel gezellig. En je hebt leuke buren, toch?

els - 08/04/2003 om 1:27:49

Dan heb je nog het voordeel dat de REMU zich letterlijk om de hoek (Croezenlaan) bevindt, en je in eigen persoon een netjes opgemaakte poederbrief kunt bezorgen ;)

Alex - 14/04/2003 om 13:12:33

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org