Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zondag, 6 april 2003

Doelwit
Je zou het bijna vergeten, maar je kunt ook nog "gewoon" overlijden, wanneer je als embedded journalist meereist met de Amerikanen in Irak. Aan een longembolie, bijvoorbeeld.

De Committee to Protect Journalists (CPJ) houdt al jarenlang bij hoeveel verslaggevers er omkomen. In 2003 zouden dat er volgens de CPJ zes moeten zijn, maar dat lijkt me nogal laag, of niet?

Vandaag kwam een konvooi waar BBC-journalist John Simpsons in meereed onder Amerikaans "vriendelijk vuur" te liggen. Dat verslag is in tekst al chilling, maar als je Simpsons hijgend verslag hoort doen door zijn satelliettelefoon klinkt dat indrukwekkend.

"There are bodies burning around me, there are bodies lying around, there are bits of bodies on the ground. This is a really bad own goal by the Americans. [..] I am sorry to be so excitable. I am bleeding through the ear and everything but that is absolutely the case."

Regelmatig op BBC World te horen, te luisteren via de website en vanavond ook wel op het journaal, verwacht ik.

Vastgelogd op 16:40

Reacties

Zag de beelden zojuist op het BBC-nieuws van zes uur. Indrukwekkend, en vooral zeer confronterend. Het bloed van de cameraman was op de lens te zien. Historische beelden, denk ik. Of zijn er eerder beelden van tijdens een aanval naar buiten gekomen? Dan heb ik ze gemist.

Martijn - 06/04/2003 om 19:43:00

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org