Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zondag, 6 april 2003

Geen nieuws
Het bedrijf Akamai assisteert diverse organisaties met het geografisch spreiden van online informatie, zodat bij een grote toeloop de website niet plat gaat. De Arabische nieuwszender Al Jazeera kampt met grote capaciteitsproblemen om belangstellenden te bedienen.

Los van patriottische Amerikaanse hackers en daar uit voortvloeiende Denial of Service aanvallen op hun webservers willen veel Westerlingen gewoon een alternatieve blik op het conflict.

De Engelstalige website van Al Jazeera zucht onder de enorme internationale belangstelling. De site is regelmatig onbereikbaar en ook op het moment van schrijven is toont de site slechts "Service Unavailable".

De nieuwszender verzocht daarom onlangs Akamai om data te helpen spreiden, zoals het bedrijf voor tientallen andere bedrijven ook doet.

Akamai heeft echter geweigerd mee te werken. De reden is niet genoemd, maar Al Jazeera denkt dat de weigering "een politieke achtergrond" heeft.

Akamai verloor een van de oprichters bij de aanslagen op 11 september, maar maakte vervolgens ruim 57 procent meer winst in 2001. Een verband tussen 11/9 en Irak is overigens nog nooit bewezen en Akamai verleent wél diensten aan CNN.

En zo krijg je een soort censorship by proxy - de weigering van Akamai snoert een ander geluid de mond, zonder een duidelijke verklaring. Het ontbreekt Al Jazeera overduidelijk aan de expertise van een firma als Akamai.

Kan daarom XS4ALL niet even wat bandbreedte ter beschikking stellen? Ik bedoel, ze streamen al Iraakse satelliet-televisie...

Vastgelogd op 15:15

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org