Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
woensdag, 16 januari 2002

Cent
De Finnen geven het goede voorbeeld, volgens mij:

"Amper twee weken na de introductie van de euro schaft Finland de eurocent en het muntje van twee cent al weer af. De Nederlandsche Bank heeft al laten weten het Finse voorbeeld niet te volgen. De Europese Commissie zal zich niet tegen de maatregel verzetten, zo meldt het Algemeen Dagblad. Finland had bij wet vastgelegd dat contante bedragen op vijf cent worden afgerond. Die afronding vindt pas plaats aan de kassa."

Die klotemuntjes van 1 en 2 eurocent slaan werkelijk nergens op. Ze zijn onhandig en nauwelijks iets waard. Binnen twee weken euro heb ik er al een enorme stapel van verzameld. Door al dat kleine losgeld ontwikkel je bijkans een bavianenkont. Als je je portemonnee in je achterzak bewaart, althans.

Ik ben van plan - net zoals ik vroeger met stuivers al deed - om ze in de winkel gewoon niet meer te accepteren. Hou die waardeloze rommel alsjeblieft! Het is dan wel zogenaamd "echt geld", maar het zal me niet als enige zijn opgevallen dat geen enkele automaat 1 of 2 eurocenten vreet. Elke automaat die ik heb gezien begint pas te tellen vanaf 5 eurocent.

Vastgelogd op 08:57

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel 
(c) 1999-2009 l-rs.org