Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zaterdag, 14 juli 2001

Spam
Godver, ik word al een week platgespamd. Nouja, het is eigenlijk geen spam, maar het zijn honderden geautomatiseerde foutmeldingen van Mailer Daemons (mailservers) van vooral Aziatische bedrijven. Het zijn lijsten van adressen waar een bepaald spambericht niet bezorgd kon worden. Met m'n boerenverstand heb ik er uit geconcludeerd dat er *uit mijn naam* wordt gespamd, want ík krijg de foutmeldingen. Het gebeurt allemaal met mijn account van Demon (acid.demon.nl) waar voor het at teken willekeurig adressen worden gegenereerd.

Ik heb uiteraard de Demon helpdesk om hulp gevraagd, maar daar reageert men nogal lakoniek. Ik kan via een fax vragen om adressen te laten blokkeren, zodat bijvoorbeeld alleen "lars at acid.demon.nl" nog werkt, maar dit account heb ik al sinds 1996 in gebruik. Er komt nog steeds veel post op binnen (op diverse adressen) en ik heb GVD niet om misbruik gevraagd. Dat spam, uit naam van een Demon-account, ook negatief afstraalt op Demon is geen probleem, lijkt het.

Daarnet kreeg ik 140 e-mails binnen. En dat is alleen van de afgelopen nacht. De foutmeldingen blijven binnenstromen. Kut.

Ik heb alle postmasters die ik uit de e-mail heb kunnen destilleren aangeschreven, maar daar wordt natuurlijk niet op gereageerd. Tja. De storm uitzitten? Mijn normale e-mail verzuipt er inmiddels in en ik ben erg blij met ADSL via Planet, want ik moet er niet aan denken dat ik al die shit met m'n ISDN-lijntje had moeten overhalen.

[update] 20:24 Tekst licht aangepast, na hulp en tips van onder andere (ex-)Demon werknemers. Er valt weinig aan te doen. Toen ik daanet uit de stad kwam, zaten er alweer 52 nieuwe foutmeldingen in mijn mailbox. Als het aanhoudt laat ik 't account over een paar dagen afsluiten, denk ik. Pas nu blijkt hoe weinig je kunt doen als een naamloze spammer je adres misbruikt.

Vastgelogd op 12:37

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org