Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
vrijdag, 1 september 2000

TP (For My Bunghole)
Even mijn toevoeging aan de discussie over de nieuwe Travel Portal (TP) van Planet Internet: niemand van de vaste Planet redactie, behalve de originele Travel Planet redacteur, heeft in de afgelopen tijd meegewerkt aan de totstandkoming van deze reisportal. Al verdween mysterieus genoeg een aantal recent aangetrokken redacteuren om later terug te keren... in dienst van de Travel Planet organisatie. Maar goed, er is sprake van een geheel zelfstandige BV met een eigen redactie.

Omdat mijn weblog ruimte biedt voor mijn persoonlijke mening mag ik die tot in redelijkheid ventileren. Ik onthul geen bedrijfsgeheimen als ik zeg dat ik het logo afgrijselijk vind en denk dat het tijdens een crea-sessie in de Apenheul door een zwakzinnige chimpansee is 'ontworpen'.

Verder worden in de site hele basale ontwerpregels overtreden (bruine letters op het op Bonga.nu reeds genoemde 'sinterklaaspakpapier' is wat je noemt slecht leesbaar) De site is verder topzwaar, in sommige delen inconsequent van opzet en - let's not mince words - een schim van de organische en coherente vormgeving van de originele Planet site. Maar goed, check de eveneens recent gelanceerde VI Planet om te zien dat het nog altijd erger kan, met betrekking tot het niet volgen van de huisstijl.

Daily Wacko bericht: 'Maar de Planet-redactie zelf is niet zo tevreden.' Tja, het bovenstaande is *mijn* mening. Niet die van mijn collega's, niet die van de powers that be. Gelukkig is Planet Media Group (PMG), waaronder de uitgave Planet Internet resorteert, een volwassen bedrijf dat de individualiteit van haar werknemers respecteert. En dus ook een afwijkende mening, uitgedragen op eigen titel.

Ik wens de TP natuurlijk al het beste en hoop dat ze de beste en meest succesvolle reissite van Nederland worden (zelf wil ik ook nog op vakantie en ik wil serieus kijken hoever ik kom met het selecteren van m'n bestemming via de Travel Portal). Maar gezien de voorbereidingstijd en het reusachtige budget (in de Volkrant was sprake van 40 miljoen in twee jaar) vind ik de gisteren gelanceerde site amateuristisch en slecht voorbereid.

Wanneer ik de site nu (vrijdag 22:44) oproep wordt ik vriendelijk begroet met het volgende:

Error Occurred While Processing Request
Error Diagnostic Information

An error occurred while evaluating the expression:
stObject.typeID is not "70E7DFB7-A67E-11D2-B3AC00C04FA35A23"
Error near line 55, column 22.

Date/Time: Fri Sep 01 22:20:11 2000
Browser: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows 98)

Vastgelogd op 10:49

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel 
(c) 1999-2009 l-rs.org